Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Ongelmana naapurin kissa!!

Voi #%*$%#*$ sanon minä! Tuohon naapuriin on kuun vaihteessa muuttanut uusi perhe, joilla on kissa. Kissa on nyt joka aamu ja päivä yrittänyt ängetä meille sisälle kun vain avaankin oven. Ollaan sitten tulossa tai menossa... Ja nyt tänään kun tultiin vaunulenkiltä tytsiä hakemasta koulusta ja jätin vaunut oven eteen ja itse vähän harjasin etupihaa ihan siinä vaunujen vieressä, niin eikö kissa jo olekin ehtinyt hyppäämään vaunujen päälle!!! Ei onneksi sisään vaunuihin ehtinyt kun olin tosiaan siinä vieressä, mut sitä mä ihmettelen että miten se uskalsikin hypätä siihen kun mä heilun harjan kanssa vieressä?!!? No seuraavaksi mä kyllä Huhtasen sitä kissaa harjalla!!! Ei kun siis oikeesti... Mitäs kukin tekis tässä tilanteessa? Ensin olin ajatellut etten käy sanomassa kissasta mitään kun ollaan pian muuttamassa ja sehän oli yrittänyt vaan sisälle tulla, mut nyt... Enhän mä voi pientä nukuttaa vaunuissa ulkona ollenkaan!!! Onko muilla ollut vastaavia ongelmia ja miten olette ne ratkaisseet?

11.10.2013
Outska80
Outska80

taloyhtiön kans Kannataa keskustella. .. ja kyllä irtokissasta voi poliisilta saada kaiken Laista. mua on ottanu irtokissat aivoon n.10 vuotta Ja Oon tästä ottanu selvää mm. Poliisilta. Kyllä niillä voi olla muutakin tekemistä mut se on kissan omistajan murhe.

12.10.2013
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

Kiitos taas kaikille kommenteista. Mies kävi eilen sanomassa kissan omistajalle että se on mennyt meidän vaunuihin ja että voisivatko pitää kissan kiinni ainakin pari kk kunnes me tästä muutetaan. Omistaja lupasi, mutta oli vielä lisännyt että siitä tulee kyllä tosi rauhaton sisällä ja sit jos he parin kk:n päästä taas antaa sen olla ulkona niin varmaan tulee taas joku valittaan. Mut sehän ei oo meidän ongelma, vaan heidän! Pitää nyt varmasti hankkia se itkuhälytin, kun en ihan tuohon verkkoon luota ja tuota eläinsuojaa en ainakaan nyt pariksi kk:ksi viitsisi hankkia. Voi toki olla että uudessa kodissakin voidaan tarvita, mut siitä en vielä tiedä. Kissoja kun en siellä oo ainakaan nähnyt. Toivon nyt kuitenkin että tuo sanominen riittäisi, kun en jaksais noihin muihin keinoihin ryhtyä. Löytöeläinkotikaan kun ei ihan tässä lähistöllä ole... Ja olin tosiaan jo aikaisemmin sitä kissaa hätistellyt kun aina yritti ängetä meille sisälle, se ei kyllä ollut auttanut mitään... Ja on tässä muitakin kissoja välillä näkynyt, mut niistä ei oo koskaan ollut mitään haittaa tai vaaraa. Mun mielestä meidän taloyhtiön säännöissä kyllä lukee että eläimet pidettävä kytkettynä ja jätökset piha-alueelta on kerättävä... Mut nää säännöthän ei sitten ilmeisesti koske kaikkia...

12.10.2013
Outska80
Outska80

hyvin kirjoitettu carata, komppaan!

12.10.2013
arluska
arluska

Eikä poliisi kai kissan ulkona pitämisestä voi sakkoja antaa? Vai antaako se sakot kissalle, koska kissa rikkoo toisen kotirauhaa? Poliisi luultavasti veisi kissan löytöeläinpaikkaan ja se siitä. Kissan omistajaa on vaikea jäljittää, sillä niillä tosiaan harvoin on pantaa, saati mitään sirua tms.

11.10.2013
carata
carata

Ja voisin sanoa, että poliiseilla varmasti on muutakin tekemistä, kuin valittaa jollekkin, kun kissasi on vapaana. Lisäksi, kuinka moni todella tietää, kuka sen rasittavan kissan omistaa? Eli kenelle valitat? Harvalla todellisuudessa on pantaa, koska jos kissa on puussa ja jää kii pannasta...Niin senhän tietää miten siinä käy. En minäkään tiedä, kenen kissa se meidän pihalle kuseksiva kolli on. Valittaisin, jos tietäisin. Auttaisiko sekään? Luulempa, että ei.

11.10.2013
carata
carata

Kyse olikin kissoista, jotka pyörii pihalla ja on aina samoja. Kyllä meilläkin menee pihalla eläimiä, eikä suurin osa haittaa, mutta tuo yksikin musta iso kolli, joka kusee nurkkiin aiheuttaa kyllä v käyrän nousemista. Ei kai kukaan jokaista pihalleen tulevaa eläintä listisikään? Saisi olla koko ajan napilla. Ja hei, onhan tonteilla ilmatilaakin, joten ehkä linnutkin kannattaa huomioida, kakkiihan nekin ;) Noh joo... Ymmärrän kyllä, että kissa on jonkun lemmikki ja voi todellakin olla perheenjäsen, siinä missä lapsikin, mutta silti!

11.10.2013
carata
carata

Ainiin, ja jos mahdollista, niin osta vaunuihin eläinsuoja. Joko se metallinen tai se huppu. Molemmat passeleita. Lisäks, jos on parveke, nukuta siellä. Itkuhälytin ja näköyhteys lapsen vaunuihin.

11.10.2013
carata
carata

Mä en vertais lasta lemmikkiin ikinä. Lemmikki, kun on kuitenkin eläin, joka ei puhu, eikä käytännössä ymmärrä. Tietenkin sekin herkkujen päälle ymmärtää, mutta ei ymmärrä juurikaan esim. sitä, että naapurin Maija mummun ovelle ei voi mennä maukumaan joka päivä, saati änkeä sisälle ja kostoksi kuseksia nurkkiin. JOS kissalla ei ole pantaa ja sama katti häädöistä huolimatta pyöris nurkissa, niin kokeilisin viedä johonkin eläinlöytölään. Jos ilmaantuu taas pihalle, saattaisin ottaa ne järeämmät aseet käyttöön, eli henki pois. Eihän koiraakaan voi pitää vapaana miten haluaa. Mitä, jos mulla olis lemmikkinä käärme? Olisiko mulla silloin kissan omistajan tavoin oikeus antaa sen mennä vapaana ulkona? Mielestäni ei! Koiriakin lenkitetään hihnassa ja jos hihnaa ei ole, niin paikka on yleensä joku koira puisto tai muu alue, jossa ei muita ole lähimailla. Kissaakin tulisi siis ulkoiluttaa samanlailla. Jos lapsiin halutaan lemmikkejä verrata, niin sanoisin, että JOS haluaisin olla Vmäinen, tekisin samanlailla, kuin moni koiranulkoiluttaja. Jättäisin siis koirani paskat sinne, mihin se ne sattuu tekemään. Paikkoja meillä tuntuu olevan moni hiekkatie ja leikkipaikat, jotka on tarkoitettu lapsille! JOS haluaisin olla siis samanlainen, pakkaisin muksuni vaipat erilliseen roskapussiin ja vaunulenkeillä tiputtelisin niitä sinne tänne! Ehkä se motivoisi koiranulkoiluttajia keräämään lemmikkinsä paskat. Koira meilläkin on ollut, mutta haloo?! Ymmärtäisin vapaan paskatuksen maalla, mutta kaupunki alueella?! Eipä ole varmaan olemassa ihmistä joka ei olisi ko.eläimen jätökseen astunut??!?

11.10.2013
carata
carata

Mä varmaan ensiks menisin juttelee niille naapureille ja sit jos asiaan ei tulis muutosta ni ottaisin kissan kiinni joka kerta ku se tulee pihalle ja veisin sen johki eläinsuojaan! :) Luulis siinä vaiheessa ku on sen kissansa kymmenen kertaa sieltä suojasta hakenu ni vähän raksuttavan päässä!

11.10.2013
tuvitus
tuvitus

kissan ja koiran omistajaa koskee kaikkia kiinnipitovelvollisuus! ja jos laittaa vaunuihin hytttssuohan ei kissat sinne mene. Jos lemmikki usein päätyy löytöeläinkotiin, sen omistaja saa useinkin sakot eläinsuojelurikkomuksesta.. sinuna Kävisin omistajalta kysymässä onko hän tietoinen Suomen laista ja eläintenkiinnipiticelvollusuudesta oman tontin ulkopuolella. Ja jos Koira hyökkää toista koiraa kohti on aina hyökkäävän koiran omistaha vastuussa. Miksi ihmisten tyhmyydestä pistätte eläimet kärsimään? syyllistytte eläinsuojelurikokseen moisella käytöksellä! poliisin voi aina soittaa. Mä en usko silmiäni kun tätä luen ja kyllä mua ottaa päähän pihalla vilisevät VILLI kissat

11.10.2013
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

Omistajalla ei ole oikeutta pitää kissaa vapaana, se lasketaan eläimen heitteillejätöksi kun kissa poistuu omistajan omistamalta alueelta. En suosittele satuttamaan kissaa, nämä ovat vähän mutkikkaita juttuja mutta saattavat pahimmillaan johtamaan oikeusjuttuihin joissa voi itse joutua maksumieheksi. Eläinsuojeluun yhteys vaan, ja jos jaksaa yhtään nähdä vaivaa niin loukuttaa kissan ja kiikuttaa lähimpään löytöeläinpisteeseen. Sieltä voi omistaja sitten käydä hakemassa ja saa varmasti valistuksen tästä lemmikkien vapaana pidosta. Luulen että se kissan sisällä pitäminen alkaa tuntua ihan hyvältä idealta kun joutuu pariin kertaan kissan eläinsuojelusta hakemaan. Kissaa ei ole oikeus pitää yhtään sen enemmän vapaan ympäriinsä kuljeskelemassa kuin koiraa tai mitään muutakaan eläintä. Itse omistan kolme kissaa mutta eivätpä ne tuolla pihalla vapaan juoksentele, kissa kun ei suomen luontoon kuulu muutenkaan. Nykyään lainmukaan omalle tontille tulevaa kissaa ei saa tappaa tai satuttaa, kissan saa tappaa lain mukaan vaan jos kyseessä on villikissa tai kissa kärsii. Enkä kyllä näin radikaaleihin toimenpiteisiin lähtisi edes villikissan kohdalla, asiat voi hoitaa paljon paremmallakin tavalla.

11.10.2013
Ryaazz
Ryaazz

Jos ei halua kissalleen tai koiralle tapahtuvan mitään kun saavat irrallaan mennä pitkin kyliä, niin sit kannattaa varmaan pitää kaulapantaa ja hihnaa tai jotain aitausta. Mun mielestä jos kissa on tarpeeksi monta kertaa ajettu pihasta nii si saa alkaa käyttää erinäisiä keinoja :) ja lapset kyllä osaa ja ymmärtää puhetta et toisten pihoille ei mennä ilman lupaa, nii se on ihan eri asia ku joku lemmikki!

11.10.2013
arluska
arluska

Kyllä ite mielelläni kävisin oven takana sanomassa pari valittua sanaa muttakun ei tiedetä kenen kissoja ne on. Laput postilaatikoissa ei tuo apua ja kissat on edelleen paskalla meidän hiekkalaatikossa.

Kyllä se alkaa tympiä jos monta vuotta kärräät kissoja löytöeläinkotiin ja siivoat paskoja eikä asiat muutu. Sit ne muuttuu kun tekee radikaalin päätöksen.

Edesvastuutonta toimintaa kissojen omistajilta.

En minäkään pidä rakkejani vapaana pitkin pihoja ja en anna sen kusta saati paskoa toisten pihoihin. Ja kerään paskat yleisiltä paikoilta.

11.10.2013
mammae11
mammae11

Mä ampuisin sumupullolla sitä kissaa, se ei vahingoita, mutta kissat yleensä inhoaa sitä ja jättää varmasti pian teidät rauhaan! Meillä on itellä kissa ja eihän se kulkemisille oikein voi minkään jos ulkoileva kissa on, mutta mua itseä vaivaa, jos näen kissan naapurin tontilla. Vaikka ovatkin sanoneet, että on ihan ok. Itte olen häätäny naapureiden kissoja pois tontilta, koska tiedän, että noi rontit alkaa vielä tappelemaankin kun toistensa reviireillä ovat. Eli ei se tee sinusta kissavihaajaa tms. jos ajat kissan pois ja jos haluat lastasi nukuttaa pihalla tai vaikka vain jättäisit vaunut pihalle tyhjiltään, niin ei ole kiva, jos sinne kissa menee pesimään! Sitä paitsi ulkoilevat kissat voi kantaa esim. lintukirppuja. Vaarattomia ihmisille, mutta purevat kutisen paukaman, mikä ei ole kivaa, kokemusta on!

11.10.2013
Taikatyttö
Taikatyttö

Meillä kans pyörii muutama katti nurkissa! Kissat on mukavia ku pysyisivät saatana omalla pihalla! Sitä paskaa ja öisiä vaelluksia parvekkeella ja peltikatolla ottaa jo päähän... Mää oon muutaman kerran päästäny toisen koiran sitä jahtaan ja koittanu pelästyttää heittämällä kiviä kohti, mut ei ne pysy pois nurkista!! Seuraavaks koitan heittää niillä kiviä kissaa päin niin että osuis :)

11.10.2013
arluska
arluska

Meillä on sama ongelma, mutta naapurin koiran kanssa joka on aina irti.. Isännöitsijälle on sanottu taloyhtiön kokouksessa, mutta vielä ei oo mitään tapahtunu ja koira käy ulostamassa meijän etupihalle jatkuvasti.. Seuraavana hankimme taloyhtiön kustannuksella loukut ja jos koira jää loukkuun viemme sen löytöeläinkotiin josta rouva voi käydä sen hakemassa omalla kustannuksella.. Tähän asti ollaan vaan huskittu harjalla se tosta pois, ja oon myös käskyttäny omia koiria hihnassa hyökkäämään jolloin se rakki juoksee kotiinsa..

11.10.2013
K_risu
K_risu

Me asutaan rivitaloalueella ja ikävä kyllä täällä kävelee kissoja vapaana kuseksimassa ja paskomassa hiekkalaatikoille. Joku kaunis päivä ajan autolla yli tai jotain.

Ei niin saisi tehdä muttakun emme tiedä kenen kissoja ne on. Ite huitasisin sillä harjalla ja niin kovaa ettei tulis takasin. Ja sanoisin naapurille et pitää kissansa kurissa.

Eihän noin voi toimia. Mitäs jos vaunussa nukkuva lapsi olisi niin allerginen et unissaan saisi jonkun kohtauksen ja menis hengitystiet tukkoon. Ite jos omistaisin kissan, mitä en tule koskaan omistamaan, en haluaisi tuommosta taakkaa harteille.

11.10.2013
mammae11
mammae11

Sanoisin, että ymmärrän tuskan. Asutaan paritalossa tälläisellä suht isolla omakotitaloalueella, jossa kissoja on varmaan itse kullakin. Meilläkin pihassa siis pyörii niitä paljon!!!! Kissan kusi ei ole haissut nurkissa enää, kun sirottelin talon nurkkiin sitä jotain juttua, mitä kaupassakin myydään ko.tarkoitukseen. Tyttö nukkui päiväunet vaunuissa 7kk ikään asti ja pakkohan se oli aina kaiken maailman elukka verkot viritellä. Oravahan tekee myös tuhojaan, joten niidenkin takia, mutta myös kissojen! Jonkun jutun mukaan omalle tontille tulevan kissan saa listiäkkin. Miehelläkin lapsuudessa naapurin setä tappoi peräti kolme niiden kissaa. Jollekkin, kun siitä valittivat, oli vastaus voi voi. Kissoja on maailmassa ihan liikaa, eläinhoitolat täyttyy lähinnä niistä, suurin osa niistä lopetetaan... Mut joo, apukeinoja mulla ei ole, paitsi toi juttu, jonka haju kai ärsyttää niitä. Lopettaisko siis sen nurkissa pyörimisen? Ehkä...

11.10.2013
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...