Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

No se pojan elatus asia....

Suomessahan periaatteessa on jokasel lapsel oikeus elatustukeen tai apuun, riippumatta lapsen isän varallisuudesta tai jopa isättömyydestä. Mut ei ole minun pojalla ei. Koska sen isä on niin saakelin iso idiootti. Meillä tosiaan loppui huhtikuussa elatussopimus. Ja isä sai viime perjantaihin saakka viivytettyä uuden sopimuksen tekoa. Ja nyt tehty sopimus oli kaudelle loka-helmikuu, eli välistä jäi VIISI kuukautta kokonaan. Helsingin lastenvalvoja kirjoittaa lausunnossaan että isä ei toimittanut tulotositteitaan touko-syyskuulta, ja katsoo ettei ole elatusvelvollinen kesältä, koska poika oli heinäkuussa tavallista enemmän hänen luonaan. Siis miten se on saanut ammatti-ihmisen kirjottaan tollasta sontaa? Siis vaikka poika oliski ollu enempi heinäkuussa isällään ni ei kai se nyt elatusvelvollisuutta poista viideltä vitun kuukaudelta... Ja totuus on että heinäkuussa ei ollu ku yks iskäviikonloppu, jonka senki isä perui, ja mun piti hankkia ja kustantaa pojalle hoitajat mun työvuorojeni ajaksi. Ja tiedätteks mitä... Sille ei nyt sit vaan voi minkää... Meidän oma lastenvalvoja oli tosi äkänen kun asia ylipäänsä tuli takas lastenvalvojille. Se kun suositteli käräjiä, mut oikeusavustaja taas käännytti takas lastenvalvojille. Nyt oikeusavustaja sanoo et jos allekirjotan ton sopparin, niin niitä väliin jääviä kuukausia ei voi vaatia oikeusteitse. Mut jos en allekirjota, niin kelasta ei kuitenka saa kun 3kk takautuvia tukia, ja päätös oikeudelta saataisiin vasta ens keväänä. Eli jäis tämäki aika saamatta, joka nyt saadaan jos allekirjotetaan tämä soppari. Eli ei riitä et tämä saamarin peräpukama teli mulle kymppitonnin velan ulosottoon, nyt se eväsi omalla käytöksellään pojalta 750€ tuloja. Ja vaikka nyt saadaan elatustukea helmikuulle, niin sen jälkeen sama saamarin tappelu alkaa uudestaan... Mut nyt en kyl suostu muuhun, kun et se sopimus haetaan suoraan oikeuden kautta. Mitäs on ääliö. Jos isyyden vois perua ni sen tekisin. :D

7.11.2013
Sralla
Sralla

Meillähän tuo tilanne meni siihen,että kaikki asiat kulki sen avustajan kautta.Eli minun ei tarvinnu tapella exän kanssa enää..se helpotti asiaa kummasti.Se avustaja soitti exälle ja selitti tilanteen ja sen että jos sinne lastenvalvojalle ei mene ja sopimusta ala syntymään on edessä oikeus.Se vihdoin auttoi..ja kyllä mullakin jäi välistä 6kk elarit..en vaan jaksanu niitä enää tapella=/tärkeintä että nyt ne tulee loppu elatusajan rahat kelan kautta..tapelkoon exä kelan kaa=D

12.11.2013
huiskutin
huiskutin

johan on uskomaton tyyppi se pojan isä :o Tosi aikuismaista, ettei sit ees poikaa hyvästelly :o Mut toivottavasti se nyt heräs siihen ja varaa heti sen ajan ja hoitaa hommat!!

11.11.2013
tuvitus
tuvitus

No sehän meni hei tosi hienosti! :D Vitsit tää meidän keskusteluyhteys pelaa hyvin...

Isä palautti pojan tänää, ja mie sit kerroin sille rehellisesti minkä verran poika menetti rahaa ku asiat hoidettiin myöhässä. Kerroin et nyt seuraaval kerran ei tohon soppaa lähtä, vaan uus sopimus täytyy saada voimaan ennenkö vanha menee umpeen. Isä sano heti et ei tu onnistuun... Kerroin et kyl se onnistuu, ku heti varaa ajan. No Helsingis ei kuulema sillai saa lastenvalvojalle aikoi. Sanoin ettei tää ole mun ehdotus vaan oikeusavustajan. Kuulema ihan sama, ei edelleenkä onnistu. Sanoin et sit ei ole muuta mahollisuutta ku hakee se oikeuden kautta. Isä huusi et haista sinä vittu, hyppäs autoon ja kaahas tiehesä. Poika yritti sille vilkuttaa, ja oli ihan itku kurkussa et miksei se halannu eikä edes vilkuttanu. Ja haloo, sillä oli sen 1-vuotias tyttö KYYDISSÄ. Mopiski sano et kuuli ihan sisälle saakka, et jopas lähti äkäseen autolla. Että näin sitten taas... Pojalle selitin et ei iskä sille ollu vihanen vaan äitille, ja et äitin takia iskä käyttäyty niin, ei pojan takia. Mut ei kyl taas paljon helpota iskäviikonloppuja jatkossa.

11.11.2013
Sralla
Sralla

Uskomatonta touhua. Ei jaksa ymmärtää miten se ex on onnistunu nuo tuolleen sopimaan.

Mut hyvä, että nyt löytyi jotain kättä pidempää ja toiveissa on, että ensi vuodesta lähtien sä saisit ne elarit sieltä kelasta ja kela saa tapella sen kutjakkeen kanssa.

8.11.2013
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Nyt sai vähän selkoa. :) Eli niille vanhoille maksamattomille ei nyt kuitenka minkä maha, mut jatkossa se voidaan hakea oikeudelta täysimääräsenä se elatussopimus (n. 150€) ja se sopimus tehdään pitkäksi ajaksi. Sitte kun isä jättää sen maksamatta ekan kerran, me haetaan kelalta se tuki, ja jatkossa kela sitten perii isältä ne, tai isä hoitaa kelan kanssa tukihakemukset jos on vähävaranen. Jes. Eli keväällä laitetaan sitte tämä prosessi käyntiin, jos ja kun isä ei ole helmikuun loppuun mennes hoitanut uutta elatussopimusta.

8.11.2013
Sralla
Sralla

Kiitos teille kaikille. :) Tää nyt oli vaan sellanen mielenpurkaus, en mie kauheesti uskalla toivoa et tähän neuvoja löytyisi, kun ei ne ammattilaisetkaan niitä keksi... Mut tsempitykset on mieltäparantavia! :)

8.11.2013
Sralla
Sralla

Nostetaanpa tätä.

Voimia uja taistelutahtoa!

8.11.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

voi hitto mitä meininkiä. Siis miten jotkus onnistuukin petaamaan nuo asiansa tuolleen... Toivottavasti tuohon nyt joku konsti löytyy ja joku viisaampi ossaa neuvoo, koska mie en ossaa. Tsemppiä!

8.11.2013
riu
riu

Kuulostaa minun exältä=/Mä vihdoin vuosien säätämisen jälkeen sais ne elatussopimukset ja nyt kela maksaa mulle elarit ja perii exältä.Mutta ei oo helppoo ei=/Voimia taisteluun ja jospa sä pääsisit joskus tähän samaan pisteeseen=)

8.11.2013
huiskutin
huiskutin

Mie mietinki et kysyisin samalla kelasta nyt kun meen sitä hakemaa sieltä. Jos ne vaik osais kertoa jonku keinon, ku nyt tuntuu ettei oikeen tule apua ei lastenvalvojalta eikä oikeusavustajalta.

Sillonhan jos isä jättää maksamatta, niin sillon sen saa heti hakea kelalta myös. Mut ku tämän isän ei ole koskaan edes tarvinut itse maksaa...

7.11.2013
Sralla
Sralla

No en minäkää... Minust pitäs mennä melkeen niin et kela maksais sen aina ja sit jos isällä on tuloi ni kela peris isältä ne.

Mut siis jos isällä ei ole maksukykyä, niin sillon sopimus tehdään yleensä vaan vuodeks, en tiedä miten se nyt sai tehtyä sen ainoostaa viideks kuukaudeks. En ollenka. Mut jos isällä on tuloja, niin sillon se voidaan tehä pidemmäks aikaa, eli toistaseks voimassa oleva sopimus. Noit nollasopimuksia, eli niitä joissa isä vapautetaan vähävaraisuuden vuoksi, ja kela maksaa, niin niitä tarkastetaan joka vuosi, että saataisiin isä maksamaan jos on työllistynyt.

7.11.2013
Sralla
Sralla

miksi se pitää uusia niin usein? en oikein ymmärrä miten nuo kuviot menee, mut tuskin tuo ainut kusipää on, joka tuolla tavalla kiusaa tekee, pitäishän yhteiskunnan lapsen "tulot" turvata jotenkin?

7.11.2013
Mummy83
Mummy83

Se mun velkani on kertyny sillon meidän seurustelun ajalta... Kun annoin omaa nimeä käyttää, ja maksoin yksin kaikenlaista. Omaa tyhmyyttäni siis kuitenki kun uskoin kaiken että maksaa takas jne. Mut siis kaksi autoa otin omiin nimiin, takuuvuokria, ja ostin luottokortilla asioita, niistä se kertyi sitten tommonen summa päätymään ulosottoon. Onneks enää 2,5 tonnia jälellä, kaiken muun olen maksanu. :)

Sitä ei saa oikeudessaka luultavasti pidemmälle ajalle jos isä sattuu sillä hetkel oleen työtön. Ja varmasti pitää huolen että on. Kelasta ei saa yhtään mitään jos ei ole elatussopimusta. Sehän tässä on ongelma. :( Kun se sopimuksen tekeminen on aina niin hankalaa. :(

7.11.2013
Sralla
Sralla

jos se menee oikeuden kautta, niin sujuuko jatkossa sit helpommin,ettei tarvi odotella tuommoisen allekirjoituksia ja jatkuvasti uusia sopimusta? jos saa, niin olisin mielummin nyt x ajanjakson ilman elareita ja jatkossa ilman tappeluja kuin nyt muutaman kuukauden elarit ja seurravaks sama tappelu, jolloin voit taas menettää tukia, jos ääliö pitkittää sitä.

tosi raivostuttavaa tuollainen :(

7.11.2013
Mummy83
Mummy83

En osaa auttaa
Muta jaksuja ja haleja lähetän ♡

7.11.2013
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...