Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitä kuuluu? (4) Vihdoin koitti marraskuu!

Tässäpäs taas uusi keskustelu.

1.11.2013
pelargoni1
pelargoni1

Hellou pitkästä aikaa.. Hyvin nukutaan 19tai21-05tai06 herää syömään ja jatkaa 08-09asti kunpa mäkin menisin silloin nukkuu.. Vähän jännittää tuleeko maitoallergia kun on semmost outoo ihottumaa (punaiset alueet, näppyjä,kutiaa, hilseilee)joka rauhoittuu sibicortilla.. Nyt aloin maidottomalle taas täs vakuutus päätöstä odotellessa.. Rajaakohan maitoallergian pois korvattavista kun veljellä on?

13.2.2014
kisu8
kisu8

Mää oon käsittäny, että ketkä on täysimetyksellä, niin vissiin alottelis paremminki sillon 6kk ja jotka korvikkeella, niin 4kk. JA että tämä perustus siihen, että korvikkeelliset on tottunu tuohon vähän "tömäkämpään" tavaraan, kun taas rintamaidolliset siihen vähän ei niin "paksuun" tms. Mutta toki kaikki on siltikin yksilöllistä. Ja neuvolan ohjeiden mukaan itekkin kyllä toimin. :-)

Meillä oli esikoispojalla noi 2kk mitat (tai no pikkusen sen alle, olikoha  7 viikon lääkärineuvolassa just "vasta" 4,8kg painoa. Mut silleen verraten siskoonsa (tähän nyt syntyneeseen siis) kuitenki samaan malliin kasvanut. Esikoinen painoi siis kilon vähemmän tätä nyt syntynyttä tyttöä. 

Kyllä se tosiaan on vaan mukava, että saa äitiki yöllä nukkua. Viime yönä tyttö heräs taas vasta 5 maissa syömään, kun oli illalla klo 20 maissa juonut maitoa edellisen kerran ja sen jälkeen alkanut unille. :-D Ei paha!

12.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

Toi meidän likka taitaakin olla aika pikkunen vauva ;) ei oo kokemusta isommista niin "isolta" se syntymään verrattuna tuntuu :) no kasvaa omaa tahtia ja vanhemmat ei ole mitään lipputankoja joten tuskin tulee neidistäkään. Meille ne sano että ennen 4 kk ei tarvii kiinteiden alotusta suunnitella kun hyvin on kasvanu. Toki jos radikaali muutos tulee, että maitoa menee paljon ja tulee jo ulos asti niin voi kuulemma alkaa kokeileen kiinteämpää kaverina mutta en aio kiirehtiä. Tuskin sillä mitään kauheaa merkitystä koska ne sitten alottaa, jos vauva kasvaa ja on tyytyväinen maidolla vielä neljän kuukauden jälkeen. Toki ite luulen, että saattaa pidentää unen jo koko yöhön ja jaksaa valvoa kauemmin kun saa paremmin mahantäytettä ja energiaa koneeseen. Toki ei edelleenkään kokemusta ole että aikalailla kuuntelen neuvolantätyliä ja seuraan neidin käyttäytymistä ja ruokahaluja :) Ja samat rytmit on meilläki eli edelleen välillä heräillään 1-2 aikaan syömään ja sitte 6-7 ja pitkiä pätkiä yhellä syötöllä on ollu jo useampi välissä. kiva herätä 4-5 aikaan ja tajuta että on saanu nukkua pitkään ja jatkaa vielä kun neiti saa mahan täytettä ja jatkaa vielä tyytyväisenä useamman tunnin. Saa nähä miten ens yönä käy... Öitä!

11.2.2014
retulinos
retulinos

Onko sillä muuten jotain merkitystä aloittaako kiinteät 4 tai 6kk iässä? ;o

10.2.2014
Zhenei
Zhenei

Noniin. Täällä oli tytöllä ne 2kk mitat 5,6kg ja 57cm :-) Just vaihdoin vaatekappiin 62 cm vaatteet, kun osa 56cm oli niin pieniä, liian lyhkäsiä hihoja tms. Huomenna tulee ikää 3kk ja perjantaina sitten rokotuksille neuvolaan. 

Nyt on muutamat edelliset yöt syöny taas joskus 2 maissa ja sitten aamulla 6-7 maissa, kun paljon oli jo niin, ettei tuota "yösyöntiä" ollu ollenkaa. :D Mut eipä tuo paha ole, kun muuten nukkuu ja syönninkin jälkeen nukahtaa "noin vain".

Kiva päästä kuukauden päästä alottaa "oikeita" ruokia. :P

10.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

joo mulla oli nestemäistä panadolia ja jouduin kans sitä antaan. Neuvolassa sanoi että yleensä huomaa kun herää päikkäreiltä, että onko itkuinen eikä tarvii kuumetta odotella. Hetken jaksoi olla pirteenä mutta aika nopsaan alko valittaa oloaan joten annoin ja tunnin sisällä jo helpotti :) yö meni kyllä huvin mutta seuraavana päivänä oli vielä jonkin verran havaittavissa epämääräistä kitinää :/ Painoa oli 5450g ja 57,5cm :) pieni vaavi on vielä onneks mutta kovasti ja hyvin kasvanu. kaikki oli muutenkin hyvin ja ens kuussa sitten myös lääkäri ja ruokien muistelu. jännää ja hurjaa miten tämä aika menee nopsaan :D

10.2.2014
retulinos
retulinos

Ootko varannu jotain nestemäistä kipulääkettä? Buranaa tai panadolia? Siis rokotuksista johtuvia "särkyjä" varten?

Mä ajattelin käydä ostaan, kun Panadol on loppu ja muistan, että esikoisenkin rokotuksen yhteydessä taisin joskus antaa vähän niinku "varaltaki" sitä. Ku miettii, että kai se nyt jossain tuntuu, jos pariki piikkiä kankkuihin pistettään niin..

7.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meilläkin ekat pitkät pätkät nukuttu yöllä! Tuntuu luksukselta nukkua 7-9 tuntia kun tähän asti edelleen 3-5 on ollu maksimi. Ite vaan ihan pihalla kun se ekakerran tapahtu että herran jestas oonko vaan unohtanu etten heränny :D Mutta ei, kyllä se nukkua posotti ilta kaheksasta jonnekki kolmeen ja yks yö päästiin jo yhdellä syötöllä 5 aikaan aamulla. Näin se neiti kasvaa. Meillä on tänään 3kk neuvola ja neiti myös tänään täyttää sen verran :) Rokotuksia siis odotellessa 12 aikaan...Toivotaan että selvitään vähällä kipuilulla. Niin se aika vierähti ja toivottavasti mahavaivat on historiaa, ainakin vähän on jo helpottanu ja pierua tulee senkin edestä. Hyvä merkki kun eivät jää mahaan pyörimään. Hauskaa viikonloppua :)

7.2.2014
retulinos
retulinos

Jee! Meillä on tähän asti vauva iltasyönnin jälkeen vielä vaunuissa nukkunu siihen saakka, kunnes lähdetään itekki yläkertaan yöunille. Tossa välissä viety aina esikoinen nukkumaan. Eilen sit vein ekan kerran vauvan yksinään jo klo 20 nukkumaan, niin hän nukku aamu viiteen saakka, eli 9 tuntia nyt nukku putkeen, kunnes söi ja jatkoi uniaan vielä 3h. Pikkusen oon mielissäni. Pitääkin alkaa viemään se tolleen nukkumaan, eikä antaa eka nukkua täällä alhaalla kärryssä ja sitten kesken unien kantaa ylös.. (vaikka hyvin on yleensä sillonkin vaan jatkanut uniaan). 

Viikon päästä 3kk neuvola ja ekat PIIKIT, kääks.

6.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

Täällä aluksi kovastikin rähmi vuorotellen silmät, mutta ahkeraa putsausta vaan, niin ohi meni.

25.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Hei, täällä kanssa marraskuisen tytön mama kirjoittelee! 2kk neuvolassa käytiin 21.1 ja painoa 6015g ja pituutta 58cm :) hymynaamaa tykätään tuijotella ja saatiin neuvolasta sellainen vihreä lehmäjulistekin. Hymyilee ja juttelee kovasti neiti, rotarokotteesta kakka hieman löysempää kuin yleensä, ei muuta. Yöt mennään kahdella syötöllä, ja täysin rintamaidolla ollaan. :) tuttia ei meidän neiti syö millään, vaikka kovasti oon yrittänyt tarjota, ettei tulis tuosta nyrkistä liian kivaa kaveria :/ itselläni ei oo menkkoja vielä näkynyt, mutta pieni kutina siitä että alkaa pian.. Onko teidän vauvoilla ollut silmätulehdusta? Minulla on ja aamulla neidin silmä oli vähän rähmäinen mutta nyt päivällä ei mitään.. Täytynee seurailla ja putsailla.. :)

24.1.2014
meua
meua

Se mahtaa olla ihan hoitajasta ja lääkäristä ja paikasta kiinni tuoki kieurukan laittoon liittyvät systeemit..

23.1.2014
pelargoni1
pelargoni1
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...