hyviä valmisruokia ja puolivalmiita?
En varmasti oo ainoo joka käyttää satunnaisesti purrkikastikkeita tai puolivalmiita ruokia! Eilenkii paistoin coctailpiirakat pakastealtaasta ja hyviltä nuo maistu ;D Mitä hyväksi havaittuja teillä on nopeuttamassa arki-iltojen kokkausta?

Vastaa
Listaa uusin ensinOivoi! Mä olen kokonaan unohtanut ihanan pinaattikeiton olemassa olon! Nam :) Minkä ikäiset lapset sitä saa syödä? Eikös pinaatti ole mm.alle 1vuotiailta kielletty?

niin joo niitä raakapakasteita tullee käytettyy muutenkii, patonkeja, ciabattaa jne.

Perunamuusi pakasteesta on kamalaa. Kerran sorruin, kun luulin pääseväni helpolla, mut eihän se ollut mitään verrattuna itse tehtyyn. Noi kivikylän lihapullat on sellaisia, mitä meillä on harvoin. Itse tehdyistä tyttökin tykkää enemmän ja silloin voi tehdä pienellä suolalla ja silloin niissä on ihan oikeasti lihaa. Valmisruoaksi luokitellaan myös kai kolmioleivät ja puolukkavispipuuro? Myös citymarketin valmiiksi täytetyt patongit on nam!

Hyviä on saarioisten valkosipulikermaperunat ja ne tavalliset. Kivikylän lihapullat on ihan ykköset. Jotkut valmis pitsapohjatkin on ihan jees. Kalapuikot, sipulirenkaat ja mantelikala on kans hyviä näin pakkasta ajatellen. Samoin sellainen Finduksen classik wokki vihannes juttu :) Nam. Marjoja ja muita vihanneksia ei pakkasesta osteta.

Mulla ainakin yks mutakakku, mihin tulee suklaata, voita, tomusokeria, vatkatut valkuaiset ja oisko ollut perunajauhoja. Myös joitain juustokakkuja on, joihin ei keltuaista tule. Eli ohan noita.

Pyttipannua tulee välillä ostettua,se on helppo heittää kiireessä pelille=)
Nyt ostin jotain apetit juuresgratiinia..siinä oli bataattia ,lanttua yms ja oli ihan positiivinen yllätys.Monesti nuo valmiit kermaperunat yms on raskaita ehkä tuo oli pikkasen kevyempi=)

Mihin leivonnaisiin tarvitaan valkuaisia. Mä kun en ole keksiny muita ko ne marengit. Eikä ole tullut mieleen paistaa pelkkää valkuaista pannulla. Kakarana en kyl tainnu keltuaisesta perustaa :D

Meidän lasten ehdottomia suosikkeja on Rainbow pakastelihapullat. Itsetehden näykitään vain, vaikka hyviä tulee omalle suulle niinkin.
Pakastekasviksia ja vihanneksia tulee myös paljon käytettyä.

Aika moni käyttää pelkkiä valkuaisia. Niitä, kun tarvii leivontaan ja esim.marenkiin. Lisäksi, moni paistaa pelkkiä valkuaisia pannulla leivälle. Mullekkaan tuo keltuainen ei mikään makunautinto ole. Eli kyllä joku niitäkin käyttää. Myös salihullut ostaa sitä, koska siinä on paljon proteiinia, muttei rasvaa. Kaikki kananmunan rasva kun on tosiaan keltuaisessa.

Lidlin lihapullia, Kartanon (ko?) ne sitten on, oon pariin otteeseen ostanu ku ollu laiska päivä. Niistä saa ihan kelvollisen lihapullapastan tehtyä tomaattimurskan ja spagun kanssa.

nojoo, sinänsä ymmärrän ton valkuaisasian, ite inhoon sitä erottelua:D mutta hyiii, jotenkin tuntus et kun ne on jossai purkissa pyöriny...ei jotenki houkuta käyttämään..:D keltuaisia en oo nähny vielä erikseen xD Mut ite varmaan, jos tarttisin munasta pelkän valkuaisen, niin varmaan paistasin sen keltuaisen sitten.. en heittäs menemään:)
joo, ranuja tulee käytettyä kans sillon tällön.. ja eineslihapullia niitte ranujen kaa..:D ja joo, pakastepizzaa myös sillontällön.. (yleensä nää viimisiks mainitut valmistuu juhlimisen jälkeisenä päivänä....:P(eli harvemmin nykyään enää))

Useimmiten meillä on ongelma siinä että tarvitaan vaan se keltuainen. Sit sille kauheelle määrälle valkuaista pitää keksiä joku käyttötarkotus. Ja ku marenkiakaan ei voi tehdä ihan määrättömiä määriä. Mä tuossa yksi kerta yritin tehdä marenkia 10 valkuaisesta. Suurin osa meni hukkaan ku eihän ne mahtunu uuniin kaikki kerralla. En muistanu et kuinka iso kasa sitä taikinaa tulee ihan paristakin valkuaisesta.

pakastevihanneksia mekin käytetään lisukkeina, tuoreita sillon ku ruoka koostuu pääasiassa niistä.
Mä en tykkää tehdä itse kastikkeita, jonkun ruskeakastikkeen kärtsäys ei onnistu ikinä, joten ennemmin käytän pulveria ja lisään veden. :) Mies puolestaan tekee itse alusta lähtien.
Purkkitomaattikastike on kans käytössä, mutta ihan perusmakuna, ei yrteillä lisättynä.
Sit tietty ranskalaisia joskus.
Mä tykkään myös kaupan pakastepizzoista, mutta nyt perheellisenä ei oo tullut enää ostettua kovin usein, kun itsetehdystä syö kuitenkin seuraavanakin päivänä tai ottaa evääksi tmv.

no mutta jos sie tarviit vaan valkuaisen niin heität sitte keltuaiset menemään? :D
Pakastekasviksia meilläkii käytetään, ja sitte tietty satunnaisesti tikkuperunoita, kalapuikkoja, pinaattilettuja jajajaja sen sellasta :D

Oikeesti? Kananmunan valkuaisia valmiina :D No onhan ne tosi tosi vaikeet erotella toisistaan, keltuainen ja valkuainen. Ei sit niitä keltuaisia saa valmiina?

aijoo, ja joskus tehään valmiskastikkeita.. siis niitä pahvipaketeissa olevia, esim. ruskea sipulikastike...:P

Meillä kans kasvikset tulee suurimmaks osaks pakastealtaasta, joskus tuoreina kun jaksaa nähä vähän vaivaa..:P
Mut yllättävän hyvää on pakasteesta perunamuussi! :D siis en todellakaan käytä sitä niinkun lisäkemuusina.. vaan siis esim. jauhelihaperunasoselaatikko, niin se kaupan pakastemuussi on yllättävän hyväää!
Ja sit muutenki noi perunasipulisekotukset on näppäriä kiusauksiin...
Olin ihan järkyttynyt kun näin kylmähyllyssä kananmunan valkuaisia purkissa :D:D Käyttääkö joku niitä??

Meillä käytetään pakastekasviksia. Se on ainoa tapa, että kasviksia meillä oikein ruualle edes eksyy joten olen suonut tämän itselleni. Tuorekasvikset unohtuu jääkaapin takanurkkaan ja sit ne kaivellaan sieltä parin kuukauden kuluttua homeisena biojätteeseen.
Tähän hätään ei kyl muuta tule mieleen. Joskus harrastin noita valmiiksi maustettuja pastakastikkeita mut tuossa pari vuotta sitten iski ymmärrys et ihan tyhmää ostaa joku basilikalla maustettu tomaattikastike kun lähes samalla vaivalla ja puolet halvemmalla laitan 2 purkkia tomaattimurskaa ja ison kasan erilaisia yrttejä. Sama lopputulos ellei jopa parempi.
Tai no. Perunasalaatin ostan ihan valmiina. Sitä en ite tee, enkä majoneesia sotke itse.

Mie oon se laiskiainen joka ostaa niitä valmiiksi leikattuja salaatteja :D Miun suosikki ruuan kylkeen on pirkan perhesalaatti, koska siinä on ihan jäävuorisalaattia ja pikkisen myös raasteita seassa. Ai ku näppärää :D
Aika usein spagetin kanssa tarjottavan jauhelihakastikkeen teen niin että ruskistan jauhelihan ja kippaan purkillisen uncle bensin oriental chili-kastiketta päälle.
Käytän kaupan italianpatatarpeita suruttomasti, samaten jos teen lasagnea ostan kaupasta paketin sitä varten :D
