Rusinoista...

Heitän tähän ihan uuden alotuksen noista rusinoista sivuten tuota epäterveellistä ruokaa, että kun noita rusinoita pidetään niiiiin terveellisenä vaihtoehtona karkille niin eipäs se oikeestaan ookaan niin...kaveri luki juuri hammaslääkäriksi ja kertoi että rusinat ei oo kovin hyvä vaihtoehto hampaille kun se jää kiinni hampaitten pintaan (verrattuna esim suklaaseen, joka sulaa nopeasti). Ja itse just huomasin et kun poika oli syöny rusinoita niin olihan sillä viel pitkän ajan päästäkin rusinaa hampaissa. Että ihan vaan pointtina tällanenkin seikka.

3.11.2013
Lintu4
Lintu4

Meillä tyttö tulee suu auki antamaan pusua ja usein muiskauttaa tosi märän pusun suulle, poskelle, mihin vain sattuu osumaan. En ole lähtenyt kieltämään. Itse annetaan miehen kanssa hyvän yön pusut poskelle. Joskus otsaan. Vaihtelevasti. Mitään syljen vaihtoa ei kuitenkaan varsinaisesti tehdä, eikä me vanhemmat suuta avata, jos tyttö suu auki tulee pusua antamaan ;) Eli tohon huulien päälle se jää, jos nyt niihin sattuu osumaan. Alahuulen alhaalle mäkin ruokia joskus kokeilen, koska kädessä on niin paksu iho, että se ei kokeiluna kerro mitään.

4.11.2013
carata
carata

mie en ymmärrä tuota suulle pussaamista, se on miusta aikuisten välinen asia ja semmoseks meillä myös jää. Lapset saa pussata minnuu poskelle ihan rauhassa, mie en työnnä pois enkä kiellä, vaan käännän posken. Jos jollakii yksinkertasella asialla voi välttää jotakii epämiellyttävämpää, oon sen valmis tekemään ihan ehdottomasti, etenkii kun se on lapsen parhaaksi. En tunne ketään joka siitä hammaslääkärin tuolissa istumisesta nauttisi... reijän paikkaaminen ei oo kivaa ja juurihoito sattuu.

Juu ei se karkki oo terveellistä, mutta en mie sitä rusinaakaan semmoseks kehuis :D Meijän muksut nyt ei oo ikinä tykänny rusinoista... pullassa ne vasta pahoja on :D Ja kuten jo aiemmin todettua niin sitä kolmannen kohalla on höllempi noitten herkkujen antamisen suhteen ku esikoisen aikaan :)

4.11.2013
riu
riu

Meillä lapsen kanssa on leivottu koivusokerilla, joka on makeampaa kuin sokeri ja tulee siis koivusta. On täyttä ksylitolia. Rusinat mä miellän terveellisemmäksi, kuin karkin, koska rusinoissa on edes joku ravintoarvo. Meidän neli hampaiselle niistä ei paljoa näkyvästi mitään hampaisiin jää, mutta uskon, että jotain niistäkin tuohon pintaan jää, kuten kaikesta ruoasta. Ksylitoli pastillit ja purkat auttaa tässä.

4.11.2013
carata
carata

joo miunkii huonolla hammaskalustolla jos voin olla siirtämättä lapsille samaa niinkii helposti ku pussaamalla miljoonaan muuhun kohtaan ku suulle niin... :D Tai että syyvään omaa ruokaa omalla lusikalla :D

Joo mie oon kanssa noista rusinoista kuullu, ja muutenkii oon aina ihmetelly että mitä kamalaa siinä sokerissa nyt oikeesti on. EI tietty määräänsä enempää sitä voi lapsille antaa, mutta jossakii kiisselissä taikka vispipuurossa sitä on vaikka ne luokitellaankii terveelliseksi evääksi. Ja aina mieluummin sokerii ku jotakii aspartaamia X)

4.11.2013
riu
riu

.....

3.11.2013
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...