Mitenkä kalan suolaus voi olla niin vaikeaa!!
Mikä siinä joka kerta mättää, että lohi ei suolaannu läpi kotaisin vaikka nytkin lähestulkoon lillui merisuolassa 6h ja silti oli vaan pinnalta suolaantunut. karistelin siis ylimääräiset suolat pois kalan päältä ennen uuniin laittoa.. Vinkkiä?

Vastaa
Listaa uusin ensinkyllähän noita voi lohia voi jouluna syyvä, kunhan ei tosissaan osta mitään vakuumipakattua. Eli tuoreen lohen savustaa itse niin voihan sen syyvä kylmänäkin. Samaten kun graavaa tai ehkä pikemminkii suolaa ite niin että se suola kypsyttää koko kalan niin ihan hyvin voi syyvä, sama siinä kylmäsavustuksessa.

Eipä siinä kai, mutta itse en söis. Ehkä sitten, jos ois itse savustettu.

Joo, kyllä mäkin kalaa olen syönyt, mutta en savustettuina, vaan paistettuina tai uunissa tehtynä.

Mä en söis mitään kylmäsavuja tai graaveja raskausaikana. Maksat, sillit ja juustotkin jää nyt suosiolla jouluna pois. Ja se, että otan vain vähän, on sama, kuin söis paljon. Jos se pöpö siinä on, niin sen saa siitä pienestäkin.

Pikkutirri. Mä en ole halunnut ottaa riskiä. Ainakin mulle neuvolassa ovat suositelleet ettei kylmäsavulohta syö odotusaikana. Lämminsavua voi jos se on vielä kuumaa.

Joo ihan file on vaan. Josko vaihtaisin karkeasta merisuolasta hienoon merisuolaan ja tyrkkäisin vaan uuniin. Ja kyllä oon hieronu sitä kalaa, mut ei oo auttanut.. kalan suolaus vaatii "erityistaidon" :D

Mä en tee fileeseen, enkä kokonaiseen kalaankaan viiltoja. Suolat ja mm.sitruunapippurin hieron aina kalan lihaan. Kokonaisessa kalassakin sinne ns.vatsan sisälle kun hieroo ja laittaa maustumaan vielä kylmään, niin toimii. Tietenkin JOS laittaa valkosipuleja ja tinjamia tms niin sitten ehkä kannattaa tehdä pienet viillot.

siis teetkö sie fileen vai koko kalan? Mie jos filettä laitan niin mie vaan hieron suolaa ja muita mausteita pintaan ja tyrkkään uuniin ja kyllä siinä on aina ollu hyvä suola. Kokonaisen lohen jos suolaan savustettavaks niin se on vaikee saaha läpi suolattua. Sillon yleensä tokin sinne kalan mahaan sisäpuolelle selkää kohti reikiä ja työnnän ja hieron suolaa sinne että se selkäkii suolautus.

tai siis täytettä....

ahaa kiitti vinkistä! Mutku mie laitan yleensä niihin viiltoihin sitten muutakin maustetta...:) noh, täytyy laittaa vaan vähemmän suolaa :D!

Viiltoja ei kannata tehdä, jos pinta suolaa, koska silloin se kaikki suola sulaa sinne sisälle ja näin ollen voi tosiaan olla liiankin suolaista.

Ite saan yleensä LIIAN suolaista..:D mut ite teen kalan pintaan viiltoja ja hieron/hankaan tosiaan hienoo merisuolaa ympäriinsä ja niihi viiltoihin myös..:)

Mulla ollut joskus päivän tai pari suolassa. Laitan tosin myös sitruunapippuria. Sekin auttaa, kun hieroo sitä siihen kalaan, eikä laita vain päälle. Sama pätee lihojen maustamisessa, hieronta auttaa, muuten mausteet jää pintaan.

upsis
