Lasten kuvat netissä?

Heippa! Mitä kukin on mieltä lasten kuvien lataamisesta nettiin? Esim Facebookiin, Twitteriin yms. Ja siis tarkoitan sellaisia vaatteet päällä kuvia :) Kun, itse en ole kuin yhden kuvan laittanut meidän pienimmästä ja muutamia tuosta vanhemmasta aikojen saatossa. Enkä oikein muutenkaan itse lataile mitenkään ahkerasti kuvia omaan naamikseeni ja kun joskus laitan, niin asetuksina siten että vain omat kaverini näkevät kuvat. Ja nyt sitten mieheni äiti on minun fb-sivulleni kirjoittanut "uusi kuva vauvasta, kiitos"... Ja nyt en oikein tiedä miten hänelle ilmoittaisin etten tykkää latailla lasten kuvia nettiin. Varsinkin, kun hän yleensä aina jakaa kuvat omalla sivullaan... Olen joskus aikaisemmin miehelleni sanonut etten haluaisi että hänen äitinsä jakaa minun kuviani omilla sivuillaan ja mies on kai siitä äidilleen sanonutkin. Ja olemme kyllä ihan hyvissä väleissä miehen äidin kanssa, ei ole mitään riitoja tai sanomisia eikä muutakaan, mutta tämä netti ja kuva asia vaivaavat minua. Koska muutenkin hän monesti kirjoittaa joitakin ns yksityisiäkin asioita toisten sivuille, kuten esim. yhdelle lapsistaan "joko olet löytänyt töitä?", mielestäni tämän asian olisi voinut kysyä vaikka tekstiviestillä, eikä julkisesti naamiksessa... :/ Mitä te muut tekisitte tällaisen "ongelman" kanssa? Kun mun mielestä ei ihan kaikkea tarttis naamikseeni profiilisivulle kirjottaa...

3.10.2013
Outska80
Outska80

Me ollaan miehen kanssa sovittu ettei lasten kuvia lattialla nettiin ja ollaan kielletty se myös molempien vanhemmilta, jotka ovat asian ymmärtäneet. Samoin jotkut kaverit ovat juhlissa tms. kuvanneet meidän lapsia, niin ollaan ystävällisesti esitetty toive ettei kuvia laitettaisi nettiin.
Tähän päätökseen on syynä se, että siellä palvelimella ne ovat aina ja ikuisesti. Ja toiseksi, kun nämä kasvaa isoksi, saavat itse päättää omista kuvistaan netissä.
Meillä tällainen periaate. Vaikka olishan se ihana esitellä näitä söpöliinejä fb:ssä.

4.10.2013
milai
milai

Silloin tällöin lisäilen kuvia mitä ei tarvi hävetä 20 vuoden päästä :D

3.10.2013
tikru87
tikru87

Me ollaan miehen kanssa kyllä hänen äidille yritetty kertoa miten tuo fb toimii, mut hän on taitanut taas osan jutuista unohtaa... Kun hän sai myös niistä kaikenmaailman pelien pelaamisesta viruksen koneelleen ja sit piti koko kone puhdistaa ja asentaa ohjelmat uusiks... Sama taitaa nyt olla näiden kuvien kanssa kun ollaan tosiaan hänelle sanottu että mä en halua että mun kuvia jaetaan.

Nyt sain mieheltä hänen äidin sähköpostin ja laitoin kuvia hänelle sinne ja viestiksi etten halua niitä kuvia Facebookiin. Toivon nyt kovasti ettei hän sitten mene niitä sinne laittamaan...

Paljon hyviä vinkkejä ootte kyllä täällä kertoilleet, kuten tuo kansio sukulaisia varten :) pitää varmaan tehdä sellainen itsekin ja asetuksiin niin että vain sukulaiset näkevät sen kansion.

Ja tosiaan, kuten pelargoni sanoikin, kukin tehköön miten tykkää. Minä vaan en kaikkia kuvia edes halua nettiin laittaa, enkä ainakaan että joku muu niitä vielä siellä jakaisi... Siksi täältä taas neuvoja ja vinkkejä taas kyselinkin :)

3.10.2013
Outska80
Outska80

*Sitähän voi melkon paljon säädellä, mimmonen se oma fb on.. niinku et näkyykö muiden julkaisut seinällä, tai et kelle mikäkin kuva näkyy jne.. 

Toki mulla on takaraivossa, ettei sitä koskaan enää ihan varma voi olla mistä se kuva löytyy, kun sen on kerran internettiin ladannu. :-)

3.10.2013
pelargoni1
pelargoni1

Jokainen tehkööt miten tykkää. Mulla on lapsen kuvia fb:ssä, mut mut fb-kaverilista onkin sellanen "vaan" 50 henkilöä, ja melkein kaikki sellasia oikeasti läheisiä tuttuja & sukulaisia.

3.10.2013
pelargoni1
pelargoni1

olisin tuohon kommentoinut et saat sähköpostiin. ja säpossa sanonut että en tykkää julkaista niitä FBssä ja toivon ettet sinäkään niin tee.

olen itse laittanut tytön kuvia välillä, kun mun fbkavereista kolmasosa on sukulaisia, omia tai miehen. heistä kaikki ja kaverit on kyllä ymmärtäny olla jakamatta enempää ja jos joskus onki jakanu, ni olen pyytänytpoustamaan omalta seinältään ja sanonut syyn, etten halua että kuvia jaetaan eteenpäin.

tietty tämä mahdollisuus aina on, mutta sen lähipiiriosan minkä pystyn kontrolloimaan, niin myös teen sen suoraan. Ihmiset ei aina ajattele ketä kaikkia heillä on kavereina ja vaikka itsellä olisi hyvät suojaukset, niin onko kavereilla.

Olen myös tehnyt niin et kaikki mihin mut on tägätty, tulee mun hyväksyttäväksi ensin. Se ei tietääkseni estä kaveria julkistamasta kuvaa omalla seinällään, mutta se estää kuvan tulemisen mun seinälle, jos en sitä itse hyväksy. sama homma kaikkien statuspäivitysten kanssa, missä mut mainitaan nimeltä.

mulle tuli ongelma yhden läheisen sukulaisen kännipäivityksistä. eli hän kännispäitään laittoi mun seinälle suoraan kirjoituksia ka sit aamulla poisti kyllä, mut siinä oli koko ilta kavereilla aikaa lukea niitä ja jotku laitto yvtä kun ihmetteli toisen käytöstä. tän seurauksena tein niin et mun seinälle ei saa kirjoitettua, linkitettyä tai postattua yhtikäs mitään. Eli jos haluaa kirjoittaa jotain, niin pistää YVtä.

3.10.2013
Mummy83
Mummy83

Kiitos vastauksista ja mielipiteistä :)

Hyvä idea tuo että annetaan hänelle paperikuva, toki hän varmaan nytkin tarkoitti että haluaa uuden kuvan että niitäkin tarttis sitten vähän väliä hänelle kiikuttaa :)

Ja tietty tuo livenä näkeminenhän on kaikist paras vaihtoehto, ja ollaankin varmaan viikonloppuna menossa hänen luokse käymään kun mies taas tulee reissuhommissa kotio :)

3.10.2013
Outska80
Outska80

Vastaa sille kommenttiin, että "tuu livenä kattoo lasta ;)" Ja selitä että et tykkää laitella lasten kuvia nettiin :)

3.10.2013
napero24
napero24

Just tuon takia mä en ole koko naamakirjassa. Kun ei voi itse rajata mitä muut kirjoittelee tai jakelee eteenpäin.

Mä toimittaisin varmaan paperisena kuvan kouraan ja toteaisin että sitä ei sitten skannata ja laiteta mihinkään jakoon.

Mä en ymmärrä nykypäivää, et toisten toiveita ja elämää ei tarvitse kunnioittaa vaan tehdään mitä sattuu itseänsä huvittamaan.

Miltä tuollanenkin työpaikkakyssäri jossain fb:n seinällä kertoo työnantajalle? Ainakin sen, että on tullut oltua ainakin jonkun mielestä liian kauan työttömänä. Tuollasta vahinkoa on paha paikata  millään.

3.10.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...