LA kesäkuussa 2014

Kaikille mammoille jouden LA on kesäkuussa. :)

5.10.2013
martzu1
martzu1

Se on jännä miten ensin odottaa kovasti että vauva lähtis liikkeelle ja nyt pari viikkoa touhotusta seuranneena muistuuki mieleen ettei tää nyt niin kivaa ollutkaan... Varsinkaan kun esikolla ei ole minkään valtakunnan mielenkiintoa kerätä pieniä nippeleitä ja nappuloita pois ettei veikka niitä saa suuhunsa.... Huoh...

20.3.2015
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

19.3.2015
sande1
sande1
3 years, 8-month-old toddler

Hei! Viitsitteko vielä katsoa löytyykö tuota ryhmää, eli;
Kesäkuun vauvat 2014.
Pitäisi kaiken järjen mukaan löytyä.

19.3.2015
Ande90
Ande90

Suljettu onkin, niin pitäisi löytyä, mutta en ymmärrä!! :O Yritän nyt keksiä vielä mikä mättää!!

19.3.2015
Ande90
Ande90

Voi ei, vesivahingot on kurjia :/

Jos facen ryhmä on salainen niin sitä ei löydy. Suljettu pitäis löytyä.. ainakin silloin joskus oli niin kun minä vielä facessa hengailin.

19.3.2015
Huiva
Huiva

Huiva: meillä pitäis olla muutto ens kuun lopulla, vesivahinko hidasti hommia mukavasti :) koitin tolla nimellä hakea joo, mutta eipä löytynyt :/

18.3.2015
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

minäkään en löydä facebookista tuota ryhmää.. :/

18.3.2015
sande1
sande1
3 years, 8-month-old toddler

Huiva tosi hienoa ja oikeastaan ihmeellinenkin juttu, että niin helposti pääsitte tutista!!! Ehkä se siittä..!! :)

18.3.2015
Ande90
Ande90

Suski koititko hakea; Kesäkuun vauvat 2014? En tiedä miksei se sitten näy?

18.3.2015
Ande90
Ande90

Kiitos!
Yöunia parantaaksemme ensin vähennettiin yötissiä, joka helpotti öitä hetkellisesti. Sit alkoikin tutit lennellä pitkin sängynalusia monta kertaa yössä, kyllästyin pomppimaan niiden perässä ja jätin ne kokonaan pojalta pois. Tämä ei aiheuttanu sen enempää valvomista tai heräilyä, poika oli vaan kiukkusempi kolmena yönä ja sen jälkeen on ruvennu helpottamaan! Viimeyö oli huippu! VAAN kolme herätystä, kahteen kertaan tissiä eikä kertaakaan jääty valvomaan!! En vielä kyllä uskalla huokaista, takapakkia saattaa hyvinkin vielä tulla! Toivon vaan hartaasti, ettei tulis lisää sairasteluja, jotka taas valvottaa lisää!! Meillä onneks nukahtaminen illalla ja päiväunille on ollu aina helppoa! Yöllä vaan monesti jääty valvomaan..

Toivotaan myös, että Ande teillä univaikeudet historiaa! Onnea myös teille uuteen kotiin!

Mites suski teillä, joko te olette päässy muuttamaan uuteen kotiin?

18.3.2015
Huiva
Huiva

Huomenta kaikille. Mä en ainakaan löydä ryhmää?

18.3.2015
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

Hei!
Kiitos sähköpostista, jotka laitoitte! Ryhmän piti liittää joku kaveri, eli lainasin siskoani sen verran ja hän poistuu ryhmästä, kun ehtii. Eli ryhmä on facebookissa nimellä; kesäkuun vauvat 2014, katsokaa löytättekö? Kuvan voi vaihtaa sekä muokkailla kaikkea, tää on tälläi äkkiä vaan alustavasti tehty nyt alkuun.

17.3.2015
Ande90
Ande90

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

16.3.2015
Ande90
Ande90

Kuullostaa Huiva hyvinkin tutulta!
Nyt onneksi poika nukkuu melkein joka yö sen 8 tuntia ja nukahtaminen on helpottunut ihan ihmeellisesti. Ennen meni 2-4 tuntia nukuttamiseen, nukkuu hetken, herää ja huutaa silmät kiinni, rauhoittuu silittelyyn, jonkin ajan päästä nukahtaa taas, mutta sama toistui monen tunnin ajan. Yö heräämiset siihen päälle ja päiväunet oli jossain kohtaa samaa taistelua. Ja nyt puoli tuntia ja nukahtaa, IHANAA!! :) Toivottavasti tekin saatte pian nukkua edes vähän paremmin, tiedän kuinka raskasta on olla koko ajan väsynyt!!

Joku fiksu sanoi joskus, että pienä lapsia on vaikea saada nukkumaan ja teini-iässä, niitä lapsia ei tahdo saada sängystä pois ollenkaan! :D Toivottavasti nyt ei kuitenkaan teillä, niin kauaa mene, että saatte nukkua! Ja tilanteetkin muuttuu meidän esikoisella, joka on aina ollut erittäin hyvä nukkuja, alkoi univaikeudet heti, kun pikkuveli alkoi nukkua!

Kuullostaa kyllä tosi rankalta!! Ja sairastelu siihen päälle!! Huh!

Mutta onnea uuteen kotiin! :) Meillä oli sama juttu, tosin päästiin muuttamaan 2 viikkoa ennen pojan syntymää. Meillä itse rakentaminen vein vuoden, mies lähti aikaisin aamulla ja tuli myöhään ja saattoi kyllä olla pitkiäkin aikoja näkemättä esikoista ollenkaan, kun oli jo nukkumassa tai ei ollut vielä herännyt miehen ollessa kotona. Eikä ollut kyllä mitään herkkua juosta yksin esikoisen perässä maha pystyssä. Ja pakko sanoa, että vanha kerrostalo pienine hisseineen ei välttämättä ole raskaana olevan, lastenvaunujen ja lapsen kanssa liikkeellä olevan, koiran ulkoiluttajan paras vaihtoehto! :D

Toivottavasti nyt pian saatte korvat kuntoon ja pääsette nauttimaan kevästä ja kesästä uudessa kodissa!!
16.3.2015
Ande90
Ande90

Tsemppiä Ande!! Hyvä, että alkaa vähän helpottaa! :)
Täällä myös huono uninen pikkumies! Yöllä heräillään yleensä vähintään 2h välein, usein enemmänkin! Ja aamulla pirteenä klo6-7 ylös.. Päivisin onneks on nukkunu jo kauan kahdet kunnon unet. Ja konttaa menemään, niin viihtyy lattialla.. Me ollaan jokunen viikko sit muutettu uuteen kotiin, jonka rakentaminen alotettiin vauvan syntymän aikoihin. Lisäksi flunssa ja korvatulehduskierteet vauvalla ja 2v:llä syksystä asti. On ollu ihan järkyttävän rankkaa, mutta vihdoin olen saanu huokasta! Ihanaa asua uudessa kodissa! Ihanaa ku mies ehtii olla kotona vähän enemmän, kuin ainoastaan nukkumassa! Vielä ku saadaan tuubit poikien korviin, niin ehkä sairastelutkin helpottaa..

16.3.2015
Huiva
Huiva

Moi! Jos joku teistä on tehnyt ryhmän faceen oisin kiinnostunut? 😊

15.3.2015
sande1
sande1
3 years, 8-month-old toddler

Hei!
Meillä on poika nukkunut niin huonosti alusta alkaen ja ollut erittäin riippuvainen seurasta, että on aikamoinen 8 kuukautta takana. Mutta onneksi on alkanut helpottamaan, kun alkoi itse päästä liikkumaan, niin nyt viihtyy muutaman minuutin lattialla itsekseen. Vaikkakin poika alkanut nyt nousta seisomaan ja saa olla kokoajan valppaana ettei kaadu. Vielä tuo isoveli (2 vuotias) on aika kovakourainen ja nyt alkanut ihan tahallaan tuuppimaan seisomassa olevaa pikkuveljeä, että silmät saa olla selässäkin.

Jäänyt tuo täällä käyti ihan totaalisesti, joten jos vielä haluatte voin perustaa facebookkiin ryhmän? Tarvisin jonkun yhteystiedot, että löydän facebookista. Ryhmää luotaessa tarvitsee liittää ainakin yksi henkilö ryhmään, muut voivat löytää sen sitten nimellä haettaessa. Ryhmälle nimi ehdotuksia?

15.3.2015
Ande90
Ande90

Moikka
Täällä on kohta 4kk tyttö synty 8.6 helsingissä.
Meillä on syntymästä asti nukuttu hyvin koko yö tai herätty 3-4 ainaan pikasyötölle.
tyttö on aivan ihana aurinkoinen , ei paljo valita :) synnytys oli ekaksi kerraksi kätilön mukaan todella helppo.. kalvot puhkastiin ja ei menny kauan kun tyttö tuli eikä tullu yhtään repeämää eikä mitään tuntu seuraavana päivänä ettei olis edes synnyttäny tai edes ollu ikinä raskaana.. vatsa oli kahen päivän jälkee taas normaali mun oma vatsa mitä oliki jo ikävä ja nyt on lähteny painosta 5kg vähemmän mitä ennen raskautta. Miten teillä on menny synnytyksen jälkeen?

1.10.2014
TTTIIAAA
TTTIIAAA

Huiva, ja miksei toki muutkin :) laitatko vaikka sähköpostia suski.kumpulainen@gmail.com

27.9.2014
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

Täällä säästytty sairauksilta pienimmäisen kanssa *koputtaa puuta* vaikka muut ympärillä tuntuu sairastelevan vähän väliä. Meillä mennään nukkumaan aikalailla siinä 21-22 välillä, kerran yössä heräillään 4.00-06.00 paikkeilla, sekin vaihtelee. Ja unet jatkuu 07.00-09.00 saakka. Päiviin olen huomannut pientä rutiinia/rytmiä tulevan. syödään, ollaan hereillä noin vajaa 2h ja sitten onkin aika mennä taas unille.

25.9.2014
Miltzi
Miltzi

Eipä oo facea mulla ollu enää reiluun vuoteen! Vois kyllä olla ihan kiva vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia tässä tilanteessa! :)

16.9.2014
Huiva
Huiva

meillä vauva Mikael syö kerran enään yössä . menee nukkumaa siinä 21.22.00 välillä ja herää sen kerran syömään siinä kolmen / neljän pintaa ja sitten aamu heräily tapahtuu samaan aikaan nikolai 1,5v kanssa 07.08.00 aikaa. ihan kiva rytmi tullut.

15.9.2014
Maininki
Maininki

Huomenta kaikille kesämussujen äideille :) Huiva- käytätkö facebookkia? Olis kiva jakaa fiiliksiä, ollaan samassa tilanteessa (meilläkin mies raksalla ja muutto alkuvuodesta :) ) Meillä menee pojat hämmästyttävän samalla rytmillä ihan ilman yritystä, syövät ja nukkuvat samaan aikaan. Toisaalta ihanaa mutta toisaalta hiukan haasteellista... Lukan imettäminen, oma ruokailu ja Mikoa pitäis syöttää yhtäaikaa :) onneksi saa sentään päikkärit nukkua lähes joka päivä ja öisin ei enää juurikaan syödä. Onko muille vakiintumassa jo jonkinlainen rytmi?

15.9.2014
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

meillä kanssa rantautunut flunssa :/ nikolai 1,5v silmätulehdus + flunssa itselläni flunssa , miehellä myös mutta Mikael vauva vain pienessä nuhassa . ikäviä nämä en sitten yhtään tykkää

11.9.2014
Maininki
Maininki

Tervehdys!!
Täällä on arki työntäyteistä edelleen muksujen kanssa, vaikka onnekseni alkaa jo helpottaa niin, ettei niin usein enää tunnu ettei kädet riitä. Tilanteemme siis on sellanen, että miestä ei juurikaan kotona näy! Käytännössä siis olen oikeastaan yksinhuoltaja. Välillä on ollu aikas rankkaa, vaikka tähän tiesinkin varautua. Viimeistään alkuvuonna helpottaa, kun päästään muuttamaan upouuteen omakotitaloon!! :)
Tänne myös rantautunut pienen eka flunssa, ei kovin paha sellainen, mutta yöunia vähän häiritsee! Pitäisi ymmärtää itse mennä nukkumaan heti kun muksut nukahtaa ettei niin kovasti väsyttäisi heräillä pikkuisen kanssa...

10.9.2014
Huiva
Huiva

Mikael synty 22.6 pitkällä käynnistys reissulla ,eipä oo näin kauaa tarvinnut kipujen kanssa olla mutta luojan kiitos tuli siten todella ripeästi vaikkakin toisen asteen repeämä tuli ja siitä kiitän kätilöö joka ei kuuntele :) joo nää nimet pojille on lähinnä tullu vaan vahingossa vaikka nikolailla on isänsä toinen nimi :D koko nimeltään nämä jätkäthän on Nikolai Miko ja Mikael Noel :D

5.9.2014
Maininki
Maininki

eihän teidän tarvi sitä perustaakkaan että pysykää täällä vaan!!!=)

Minäs päivänä teidän mikael syntykään?  En millään jaksa ruveta ettimään! Oliko se joku 12.pvä? Ihan nyt mutu tuntumalla heitin... Hyvin mätsää noi teidän poikien nimet!

5.9.2014
myrmeli
myrmeli

onkos kukaan perustanut sitä ryhmää faceen ?¿

5.9.2014
Maininki
Maininki

heippa heippa . täällä myös kasvetaan kovaa vauhtia kädet ja jalat huitoo ja välillä täytyy vähän maistella sormia . Meillä oli tuossa 21.8 neuvola jossa pikku mies sai rotarokoteen mitään ei siitä tullut . mitat silloin 5760 ja pituutta 58.3 ensimmäinen nuha kausi rantautui meille toooosi kiva ensiksi tuli tää meidän 1,5vuotias pallero siten tää meidän vauva ja nyt minä plaah ihana kun asunto on niin lämmin vaikka kuinka tuulettaa niin tuntuu ettei henki pihise. niin joo ristiäiset meillä oli 30.8 kaste meni niin hienosti ja poju sai 4 ihanaa kummia. meidän kaksikko pojat ovat 1,5v nikolai ja pian 3kk Mikael :)

5.9.2014
Maininki
Maininki

Mä kun luulin että kaikki katos sinne faceen. Täällä ollaan!!! Kiirusta pitää. Meillä on ensi viikolla neuvola, tuun sitte kertoilemaan mittoja mutta hyvin on varmasti kasvanu jos noita miseliini reisiä kattoo...On poimua poimun perään, aivan ihanat siis!!!=)

Eilen käytiin tytön kanssa vyöhyketerapias ku toinen tykkää tuota kakkaa pantata...saas nähdä saadaanko siitä apua, maanantaina mennään uudestaan... Siis tyttö viimeksi panttas 12 päivää ettei nyt ihan muutamasta päivästä oo kyse...

Nukkuu syö ja jokeltaa ja jonkinlainen rytmikin on pienelle vakiintunut... Äiti ystävällinen tapaus jos tuota kakka asiaa ei ota lukuun!!=)

Mitäs teille muille kuuluu?

5.9.2014
myrmeli
myrmeli

kukkuu onko täällä enään ketään , kovin hiljaista :O

4.9.2014
Maininki
Maininki

Täältä liitytään toki mukaan jos joku ryhmän naamakirjaan perustaa :)

9.8.2014
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

mie tulen varmasti jos joku jaksaa ja viittii perustaa ryhmän faceen :) tässä hiukan meidän kertomus : perjantaina 20.6 mentiin jyväskylän synnytys sairaalaan käynnistykseen. aamu päivästä sain pallongi joka pysyi mukana noin 2h olin auki tuolloin 3. yöksi jäin ja koko lauantaina kärvistelin kipujen kanssa mutta mitään ei vaan tapahtunut. hoitaja luojan kiitos tuli kertomaan että nyt lähdetään vauhdilla saliin kun vielä tilaa on. sitten mentiin ja kirjaimellisesti lujaa ettei peti paikka vaan lähde alta xD eipä siinä muuta kun tippaa/oksitosiiniä suoneen :D eipä siinä kauaa menny ku kivut Alko olee järkyttävät ja sitten odoteltiin kipujen kanssa aukenemista :/ iltaan asti jaksoin jonka jälkeen huusin kurkku suorana että nyt helvetti sitä epid. ja äkkiä yllätys yllätys anestesia lääkäriä ei löydy mistään joten saan kohdunkaula puudutteen heti ku tuo lääkäri sai sen niin anestesia lääkäri paukkasi sisään ai että otti päähän tavalla tai toisella ku kaveri tuli kysyy onks kipuja juu ei muuten vaan poljen menee tässä aikani kulueeksi ärh . kolmisen kertaa ne sitä mömmöö lykki meikäläiseen ja viimein ku sai ponnistaa niin epid. vaikutus lakkas ja nii mentiin kätilö huutaa työnnä työnnä mää tahdissa mitä sä luulet et teen ... Samalla ku alko näkyy pää niin Huusin välilihan leikuuta mutta naikkonen ei suostunut sanoi vaan että mahtuu se, no Hitto jos kaks edellistä ei mahtunut niin miten tää sit ¡¡¡ eipä se sit mahtunut ilman sota vammoja joten toisen asteen repeämä tuli kiitos tälle kätilölle joka ei viittinyt uskoa vaikka kuinka siitä väännettiin jo saliin mennessä . Poika kuitenkin syntyi 10min Ponnistuksen jälkeen unelijaana nukkui siis :D pisteet 9.9 tuo synnytys ei sinänsä kauhea ollut vaikka paha maku jäikin se kursiminen otti pannuun kun kaikki se kipu tuntui kun naikkonen otti neulan käteen ja alkoi ompelee. lääkäri kävi siinä pyörähtää ja sen verran kuulin heidän puheensa että lääkäri sanoi kätilölle ois sen voinu leikata :/ olin sit siinä ilman mitään puuduteita melkein 1.5h tikatavana ja vähän väliä kuuluu yks viel vielä ois kaksi mä laitan vielä yhden argh ... Huusin akalle vaan et nyt ku siel tökit niin mä oon aina halunnut lävärin et viittis joo olin siis pikkasen pahalla päällä kun mies joutui laittaa käden välillä mun suun eteen xD mutta lapsi kiintiö siis täynnä , lisää voin tehdä HETI ku miehet oppii synnyttää. :D tää oli tällainen tiivistetty kertomus

6.8.2014
Maininki
Maininki

Poikamme oli siis painoi 4570 ja pituus 53cm, joten aika mies myös :D Olisi kiva kuulla myös muiden

synnytys kokemuksia :)

6.8.2014
Ande90
Ande90

Heippa! Meillä syntyi poika jo 7.6 poika, mutta tekemistä vaan on niin paljon, kun muutettiin juuri ennen synnytystä 1,5 vuotta rankenteilla olleeseen taloomme, niin en ole juuri ehtinyt kommentoida! Onnea kaikille oman nyytin saaneille! :) Olisko porukalla mielenkiintoa/innostusta esim. facebookkiin perustaa omaa ryhmää? Olisi niin kiva vaihtaa kuulumisia! :)

6.8.2014
Ande90
Ande90

mitäs täällä kuuluu kesäkuisille? Meillä kasvetaan vauhdilla poju viime neuvola reissulla reilu 4killoo ja pituus tulee samaa vauhtia perässä eli käyrillä mennään tasaisesti :) hymyä pukkaa pikku mieheltä paljon ja ääntelee jo hyvää vauhtia. aivan ihana siis ♥ meidän 1,5v poju otti pikku veikan ilolla vastaan ja tykkää kovasti auttaa mammaa vauvan hoidossa . mites te muut :)

31.7.2014
Maininki
Maininki

Niin ja meidän tytön mitat oli pituus 47 ja paino 3500 sektio tehtiin rv 39+ 4

22.7.2014
Halinalle19
Halinalle19

Meille syntyi pieni poika 4.7. klo 17.57.. mitoin 3660g ja 49cm ja käynnistämisen asti odotettiin.. Tämä oli siis kolmas lapsi :)

13.7.2014
Miltzi
Miltzi

jaa joo mä en huomaa ku muutamat viestit :/ ihan hanurista tää puhelimen käyttö täällä

7.7.2014
Maininki
Maininki

Mä tollasta listaa alottelin siihen toisen listan perään, mutta kun oma vauva syntyi niin ei ole saanu aikaseks päivittää.. itsekin käytän tablettia enimmäkseen, pitäis joku kerta tietokoneella koittaa päivitellä..

7.7.2014
Huiva
Huiva

täällä taitaapi kaikki olla synnytäneitä jo? tai ainakin toivottavasti :D olisko mitään lista jossa näkyisi vastaavalaisesti päivä määrä koska syntynyt ja paino/pituus tms poika / tyttö . Itse tekisin mutta joudun kännykkää käyttää eikä millään vanhat ilmoitukset näy :/ täällä siis : maininki 22.6.14 klo 00.31 3806g/49cm/36 poika

6.7.2014
Maininki
Maininki

Meidän pieni mies päätti kuitenkin olla heinäkuinen :) luomusti lähti käyntiin ja saatiin pojille päivälleen kaksi vuotta ikäeroa :)

6.7.2014
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

minäkin oon sitte kesäkuinen,poika syntyi 29pv. 3834g ja 50.5cm,koko synnytys kesti tunnin. ollaan vielä sairaalassa,kun poju joutui solariumiin..

2.7.2014
Minimaalinen
Minimaalinen

Lupaavia supistuksia ollu koko päivän ja kovenee vaan, toivoa siis on ettei tätäkin tarvis käynnistää :) pitäkäähän peukkuja :)

1.7.2014
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

onkos vielä ketkä jotka massu pyöreänä ?

1.7.2014
Maininki
Maininki

Suski, et ole ainoa jolla menee yli. Täällä tänään 41 + 5 viikot menossa. Alkaa tuntumaan, että käynnistykeen joutuu taas menemään, ettei itestään tämäkään lähde tuleen. Edellinen lapsi oli myös poika ja käynnistetty 41 + 6. Mulla on polille aika varattuna torstaille. Tsemppiä ja paljon voimia!

1.7.2014
Miltzi
Miltzi

Plääh, keskiviikolle aika yliaikakontrolliin..

30.6.2014
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant

Tsemppiä sullekkin Othilia :) rupee olee kyllä jo niin täynnä tätä raskautta.. Viikkoja on nyt 40+5 ja tänään neuvolakäynnillä sain vielä maanantaille uuden ajan, josko jäis jo käyttämättä :)

25.6.2014
suski1985
suski1985
30 weeks pregnant
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...