Onko tää jotain allergiaa??

Vauva 2kk on ollu koko pienen elämänsä ajan kova puklaamaan ja oon pitäny ihan normaalina. Mut nyt alko mietityttää.. Puklu mitä tulee on ihan ryynittynyttä ja sitä tulee ihan reilusti. Ei tää vielä sinänsä oo kummastuttavaa, mut se on, että pullosta kuns saa korviketta, ni ei puklaa ollenkaan. Tänään oli tyttö tätin hoidossa, kun olin isomman kanssa päivystyksessä, ja sai pullosta ensin desin ja sit vielä lisää kun ei ollu riittänyt. Eli siis söi ihan tosi paljon, mut ei tippaakaan puklannu. Sit tissillä saattaa ottaa vaan ihan pikaimut aina välillä ja tulee joka kerta puklut. Sit lisäksi kun kattelin kuukkelia, ni siellä sanottii, että voi allergia ilmetä myös limaisuutena ja tietenki vatsavaivoina ja itkuisuutena. Tuo tyttö on turissu koko elämänsä ihan synnäriltä asti ihan kuin ois tukkonen. Neuvolassa tästä kysyin ja täti epäili että ois vaan maidot menny nenään. Kokemuksia?

4.1.2014
zili
zili

Meillä kuopus on maitoallergikko ja koko imetysajan puklaili just tollasta ryyniä. Ei tullut välttis aina heti syötyä vaan hetken päästäkin saattoi oksentaa.

Ja oli koko vauva-ajan herkästi limainen. Limaa ja räkäisyyttä ilmenee itse asiassa vieläkin jos on saanut mitään missä on maitoa.

Mulle ei koskaan tullu mieleenkään, että voisi johtua allergiasta. Eikä lääkärikään koskaan edes arvellut allergiaa limaisuuden syyksi.

Lopulta kun tavallista maitoa alettiin tarjota, todettiin ettei se sopinut alkuunkaan. Neuvolassa hoitajakin arveli herkkävatsaiseksi. Maitoallergiaa ei siis ole lääketieteellisesti testattu missään vaiheessa. Vain käytännössä todettu.

6.1.2014
misukka
misukka

Hyvä monster!!:) ei mulla oo tommonen käyny mielessäkään!

Juu, korvikkeissakin on maitoa, mut ajattelin jotain muita allergiamahdollisuuksia myös :) kun tosiaan kovasti ihmetyttää, kun se puklu on ihan sellasta ryynistä, ihan ku multa tulis hapanta maitoa..? Ei meillä koskaa vauvoilla puklu oo sellasta ollu, ja kuitenki neljättä jo imetän..

5.1.2014
zili
zili

Niin siis tosiaan unohin kirjottaa ( tai pidin itsestäänselvyytenä), että vatsakipuja selvästi on. Lähestulkoon kaiken hereilläoloaikansa tyttö on sylissä ja pystyasennossa, koska ei oo oikein ilonen makuuasenossa :P
Ja tosi kova on piereskelemään, kakka on hyvin löysää (imeytyy vaippaan) ym. Ja puklut tosiaan tulee kaaressa ja lammikoksi lattialle.

Iho-oireita ei oo. Mut toi ton ääntely on kaukana sulosesta vauvan tuhinasta, vaan on oikeeti turinaa! Ja nenästä tulee välillä räkäpalloja. Ja arvatkaa vaan alkoko pelottaa, ku luon että maitoallergian takia voi tulla jopa anafylaktinen (tai jotain siihen suuntaan) shokki! :O

Onko täällä ketää, kenen pienellä vauvalla ois ollu maitoallergia?

4.1.2014
zili
zili
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...