HannaK - Santeria?

HannaIK, mainitsit tuossa toisessa ketjussa Santeria-elämänkatsomuksen. Haluatko siitä kertoa vähän tarkemmin? En ole aiemmin kuullut tästä. Samalla saisi uutta tietoa ja yleissivistystä.

22.12.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hmm en usko. Kuubassa kai melkein kaikki harjoittavat sitä, Suomessa asuvat kuubalaiset varmaankin myös, ainakin kaikki, jotka itse tunnen. En tiedä, löytyykö Santeriaa muualta kuin Kuubasta ja Afrikasta, mistä se on lähtöisin.

24.12.2013
HannnaK
HannnaK

Onko tämä santeria kuinka suosittua? Tai onko tietoa, tilastoidaanko jäsenet?

23.12.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jotkut nimittää Santeriaksi, jotkut Yorubaksi - en itsekkään ole läheskään perillä tästä uskonnosta, mutta joka tapauksessa Kuubassa se on yhdistelmä afrikkalaista heimouskontoa ja katolilaisuutta. Yorubassa on jumalia/henkiä, jotka edustavat esimerkiksi luonnonelementtejä, ja joka jumalalla on omat värinsä. Uskontoon liittyvälle valitaan yksi näistä jumalista, se jota hän eniten luonteeltaan muistuttaa, ja tää henkilö edustaa jumalaansa käyttämällä koruja, missä on jumalan värit. Erilaisten seremonioiden kautta voi uskonnossa siirtyä ylemmälle tasolle.. En tiedä mitä näissä seremonioissa tapahtuu, koska ne ovat salaisia niille, jotka eivät uskontoon kuulu. Yorubassa jumaliin ollaan yhteydessä tanssimalla ja laulamalla, sekä rumpuja soittamalla. Monissa lattaritanssikouluissa täällä Suomessa on afro-nimisiä tunteja, missä opetellaan näitä tansseja. Meidän elämässä tää uskonto näkyyki lähinnä vaan musiikkina ja tanssina, ja eteisessä nököttää pieni patsas, minkä on tarkoitus suojata kotia. :) Monet rakentaa oikeen sellasen alttarin kotiin, mä en oo oikeen siitä ideasta innostunut, et toistaseksi vaan sillä patsaalla mennään..

23.12.2013
HannnaK
HannnaK
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...