Kuinka monta päivää on "normaalia" olla n. 40 astetta kuumetta?

Shiis, tää meidän jätkä on nyt eilisen ja tän päivän päästellyt aikamoisia lukemia mittariin, nyt oli korkein eli 40 ja risat olis varmaan tullut jos olis antanut pitää mittaria kainalossa tarpeeksi kauan.. Mutta mutta, aamulla ei välttämättä oo mikään (tänään oli 36,5) ja sit max. pari tuntia kun ollaan jo yli 39 asteessa. Oonko siis ihan urpo jos soitan huomenna tk ja varaan ajan tälle, vai odotanko ja katon vielä huomisen? Mitään ei siis varsinaisesti valita (hammasta, korvaa, mahaa tms. mikä meillä yleensä nostattaa kuumeen tähtitieteellisiin lukemiin) ja menee kuin päätön kana kuumeesta huolimatta..

2.12.2013
RJ89
RJ89

Hieno homma, että osui vielä hyvä lääkäri! Nyt vain sit korvatulehduksen hoitoa! Jospa se kuume johtui siitä :(

3.12.2013
carata
carata

Käytiin lääkärillä tänään (joka oli muuten ehkä maailman paras lääkäri, miksei se oo lastenlääkäri? :D), eikä ollut turha reissu. Korvatulehdus toisessa korvassa, otettiin myös kurkkuviljely kun sylkee kaiken pois suusta ja crp, mut nämä oli ihan ok. Tai crp oli vähän koholla mikä johtunee korvatulehduksesta, mutta siihen on nyt hoito. :)

3.12.2013
RJ89
RJ89

Jos lääkkeestä huolimatta kuume nousee heti melkein neljäänkymmeneen niin kyllä silloin kannattaa käydä näytillä. Meillä poju ei suostu nukkumaan ilman pyjamaa kuumeessakaan tai sit sen pitää olla melkein taju pois ettei huomais olevansa ilman vaatteita. Huoneen viilennys on toki aiheellista ja auttaa. Jos mitään rokotusta ei oo juuri saatu niin sit en kyllä itse pysty noin korkeaa kuumetta kauaa katsomaan, onhan se lapsen olo tuollaisessa kuumeessa ihan kamala.

3.12.2013
Jopster
Jopster

Meidän esikolla nousi 4 päivänä kuume yli 39 asteen joista 2 ekaa yötä hipoi 41 astetta. MPR-rokotteen silloin oli saanut. Sen ekan setin. Eli 1,5 vuottako sillä oli silloin ikää.

Kuumelääkkeet ei auttaneet mut viileät kääreet laski kuumetta alas. Lääkärissä ei käyty kun tiesin et MPR oli mullekin tehnyt vastaavaa. Ja saatiin lämpöjä alas kuitenkin ihan omin päin.

Mut pari päivää mä voisin katsella jos on joku selkeä syy mikä lämpöilyä aiheuttaa. Sit lähtisin kyllä näytille.

2.12.2013
misukka
misukka

Mä veisin lääkäriin. Harvoin pienillä on turhaa noin korkeat lämmöt. Meilläkin tytöllä ollut aina flunssassa ja rokotuksien jälkeen vain 38-39. Lapsen lääkäriin vienti ei musta ole koskaan turhaa, ainakaan silloin, jos vanhempi on huolissaan.

2.12.2013
carata
carata

Apua!

Taidan soittaa tk aamulla.. Mä oon nyt laittanut patterin tuola jo huomattavasti pienemmälle kun herra on sitä vähän säädellyt, ovi on auki että sielä ihan tosi viilenis. Mut ehkä siis otan vielä vaatettakin pois, on meinaan ihan tulikuuma toi ipana, ei tunnu olevan Buranasta apua..... :/

2.12.2013
RJ89
RJ89

Meillä oli viime kesänä myös 40 asteen kuumeessa reilu 2-vee ja hänellä ei kovassa kuumeessa pysy oikein mikään sisällä joten yö ja päivä sitä katseltiin ennenkuin illalla mentiin lääkäriin. Mitään muuta ei löytynyt mutta verikoe näytti koholla olevan tulehdusarvon ja sai antibiootit & tehokkaampaa kuumelääkettä. Eka annos molempia niin kuume laski heti ja poika muuttui ennalleen eikä kuume enää aamulla edes noussut. Kyllä mun mielestä kannattaa käyttää lääkärissä jos kuume nousee noin korkeaksi.

2.12.2013
Jopster
Jopster

Varaisin huomiselle lääkäriajan.

2.12.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

^

2.12.2013
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...