Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitens maaliskuisilla menee? :)

mitenkäs teidän vauvankasvatus etenee? onko joku muu saanut raskausajan diabetes diagnoosin? mulla vimpat arvot ei mahtunu hyväksyttyihin lukuihin, koten kotitestailua ja ruokapäiväkirjaa, säännöllisiä aterioita välipaloineen ja liikuntaa määrättiin. Tunnustan etten jouluna täyttäny ruokapäiväkirjaa enkä mittaillut kertaakaan, mut ehkä tästä taas pääsee jyvälle. Liikuntakin jäi jouluna vähän heikoksi, mut petrataan sitä työmatkoilla sit. :) ja uimislupa on kuulemma niin kauan ku hyvältä tuntuu, luulin et siihenki olis joku rajoitus, mut sanoi että se on loistava liikuntamuoto jota kannattaa jatkas niin kauan ku vaan pystyy. mun kohdalla ehkä ne uikkarit jää pieneksi ensin ;) josta tuli mieleen et ku lähes tulkoon jokainen päivittelee että maha on valtava ja "ootko varma et on vain yksi" jne. noh, oon pystyny tähän asti ajatteleen, joskin ärsyyntyneenä, sen niin että ne nyt ei vaan ole hetkeen nähny raskaana olevaa ihmistä ja naispuoleiset itse muista minkäkokoinen on koskakin ollut,mut tuo diabetes tuomio sai huolestuun että tuleeko oikeesti joku jättiläisvauva ja kaikki ne sivuvaikutukset mitä raskausdiabeetikkovauvoilla voi olla. Lääkäri lohduttis tässä kohtaa et vatsa itseasiassa menee alakäyrän tuntumassa eli ei todellakaan ole valtava ja ei ole mitään viitteitä et olis iso vauva. Kauheaa muljausta harrastelee ja jostain syystä aamuyöllä klo neljä on kivoin aika potkiskella oikein olan takaa. :)

27.12.2013
Mummy83
Mummy83

Johonkin tää aika hujahti ja loppusuora edessä.. Täällä keskustelu ollut sen verran hiljaista, ja pari kertaa jökkässy sivut pitkän tekstin jälkeen niin jäänyt sitte taustalukuiluksi..

Täällä kanssa välillä kovinki tukalat oltava, välillä ok.. perätilassa ollut "koko" (rakenneultrasta saakka) raskauden mutta ei lähetä ees kääntelemään kun elektiivinen sektio joka tapauksessa, eilen äippäpolilla ruksattiin kalenterista päivä rv39+0 :)

29.1.2014
satua79
satua79

Moikka. Mulla menossa Rv 33+1. Kauhee muljaus mahassa koko ajan, epäilen että nukkuuko se ollenkaan :) Yöllä en tahdo saada unta vaikka aina olen ollut hyvä nukkuja. Niin paljon asioitakin pyörii päässä ettei ihme!! Mun eka oli syntyessään 4320kg.. Joten neuvolassa nyt puhuttiin että meen vielä yhteen ultraan et saa paremmin selville vauvan kokoa. Vaikkakin paino noussut normaalisti, mut maha ihan jäätävän kokonen jo!! Aika kankee ja tukala olo jo!

26.1.2014
Niina120
Niina120

Heh, voidaan kohta perustaa joku raskauden rampakerho! ;) Vaikka ei kyllä juurikaan naurata nää olot, kenenkään teistä! Aika tuli 8.1. äitipolille, jännitetään siihen saakka nyt! Tsemppiä teille kaikille! =D

1.1.2014
mhk83
mhk83

Mie nykäsin hyvät lukemat sokerirasituksesta vaikka tokassa ultrassa koko vastas 2 viikkoo pidemmäl ku ekas. Joten nyt oottelen millo ne mahtaa tehä jottai koko arvioo. Olo on koko ajan iha peestä, aamusta alkaen kaikki mitä suuhu laittaa, haluaa tulla takaisinkin. Kyllä ne alhaalla kestää mut kiva nieleskellä. Ja kerta-annos on banaanin luokkaa. Siltikää ei mahu montaa kertaa vaan kolme-neljä kertaa päiväs saa ahdettua tonki alas. Joulukarkit jäi kaappiin ku 4 konvehtia aiheutti pahan olon, ihan ku olis enemmänki ahminu. Lisäks on noidannuoli vaihtelevasti molemmis lonkis ja selkä prakaa. Ja tosiaan hauskin hetki on illal ku yrittää käyä nukkuu ni koko ajan nousee ruuat ylös, gavisconista huolimatta(heti huomen apteekkiin). Ja jos ei oo paha olo ni närästää. Kyllä on hehkee feelis... Esikoisest oli vaa säälittävä närästys ja supistukset tähä verrattuna.

1.1.2014
sonne87
sonne87

mhk83, ei tosiaan varmaan osastolle joutuminen houkuta! Aina sitä mieluummin kotosalla makaa, tosin kotona on varmaan hankalampi olla tekemättä mitään. :) Mutta hyvä kun on mahdollisuus saada apua isovanhemmilta, luulisi että helpommin pääsee kotiin lepäämään jos kotiin on apua luvassa.

Meillä on tyttö kohta 1,5 vuotta, tällä hetkellä on kovasti minun perään, ainakin tietyissä asioissa, ei mm. tahdo huolia isäänsä nukuttamaan, pesemään hampaita yms. Saa nähdä mitä sanoo sitten kun vauva tulee, varmasti tulee hakemaan minun huomiota entistä enemmän. :)

Monenlaista vaivaa sitä voikin raskauden aikana olla ja koskaan kun ei voi ennustaa millainen raskaus on luvassa. Mutta tosiaan vuosi vaihtuu ja maaliskuu lähenee, ei tässä enää paljon ole jäljellä. Hyvää uutta vuotta! :D

31.12.2013
sannari86
sannari86

Hei! Minä sain raskausdiabetesdiagnoosin heti alussa eli viikolla 16 jo oli sokerirasitus. Siitä asti sitten mittailtu kotona ihan normaaleja arvoja tähän asti. Viikkoja nyt 30+5 ja painoarviossa vauva ollut koko ajan keskikäyrällä. Seuraava painoarvio onkin reilun viikon päästä taas. Ja jouluna en mittaillut ollenkaan, mutta tunsin kyllä olossani muutamia kertoja, että sokeriarvot oli koholla.

Esikoiselta oli myös raskausdiabetes ja kokoarvio pysyi silloin myös keskikäyrän tuntumassa pitkään. Mutta kasvoi viimeisten parin kuukauden aikana liikaa eli oli syntyessään (käynnistyksellä syntyi) 39+5 yli nelikiloinen. Moni synnyttää tuonkin kokoisia lapsia ihan ilman mitään ongelmia, omalla kohdalla ei niin mennyt vaan vauva jäi jumiin olkapäistään ja seurauksena Erbin pareesi, joka on hyvin harvinainen. Esikoinen siis on nyt 1v10kk. Ja sitäpaitsi omalla kohdallani mokasi aika moni siellä sairaalassa, minkä vuoksi seuraukset oli tuollaiset. Että tuskinpa kovin monen kohdalle sattuu.

Ja tästä nykyisestä raskaudesta. Mahan suurta kokoa ihmeteltiin jo ennen puoltaväliä. Joku sanoikin, että toisessa raskaudessa se alkaa näkyä aiemmin ja kasvaakin isommaksi. Hyvin vaikea oli käsittää edellisessä ultrassa käytyäni että ihan normaalikokoinen vauva siellä köllöttelee. Kaikenlaisia liitoskipuja on ollut, mutta ei pahoja, että liikkeelle vielä pääsee jotenkuten. Tosin ei joka paivä ole helppoa edes nousta sängystä. Kivuttomia supistuksia on kyllä oikeastaan ihan koko ajan ja vauvan liikkeet tuntuu joskus niin kipeästi, että itku meinaa tulla. Mutta enää pari kuukautta näitä vaivoja. Eiköhän me selvitä tästä. =)

31.12.2013
Pauliina_79
Pauliina_79

Esikoistyttö on pian 1v4kk. Toivotaan ettei sinne osastolle jouduta, isovanhemmat on kyl luvanneet tulla kotiapulaisiksi, jos vaikka voisin pitää vuodelepoa kotona :)

31.12.2013
mhk83
mhk83

mhk, toivottavasti ei ole niin paha tilanne et osastolle joudut! aina kivempi kotona olla ja ottaa mahd. iisisti ku makoilla sairaalassa. Minkäs ikäinen teidän esikko on?

meil on ennestään 6v eli ei oo eka raskaus, mut edellisestä on tovi aikaa :) viikkoja on 29+4.
sannari, ikävä kuulla et noin pahasti rajoittaa olemista ja tekemistä, mut eipä sille mitään voi. onneks oot kuitenkin yli puolivälin jo, eipä tässä kovin pitkä aika enää ole jos ajallaan tulee :) ja toivotaan et ne vaivatkin häipyy raskauden myötä.

30.12.2013
Mummy83
Mummy83

Tänään oli neuvola ja lähete äitipolille lähti, eli kutsua sinne odotelles... Vauveli on kuulemma jo pää alaspäin ja hieman laskeutunut, mut ei onneks viel mitenkään kiinnittynyt. Nyt vaan odotellaan sitä kutsua äippäpolille, siel tsekkaavat kohdunsuun/-kaulan tilanteen. Ite pelkään, et joudun osastolle. Vaikka tietty vauvalle paras, mut kun on tuo esikoinen kotona päivät ja muutenki kotona olis kivempi olla. Mut sillä mennään sit mitä vastaan tulee... Päivä ja viikko kerrallaan! =)

 

Sannari86, minkä ikäinen sun esikoinen on? Jos nää mun supistelut yms ei oo häävejä, niin ei myöskään tuo sinun vointisi kuulosta houkuttelevalta.. =( Tosi kurjaa kyl.

Mut onneks nää olot tuli vasta tosiaan toisen raskauden aikana. Jos esikoisesta olis ollu tällästä, ni tuskin nyt toista lasta täs odoteltais! ;)

30.12.2013
mhk83
mhk83

Juuri ajattelin tulla kyselemään kuulumisia, mutta täällähän olikin jo keskustelu alkanut. Ei ole tullut käytyä täällä pitkään aikaan vaikka aikaa kyllä luulis olleen.. :D Viikkoja ois nyt 31+0.

Täällä on oltu sitten raskauden puolesta välistä saakka sairaslomalla. Lantion löystyminen: iskiastyyppiset selkä- ja jalkasäryt ja liitoskivut paheni siihen malliin ettei töissä enää onnistunut käydä. Ja eipä tuo tilanne ole miksikään muuttunut, vähäinenkin ulkonakäynti ja esim. ylämäkeen kävely voi saada selän kipeytymään niin että kävely menee vaikeaksi tai yöllä ei pysty nukkumaan. Joskus se menee kipeäksi helpommin ja joskus kestää tehdä vähän enemmän.. Noh, niinpä se neuvolalääkäri sanoikin että tuskinpa tilanne akuutisti paraneekaan, samoin fysioterapeutin neuvo oli: "koeta kestää". Nyt vain toivotaan että vaivat jää sitten synnärille. Ainakin esikoisesta ne jäi, mutta eipä ne näin pahoja/aikaisessa vaiheessa ollutkaan. Jotenkin oli vaikea hyväksyä saikku ja koin hirveitä epäonnistumisen ja häpeän tunteita itseäni kohtaan vaikka järki kyllä sanoi ettei tämä nyt minusta ole kiinni. Liikuntaa en ole sitten pystynyt harrastelemaan ja sekin on ollut pettymys (nyt ois tietenki kauhea hinku hiihtämään vaikken ole sitä vuosiin tehnyt), mutta kunhan nyt tuon esikoisen kanssa pärjää, se on pääasia. Ja se että vauvalla on kaikki hyvin.

Maha on täälläkin jo melkoisen iso ja siitä on kyllä kuullut kommentteja. Esikoista odottaessa olin myös valtava. Maha vain kasvaa eteenpäin kun lyhytselkäisenä se ei muuallekkaan mahdu (hih, näin minä ainakin sitä itselleni selitän:D). Kieltämättä joulu on tullut syötyäkin niin järkyttävän paljon ja epäterveellisesti että ihan jännittää ens viikon neuvolakäynti kun pitää taas puntarille nousta. No ehkäpä ne ymmärtää.. :D

Kova möyryäjä tuntuu mahassa asuvan. Liikkeet on tuntunut sekä ylävatsalla että ihan alhaalla, mutta en sitten tiedä että kummassa päässä nyrkkeillään ja kummassa potkitaan. Liekkö tuo jo pää alaspäin olisi.. Välillä sitten vauva pönkkää itseänsä jotenki mahanahkaa vasten niin että tuntuu että vatsa repeää. Paineen tunnetta on ollut myös täällä, supistuksia ja nekin kivuttomia, kuitenkin vain satunnaisesti, joinain päivinä enempi ja toisinaan vähempi. Ensi viikolla sitten taas neuvolaan lääkärille..

Toivottavasti mhk83 teillä siellä kaikki hyvin ja vauva jaksaa masussa sinne maaliskuuhun saakka. Jaksamisia myös sulle Mummy83!

29.12.2013
sannari86
sannari86

Heips! Ei oo diabetes-diagnoosia, mut vkosta 21 alkaen supistellu ja muutenki masu vaivannu.. =( Oon ollu siis liikunta/rehkimieskiellossa (jep, helppoo ton kohta 1v4kk tyttelin kans). Edellis vko oli ihan jäätävä, tää ollu vähä parempi ku mies jäi lomalle ja oon oikeestaan vaan pötkötelly.. Mut tuntemuksia on silti ollu, paineen tunnetta alapääs, mistä oon kyl vähä huolissani, mut ma onneks neuvola.

Masu on täälläki aika iso, mut normaalisti kans kuulemma kasvaa. Tää vaan tuli tyyliin saman tien ku raskaustesti näytti plussaa! ;) Musta itestä kyl tuntuu, et tää masu on nyt jo niin iso ku esikoisesta oli sillon ku lähdin synnärille (esikko siis synty kk:n etuajas vkoilla 35+6).

Onko tää sun eka raskaus? Milläs viikoilla nyt menet? Mulla tänään 30+6.

Jaksamista ja otat paluun arkeen sit ku siltä tuntuu! ;)

28.12.2013
mhk83
mhk83

jup

27.12.2013
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...