kinkun sulatus-apua tarvitaan hep!
Ostettiin sit 7kg pakastekinkku ennenkl tajuttiin sulatuksen kestävän 3vrk. Apuva! Millä konstein saatas kutistettua sulatusaika vuorokauteen? Nyt auttakee mammat, muuten meidän joulupöydässä on vaan keksejä:D

Vastaa
Listaa uusin ensinPahoittelut, et joutuu vastaamaan näin, mut ei anna taas vastata kuin lyhyesti.

Hyväähän kinkku oli, mut paiston hoiti sen jälkeen edelleenkin äitini.

Siinä sitten uunista pois ottaessa kinkku lähti pyörimään ja menikin pitkän matkaa lattiaa pitkin

Moni pilaa varmasti uunissakin, jos sulatus on onnistunut, mut mä kyllä muistan lapsuudestakin yhden joulun, kun isäni halusi kerrankin hoitaa tuon kinkku puolen. Oli siis sellainen verkotettu malli, joten melko pyöreä tapaus.

"moni ehtii pilata kinkun uunissakin"
xD
siis aivan mahtavaa! misukka, ei siis hätää jos meillä menee sulatus keturalleen, todennäkösesti myö kuitenni poltetaan se uuniin xDD

Kyllä se ehtii tuolla tyylillä sulaa oikke hyvin. Nopea sulatus rikkoo lihassyitä ni se kinkku ei ole niin hyvää kuin hitaasti sulattaen. Mutta syömäkelposta kuitenkii. Ja moni ehtii pilata kinkun uunittaessakin.

kiitoksia mammat!
nyt ollut kinkku vuorokauden jääkaapissa. pidetään ny vuorokausi sit huoneenlämmössä ja sit vaikka jäisenä uuniin perkele:D maanantai-iltana meillä syödään jo kinkkua, se on ihan varma se!
niin, ei tämä ole edes ensimmäinen kinkkumoka meillä.. pari vuotta sitten huomattiin kassalla, että meidän "joulukinkussa" oli parasta ennen päivämäärä 23 joulukuuta:DD

Meillä ukko halus välttämättä paistaa kinkun ennen ku se ollu sitä 3vrk sulanut. Oli kans 7kg . Meillä oli vajaa vuorokauden huoneen lämmössä ja sit meni mittari hyvin sisään ni pisti uuniin. terveinä ollaan ;) ja siis kyllä uskaltaa kun meil tuo ukko on ihan hysteerinen kaikista ohje ajoista tuon sairautensa takia ja se ite tän homman teki

Ja jos tosiaan huoneenlämmössä sulatat, niin kokeilet vaan sit, et koska mittari uppoaa helposti. Jos ei uppoa, anna olla hetki ja kokeile uudelleen. Sit vain uuniin. 7kg on melko pitkään uunissa, joten en usko, että ripulissa oisitte jouluna vaikka huoneen lämmössä sulattaisit. Tai sit annat sen olla pakkasessa ja haet kaupasta valmiiksi sulatetun. Sit teette kinkun vaikka ens vuoden puolella tms. Ja ehkä se ens jouluunkin menis.

Meillä 4,5kg kinkku ja ohjeissa oli, et sulatus 3vrk jääkaapissa tai sit huoneenlämmössä, jolloin varmaan tuo meidän köntti ois sula ainakin päivässä. Huoneenlämmössä sulattaessa kannattaa muistaa joku vati alle tai sit lavuaariin, koska meillä ainakin on melkein aina ollut jossain reikä ja sit ne suolavedet ja tietty sulamisvedet on olleet ties missä.

annat olla huoneen lämmössä, törkkäät siihen sen paistomittarin ja kun se kinkku on huoneenlämpönen niin törkkäät uuniin. Kääntele sen sulatuksen aikana, kinkkuihin se suola ruiskutetaan eikä se oo tasasesti siellä lihassa niin se sulaessa siinä sitten tasottuu :) Se vuorokausi on aika nafti sen sulamiseen, mutta josko se siitä :)

mmm, mä laittaisin huoneenlämpöön ja välillä valelisin lämpöstä vettä. Ton tankia meil ostetaan aina valmiiks paistettu tai sellanen rullakinkku, ku kukaan ei muista ottaa sulaan XD

joo, päältä korppu ja sisältä jäinen:)

Up!
