miten auttaa taaperoa auttaamaan? :D

eli siis meidän pojalla on tällainen ikä tai sitten luonne vaan, hän on kovin avulias ja aina olisi auttamassa. ikää on tasan 2v. esim kun laitan tiskejä ja kun esim mies vaihtaa lamppua niin pieni söpö ääni sanoo että haluaa auttaa =) kaikki kuitenkin sujuu niin ihanan jouhevasti kun itse nopeasti tekee ja sitten pääsee nopeammin jatkamaan muita juttuja niin tulee sanottua vaan että kulta ei nyt... monia asioita taas ei turvallisuussyistä voi noin pienen antaa tehdä tai ainakaan minä en viitsi.   kyselisin nyt muilta samanlaisten lasten äideiltä miten keksin taaperolleni jotain autettavaa? :D alan olla sokea omalle asunnolleni ja en keksi mitään ja suoraa sanottuna en ehdi edes miettimään, se on isoin asia. voisi helpotta aina katsoa täältä viikottain jotain :D heh.. taaperoni on niin ihana ja oikein sydämeen sattuu kun hän pettyneenä lähtee kun pitää sanoa että äiti laittoi jo tiskit tai äiti laittoi jo pyykit...ja usein teen hommat lasten mennessä nukkumaan joten sekin vaikeuttaa asiaa. pyykkejä poika silloin tällöin laittaa kun on sivusta täytettävä kone ja tiskejä antaa pöydältä varovasti. millähän piristäisin tätä ihanaa apuria kun tämä vaihe tuskin kestää ikuisesti :D? mummolassa hän saa usein auttaa vaikka missä mutta sielä kotitöihin onkin varmasti enemmän aikaa. olisi kiva keksiä jotain vaihtelevaa =) leikki-imurinkin ostin hänelle mutta se meni heti rikki :/ kiitos kaikille jotka viitsivät pohtia tätä hassua ongelmaani x)

6.12.2013
AMP91
AMP91

sama neuvo kuin emmalla että unohda se ripeästi tekeminen, kun siitä jää aikaa mihin? lapsen kanssa olemiseen? sitä hän sä teet kun annat lapsen auttaa. Ja samalka opetat huolehtimaan omista jäljistä ja auttamaan kotitöissä, ei se mikään katoava ilmiö ole, tai ainakasn pitäisi antaa olla. Meillä 6v auttaa edelleen tiskikoneen tyhjennyksessä ja täytösdä, nyt osaa täyttää sen yksinkin. samoin pesukoneen tyhjennys ja täyttö, pyykkien ripustus.

Pöydän kattaminen on paitsi kiva tehtävä tuon ikäisen mielestä, myös hahmotuskykyä kehittävä, kun kysyt lapselta aina että mitä pöydästä puuttuu vielä. Meillä tyttö kävi toimintaterapeutilla hahmotusongelmien takia ja suosittelivat tuota. Samoin omien tiskien kantaminen pois pöydästä ruoan jälkeen. Nämä kaikki semmoisia että ollaan niitä kolme vuotta treenattu päivittäin, niin tytölle on muodostunut automaattiseksi tavaksi korjata astiat pois ruokailun jälkeen.

Et sä ajassa kuitenkaan niin paljon "säästä" että sen hyödyt olis suuremmat kuin tuo että pikkuinen kokee olevansa avulias ja saavansa osallistua ja samalla tulee juurrutettua käytöstapoja :)

6.12.2013
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...