Koska on viimeistään

Mentävä neuvolaan? Ja minkä vuoksi : np ultra? Rahat? Muuta?

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

Eka nla ohi. Hirveästi en irti saanut, mutta näinpä pienen sykkeet ❤️

15.11.2013
aadasisko
aadasisko

No mulla on edessä entisiäkin kovemmat seurannat ja ylimääräiset testit, jotta toivottavasti saadaan vaavi elävänä syliin ja kotiin. Tästä syystä sitä kokemusta kaipaan, ettei joka käynnin jälkeen tarvitse tarkastaa itse menikö kaikki hyvin, tai odotella tuleeko soitto perään ettei kaikki mennytkään kuten piti... Käyn kyllä usein myös ihan sairaalan äitipolilla samasta syystä.

4.11.2013
aadasisko
aadasisko

Mitä jos kävisit siellä ja ilmoittaisit, että haluaisit käydä hieman harvemmin? Mulla raskaus on kolmas ja käyn nyt tosi harvoin, koska ilmoitin, että ei kiinnosta ylimääräistä siellä juosta, kun tyttö on vasta reilu 1v. Mulla ollut nyt 3x neuvola ja viikot 26. Eli eka neuvola, yks neuvola+lääkäri ja yks neuvola, jossa katottiin samalla kela asiat. Seutaavan kerran taas neuvola+lääkäri ja sit sen jälkeen pelkkää neuvolaa, jos kaikki ok. Ei siellä siis tarvii turhaan juosta kerran kuussa tai edes viikoittain.

4.11.2013
carata
carata

Ei kyse ole ihmisestä tai persoonasta, vaan ammattitaidosta. Ja olen kyllä käynyt hänellä, ihmisessä ei vikaa.

2.11.2013
aadasisko
aadasisko

Ja siis oon käynyt paljon paljon enempi käyntejä kuin normaaliraskauksissa ja normaalissa lastenneuvolassa

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

Mäkin ootin kymmenisen vuotta joka reissua, nyt tökkii...

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

Mun käsittääkseni ennen 3.kuukautta, eli onks se sit viikko 12? En ole ihan varma, mut muistaakseni niin luki jossain Kelan paperissa. Käynti neuvolassa on vapaa ehtoista, mutta jos siellä ei käy alusta asti, jää käsittääkseni äitiyspakkaussaamatta? Vai äitiyspäiväraha? Joku kuitenkin. Tai voisko ne jälkeenpäin hakea, mut joutuu selittämään miksi ei ole käynyt ennemmin neuvolassa ja sit ne Kelassa päättää saatko mitään vai et. Ja ensimmäinen ultrahan on noilla tietämillä, mut vaikka siinä ei kävis, niin kai sitä pääsee rakenneultraan?

1.11.2013
carata
carata

Siis tätin kokemattomuus. Mä en näin monen vuoden jälkeen kaipaa tätiä, joka arpoo kirjoista ja Googlesta että meneeköhän nämä näin vai ei... Jne... En viitsi enempää tässä avata asiaa.

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

Joo ja kyllä mä neuvolaankin haluan, mutten vielä. Kyllä mä pystyn näiden kolmen ihmisen sanomiseen luottaa ja suurin syy mulla on se kokemattomuus, eli nlakäynnit toisi mulle vaan lisästressiä.

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

neuvolat ei oo pakollisia, mitkään ultrat, sokerirasitukset yms ei oo pakollisia, se ei todellakaan ole rikos että niihin ei mene. Se että jos et mene ajoissa vaikuttaa vaan niihin vanhempainetuuksiin. Suurin osa nyt halluu äitiyspakkaukset, äitiyspäivärahaa jne.

1.11.2013
riu
riu

Tais olla niin et jos haluaa äitiyspakkauksen pitää mennä ennen 16. rv neuvolaan ja jos haluaa vanhempainrahaa niin täytyy käydä jälkitarkastuksessa synnytyksen jälkeen.

1.11.2013
HannnaK
HannnaK

Mulla on tää sovellus, niin tästä en sitä löydä. Yritin vaihtaa, ei onnistunut. Jos vielä haluan vaihtaa, niin joudun mennä kauas ja se taas ei oo kovin käytännöllistä :/

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

Mä en löydä kännykällä odotusryhmiä ollenkaan :/ ja koneelle kun satu ku ääriharvoin :(

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

Mulla pitäs olla kaikenmaailman käyntejä nyt ja mulle tuli stoppi. En tiiä pelkäänkö vauvan takee niin paljon, vaiko vaan uus (huonoja kokemuksia kavereilla) neuvolantäti...

1.11.2013
aadasisko
aadasisko

Näemmä 16 vkoon mennessä :)

1.11.2013
aadasisko
aadasisko
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...