Lentokoneeseen 3kk:sen kanssa

Olen lähdössä 3kk:sen vauvan kanssa Oulu Helsinki lennolle parin viikon päästä. Onko mitään neuvoja? Kannattaako syöttää nousun aikana yms...mitä pitää/kannattaa tietää?

2.12.2013
Lauramama
Lauramama

Jäin miettii, et saakohan lentoyhtiöiltä sit vuokrattua tota kaukaloa sellainen joka ei omista autoa... Ettei tarvii yhden lennon takia ostaa kallista kaukaloa ellei sille muutoin ole tarvetta.

Mut totta tuo, että on vauvalle paljon turvallisempi tuo kaukalo kuin syli jos rytisee.

3.12.2013
misukka
misukka

Pikkulapsen paikka on ilmainen just siksi ettei se pieni lapsi vie yhtä istuinta, eikä syö lennolla ruokaa (paitsi purkista jonka vanhemmat tuovat mukanaan). Eli jos turvaistuin tulee pakolliseksi niin vauvastakin maksetaan sitten paikka.

3.12.2013
misukka
misukka

Ainiin, meillä oli ainakin sekä pienissä että isoissa koneissa vaipanvaihtomahdollisuus, vessassa oli sellanen laskettava hoitotaso.

3.12.2013
HannnaK
HannnaK

Onkohan vähä aamu unet vielä käynnissä kun tuli vähän toistoa...:D

3.12.2013
HannnaK
HannnaK

Me lennettiin just Finnairilla viime viikonloppuna Norjaan 2kk vauvan kanssa. Lennettiin Finnairilla. Tällä lentoyhtiöllä on mannertenvälisillä lennoilla se babykoppa käytössä, muilla lennoilla vauva matkustaa sylissä. Kaukalon saa ottaa vauvalle mukaan, mutta siitä pitää maksaa sitten yhden lipun hinta. Meillä siis poju makoili mun sylissä siinä lisävyössä, oli ihan helppo ratkaisu. Itse syötin kans nousun aikana, mut eiköhän tuttikin aja saman asian. Neuvolassa sanottiin, ettei näin pieni vauva vielä tunne kipua korvissa, kun ne tärykalvot ei oo jotenki ihan valmiit. Vaunut piti jättää lähtöselvitykseen, onneksi täällä Turun kentällä oli sellaisetkin lainarattaat, mistä sai selkänojan makuuasentoon, joten sain vauvan siihen nukkumaan. Rintareppu oli mukana myös, mutta sille ei näin lyhyellä matkalla ollut tarvetta, sylissä meni helposti. Kannattaa myös ottaa vauvalle joku peitto tms. mukaan, tai lämmintä vaatetta, me jouduttiin menemään koneeseen ulkokautta.

3.12.2013
HannnaK
HannnaK

Me ollaan aina (4 kertaa siis) saatu viedä vaunut portille asti. ja syöttää kannattaa nousun ja laskun aikana.

2.12.2013
Lintu4
Lintu4

Kannattaa syöttää nousun ja laskun aikana että vauva saa siten tasattua ilmanpaineen vaihtelun.

Vauva tulee olemaan sun sylissäsi matkan ajan ja saat syliisi vauvalle tarkoitetun lisäturvavyön. tuolle matkalle tuskin kannattaa varata sitä vauvasänkyä enkä tiedä onko sitä kotimaan lennoille saatavissakaan.

Vaunuja et saa lähtöportille asti viedä, ne täytyy jättää lähtöselvityksessä. Sateenvarjorattaat saa viedä portille asti mutta niistäkin pitää mainita lähtöselvityksessä. Tosin noin pienen kanssa sateenvarjoista ei ole mitään iloa.

Joku kantoliina tai rintareppu olisi helppo ratkaisu jos sulla sellaisia on. Ei tarvitse käsissä pientä pitää. Vaikka tuollainen pikkuruinen menee kyllä helposti. Turvakaukalossa vauvan voi viedä koneeseen myös mutta silloin sille pitää muistaakseni varata oma paikka.

2.12.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...