Hitsaaja ja raskaana. Saanko jatkaa työtä?

Olen siis juuri viikko sitten aloittanut työt hitsaajana ja kun päästiin ekalle viikonlopulle teinkin yllätyksekseni positiivisen raskaustestin, kun menkat oli myöhässä yhden päivän.. Miten nyt käy työni, joka on 4kk kestävä työharjoittelu ja sen jälkeen olisi tarkoitus saada "kinuttua" vakkari sopimus ko. firmaan.

20.11.2013
siness
siness

Tupakoiminen työpaikalla on laitonta. Kyse ei ole pelkästään sinun ja vauvan terveydestä, vaan myös työtovereistasi.

Keskustelemalla et varmaankaan saa sauhuttelua loppumaan, mutta yrittää aina voit. Luottamusmies on olemassa, jonka kanssa voit keskustella havaitsemistasi epäkohdista työpaikalla.

Tilanteessasi kävisin lääkärissä, jotta voi keskustella henkilökohtaisesti juuri tuon työpaikan riskitejijöistä raskaudellesi ja syntyvälle lapselle.

22.11.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin ja töissä oon ollut vasta 2 viikkoa. Ehdin oleen töissä yhden viikon kun tein positiivisen testin.

21.11.2013
siness
siness

Raitisilmamaski olisi juu ainut mitä voisi käyttää tuolla töissä, mutta en tiedä onko niitä saatavilla. Yhdellä jannulla (mun mestari) semmoinen oli, kun hitsas ilmeisesti rosteria (ruostumatonta). Mä en ole töihin kertonut vielä olevani raskaana. Oon siis vasta alta viikko sitten tehnyt testin, eli oisin jotai 5 kuulla, kun työharjottelu päättyis. Enkä jaksa uskoa, että firma, joka ei alunperinkään ole ottanut naisia töihin alkaisi muuttamaan toimintatapojaan yhden raskautuneen hölmön muijan vuoksi. Siellä itse pomotkin polttaa tupakkaa hallissa. Jopa jo "työhaastattelussa" kun kiersimme hallin esimies poltti muutaman tupakin siinä kävellessä. Kysyi toki haittaako mua. Enhän mä silloin vielä tiennyt olevani raskaana. Eli niiden ainut vaihtoehto ois pistää mut vaan pihalle ko. firmasta. Ja vannois, ettei ota enää ikinä naisia sinne. Ei meistä ole heille kuin "harmia". Siellä oli työntekijätkin jo osittain vastustanut sitä, että minä tulisin heidän joukkoonsa.

21.11.2013
siness
siness

Kiitos ihanat ihmiset linkeistä! Selvennänä koulutustani sen verran, että kyseessä ei ole tutkintoon valmistaa koulutus, vana "koulutus "jossa 4kk:n työharjottelun myötä on tarkoitus opetella mestarin ohjauksessa kisällinä ko. firman työntekijäksi. Tästä siis aikomus kirjoittaa vakkarin paperit. Raskaudesta ei ollut mitään hajuakaan, kun työt alotin. Ekan viikon jälkeen tein testin mielenrauhan vuoksi, kun mmenkat oli myöhässä yhden päivän. Pistin uudesta työstä johtuvan stressin piikkin, mutta lensinkin persiilleni. Työympäristössä on sekin haitta, että kaikki nuo 20 äijää tupakoi hitsaushallissa ja altistun jatkuvalla syötöllä tupakansavulle :(

21.11.2013
siness
siness

Ystävä jäi maalarin hommista heti pois, saatuaan tietää raskaudesta, en tiedä oliko ennemmin syynä ne maalit vai se, että siinä seistään korkeilla tikkailla ym.. Mutta ainakin hänet oli passitettu pois töistä aikalailla samantein. Minä myös suosittelen soittamaan pikapuoliin neuvolaan tms. :)

21.11.2013
Tii03
Tii03

Voidaan myöntää myös erityisäitiysvapaa, joka voi alkaa jo raskauden alusta.

http://www.ttl.fi/fi/tyoterveyshuolto/tyoolot_raskauden_aikana/sivut/default.aspx

20.11.2013
JennnyLee
JennnyLee

Tota pdfää en saanu puhelimella auki...

20.11.2013
misukka
misukka

No tuo kaksplussan vastaus oli miusta aika yksiselitteinen. Ei hitsausta raskausaikana. Lainkaan.

Suosittelen olemaan yhteyksissä harjoittelupaikkaan ja niihin terkkaan.

20.11.2013
misukka
misukka

Juu samoja mäkin oon lukenut, mutta mistään ei ilmene missä vaiheessa pitää jäädä pois töistä. Varhennettuäitiyslomahan alkaa vasta kuukausi ennen normaalia äippälomaa ja itse vasta sunnuntaina plussasin.

20.11.2013
siness
siness

Hitsauskaasut.. niitä kun hengitetään jatkuvasti. Kai ne vaikuttaa alkioon ja myöhemmin sikiöön?

20.11.2013
siness
siness
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...