Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitä kuuluu? (4) Vihdoin koitti marraskuu!

Tässäpäs taas uusi keskustelu.

1.11.2013
pelargoni1
pelargoni1

Mää oon käsittäny, että ketkä on täysimetyksellä, niin vissiin alottelis paremminki sillon 6kk ja jotka korvikkeella, niin 4kk. JA että tämä perustus siihen, että korvikkeelliset on tottunu tuohon vähän "tömäkämpään" tavaraan, kun taas rintamaidolliset siihen vähän ei niin "paksuun" tms. Mutta toki kaikki on siltikin yksilöllistä. Ja neuvolan ohjeiden mukaan itekkin kyllä toimin. :-)

Meillä oli esikoispojalla noi 2kk mitat (tai no pikkusen sen alle, olikoha  7 viikon lääkärineuvolassa just "vasta" 4,8kg painoa. Mut silleen verraten siskoonsa (tähän nyt syntyneeseen siis) kuitenki samaan malliin kasvanut. Esikoinen painoi siis kilon vähemmän tätä nyt syntynyttä tyttöä. 

Kyllä se tosiaan on vaan mukava, että saa äitiki yöllä nukkua. Viime yönä tyttö heräs taas vasta 5 maissa syömään, kun oli illalla klo 20 maissa juonut maitoa edellisen kerran ja sen jälkeen alkanut unille. :-D Ei paha!

12.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

Toi meidän likka taitaakin olla aika pikkunen vauva ;) ei oo kokemusta isommista niin "isolta" se syntymään verrattuna tuntuu :) no kasvaa omaa tahtia ja vanhemmat ei ole mitään lipputankoja joten tuskin tulee neidistäkään. Meille ne sano että ennen 4 kk ei tarvii kiinteiden alotusta suunnitella kun hyvin on kasvanu. Toki jos radikaali muutos tulee, että maitoa menee paljon ja tulee jo ulos asti niin voi kuulemma alkaa kokeileen kiinteämpää kaverina mutta en aio kiirehtiä. Tuskin sillä mitään kauheaa merkitystä koska ne sitten alottaa, jos vauva kasvaa ja on tyytyväinen maidolla vielä neljän kuukauden jälkeen. Toki ite luulen, että saattaa pidentää unen jo koko yöhön ja jaksaa valvoa kauemmin kun saa paremmin mahantäytettä ja energiaa koneeseen. Toki ei edelleenkään kokemusta ole että aikalailla kuuntelen neuvolantätyliä ja seuraan neidin käyttäytymistä ja ruokahaluja :) Ja samat rytmit on meilläki eli edelleen välillä heräillään 1-2 aikaan syömään ja sitte 6-7 ja pitkiä pätkiä yhellä syötöllä on ollu jo useampi välissä. kiva herätä 4-5 aikaan ja tajuta että on saanu nukkua pitkään ja jatkaa vielä kun neiti saa mahan täytettä ja jatkaa vielä tyytyväisenä useamman tunnin. Saa nähä miten ens yönä käy... Öitä!

11.2.2014
retulinos
retulinos

Onko sillä muuten jotain merkitystä aloittaako kiinteät 4 tai 6kk iässä? ;o

10.2.2014
Zhenei
Zhenei

Noniin. Täällä oli tytöllä ne 2kk mitat 5,6kg ja 57cm :-) Just vaihdoin vaatekappiin 62 cm vaatteet, kun osa 56cm oli niin pieniä, liian lyhkäsiä hihoja tms. Huomenna tulee ikää 3kk ja perjantaina sitten rokotuksille neuvolaan. 

Nyt on muutamat edelliset yöt syöny taas joskus 2 maissa ja sitten aamulla 6-7 maissa, kun paljon oli jo niin, ettei tuota "yösyöntiä" ollu ollenkaa. :D Mut eipä tuo paha ole, kun muuten nukkuu ja syönninkin jälkeen nukahtaa "noin vain".

Kiva päästä kuukauden päästä alottaa "oikeita" ruokia. :P

10.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

joo mulla oli nestemäistä panadolia ja jouduin kans sitä antaan. Neuvolassa sanoi että yleensä huomaa kun herää päikkäreiltä, että onko itkuinen eikä tarvii kuumetta odotella. Hetken jaksoi olla pirteenä mutta aika nopsaan alko valittaa oloaan joten annoin ja tunnin sisällä jo helpotti :) yö meni kyllä huvin mutta seuraavana päivänä oli vielä jonkin verran havaittavissa epämääräistä kitinää :/ Painoa oli 5450g ja 57,5cm :) pieni vaavi on vielä onneks mutta kovasti ja hyvin kasvanu. kaikki oli muutenkin hyvin ja ens kuussa sitten myös lääkäri ja ruokien muistelu. jännää ja hurjaa miten tämä aika menee nopsaan :D

10.2.2014
retulinos
retulinos

Ootko varannu jotain nestemäistä kipulääkettä? Buranaa tai panadolia? Siis rokotuksista johtuvia "särkyjä" varten?

Mä ajattelin käydä ostaan, kun Panadol on loppu ja muistan, että esikoisenkin rokotuksen yhteydessä taisin joskus antaa vähän niinku "varaltaki" sitä. Ku miettii, että kai se nyt jossain tuntuu, jos pariki piikkiä kankkuihin pistettään niin..

7.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meilläkin ekat pitkät pätkät nukuttu yöllä! Tuntuu luksukselta nukkua 7-9 tuntia kun tähän asti edelleen 3-5 on ollu maksimi. Ite vaan ihan pihalla kun se ekakerran tapahtu että herran jestas oonko vaan unohtanu etten heränny :D Mutta ei, kyllä se nukkua posotti ilta kaheksasta jonnekki kolmeen ja yks yö päästiin jo yhdellä syötöllä 5 aikaan aamulla. Näin se neiti kasvaa. Meillä on tänään 3kk neuvola ja neiti myös tänään täyttää sen verran :) Rokotuksia siis odotellessa 12 aikaan...Toivotaan että selvitään vähällä kipuilulla. Niin se aika vierähti ja toivottavasti mahavaivat on historiaa, ainakin vähän on jo helpottanu ja pierua tulee senkin edestä. Hyvä merkki kun eivät jää mahaan pyörimään. Hauskaa viikonloppua :)

7.2.2014
retulinos
retulinos

Jee! Meillä on tähän asti vauva iltasyönnin jälkeen vielä vaunuissa nukkunu siihen saakka, kunnes lähdetään itekki yläkertaan yöunille. Tossa välissä viety aina esikoinen nukkumaan. Eilen sit vein ekan kerran vauvan yksinään jo klo 20 nukkumaan, niin hän nukku aamu viiteen saakka, eli 9 tuntia nyt nukku putkeen, kunnes söi ja jatkoi uniaan vielä 3h. Pikkusen oon mielissäni. Pitääkin alkaa viemään se tolleen nukkumaan, eikä antaa eka nukkua täällä alhaalla kärryssä ja sitten kesken unien kantaa ylös.. (vaikka hyvin on yleensä sillonkin vaan jatkanut uniaan). 

Viikon päästä 3kk neuvola ja ekat PIIKIT, kääks.

6.2.2014
pelargoni1
pelargoni1

Täällä aluksi kovastikin rähmi vuorotellen silmät, mutta ahkeraa putsausta vaan, niin ohi meni.

25.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Hei, täällä kanssa marraskuisen tytön mama kirjoittelee! 2kk neuvolassa käytiin 21.1 ja painoa 6015g ja pituutta 58cm :) hymynaamaa tykätään tuijotella ja saatiin neuvolasta sellainen vihreä lehmäjulistekin. Hymyilee ja juttelee kovasti neiti, rotarokotteesta kakka hieman löysempää kuin yleensä, ei muuta. Yöt mennään kahdella syötöllä, ja täysin rintamaidolla ollaan. :) tuttia ei meidän neiti syö millään, vaikka kovasti oon yrittänyt tarjota, ettei tulis tuosta nyrkistä liian kivaa kaveria :/ itselläni ei oo menkkoja vielä näkynyt, mutta pieni kutina siitä että alkaa pian.. Onko teidän vauvoilla ollut silmätulehdusta? Minulla on ja aamulla neidin silmä oli vähän rähmäinen mutta nyt päivällä ei mitään.. Täytynee seurailla ja putsailla.. :)

24.1.2014
meua
meua

Se mahtaa olla ihan hoitajasta ja lääkäristä ja paikasta kiinni tuoki kieurukan laittoon liittyvät systeemit..

23.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Joo ei se kyllä sattunu se kierukan laitto, tais olla sen verran väljää. Mitään mukavaa puuhaa se ei toki oo mutta ompahan nyt. :)

23.1.2014
retulinos
retulinos

Jeee eilen tuli ennätys ja 6 tuntia putkeen! Piti katsoa kelloa pari kertaa ennen kuin uskoin :D sen jälkeen nukuttiinkin sitten taad vain kahden tunnin pätkiä. Meiän jättiläisellä ensi viikolla 3kk neuvola :)

23.1.2014
Zhenei
Zhenei

Jep, se on nyt uudistunu se naama. :-) Vaan yhtä paljon naurattaa tosiaan, kuin tuotakin esikoista pari vuotta sitten. ;-)

Mun taas tosiaan käskettii oottaa ensin se papa vastaus ehdottomasti ja sitten vasta Mirenan asennukseen, kunhan menkat on.  

Täälläki vauva aamulla aika pian aamupesujen ja pukeutumisen & syönnin päälle ottaa ne ekat tirsansa. :)

21.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Niin ja on se jännä se neuvolasta saatu "naama" :-D Tykkää kovastinja on kans hoitopöydän yläpuolella kaapin alapuolella. Saatiin sellanen uusi modernimpi kuva kun ei ollu enää pelkkä pallo vaan jonkin näköinen apina tai nalle mikä lie.

21.1.2014
retulinos
retulinos

Multakin otettiin viime viikolla jälkitarkastuksen yhteydessä Papa mutta olivat sitä mieltä, että ei odotella vastausta vaan laitetaan kierukka saman tien kun ne menkatkin alkoivat. Toivottavasti siis tulis puhtaat tulokset... Meidän neiti syö edelleen 3-4 tunnin välein öisinkin :-) ja kaikenlisäksi ruvennut myös kakkimaan yöllä. Ainakin kerran saa kakat yössä vaihtaa. Noo eiköhän se jossain vaiheessa lopu, pakko vaan olla iloinen että tulee pois eikä jää mahaan vaivaamaan. Jonkin verran nimittäin ollu mahavaivoja mutta suhteellisen helpolla selvitty. Huutokonsertteja ei ole ollu montaa eikä onneks kovin pitkä kestoisia ja yöt on menny aina aika hyvin. Korvikkeella on menty 1,5 kk lähtien kun viisaudenhampaan leikkaus katkaisi imetyksen. Aamuisin heräillään noin 9 aikaan ja jaksaa kovasti höpötellä sitterissä :) parin tunnin sisällä kuiten menee jo päikkäreille, vielä ei jaksa kauaa valvoa kerralla. Näyttää olevan taas väsyny, joten taidetaan vielä pienet päikkärit ottaa ennen iltatouhuja ja yöunia.

21.1.2014
retulinos
retulinos

retulinos, Meilläkin oli ristiäiset heti kuukauden ikäsenä. ;-) ja noihin samoihin aikoihin siis. Ja itekki sillon ajattelin, että kuitenkin se nimi on päätettävä ja juhlat pidetään, niin miksei "samantien". Otettii heti ku papilla oli sopivaa aikaa, muuten ois just menny tän vuoden puolelle. 

Mä kävin tänään jälkitarkastuksessa, otettii samalla papa. Lääkäri ehdotti myös kierukan tilalle, siis että toisena vaihtoehtona sitä ehkäisykapselia, mut kyllä mä ehkä kuitenkin taidan ottaa sen tutun ja turvallisen (hyväksi koetun) kierukan. Nyt pitää vaan eka ootella papa-vastaus ja seuraavat menkat, jollon laittavat sitten sen. Taidan tällä kertaa mennä ihan tohon tk:hon, aiemmin oon aina käyny yksityisellä. 

Täällä 2-vuotias isoveli melko hyvin ottanu pikkusiskon vastaan. Nykyään välillä haluaa vähän kokeilla, että miten se sisko säikähtää, kun hälle huutaa korvanjuuressa. Ja kyllähän se välillä vähän säpsähtää ja alkaa itkee. xD Mut useimmiten ihan kivasti, leikkii ja köllii vieressä, laulaa ja pusuttelee. :-) Kyllä nyt jo tuntuu, että ihana, kun "tehtiin" pojalle sisko. ;-) 

Tyttö nukkuu yöllä melko hyvin, joskus kun iltaisin syö siinä 21-23, niin nukkuu 7-8h putkeen, että syö vasta joskus 5-6 aikaan aamulla. Yleensä vielä syö joskus 2-3 maissa ja sitten aamulla, mutta monesti vain kerran yössä. Aamupäivisin ottaa pienemmät tirsat ja syö puolen päivän aikaan, jonka jälkeen yleensä nukkuu pidemmät useamman tunnin unet. Sitten taas syö ja on jonkun aikaa hereillä ja illalla taas ottaa lyhemmät unet ennen iltahommia ja -syöntejä ja sitten yöunille. Kakkaa joka päivä tai joka toinen päivä. Tykkää tutista. Nauraa aina kun vie hoitopöydälle (hoitopöydän yllä kaapisto, jonka pohjassa neuvolasta saatu kuva). :-) Juttelee vähän ja hymyillee tosiaan välillä ihan niinku ääneen jo naurahtelis.

Shoppailin jo syöttötuolinkin valmiiksi tytölle, samanlaisen TrippTrapin kuin isovelilläkin on, löyty parinkympin alennuksella, niin pakko oli jo ostaa odottamaan. :-)

21.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä oli ristiäiset jo itsenäisyyspäivän tienoilla, eli kun neiti oli kuukauden vanha. Hyvin meni ja kiva kun sai alta pois. Suku tuli pidemmän matkan päästä joten hulinaa riitti koko viikonloppu. Mies sattuu olemaan vielä kokki, joten pääsin todella helpolla.

21.1.2014
retulinos
retulinos

Niin joo ja täys imetyksellä mennään, eikä onneksi oo menkat viellä alkanut ja lähtöpainoon vielä 4kg.. Ihan kivasti siis :)

21.1.2014
Sini82
Sini82

Hei vaan tasapuolisesti kaikille! Kovin on hiljaiseloa ollu itellä. Nää kaksi pitää kyllä ihan kivasti kiireisenä :). Poju on iloinen ja kova hymyilemään siskonsa toilailuille. Välillä sisko on mustis mutta alkaa tasaantuu jo elo mukavasti, siihen viellä oikein ihana 4vee uhma päälle.. Mammalla hermot välilä tiukilla! Mites teillä muilla sisarukset ottaneet vastaan tulokkaan? Eilen oli pojan 2kk neuvola ja rota rokotekkin tuli, ens kerralla kuulemma 2 piikkiä ja toinen osa rotasta.. Kuumelääkettä siis varastoon.. Mitat oli siis 60cm ja 5650g.. Lauantaina ois nimijuhlat.. Onkos muut jo nimenneet ja juhlineet pienoista?

21.1.2014
Sini82
Sini82

Mulla alko perjantaina ekat menkat synnytyksen jälkeen eli semmonen 10vk meni. Ehin kyllä jo odotella viikon verran kun jälkitarkastuksessa huomauttivat että näytti olevan tuloillaan. Keskiviikkona onki sitte kierukan laitto. Vähän jänskättää mutta oon kuullu, että hoituu nopeasti ja synnyttäneillä sen verran löysät paikat, että ei pitäis kauheasti sattua... No sekin on sitten hoidettu ja voi rauhassa suostutella miestä pikkusisarruksen tekoon jos meille vielä joskus semmoinen suotausiin. Onneksi voi nauttia ensimmäisestä rauhassa ja oppia tähän äitiyteen kunnolla.

20.1.2014
retulinos
retulinos

kisu, Mulla kans tasan 7 viikkoa ja alko menkat.. tosin varmaan mulla vielä eri, kun en edes imetä. Mut kuitenki. :-) Ylihuomenna olis jälkitarkastus, 10 viikkoa synnytyksestä sitten jo kulunut. Kierukat vaan tilaukseen niin eiköhän ne vuodot siitä sitte jonku kuukauden päästä taas "asetu". ;-)

retulinos, Juu juu! Hiljallensa hyvä tuloo. ;-)

19.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Minun tytön tyllerö synty 7.11 Tampereella. Nyt oli 2kk neuvolassa painoa 4590g ja 54,5cm. Paljon oon lueskellu täällä mutta en ole vielä kirjotellu. Täytyis koittaa alkaa vähän itekki liikkuun ja kattoon mitä syö, kun painoa tuli reilu 10kg... Mutta hiljaa hyvä tulee, eiks niin.

18.1.2014
retulinos
retulinos

Me käytiin ekan kerran kyläilemässä kaverin luona, jolla saman ikäiset lapset. Onneks on yleensä auto käytettävissä, voi sentään pakkaskelillä jottai tehä, jos ei aina jaksa kotona olla! ;-) Ja tänään kävi mummu sitten päivällä esikoisen kanssa vähän ulkoilemassa. 

Täällä tyttö naureskelee ja ääntelee, hoitopöydälle ku vie niin heti on suu hymyssä, kun hoitopöydän yllä olevan kaapin alapuolella on se neuvolasta annettu "juliste". :-)

17.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Ja tosiaa raskauskiloi on viel jäljellä noin 4kg. Paino tippui synnytyksen jälkeen oikeestaan suoraan tähän 73kg, jonka jälkeen tässä ollaan palloiltu. Syön kyllä herkkuja joka päivä ja liikun aika vähän. Viime viikolla kävin jumppailemassa pari kertaa, mutta katsoo nyt miten jatkan ;D

16.1.2014
Zhenei
Zhenei

Kiirettä kyllä pitänyt, ettei täälläkään pahemmin ole ehtinyt käydä! Tai pikemminkin jos kännykällä on, niin pelaa nCandy crushia, hirveen koukuttava!:D meillä oli 2kk neuvola jo viime kuun lopussa, tuolloin poika oli 61,8cm ja 6180g ja pää 40 cm :) seuraava neuvola on 3kk neuvola tämän kuun lopussa. Yöunet ei oo oikeestaa viel pidentyneet, maksimissaan se 4h, mut kai se tasaantuu ku lopettaa imetyksen, onneks ei oo mihinkää kiire :) ristiäiset on tosiaan vasta helmikuun alussa ja niitäkin pitäis alkaa suunnittelemaan! Mites muilla?

16.1.2014
Zhenei
Zhenei

Täällä on vissiin kiireisiä äitejä tai sitten ei sattunu semmonen porukka, joka tykkäis "Liberoida" kovin ;-) ?

Täällä tuli lauantaina vauvalla mittariin 2kk. Aika tuntuu menevän nopeaa!

15.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Nii justii! Minä alotin eilen jumpankin. Mites muilla on painon kanssa? Onko raskauden mukanaan tuomat kilot jo tipotiessään? :-)

Mulla on, mut ylipainoa on puotettavana siitä huolimatta kivat 16kg..

10.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillähän onkin melko samankokoiset lapset, paitsi että oliko kisu sun vauva 6 viikonikäinen vai miten? Kun meillä oli tosiaan tuo 6 viikon lääkärineuvola, mut vauva oliki jo 8 viikkoa vanha. :-D VAihtelin tänään uudet tutit hälle, ku on pari kk nuita ensimmäisiään lutkuttanu. ;-) Huomenna tulee tasan 2kk ikää!

10.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Käytiin eilen vauvan kanssa neuvolassa, hällä nyt ikää jo muutaman päivän yli 8 viikkoa. Neuvolassa otettiin mitat (5,6kg ja 57cm) ja annettiin ensimmäinen rotarokote ja sitten lääkärikin vielä tutki toisessa huoneessa. Kaikki oli oikein hyvässä kunnossa. Ja nyt kun on jo vuorokausi kulunut rokotteestakin, niin ainakaan vielä ei ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa kulunut. Kakkakaan ei ole vielä tullut. Tuolla kun tulee kerran päivässä/kahdessa. :-D

Seuraava neuvolakäynti on sitten ystävänpäivänä, kun on vauva 3kk ikäinen.

8.1.2014
pelargoni1
pelargoni1

Meillä vauva sai nimensä jo vähän vajaa 4 viikon ikäisenä. :-) Etunimi alkaa samalla kirjaimella, kuin esikoisenkin nimi ja siis 2 nimeä hällä ja 3 kummia, ihan samalla tavalla ku esikoisellaki. Kotona myös pidettiin nämäkin ristiäiset. 

Meillä on alusta asti ollu käytössä Liberon vaipat, nyt on jo koko 3 (kakkonenkin menis muuten, mut tahtoo olla vähän liian "lyhyt").

Eilen pesin kaikki äitiyskamppeet, josko vaikka hiljalleen laittelis niitä myyntiin fb:n kirppareille tms. :-)

31.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Mitäs vaippoja ootte vauvalla käyttäneet? Me käytettiin liberoja, mutta sitten alkoi taipeet menee rikki ja pojan vehkeet alkoi pahasti punoittamaan, joten ajattelin että voi johtua vaipoista ja käytän nyt pamperseja.

31.12.2013
keksu
keksu

Heippa vaan kaikki! Jokos olette päättäneet mikä vauvalle nimeksi tai millasia nimiä ootte antaneet? Täällä olis muutaman vkon päästä ristiäiset eikä nimi vielä oikeen selvillä apuva!, kolme nimeä oon aatellu antaa. Oliskos kellään jotain ehdotuksia nimeksi...? Etunimi ajatuksia: Rasmus, Severi, Matias..mut entäs toinen, kolmas nimi..

31.12.2013
keksu
keksu

kisu, Meillä "sanotaan", että 6 viikon lääkärineuvola ja meillä se on sitten, kun vauva on 8 viikon ikäinen. :D Tyhmää, ku noilla pitää muka olla joku tommonen ikäjuttu tossa, ku eivät kuitenkaa piä paikkaansa.. :D

Me otettiin rotarokotteet esikoisellekin ja otetaan kyllä nytkin. Ja toki kaikki muutkin. Ei kai ne niitä turhaan suosittele ja en näe mitään syytä, miksi niitä alkaisin kyseenalaistamaankaan.

Täällä tämä eka menkkavuoto on kyllä jotain ihan maksimaalista. Varmaan kohta runsaampaa, ku synnytyksen jälkeen. :-o Niinku ois puukolla sorhittu tuo koko alakerta, huh! Vaan mä lähden nyt tuota yläpäätä hoidattaan kasvohoitoon, kun tuo isukki on vielä lomalla. ;-)

Mukavaa vuoden viimeistä päivää ja tosi hyvää uutta vuotta kaikille samankuisille! :-)

31.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Huh teillähän nukutaan jo pitkään! Täällä ennätys vasta se 4h mutta sekin tuntuu jo luksukselta! Huomenna ois neuvola ja rotarokote, mutta en tiiä onko se niin välttämätön?:o mitä muut on mieltä rokotteista? Välttämättömät esim polion haluun antaa, mutta mies haluaisi ettei annettaisi mtn "turhia"..

31.12.2013
Zhenei
Zhenei

Huuih! Vauva tänään 7 viikon ikäinen ja taas teki uuden uniennätyksen yöllä - nukkui yhtäjakoisesti semmosen 8 tuntia. Aamulla herätti klo 7:15 ja katoin kelloa melko ilahtuneena! :-P Ja itsellä sitten alkoi ekat raskauden jälkeiset menkat. Tuntunu melko tympeältä tuolla alakerrassa, ihan niinku vähän sellaselta aralta, niinku synnytyksen jälkeen tms..

Mitäs muille kuuluu? Meillä ois viikon päästä vauvalla sekin eka lääkärineuvola.

30.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Eeeeei! Kirjotin pitkän pätkän ja tekstit hävis taivaan tuuliin! :-(

Mut mukava oli kuulla sieltäkin 29050111 kuulumisia. 

Tutulta kuulostaa, kun meilläkin tuo 2 vuotias täällä. On saanu tämä äiti kasvatella omia pinnojaan kyllä välillä melkolailla! Vaunulenkillä ei olla mekää tuplia käytetty, onneks ostettiin käytettynä ne, eikä sentään uusia. Ehkä kesemmällä sitten, kun ei voi esikoista enää rattikelkassa tai pulkassa vetää, niin tulee käytettyä noita tuplarattaita. Ja jos ei, niin eiköhän nuo myytyäkin saa.

Täälläkin vauva jo pitkään syöny sen yhden kerran yössä, joskus nukkuu jopa sen 6-7h eikä siis syö yöllä niinku ollenkaa! Nukkuu nyt jo paremmin, mitä esikoinen, vaikka seki alko tosi aikasin nukkumaan hyvin.  

Myös meidän isä pitää loput isyyslomasta nyt, eli 2 viikkoa, kun piti sillon aluks vaan viikon. Jee!

22.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

hui onpas aika mennyt taas nopsaan kaiken touhun ja tohinan keskellä että en ole edes kuulumisia kerennyt naputtelemaan :) mutta niin meillä poika kasvaa kovalla tahdilla ja arkikin on alkanut rullaamaan ihan hyvin noitten kaikkien kolmen kanssa,vaikka alkuun vähän pelottikin miten siitä selviän,mutta ihan hienosti on mennyt.Mitä nyt tuo keskimmäinen on mitä pahimmassa uhmassa tällä hetkellä ja eikä suostu mitään uutta opettelemaan,edes miten puetaan vaatteet päälle taikka ei syö enään itese vaan pitäs muka syöttää.no mutta kyllä sekin siitä varmaan kunhan vaan jaksaa olla kärsivällinen...mutta vauveli on mitä ihanin ja ihan erilainen kuin kumpikaan noista tytöistä on ollut,kovin rauhallinen ja "hermotkin" hänellä kestää odottaa sen vähän aikaa että saan hoidettua nuita likkojakin :) kun taas likat on olleet sellaisia että ovat heti huutaneet kun palosireenit ja ei ole suostuneet odottamaan edes sitä että joisin vesilasin...poika ei edes itke niin lujaa kuin tytöt...mutta on sellanen ihmeellinen känisijä,kun laittaa sänkyynsä unisena niin jää sinne käniseen siihen saakka kun uni tulee kunnolla :)

öisin herää kerran enään kerran syömään ja sekin on nykyään siinä 3 aikoihin ja sitten seuraavan kerran kuuden jälkeen ja sen jälkeen saattaa nukkua sinne 10 saakka :) ja illalla nukahtaa yöunille siinä 10-11 aikoihin ja tämä mamma menee sitten viimestään siinä 12 aikaan perässä nukkumaan kun on saanut ensin hoidettua koiran ja iltapesut :) joten kyllä sitä unta nyt taas saa ihan tarpeeksi,kun nuo tyttelitkin heräilee aamulla siinä 8-9 aikoihin...kyllä sitä nyt tällä unen määrällä jaksaa kun alkuun sitä herättiin 1-2 tunnin välein syöttämään ja siinä meni aina se tunti ennen kun sai pojan takasin nukkumaan,kun ensin söi tissi ja sitten väänsi kakat ja sitten vaipan vaihdon jälkeen taas uudestaan tissi...ja tällä kertaa minä olen noussut joka kerta sohvalle syöttämään koska tyttöjen kohalla ei ollut hajuakaan miten ja millon ne olivat syöneet ja kuinka paljon kerralla ja sun muuta sellaista ja se minua häiritsi aina kun en tiennyt miten olen syöttänyt,kun otin viereen ja siinä imetin ja siihen se vauva sitten jäi ja siinä sitten oli sinne 1-2 ikään saakka ennen kun suostuis nukkumaan omassa sängyssä ja nyt olen sitten alusta asti nukuttanut poikaa omassa sängyssä :) paitsi kuuden tissillä saa tulla ja jäädä kainaloon kun kohta jo heräilen itekkin siitä tyttöjen kanssa :)

vaunuiltu on jo jonkin verran,mutta kun tuo mein keskimmäinen pistää aina ihan plörinäksi koko homman jos menen kaikkien kanssa yksin ulkoilemaan ja kävelylle...ja meilläkin on n.2 kilometriä lähimpään puistoon ja tuo ilmoittaa 500m jälkeen että ei jaksa enään kävellä ja vetää maahan makaamaan...en ole hommannut tuplakärryjä kun ei hän niissä enään kauaa edes olisi ja noihin mein museo vaunuihin(vm-99-02) en ole löytänyt sopivaa seisomalautaa... joten me päästään sitten sellanen 1km lenkki menemään ja takasin kotiin kun yks riehuu kun hullu sitten loppu matkan ja pistää vähän väliä maahan pitkin pituuttaan...että kyllä se vaan on niin ihanaa omistaa 2v uhmainen tytteli :D no onneks tuo esikko on aina ollut paljonpaljon helpompi,vaikka uhma onkin ollut,mutta ei koskaan ole ihmisten ilmoilla pistänyt ranttaliksi...eli kait sitä joka perheessä yks sellanenkin pitää olla joka ei kato aikaa eikä paikkaa kiukuttelulle... :D

nyt pitäisi mennä siivoamaan ja tekemään vielä yksi kuivakakku joulu vieraille viikonlopuksi.Pitäisi sitä liimailla piparitalokin kasaan jotta tytöt saisivat koristella sen.No onneksi isäntä aloittaa tänään "joululoman" jätti isyysvapaista viimiset 7 päivää tähän jouluun ja sai sitten 2 viikon "ylimääräisen" loman :) että eiköhän sitä saa kaikki tehtyä ennen kun sitten tulee pyhänä vieraita kahville...ja pitäs sitä mennä vielä isännän lahjakin hankkimaan ja tehdä joulun ruoka ostoksetkin vielä ja siskon ja veljenkin lahjat ovat viellä kaupassa :) kulkeeko posti vielä maanantaina? kun isovanhempien lahjat on vielä tulematta vaikka on tilattu ajat sitten ja ne on luvattu toimittaa jouluksi o.O

hups eiköhän tässä taas ole rustailtu yhelle kertaa ihan liikaakin jo :D pyydän anteeksi taas kun tuli naputeltua näin kauheesti :D

20.12.2013
29050111
29050111

Täällä taas viimeyönä vauva nukku yhteen putkeen 6-7 tuntia, jihuu!!

20.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Uu, 3h unet kuulostaa kyllä aika vähältä! Mulla "jäi" viime yönä kuuteen tuntiin ja ajattelin aamulla, että huh uh.. mut eipä täs hätää. :-) Nyt pääsis päikkäreille. Kävin ekan kerran lasten kanssa yksin ulkoilemassaki ja kivasti meni reissu, vauva oli vaunuissa ja esikoinen rattikelkan kyytissä. 

Täälläki on toi tyttö kyllä hyvä syömään; vetää kyllä noita "maksimimääriä" mitä tossaki nannipurkin kylessä on noi määrät mitä noin pitäis syödä/vrk:ssa. :-) Mut hyvähän se vaan on, et ruoka maittaa.

18.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Joo, en mä ainakaa kunnolla nää. Mut nyt en oo ees mitään tehny tolle koko suulle, ku se teekkari meinas, ettei se sitä sammasta ole, mut.. Toki siitä "putsailusta" ei mitää haittaakaan ole. :-D Pitäsköhän vielä ottaa ja kokeilla.. Ja siis kyllähän sillä puikolla aika hyvin pääsee sinne kielen taaksekki ja ihmeen vähän tytöllä yökkäyttänykkää se touhu, vaikka itestä tuntus niin.

16.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Täällä oli niin kovia pakkasia ja sitten kun aattelin, että pitää mies olla paikalla kans, kun on tuo 2 vuotiaskin.. ei taitais tykätä, jos käypi vaan vartin pihalla. ;-)

Käytiin tänään nyt toinen lenkki ja oltiin lähemmäs tunti, reilu puoli tuntia. Nytpä voikin sitten jo arkena lähteä lasten kanssa keskenäänkin ulkoilemaan, kun on saanut vauva totuttelua.. :-) Kai niissä joku "perä" kuitenki niissä ohjeissa on.

15.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Me ollaan viikon ikäisestä käyty päivittäin ulkona. Joo, tiedän, että ohje on vasta 2 vk:n iästä, mutta kun tuo nyt tuntu vähän liioittelulta. Kuitenkaan täällä ei ole kovia pakkasia vielä näkynyt... Ikää tänään on 3 vk ja 3 päivää. Ainut rajoite oikeastaan meidän vaunuttelussa on ollu mun oma kunto tuon sektion jäljiltä, mutta onneks nyt jo alkaa olla aika hyvä. Poika kyllä tykkää olla vaunuissa, tai ainakin uni maistuu!

15.12.2013
larian
larian
10-month-old baby

Joo siis ainaki sillä puolukalla piti läträtä joka välissä. :-)

Huomenna ois tarkoitus tehä tytön toinen vaunuttelu ulkona, jos ei oo kovin pakkanen. Onko muut jo paljon ulkoilleet?

15.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Eli sellanen kantsis hommata ja kokeilla, lähtiskö sillä. Ootko monesti päivässä siis sillä putsaillu? Joka syönnin jälkeen? Meillä tulis se 4-5 kertaa päivässä sitten, jos ei yöllä kuitenkaa ala putsaileen. Nyt en oo ees sitä puolukkaa käyttäny.. Hmm..

14.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

kisu, Ootko käyttäny siis itse puristettua sitruunan mehua vaiko sitä kaupan pientä keltaisessa purkissa olevaa? Meille neuvolassa meinattiin, ettei sittenkään välttämättä ole edes sammasta, että pitäisi olla paljon enemmän ja paksummasti. Mut mene ja tiedä sit.. 

Neuvolassa käytiin tällä viikolla tytön kanssa ja saatiin 1kk mitat: 4,6kg painoa ja 54cm pituutta. Täällä kans yöllä nukkuu pitkiäkin pätkiä ja yleensä siis sen kerran syö. Viime yönä veti kyllä ennätyksen ja nukku jonkun 7 tuntia putkeen, kun heräsi aamulla vasta 6:30 syömään!

14.12.2013
pelargoni1
pelargoni1

Moikkelis pitkästä aikaa mammat!

Aika on menny todella nopeasti. Tukka pystyssä päivästä toiseen... Nyt tosin ruppee jo rytmi meijän pojulle löytymään.  Poika tulee huomenna 7 viikkoa ja kovasti se kyllä kasvaa.. pieniä vaatteita on jo pitänyt itku kurkussa laittaa pois :) viimme viikolla oli eka lääkäri käynti ja kaikki näyttäs olevan kunnossa. Painoa poitsulla 5,5kg ja pituutta 58cm. Nukkuu yöllä  4-5 tunnin pätkiä, päivällä on jo hiukan enemmän valveilla.  Vatsa vaivoja oli ja vyöhyketerapeuttikin kävi ja siitä oli kyllä apua.

Lopulta äippäkin parantunut sektion jäljiltä, haavahan vuoti ensimmäiset 4 viikkoa.... ensi viikolla on sitten itsellä jälkitarkastus.

Ihanaa joulun odotusta mammat!

12.12.2013
eppus
eppus

Ja laittakaa mittoja kun pääsette neuvolaan!:)

12.12.2013
Zhenei
Zhenei
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...