Kun ei tutti käytössä...?

Olen törmännyt ongelmaan: Neiti nyt reilu 8kk ja viimeisen kuukauden ajan yöt olleet levottomia, neiti ei ole koskaan tuttia käyttänyt eikä ota pullosta. Jo pienenä nukkui koko yöt heräämättä eikä siis tissiä syönyt öisin.. nyt viimeisen kuukauden ajan, välillä enempi ja välillä vähempi, herää öisin ja olen sitten antanut tissiä kun tuntuu ettei rauhoitu muuten.. olisin kiinnostunut kuulemaan mitä keinoja muut käyttävät, koska en halua antaa sitä tissiä, kun ei sitä tarvi enää, mutta pelkään että nyt taas tottunut siihen että sitä saa.. olen pettynyt itteeni mutta en vaan kahta tuntia jaksa valvoa yöllä kuunnellen neidin huutoa. Mulla on kaksi isompaa tyttöä, jotka tuttia käytti pienenä ja tämä on nyt ihan uusi tilanne, kun kyllähän se tutti jossain mielessä on hyvä ja rauhottava.. vai mitä? Noh ne, joilla on sama ongelma niin mitä olette tehneet? Haluaisin muutenkin tissittelystä eroon kohta, toki itestähän se on kiinni..

3.10.2013
Mirkku85
Mirkku85

Meillä neiti on ollut täysin tutiton omasta tahdostaan. Öisin nukkui alkuun hyvin (12h), heräsi 1-2x syömään. Jossain vaiheessa hampaat alkoi tekemään tuloaan ja tyttö saattoi herätä jopa 8 kertaa! Mikään ei auttanut, paitsi viereen ottaminen ja tissi. 1v iässä loepetin imettämisen, koska tyttö ei syönyt enää muulloin kuin öisin ja nukkumaan mennessä, vaikka tavallaan tuon ikäisen ei tarvitsisi syödä enää öisin, eikä edes iltapuuron jälkeen. Hommasta oli vain tullut tapa. Kokeile antaa vettä nokkamukista/pullosta. Ehkä lapsella on jano? Myös hampaat voivat kiusata, jolloin voi olla, että haluaisi imeä jotain...Tissi olisi ehkä paras, mutta myös harson kulma tai uninalle voisi toimia. Tuttia en enää aloittaisi tuossa iässä, koska siitä eroon pääsy voi olla taas oma ongelmansa. Nukkuuko lapsi omassa huoneessa? Meillä tyttö siirtyi 1v 2kk omaan huoneeseen, koska häiriintyi miehen huorsauksesta ja joskus tuntui heräävän siihenkin, kun joku käänsi kylkeä ja peitto kahisi/sänky narisi.

24.10.2013
carata
carata

Meillä oli samanlainen homma! se alkoi jo 4kk iässä ja nyt kun poika täytti 7kk niin päätin vaan et en anna yöllä tissiä. Aamulla saa sitten tissin ja saattaa vielä nukahtaa pari tuntia lisää. Laitoin pinnasängyn omaan sänkyyn kiinni niin oli helpompaa silitellä toista. Sitten kun yöllä poika heräs ja aloin silittelemään niin huuto vaan koveni, silloin otin syliin ja hyssyttelin niin kauan että rauhottui ja nukahti. Aluksi sitä siinä meni pitempi aika että rauhottui mutta sitten poika alkoi tottumaan siihen. Minulla meni siinä aikaa että huomasin mikä oli paras tapa rauhoitella poikaa. Myöhemmin riittää se että käytän sylissä ja laitan takasin sänkyyn pojan kyljelleen ja silittelen ja heijaan uneen. Nyt on mennyt tästä pari viikkoa ja unet on pidentyneet! pari herätystä vain enää yöllä ja viime yö meni heräämättä jo! :) Nyt pitäis alkaa opetteleen poikaa itekseen nukahtamista, eikä tissille :) Päättäväisyyttä vaan tarvii äitiltä! Se on raskasta herätä yöllä tunnin välein ja tissitellä!

24.10.2013
m__86
m__86

Mulla isommat tytöt lopetti tissittelyn jo tossa 8-9kk iässä.. ja neuvolassakin sano, ettei tarvi ton ikänen yöllä maitoo(ei tytötkään saanu mutta oliki tutti vaihtoehtona). Koska saa 5 ateriaa/pv ja mielestäni ruokaa ja juomaa saa riittävästi päivällä :) Eikä tuo tissimaito oo enää tossa iässä se pääasiallinen ravinto. En siis usko että nälkää itkee vaan sitä lohtua ja huomiota haluaa yöllä jonka saa siitä tissistä kun ei tuttia osaa imeä.. 

Mut siis 4kk ikäselle antaisin kyllä vielä :) 

Edelleen otetaan neuvoja vastaan.. voiha se olla että on vaan joku vaihe, pikkuhiljaa jos saan ton tissittelyn pois ja alkais vaan antaan nokkamukista(kun juo siitä vettäkin niin miksei maitoo).

5.10.2013
Mirkku85
Mirkku85

Meillä vähän sama juttu (tosin vähän vajaa 4kk vasta...), yöllä vaatii lohtutissiä, tuttia ei ole koskaan oppinut. Eli siis lutkauttaa mutta ei syö. Nukahtaa siitä useimmiten ihan samantien kun vaan saa mitä haluaa. Mä olen vain ajatellut että se imemisen tarve on niin kova, jotkut hoksaa tutin ja toiset ei, ei näitä kai turhaan imeväisiksi sanota...

4.10.2013
minnakatka
minnakatka

En mä heti reagoi siihen huutoon, jos unissaan huutaa mutta ei tuo unissaan huuda kun se jatkuu niin kauan että otan syliin ja saa sitä tissiä. hakee sitä tissiä. ollaan vähennetty päivisin tissiä, saa 4krt/pv ja haluaisin kyl pikkuhiljaa siitä eroon. Muutaman kerran rauhottunu ku silittäny päästä(ollu siis omassa sängyssä)mutta ei aina auta se. On käytössä harso ja unilelu, ja nukahtaakin iltaisin harso naamallaan :) Mutta koen tän tosi vaikeeksi koska aiemmin ei oo samaa ongelmaa ollu. viereen ei rauhotu(toisin kuin isot tytöt kyllä rauhottu) ja en mielellään ees viereen ota nukkumaan(pelkään että litistyy tms.). Joten helppoa ollu siinä mielessä.. mutta kuin moni esim. siirtänyt omaan huoneeseen, onko auttanu?

4.10.2013
Mirkku85
Mirkku85

meillä pienin syö harsoa, en sitte tiiä onko se sen parempi ku tutti ja oppiiko se tyttökään ennää siihen kun on noin pitkään menny ilman mitään. Tsemppiä, toivotaan että on taas joku outo ohimenevä vaihe :)

3.10.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...