Toinen lapsi?

Itselläni on nyt 8kk vanha poika ja kovasti mieleni tekisi jo hänelle pikkuveljeä/ siskoa tehdä. Minkälaisia ikäeroja teidän lapsillä on ja mikä ikäero on teidän mielestä hyvä/ sopiva?

28.12.2013
jennalaitinen
jennalaitinen

Meillä ekalla ja tokalla väliä 1v5kk, tokalla ja kolmannella tulee nyt lokakuussa 1v6kk eroa. Tykkään että on pienellä ikäerolla, uskon että lapsista tulee läheisemmät niin :) ja toki on varmasti rankkaa välillä, mutta toisaalta noista on niin paljon seuraa toisilleen, että koen jopa olevan helpompaa kahden kanssa kuin yhden, vaikka pieniä ovatkin! Ja tosiaan ei ollut mitään mustasukkaisuutta ym missään vaiheessa, isoveli tykännyt siskoa hoitaa :) jossain vaiheessa oli vähän rankempaa, kun ei noilla tuntunut olevan järkeä päässä ja isompi ärsyyntyi kun pienempi sotki leikkejä, mut nykyään menee oikein hyvin, osaavat yhdessä ärsyttää äitiä ja aiheuttaa ylimääräisiä sydämen tykytyksiä ':D itse suosittelen pieniä ikäeroja, mutta se on varmasti niin jokaisesta itsestään kiinni minkä kokee sopivaksi! Hyviä ja huonoja puolia löytyy varmasti vähän jokaisella ikäerolla!

20.6.2017
RosaMK
RosaMK
1 year, 7-month-old toddler

Meillä nyt reilu puolivuotias tyttö, sekä minä että mieheni haluaisimme useamman lapsen, mutta ensimmäisenkin saamiseen meni reilu 2v. Kiertoni ollut aina hyvin epäsäännöllinen ja oviksesta mulla ei ole koskaan ollut mitään havaintoa ja vaikka koitin ennen esikoista saada ovista tikutettua niin en koskaan siinä onnistunut. Vauvakuumetta on jo nyt ja ehkäisykin jätettiin pois jälkivuodon jälkeen melko pian, mutta ei oo vielä mitään kuulunu, ei menkkoja eikä plussaa. Nyt ollaan siirrytty pitkälti kiinteisiin, harvakseltaan imee rintaa ja maidon tuotanto onkin paljon vähentynyt. Aika näyttää saadaanko tytölle vielä sisko tai veli. Itse haluasin lapset hyvin pienillä ikäeroilla, mutta hyväksyttävä se mitä luoja suo :)

5.10.2014
Tarvti87
Tarvti87

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

5.10.2014
julle 95
julle 95

Meän pojilla on ikäero 1v4kk ja hyvin on menny. Alusta asti esikoinen halus auttaa pikkuveljen hoivaamisessa, mm. autto pitään pulloa tai toi tuttia tai peitteli yms. Nyt, ku pojat on 2,5v ja  kohta 1v2kk, ni ne jo leikkiiki välillä hyvin yhdessä. Pienempi ihailee selkeästi isompaa ja tekee (tai ainaki yrittää tehä) kaikki perässä, mitä isompi tekee. Ite oon siis kokenu, et pieni ikäero on ollu hyvä. Nyt on haaveessa kolmas lapsi, saa nähä, millainen ikäero seuraavaksi tulee. :)

29.12.2013
Juice11
Juice11

Ihana kuulla teidän vastauksia. :D Näistä kommenteista rohkaistuneena tarvitsee rueta lämmittelemään myös miestä idealle. Pientä pohjustusta on jo tehty ja varovaisesti voisin uskoa, että hän myös tykkäisi ideasta. Itsekkin meinaan toivoisin, että ikäeroa ei ihan hirveästi tulisi. Olisihan poikani jo melkein kaksi vuotias kuitenkin jos heti tärppää. Ja pari vuotiashan on jo hieman omatoiminenkin kaveri. Ei nyt ihan kaikkea tarvitse puolesta tehdä.

29.12.2013
jennalaitinen
jennalaitinen

Meillä esikolla ja kuopuksella ikäeroa 5 vuotta. Toivoin aikoinaan pienempää ikäeroa mutta sillä eletään mitä on annettu. Kolmoselle ja kakkoselle olisi tullut lähes päivälleen 2 vuotta ikäeroa ellei olisi menetetty puolivälissä raskautta. Nyt jo lähes vuosi yritetty uutta raskautta. Vaikka pian tärppisikin, ikäeroa tulee taas lähemmäs 4 vuotta.

Ei tuo 5 vuottakaan paha ole. Pojat ovat kuin paita ja peppu.

28.12.2013
misukka
misukka

Meillä tytön ja masuasukin ikäeroksi tulee 1,5v melkein päivälleen, jos syntyy laskettuna aikana. Ajatuksena tykkään pienestä ikäerosta ja toivon todella, että pinna ei pala heti ja oma jaksaminen ei olisi ihan kortilla.

28.12.2013
carata
carata

Neljä ekaa meni viiteen vuoteen ;) hyvin on pärjätty! Ja tykkään lyhyistä ikäeroista.

28.12.2013
aadasisko
aadasisko

Meidän pikku mies on 1v 4kk kun tämän kolmannen lapsen la on. Esikko 9v

28.12.2013
Maininki
Maininki

Meillä lasten ikäero on 1v9kk. Tuntui toimivan hyvin, esikoinen ei ollut enää ihan vauva, mutta oli niin pieni ettei osannut olla oikeastaan mustasukkainen. Siskokset on kasvaneet yhdessä ja heistä on tullut hyvät leikkikaverit. Pikkusisko suorastaan palvoo isosiskoaan :D toki ekat kuukaudet oli rankkaa, koska vauva valvotti paljon, ja päivällä esikoinen kaipasi toimintaa ja seuraa. Mutta ekan 6kk jälkeen helpotti kun vauvakin alkoi päästä samaan rytmiin. Ja itse asiassa, aika vähäisen harkinnan myötä, meillä odotetaan jo kolmatta. Esikoinen on 3v 4kk ja nuorempi 1v 7kk, kolmannen syntyessä, jos kaikki menee hyvin..

28.12.2013
mamma411
mamma411
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...