Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mielipiteitä kiitos!

Mulla tällänen tilanne mieheni kanssa: Minulla on vakituinen työ, vakituiset tulot, oma talo ja aiemmasta suhteesta jo yksi lapsi. Avomieheni ei ole saanut minkäänlaista toimeentuloa sitten kesän jälkeen. Työpaikoissa viihtyy sen pari viikkoa, pelaa nettipelejä, nukkuu pitkään ja kaikenlisäksi alkoholin käyttö on aivan sietämätöntä. On jopa useita päiviä joskus pois kotoa. Eli minä olen siis perheen ainut elättäjä!! Koska hän ei saa rahaa liitosta ei Kelasta eikä sossusta! Olen todella väsynyt tilanteeseen. Varsinkin kun laskettuaika on parin kuukauden päästä. Mun perheeni kehottaa moisen jättämään, mutta sekään ei ole niin yksinkertaista. Tiedän että itsekin olen ongelma kun en osaa vaatia. Hän lupasi olla juomatta... Siinä meni neljä päivää ja taas lähti. Kertokaa jos samanlaisia kokemuksia teillä ja miten selvisitte!!

5.1.2014
Niina120
Niina120

Onnekseni hänen osoite ei ole enää luonani joten poliisi kyllä hakisi jos olis tarvis!! Tein säännöt paperille joita minun kodissani tulee noudattaa ja jos ei niin se on lähdön paikka!! Kiitos teille, nyt mä pysyn kovana enkä sääli sitä enää!! Ps. Sain tänään vauvan huoneen kuntoon ja pikkupyykki odottaa pesua. Kiitos tsempeistä!!

5.1.2014
Niina120
Niina120

Paula265, kyllä poliisikin voi asioissa auttaa. Mun tutulle (nainen) kävi niin, että mies jonka kanssa hänellä oli lapsi, joi paljon ja oli humalassa väkivaltainen. Heitti naisen ja tuon lapsen ilman mitään tavaroita pois asunnostaan, joka oli miehen nimissä. Vaikka asunto oli miehen nimissä, sai nainen apua poliisilta, kun haki omat ja lapsensa tavarat pois. Näin sai toimia rauhassa ilman, että mies olis käynyt päälle tai koittanut estellä. Mies oli tosin humalapäissään sekoillut ja kai aavistanut miten tilanne jatkuu, sillä naisen korut oli vetänyt vessasta ja suurimman osan naisen henkilökohtaisista perhe ym kuvista polttanut. Mut kyllä poliisi auttaa tarvittaessa. Ja aloittaja, tuntuu kyllä todella siltä, että tiedät, mitä sun olis nyt hyvä tehdä! Voimia!

5.1.2014
carata
carata

"Samaa mieltä edellä kirjoittaneiden kanssa. Rahahanat kiinni!

En hoksaa edes mikä eroamisessa on vaikeaa. Ukko vie sulta kaiken eikä anna mitään takaisin. Vai pelkäätkö häntä? Onko väkivaltainen? Poliisilta saat apua ulosheittoon."

 

 

Omasta kokemuksesta voin sanoa ettei poliisi tee asialle mitään, kun ei voi ketään poistaa omasta kodista. Sillä ei ole mitään merkitystä vaikka hän ei omistaisi asunnosta yhtään mitään.  Ensin pitää toisen osapuolen tehdä häätöilmoitus ja lallallaa. Sen käsittely sitten saattaakin vierähtää..

Eroaminen on tuskin kenellekkään helppoa, mutta miettisin ehkä asiaa niin että jos asiat on pitkään jatkunut samalla tavalla niin tuskinpa se mies tapojaan muuttaa (ja jos muuttaa niin ehkä vasta eron jälkeen kun on saanut kunnon tönäyksen) Kannattaako "tuhlata" omaa elämää siinä sivussa ja odotella miehen muutosta?Eiköhän tuolla olisi parempiakin miehiä?

Itselläni oli hieman vastaava tilanne ja mies sitten lähtikin kun ilmeisesti hoksas että omistamani asunto kävisi pian ahtaaksi ja hänkin joutuisi tekemään töitä että saatais ostettua yhteinen talo ja ei se lapsikaan ilmainen ole. :)  Eipä tarvitse enää moista lurjusta katsella ja jää enemmän rahaa ja aikaa tulevalle lapselle :)

5.1.2014
Paula265
Paula265

Minä tiedän!! Kiitos teille!

5.1.2014
Niina120
Niina120

Mie tässä mietin että et sie taija mielipiteitä tarvita, tunnut tietävän jo mitä siun pitäs tehä. Nyt et tarvii ku rohkeutta ja määrätietoisuutta. Miun tyttö on 10 vuotta enkä halluis että se joutus todistamaan tuollasta kotona. Iso lapsi joka osaa ajatella ihan itse imee tuosta jo ihan vääriä toimintamalleja, usko pois.

5.1.2014
riu
riu

Hyvä idea!! Sanoin hänelle jo aiemmin että en mää tällästä suhdetta halunnut! Kyllä miehen pitäisi olla mies talossa ja nyt minä olen kun hänen äitinsä

5.1.2014
Niina120
Niina120

En anna rahaa hänellä todennäköisesti kaverit maksaa juomat tai sitten hän saa rahaa äidiltää ties millä verukkeella! Sepä se kun hän on tilanteen hyväksynyt, mutta silti hänen mielestään hän ei elä mun siivellä!! Hoh hoh!! Kyllä se on siivellä elämistä jos asuu mun talossa ja syö mun ostamia ruokia. On kun eläisi veitsen terällä kun koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Mun poika on 10vuotta ja jopa hän sanoo mulle että eikö miehen pitäs olla töissä. Olemme olleet yhdessä jo 5 vuotta. En tiedä edes miksi. Hyvin pärjäisin lasten kanssa yskinkin ja tietty paremmin kun ei tarvisi toista stressata ja kun hänestä todellakaan mitään rahallista apua ole. Min siskoni sanoi samaa että niin kauan jatkaa kun annan jatkaa ja että mun kannattaa miettiä että kuinka vähän itseäni arvostan että annan toisen kohdella noin. Tarvii varmaa käydä kirjastossa lainaamassa joku elämän hallintakirja. Hän lupasi lähteä hoitoon sen viime vkloppusen katoamisen jälkeen mutta ei kyllä elettäkään ole asialle tehnyt. Ja eilen illalla se lähti taas juomaan. Nyt se makaa tuolla krapulassa ja olis vaikka mitä hommaa täällä kotona. Lääkäri kirjoitti minulle nyt sairasloman äippäloman asti. Varasin itselleni myös 3päivää kylpylässä jotta saan levätä ja olla vaan. Tuo kirjeen kirjoittaminen oli hyvä idea koska meidän on vaikea puhua näistä naamatusten. Poikani tietää työn tärkeyden koska hänen omalla isällään on oma yritys joten onneksi hän ei saa miehestä tuollaista mallia kun mieheni on.

5.1.2014
Niina120
Niina120

Samaa mieltä edellä kirjoittaneiden kanssa. Rahahanat kiinni!

En hoksaa edes mikä eroamisessa on vaikeaa. Ukko vie sulta kaiken eikä anna mitään takaisin. Vai pelkäätkö häntä? Onko väkivaltainen? Poliisilta saat apua ulosheittoon.

5.1.2014
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

joo siis mikäli sinä annat miehelle rahaa, niin lopeta se ainakin ensin, niin ei pääse ryyppäämään niitä rahoja.

toisekseen, sen verran pitää parisuhteen toista osapuolta kunnioittaa, että ilmoittaa missä menee. Useaksi päiväksi häipyminen olis mulle ihan sietämätöntä ja kertoo kyllä vähän siitä, ettei mies oikein välitä sun tunteista.

kolmanneksi sun pitää oppia vaatimaan. Tiedän et sillon on hankalaa sovittaa kotihommia, kun molemmat on töissä, mut nyt kun sä teet töitä ja mies on kotona, niin hänen kuuluisi ne kotihommatkin tehdä ja toisaalta sun taas ehkä tottua siihen, että tyyli ja jälki ei välttämättä ole ihan samanlaista ainakaan aluksi ;) mulle tuo on ollut vaikeeta, kun mies ja tyttö on imuroinut kämpän, niin tekis mieli imuroida uudelleen, mutta oppinut pikkuhiljaa siihen että voin ne nurkat sit ottaa viikon päästäkin omalla vuorolla :)

työttömyysaika ja rahahuolet on vaikeeta parisuhteelle, mut niistä selviää, kunhan MOLEMMAT osapuolet on valmiita tekemään jotain asian eteen. Sun kirjoituksesta tuntuu et mies ei oikein tee mitään, vasn on hyväksynyt työttömyytensä ja ottaa kaikin tavoin lunkisti. Mieti tilanteen rasittavuutta nyt ja sitten kun siinä on vielä se pieni tulokas , niin sitten se vasta väsyttävää onkin kantaa yksin vastuu kaikesta, myös miehen puolesta. Jos mies ei ole valmis ryhdistäytymään, niin kevennät kyllä omaa taakkaa ja jaksamista pistämällä pihalle, on monta murhetta vähemmän, kun ei tarvi miettiä missä mies luuraa tai koska se tarttuu taas pulloon tai koskakohan se tuolta sängynpohjalta nousee ylös pelattuaan yön nettipelejä kun itse on herännyt lasten kanssa jo kuudelta..

Eli vaadit ryhdistäytymistä, listaa asioita mitkä toivot että olis paremmin suhteessa ja kerrot ne miehelle, ota tai jätä. Pakota hänet toisin sanoen ryhdistäytymään. Toiset kaipaa potkun persuksille, toiset ei reagoi edes niihin ja semmoista ihmistä ei kyllä voi miksikään muuttaa.

5.1.2014
Mummy83
Mummy83

No miun yhdellä rakkaalla ihmisellä oli vähän vastaava tilanne. Mies oli aivan peliriippuvainen, pelas nettipokeria ja livepokeria ja ryyppäs kaikki vähät tukensa, mitä opiskelijana sai. Kaveri maksoi pienen pienistä tuloistaan (oli äippälomalla) kaikki elämisen kustannukset. Vuokran, sähkön, muut laskut, ruuat... kaikki. Mies ei myöskään osallistunut juurikaan lapsen hoitoon, vaan kaverini sai hoitaa lapsen yksikseen. :/ Mua suretti ja suututti niiden tilanne ihan helvetisti ja aina jos kaveri ukolle mainitsi, niin siitä seurasi ihan armoton sota ja ukko puolusteli omia tekemisiään, eikä suostunut millään myöntämään ongelmaansa. :(

Kaveri sieti tilannetta lapsen takia, mutta loppupeleissä mies ei vaan suostunut muuttumaan. Parin vuoden jälkeen kaveri lopulta pakkasi kamansa ja muutti lapsen kanssa pois ja siitä alkoi sitten uudet taistelut, koska mies ei osannut ottaa vastuutaan isänä, mutta se nyt on sitten jo eri tarina...

Mutta sitä vaan koitan sanoa, että mies jatkaa tuota käytöstä niin kauan, kuin sää annat sen jatkaa! Mää sanelisin selvät säännöt, koska talokin on sinun, että jos aikoo siinä asua, niin saa luvan lakata lorvimasta ja hankkia työn ja jos on peliongelmaa ja alkoholiongelmaa, niin hakeutuu hoitoon!

Jos sää annat sen jatkaa käytöstään, niin sehän jatkaa siipeilyä vaikka lopun elämäänne... :/

5.1.2014
Monster
Monster

Siis miksi sie maksat sen juopottelut? Siihen stoppi ensin, se miten mies siihen reagoi ratkasee teidän suhteen kohtalon. Jos on idiootti ni lähtee itte meneen, ja parempi sulle niin. Mut jos siitä jotenki tsemppais vaikka sitten. Mieti vaikka joka kerran kun annat miehelle rahaa juopotteluun, et mitä voisit sillä rahalla ostaa lapsille tai itelles.

Tsemppiä! :)

5.1.2014
Sralla
Sralla

Kokemusta ei ole, enkä voi sanoa, että pystyn kuvittelemaankaan miten vaikeaa eroaminen voi olla, mutta järjellä ajateltuna se on nyt ainut vaihtoehto. Ihan oikeasti. Jo lapsien kannalta, sekä oman jaksamisesi. Etenkin nyt.

5.1.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...