Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Raskausajan diabetes ja insuliinihoito

Eilen tulikin NKL:n diabeteskätilöltä puhelu,että nyt olis lääkäri sitä mieltä että insuliinihoito olis aloitettava...Perjantaina siin aamusella lääkäriin ja harjottelemaan pistämistä...No työni puolesta pistelen ihmisiä harva se päivä,mut se että pistänkin itseäni,onkin ihan toinen juttu,huh! jänskättää kovasti! Onkos teillä mammakamut omakohtaisia kokemuksia asiasta?

28.11.2013
Mindiliini
Mindiliini

Mukavaa maanantaita :) Tänäaamuna sain soiton Db-kätilöltä NKL:lta. Lääkäriaikaa siirrettiin tammikuun alusta tälle perjantaille. Insuliiniasiat ihan hyvällä mallilla,ruokailurytmit vaan on mammalla vähä hakusessa...Lääkäri haluu kattoo vauvan kasvua,koska on lääkitys ja inskat päällekäin. Jänskättää kuulla minkäkokoinen neitonen siellä köllii :) Vauva on todella liikkuvaa sorttia! Neuvolassa kävin perjantaina ja siellä se neiti on lähtökuopissa pää alaspäin,ollu jo marraskuun alusta.Toivotaan että pysyy paikallaan,eikä tule turhia mutkia matkaan.

16.12.2013
Mindiliini
Mindiliini

mulla insuliinihoitoinen 1tyypin diabetes, puhkesi esikon odotusaikana ja heti kuulin ettei toivoa oo raskausdiabeteksesta, arvot oli niin pielessä, toteamishetkellä 28.jotain ja siitä vaan alko heitellä, kaikki vasta-ainearvotkin oli hurjia. nyt oon pistänyt itteöni 5-10krt/pv 5vuoden ajan ja.. vihaan mä tätä edelleen mutta kun on oikeankokoset neulat omalle kropalle, vaihtaa niitä tarpeeks usein ja löytää hyvät pistospaikat ja TOTTUU niin eipä se paljoa tunnu tsemppiä

30.11.2013
jenniart
jenniart

Itsellä ei ole insuliinin pistämisestä kokemuksia, mutta hormoonihoidoissa jouduin itseäni pistelemään paljon. Piikkikammoisena hirvitti ja jännitti, mutta ekan pistoksen jälkeen alko jännitys paljon laskemaan :) Ajatus oli pahempi kuin itse pistäminen..

Tsemppiä kovasti!

30.11.2013
Hennu86
Hennu86
3-year-old toddler

Mullaki oli raja-arvona 5.5 ja seki oli niitte mielestä huonoo ku se jäi toho 5.5:een... Mutta insuliinin alotuksen jälkee se pysy aina alla... Eikä se niin kamalaa ollu itteensä pistää... Välillä se mukamas sattu 😄

30.11.2013
Aiaic
Aiaic

Miten ne laittaa insuliinille, ylittääkö muut arvot sitten rajan... eikö se raja-arvo ole 5.5 ja pitäisi mennä sen alle... tuntuisi että pitää olla reilusti koholla, vai tasataanko tosiaan noin pieniä heittoja... hui, tässähän saa alkaa tosissaan "pelkäämään" että joutuu vielä pistämään... eihän se herkkua ole... itsekin kyllä laittanut ins. muille, mutta onhan se eri asia jos joutuu ihteensä laittaa...eli ymmärrän kyllä tuon pointin, että eri asia se on kuitenkin...

Eiköhän se sulla hyvin mene, kun sullakin oli kokemusta muuten... tsemppiä :)

29.11.2013
mumx2
mumx2

mun aamuarvot on ollu 5,5 ja yli...Joskus harvoin matalampiakin.Jänskättää aikalailla alkaa pistämään itteään.Tänään ois eka piikitys. no kaikki mikä ei tapa,ni vahvistaa :)

29.11.2013
Mindiliini
Mindiliini

Millaisia sinun arvot oli että tuohon päädyttiin? ihan vaan mielenkiinosta kyselen... kun itselläkin aamuarvot alkaneet olla jatkuvasti vähän ylhäällä... tosin koht. lievästi ja epäilen että insuliinihoitoa ei kovin hevillä voida aloittaa... jos kuitenkin joskus arvot alle viidenkin, niin siinähän voisi mennä ins.tasot tosi alas... mutta mietittyttää nyt kuitenkin... olen melkein samoilla viikoilla, 31.

28.11.2013
mumx2
mumx2
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...