vaunun kankaiden pesusta ?

Nyt kun otettiin varastosta vaunut jo valmiiksi vauvalle, niin huomattiin että hiiri oli päässy pissimään kankaisiin. Millä saan pestyä pahan hajun pois niistä? Vaunun koppaosat ja muut kankaat on kyllä säilytetty hyvin suljetuissa jätesäkeistä, hiiri kuitenkin oli päässy tekemään tuhoja. Uskallanko kokeilla soodaa, etikkaa ? Vaunun kopan patja ostettiin uusi ja vanha heitettiin pois.

4.1.2014
Liis
Liis

Sain kaikki irrotettavat kankaat pestyä sappisaippualla, vanish, sooda ja pyykinpesujauheella. Ei haise enää hiiren pissa missään. Ainoa pesemätön on enää toi kova kantokoppa, mistä ei saa enempää kankaita irti. Soodaa ripottelin niihin kohtiin missä hiiren pissa haisi ja annoin olla vuorokauden. Nyt en enää haista siinä mitään mutta varmuuden vuoksi kyllä yritän vielä höyrypesuria ainakin. Ja ne kuivapesuaineet.

6.1.2014
Liis
Liis

Kokeilisin ensin pestä sappisaippualla pestä.

Jos se ei auta ja kangasosat ovat puuvillaa ja kestävät vesipesun, niin laittaisin ämpärin puolilleen vettä (samanlämpöistä kuin pesuvesi) ja siinen lorauksen eli noin puoli desiä etikkaa. Sekoitetaan ja kangas likoamaan veteen puoleksi tunniksi. Sitten koneeseen, normaali pesu ja huuhteluaineen tilalle lokeroon ruokalusikallinen etikkaa, jos haluaa. Etikkaa voi muutenkin käyttää huuhteluaineen tilalla, eivät ole pyyhkeet tai vaatteet tunkkaisia enää. Kuitenkaan raakaa etikkaa ei saa vaatteille kaataa, ainoastaan veden seassa tai käyttää "huuhteluaineena".

5.1.2014
janiina
janiina

Taivaltajalle.

5.1.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jospa taivaltaja hoksais tän ketjun. Muistelen, että kokemusta yksistä jos toisistakin kärrinkankaista on kertynyt.

4.1.2014
misukka
misukka

Etikkaa en laittais. Kokeilisin joko sappisaippuaa tai suihkutettavaa Vanishia. Ehkä myös tekstiileille tarkoitetut suihkeet vois toimia niihin kohtiin, joita ei saa irti.

4.1.2014
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...