Saako raskaana syödä sushia?

Siinäpä se kysymys tuliki :)

5.10.2013
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

Sushin syöminen raskaana- siihen onkin jo tullut vastaus tässä ketjussa eli EI, perusteluineen.

Medium-pihviä liipaten, tai oikeastaan allergia-asiaa, niin on yleisesti on todettu, että ravintolassa työskentelevät eivät välttämättä tiedä, vaikka heidän kuuluisi tietää, mitä ruoka-aineita annoksissa on käytetty.

Mutta siis raakaa lihaakaan ei saa raskaana ollessa syödä, eikä raakaa jauhelihaa maistaa.

Eli aina ravintolahenkilökunnalta kysyessä eivät tiedä oikeaa vastausta, tai eivät ole perillä raskausaikana vältettävistä tai kielletyistä ruoka-aineista.

8.10.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja vaikka itse kalastaisi joesta sen lohen mut ei kuljeta asianmukaisesti kotiin, niin riski on siinäkin.

Suurin raan lihan ja kalan pilaantumisriski on matka kaupasta kotiin. Se on tutkimuksissakin osoitettu. Harvempi lykkää jauhelihoja tai kaloja jäihin kotimatkan ajaksi.

8.10.2013
misukka
misukka

Aika sokeasti jengi uskoo kyl, et joku kauppahalli takaa sen kalan/lihan laadun. Niin kauan kun se ei jatkuvasti kulje sun omien käsiesi kautta, ei voi tietää 100% varmasti mitä sille ainekselle on tehty ja kuinka käsitelty.

Mut kuten kaikki on todenneet, niin omalla riskillä.

8.10.2013
misukka
misukka

Ei kai kukaan lapsen tappajaks leimannut, mut lähinnä kehoitettu miettimään, onko sushi sen arvoista, jos saatkin jonkun pöpön ja vauvan henki vaarantuu? 9kk ilman sushia on mun mielestä ihan suotavaa, kysehän on kuitenkin loppupeleissä lyhyestä ajasta. Ja ainahan sinne saliin voi synnytyksen jälkeen tilata sushia mieheltä tai joltain!! Mä en söis, vaikka ois kuinka tuoretta. Raaka on kuitenkin aina raakaa :/

8.10.2013
carata
carata

Tuttu on töissä tuossa meijän sushi paikassa, kysyin ihan vartavasten et käyttäväthän tuoretta kalaa.. Vastaus oli, että joka aamu hakevat kauppahallista tuoretta lohta eli ei oo pakattua, säilöttyä tai pakastettua.. Oli miten oli, kaikkia ei voi miellyttää ja näköjään on niin kärkkäitä mielipiteitä joillakin et mut leimataan tyyliin lapsen tappajaksi.. Peace and love

8.10.2013
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

No johan on :0 Ei ollut kauaa, kun tässä oli vastauksia jo muutama ja jätin itse vastaamatta. Nyt, kun tänne olikin kirjoiteltu näin paljon lisää, oli pakko tulla katsomaan. Oma mielipiteeni on se, että sushia voi syödä raskaana ollessa, jos se on itse tehtyä, eikä siinä ole raakaa kalaa tai muutakaan, joka raskaana ollessa on kiellettyjen listalla. Mä en henkilökohtaisesti ole sushin ystävä, nutta Brie juustoa söisin omenoiden kanssa, jos saisin. 9kk voin kuitenkin olla syömättä, koska en todellakaan halua vaarantaa vauvaa millään listerialla tai muullakaan. Sushia voi tehdä tonnikalasta tai ihan vain kasviksistakin. Tai sitten vain odottaa, että vauva on masun ulko puolella ;) Kyllä mä ainakin ajattelin tilata mieheltä sairaalaan juustoa ja omenoita! Niin paljon niitä tekee mieli!!! Tietenkään ei ole sanottua, että sushista saisit mitään, mutta siitä on mahdollista saada, koska raaka on raakaa. Onhan olemassa niitäkin, jotka ei raskaudesta tiedä, syö ja juo mitä haluaa, ja silti syntyy terve vauva? Joten kai se on jokaisen oma valinta mitä syö. Raskaana ollessa olen kuitenkin vastuussa pienestä ihmisen alusta, joka kasvaa sisälläni, joka on lapseni. Haluan suojella häntä kaikin tavoin. Jos mä haluaisin, että masussa olis tukalat oltavat ja hänen henki olisi vaarassa, niin kai sitä tulis hypittyä trampoliinille mahallaan ja juotua siideriä pitkin päivää....

7.10.2013
carata
carata

ohhoh, no onneks ei oo teijän laps mun mahassa kasvamassa :)

6.10.2013
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

Näitä ko lukkee niin tuntuu et tää raskaus on joku tauti tai sairaus.. Maustamatonta puuroa napaan 9kk niin hyvä tulee..

6.10.2013
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

Eilen ravintolassa söin medium pihvin, kysyin tarjoilijalta et saako raskaana syyä medium lihaa niin sano et kyllä suomalaista lihaa uskaltaa syyä..

6.10.2013
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

en ole mistään lukenut että äyriäiset olisi kiellettyjen listalla? siis jos ne on kuumennettuja? Osterit taisi olla kiellettyjä, mut esim katkarapuja tai ylipäätään äyriäisiä muuten ei ole kielletty?

toinen on tuo salmiakki/lakritsi. Tiedän että se nostaa verenpainetta jo noin niinku normitilassakin, mutta onko se raskaana vaarallista, jos on alhainen verenpaine? Olen itse nimittäin välillä syönyt, siihen tulee oikein himokin ja huomaa  että sen syömisen jälkeen on vähän parempi olo, mulla on ihan alarajoilla verenpaine. 

Tuorejuusto on kans yks mitä oon miettiny ja esim feta. Voiko niitä syödä, jos ne on kuumennettu eli jossain ruoassa, joka lykätty uuniin esim fetapiiras? Vai pitääkö se olla ihan sulamiseen asti kuumennettu ennenkun voi syödä?

6.10.2013
Mummy83
Mummy83

meijän esikoinen synty kuolleena ja mulla oli listeria-arvot koholla. enpä oo sen jälkeisissä raskauksissa syöny mitään, mikä on kiellettyjen listalla listerian takia. asia erikseen on sit noi maksamakkarat ja lakritsat, mut kun ton listerian voi saada jo siitä yhestä haukusta.

5.10.2013
zili
zili

No joo, mulla jäis puolet syömättä jos orjallisesti noudattais suomessa annettavia raskauden ajan ruokamääräyksiä.. Venäläisenä ei voi aina ymmärtää näitä..

5.10.2013
K_risu
K_risu
2 years, 2-month-old toddler

Voi hyvänen aika sentään mitä kilareit porukka vetää tälläsesta, en voi muuta sanoa :D Jos joku vetää paksuna sushii ni ei sen pitäs muiden ahteria kutkuttaa. Päihteet on asia aiva erikseen. Raskaus ei oo sairaus, eikä se saa vaikuttaa normaaliin elämään poikkeuksellisesti, ellei tule syitä vaikuttaa (esim. radi). Mites luulette aasiassa jossa vedetään samaa tavaraa joka päivä vaikuttavan raskauteen? Kielletäänkö? Ehei. Samat merilevät ne sielläkin on. Eikä naapurimaassa annettu kaverille sushin syönnille kieltoja kun kyselin viimevuonna kun yhdessä odotettiin. Suomessa ollaan liian niuhoja.

5.10.2013
Miyu913
Miyu913
2 years, 5-month-old toddler

Nyt lähtee tämä ketju raiteiltaan mutta en voi olla peesimättä jenkkua tuossa että pitää olla epäitsekäs raskausaikana ja hillitä himonsa.

Noissa ruoka-aineissa on syynsä, miksi ne on kiellettyjä. Ei tarvi kun yksi kerta kun käy huono tuuri saada listeria raasta kalasta tai äyriäisestä ja se voi aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa. Siinä ei auta mikään jos tulee keskenmeno ja menettää lapsensa yhden sushin tai katkaravun vuoksi. Pahinta on, että on itse syypää silloin.

Ja tämän voi laajentaa koskemaan kaikkea sikiölle haitallista koska turvallista rajaa ei ole.

Vauriot ei välttämättä näy vastasyntyneessä tai taaperossakaan mutta kuka haluaa ehdoin tahdoin aiheuttaa lapsellensa ongelmia esim lukihäiriön tai oppimisvaikeuksien tai jonkun muun myöhemmällä iällä ilmenevän vaivan ihan vain oman itsekkyyden vuoksi. Kun ei halua pidättäytyä huonoiksi tiedetyistä himotuksista vaatimatonta 9 kuukautta...

5.10.2013
misukka
misukka

Ei suositella, mutta mä kyllä vedin hyvällä omatunnolla kun teki mieli! :D Täysin terve tyttökin tuli. Mä en myöskään ottanut liian kirjaimellisesti sitä ei suositella-listaa ruoan suhteen.

5.10.2013
Miyu913
Miyu913
2 years, 5-month-old toddler

Periaatteessa jos syö vain semmoisia riisinökkösiä missä on kasviksia tai kypsennettyjä kaloja niin voi syödä:) mutta jätä ne merilevään pyöritetyt ja raa'at kalat (ja muutkin raa'at) syömättä :)

5.10.2013
Tii03
Tii03

no mikset tee ite vaikka tonnikalasta?

5.10.2013
riu
riu

Eiks sushi oo raakaa kalaa, eli jos ei oo kypsennetty niin ei suositella listeriavaaran takia..

5.10.2013
virtaus
virtaus

EI!

Raakaa kalaa tai äyriäisiä ei saa syödä.

5.10.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...