Vauva 5 kk ja levottomat yöt - mitä ihmettä?

Meillä siis jäppinen täytti justiinsa 5 kk ja suurin piirtein kuin salama kirkkaalta taivaalta alkoivat myös yövehtaamiset. Ennen vaavi nukkuin yöt läpeensä 10-12 tuntia yhdellä syötöllä n. 3-4 aikaan, mutta nyt meillä on oikea sirkus. Poju nukahtaa illalla ysin maissa, nukkuu puolille öin ja sitten alkaa show. Kiekumista, peiton potkuttelu, vääntelelehtimistä ja lopulta suureen ääneen parkumista, kun kukaan ei tule ihastelemaan touhuja. Siis höh, sanokaa, että tää on normaali kehitysvaihe? Epäilin jo kaikenlaisia vatsakramppeja ja muita mahanpuruja huonon unen syyksi, mutta viime yönä oikein keskityin seuraamaan jätkän touhuja puoliunessani....ehkei siis mikään oikeasti vaivaakaan kuin ehkä seuran puute ja uusi elämänvaihe :0? Muiden en kyllä muista moista kokeneen....(voin olla totaalisesti unohtanut tosin).

1.10.2013
Myy76
Myy76

Hmm...kiitos kokemuksistanne. Ehkä tää on vaan sitten joku vaihe. Yösyöntien määrä on noussut tosiaan potenssiin n. Viekussa on nukkunut pari yötä, ja siihen rauhoittuu silittelyyn ja taputteluun. Kovasti vaan on noita ilmureita ja masu on aika pallona :0. Mietin jo, että pitääkö purkaa koko kiinteiden ruokien lista ja alkaa taas alusta pelkällä maidolla ja tsekata uudelleen mahdolliset pieruttajat ;D? Mutta kun tosiaan ei ole vähään aikaan mitään uutta aloitettu viljoja lukuunottamatta, jotka nekin jätin muutama pvä sitten tauolle, kun epäilin niitä levottomuuden aiheuttajaksi. Poju kieltäytyi myös juomasta enää velliä, jota veti iltaisin 2 dl ennen unia. Nyt ei kelpaa olleenkaan! Maitoa menee, mutta siitäkin pullosta tapellaan kaarella.... :/// Ihmeellisiä nämä vauvat :)

2.10.2013
Myy76
Myy76

Meillä esikko harrasti kans tuota just siinä 5kk iässä. Samalla yösyötöt lisäänty yhdestä noin kymmeneen hetkeksi. Tuon vaiheen pidin viekussa nukkumassa ku tuntui rauhottuvan siihen paljon paremmin ku omaan punkkaan. 3vkoa-noin kuukausi taisi tuota vaihetta kestää ja sitten tasoittui taas.

Lievää eroahdistelua veikaisin olevan. Kaipaa yöllä turvallista syliä.

1.10.2013
misukka
misukka

Ei osaa kääntyä ;) Ei viitsi ees yrittää ;)) Mutta liiat päikkärit voi  sopia kuvaan eilisen osalta, koska nukkui hirveen pitkät unet....mutta ei kyllä näin ole ollut joka päivä, kun nämä yöt on vehdattu...

1.10.2013
Myy76
Myy76

No niinku ei oikein ole oppinut vielä "mitään".

Sairasti kuumetaudin muutama päivä sitten ja sen tiimoilta käytiin lääkärissä. Lääkäri huomasi navan vieressa pienen pullistumantapaisen ja vihjaisi, että voisi olla alkava napatyrä (?) ja käski vaan seurata. Mitä oireita sellainen voisi antaa? Yöllisiä vatsakramppeja? Sellaisia nimittäin tulee myös ja vääntelehtii kaarelle koko kaveri...ja ilmavaivoja on myös. On syönyt kiinteitä jo kk:n ajan eikä ole otettu mitään uutta ruoka-ainetta messiin hetkeen aikaan, ettei ainakaan sellaisesta voi johtua....ellei sitten ole jollekin jo "opitulle ja totutulle" aineelle herkistynyt :0??

1.10.2013
Myy76
Myy76

Eipä tuo juuri muuta osaa vielä kuin nostella koipiaan rinnan päälle ja tarttua joka paikkaan. Muutaman kerran on saanut syöttiksessä istua tuettuna...

1.10.2013
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...