Onko paha jos ei paino nouse?

Oon vähän huolissani meidän pian 5v tytöstä, kun on silminnähden laihtunu kesän jälkeen. Tammikuussa on viimeks mittailtu ja siitä on tullu pituutta reilu 6 cm, mut painoa vaan puolisen kiloa. Tyttö on kuitenki viel ihan sopusuhtanen, nyt pituutta 110,5 ja painoa 18kg. Yleisvoinniltaankin ihan pirtsakka, mut syö ihan tosi vähän. Ja ihan ku ois mielialat vähän alkanu laskee (mm. pahottaa mielensä tosi herkästi ja pelkää koko ajan, että joku on hälle vihanen vaikkei siihen ois mitää syytä) ja väsyttää enemmän ku ennen. Mut voisko se johtua ihan tästä pimeestä vuodenajasta?? Infektioita on aika paljon, mut niin on pikkusiskollansakin. Isoin on jo selvästi vastustuskykyisempi. Pyysin lääkäriltä lähetteen verenkuvaan ja siinä selvis, että trombosyytit oli vähän koholla mut muuta vikaa ei ollu. Lääkäri diagnosoi tytölle reaktiivisen trombosytoosin, koska vauvana oli ollu myös trombbarit koholla,kun oli otettu verikokeet. Tosin voihan se olla, että yleensäkin on viitearvojen ulpuolella tuo meidän neiti.. Mut jotenki silti huolettaa, vaikka kaikki todisteet sanoo, ettei mitää syytä huoleen oo..? Oonko ihan vainoharhanen, jos vien lapsen viel ihan lastenlääkärille näytille?

29.10.2013
zili
zili

Meidän esikolla oli samaa, ettei oikein syönyt. Pituutta tuli mutta painoa ei. Musta tuntuu että tuo on taas joku vaihe joka menee ohi.

Mutta jos huolettaa niin ei se lääkärissä käynti mitään ota jos ei annakaan.

29.10.2013
misukka
misukka

Meillä on viisivuotias poika, joka on koko ikänsä ollut hoikka.Nyt ollaan painonseurannassa..poju on 110 cm pitkä ja painaa 15,1 kg. Painokäyrä on mennyt viimeisen vuoden tasaisesti alaspäin.Neuvolalääkäri sanoi, ettei olisi huolissaan, kun käyrä on tasaisesti laskeva, mutta lastenlääkäri laittoi painon seurantaan, jossa ollaan oltu nyt sitten kohta puoli vuotta.

Jos sua huolettaa, niin vie ihmeessä lapsi lastenlääkärin arvioon!

29.10.2013
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...