ADHD tyylinen tarkkaavaisuushäiriö ja lääkintä

Meidän ekaluokkalainen on vihdoin saanut ko. Diagnoosin paperille.(+vahvasti aistiyliherkkä) Nyt pyytäisin kommentteja niiltä vanhemmilta joiden lapset syövät tähän broplematiikkaan lääkkeitä. Minkä tasoisia ongelmat kotona/koulussa ovat olleet, jotta lääkitys on päätetty aloittaa? Oletteko koittaneet luonnonmukaisempaa ( lisäravinteet ja vitamiinit) hoitomuotoa ennen lääkitystä ja onko siitä ollut apua. Oikeastaan mikä tahansa tieto tähän liittyen kiinnostaa ja olen vastauksista kiitollinen :)

23.10.2013
tyttö
tyttö

Itsellä kanssa oli suuri kynnys lääkityksen aloitus,mutta yhtään en kadu aloitusta.Molemmat pojat on sanoneet miten paljon helpompi on olla itsensä kanssa ja kuinka mukavaa kun voi asioihin keskittyä.

Vitamiineista kalaöljyä suositellaan

25.10.2013
tiinu
tiinu

Käy normaalia koulua ja normaalia luokkaa ja siitä pidetään kiinni, niin kauan kun ja jos opettaja näkee tarpeen olevan toinen.
Poikahan on parhaimmillaan pienryhmätyöskentelyssä ja palkkituntejahan (1/2 luokkaa) viikossa on kolme, erityisopelle mahdollisuus tarvittaessa ja avustajaa opettaja käyttää tarvittaessa (2 avustajaa neljälle ekaluokalle), esimerkiksi liikuntatunnit on sellassia, että tarve onmeidän pojan suhteen.

Niinkuin sanoin, ope on mahtava. Haluaa ja osaa ohjata poikaa oikein ja joutuu tekemään pojan kanssa paljon töitä.
Kysyin opettajan kantaa lääkitykseen ja tällä hetkellä hän ei nää sitä kuitenkaan tarpeellisena, vaikkei virallisesti tavallaan kantaa voikkaan ottaa.

Poikahan ei ole ylivilkas,vilkas kylläkin, vaan impulsiivinen,uhmakas ja tuneiden hallinnassa puutteita ja ei vaan pysty, kun ärsykkeiden määrä kasvaa hänelle liian suureksi.
Silti nään tälle syksylle jokasuhteessa positiivista kehitystä.

Kynnys aloittaa lääkintä on itselläni hyvin suuri. Onneksi opettaja näkee toistaiseksi asian samoin kuin minä :)

Taidan syventyä nyt lisäravinteiden ja vitamiinien maailmaan.

25.10.2013
tyttö
tyttö

meillä tytöllähän oli kokeilussa adhd-lääkitys mutta ei se ollut se mitä oltiin vailla... Tytön levottomuus johtuu siis pikemminkii pulmista kielellisellä puolella, ja siihenhän nyt ei lääkkeitä ole :D Hienoa että koulun alku on sujunut hienosti, uskon että hyvän opettajan avulla pääsee pitkälle! Erityistä tukea on siis tietty muukin kuin joku avustaja, että en nää syytä miksi poika ei teillä sitä saisi? Ei kaikki NIIN hirveen paljoo vaadi koulultakaan. Onko poika tavallisessa koulussa tavallisella luokalla?

23.10.2013
riu
riu

meillä on 15vuotiaalla ja 6vuotiaalla lääkitys.Isommalla ADD.Lääkitys aloitettiin kasi luokalla ja koulumenestys parantui huimasti.Ennen ei jaksanut keskittyä,hälyssä oli vaikea opiskella.Nyt on kuin toinen poika.

Pienemmällä ADHD,aistiyliherkkyys,dysfasia.Kuuluu pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin,käy nyt toista eskari vuotta ja koulussa pääsee erityisentuen piiriin.Hällekkin lääkitys auttanut keskittymiseen ja yleiseen levottomuuteen

23.10.2013
tiinu
tiinu

Neurologi meinasi, että poika kuuluisi tehostetun tuen piiriin, mutta kuukausi sitten olleessa palaverissa (vanhemmat,ope,rehtori,eskariope,erityisope,toimintaterapeutti) tuli koulun puolelta hyvin selväksi ettei heillä ole resursseja siihen. Kaikessa karuudessaan koomista.

Pojalle sattui aivan ihana ja ammattitaitoinen opettaja! Työskennellyt ja opiskellut tällä (e-lapset) puolella pitkään. Napakka nainen, nainen Sisun makuun ( ja tarpeisiin).

Nyt siis vasta eilen saatiin virallinen diagnoosi ja odotetaan paperina kotiin, niin katsotaan miten koulu/kunta reagoi.

Mutta, iloisesti olen yllättynyt koulun alusta. Ja suurin pelko kavereiden saamisesta on osoittautunut turhaksi!! Ja toiseksi suurin, että poika kiusaisi epävarmuudessaan muita on sekin ollut turha pelko 3

23.10.2013
tyttö
tyttö
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...