Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Milloin ostella vauvan tarvikkeita

Minäkin liityin tähän huhtimamma-kerhoon! Jännityksellä odotetaan ekaa tulokasta ja laskettu aika meillä on 10.4. Eli nyt 13+5. Kaksi ultraa ollut meillä jo, tosin eka oli täysin ylläri ja ekstraa. Perjantaina kuulimme ekaa kertaa sydänäänet ja tirahti kyllä tippa linssiin, kun oli niin mahtavaa! Pohdiskelen, että millon muut on/ aikovat ostelemaan vauva-tarvikkeita? Ite en ole vielä uskaltanut, kun pelkään huonon karman iskevän, jos liikaa innostun tästä.. Toisaalta mitä tarvikkeita kannattaa hankkia/ mitkä on oikeesti tarpeellisia?

30.9.2013
Antsukka
Antsukka
3 years, 9-month-old toddler

Mä ostin esikoiselle paljon kirpparilta, kun häntä odotin. Paljon neutraaleja vauva vaatteita, joten nytkin, kun tulokas on poika, niin vaatteet pääsee käyttöön, vaikka tuo meidän edellinen tyttö onkin. 68 kokoon asti siis neutraaleja. Synnytyksen jälkeen, kaikki tuntuu aika villiintyvän ja sit niitä sinisiä tai vaaleanpunaisia vaatteita alkaa vain satelemaan ;)

27.10.2013
carata
carata

Jospa pikkukaveri tulisi sitten aikasemmin ilahduttamaan :)

26.10.2013
arluska
arluska

Minulla la 4. huhtikuuta, tosin voisi olla viikon pidemmälläkin vauvan koon perusteella, mutta eivät sitä lähteneet enää muuttamaan ekan ultran jälkeen :)

26.10.2013
jonnaalto
jonnaalto

Itse suosin kanssa käytettyä mahdollisimman paljon :) eihän esim vauva vaatteitakaan kauaa ehdi käyttää niin suotta kaikkea ihan uutena ostaa... koska sulla jonnaalto on la? :)

17.10.2013
arluska
arluska

Minäkin olen jäänyt ihan pois näistä keskusteluista, kun nyt vasta tajusin että tällaisetkin osiot täältä löytyvät.. Ostin ison paketin halvalla jo niskaturvotusultran jälkeen rv 12. Tämä siksi, että tutulta sai halvalla ja uhkasi muuten laittaa nettiin. ;) Nyt olen koittanut olla ostamatta mitään, vaikka halu on kova! Jotain olen vastaanottanut Facebookin Annetaan-ryhmistä. Ei se väärin voi olla.. :) Ja rahaa ei meillä hirveesti ole.

17.10.2013
jonnaalto
jonnaalto

Hei kiitos vastauksista!

Nyt olo on varmempi sen suhteen mitä olinkin ajatellut olevan tärkeää. Rahaa ei tosiaan ole ylimääräiseen, siitä syystä myös kiitos hyvästä pointista, ettei osteta käytettynä turvakaukaloa, jos ei tule tutulta! Jännästi keskustelu meni sukupuoliin, mutta eihän siinä mitään :D

13.10.2013
Antsukka
Antsukka
3 years, 9-month-old toddler

No jossain on Kunnallisella 4d niinkuin meillä täällä maalla

1.10.2013
teeko
teeko
15-month-old baby

Mä toin systeriltä vauva vaatteita, sitteriä, yms. 3v ennen ennen kuin aloin edes odottamaan esikoista :D rattaat puolessavälissä raskautta ja pinnis noin samoihin aikoihin :) mulla olisi Vantaalla ruskea pinnis/junoirsänky 70x140cm myynnissä ja Brio ruskea hoitotaso ;)

1.10.2013
kisu8
kisu8

Meillä on 2 huhtikuista ja tavaroita on osteltu loppuvuodesta. Joulukuun ja tammikuun aikana saa kivasti edellisen vuoden mallistoa vaunuissa ja kaukaloissa alennuksesta.

Kolmas oli myös huhtikuinen mut menetettiin puolivälissä joten olin äärettömän onnellinen, ettei hälle mitään ehditty hankkia. Tai no kaukalo olisi siinä vaiheessa ollutkin ainoa tarve.

1.10.2013
misukka
misukka
2 years, 9-month-old toddler

4d.ssä jos poika luvataan voi siihen luottaa koska "häntään" Sekoittaminen on käytännössä mahdotonta. Meillä ainakin pojan 4d kuvassa näkyy niin selkeät vehkeet et on ku valokuva

1.10.2013
teeko
teeko
15-month-old baby

Ite esikoisesta olin kanssa tosi varovainen. Kieltäydyin ostamasta mitään vauvaan liittyvää ja vaateosastot kiersin kaukaa. (vauvaa oli yritetty 7v niin en voinut uskoa kaiken päättyvän hyvin) Äitiyspakkauksen pistin tilaukseen vasta kun oli "pakko" eli aikarajat tuli vastaan kelan puolelta.

Loppua kohden alkoi tulla luontaisesti tarvetta ostella tarvikkeita valmiiksi (turvakaukalo,pinnistä,hoitoalusta pesukoneen päälle jne.) Mä luulen, että se "tarve" tulee ihan luonnostaan :)

Meillä ei ole autoa, mutta ostettiin kaukalo silti kun paljon tulee autokyydillä kuitenkin rullattua pidempiä matkoja. (mökille,sukulaisiin)

Ystäväni osti kaapit täyteen tavaraa jo etukäteen ja tais mennä vajaa 3v. kun lapsi ilmoitti tulostaan hoitojen jälkeen. Tapansa siis kullakin ja en usko, että mikään tapa olisi väärin. Ystävälleni tuo oli tapa täyttää "vajetta" ja koki sen helpottavan. Nyt sitten tuskailee kun vauva on taloon tullut ja tavaraa on yli tarpeiden :)

Eli jos tuntuu, että pitää saada ostella niin anna palaa vaan! Jos kokeilet ostaa yhden asian ja vähän fiilistelet miltä tuntuu niin tiedät siitä mihin seuraavaksi lähteä. Täällä tuli myös jo aiemmin hyviä vinkkejä hankintojen suhteen, joten valkkaa sieltä mikä itse tuntuu sopivammalta :)

Ultrasta sen verran, että poika on varma jos sen sielä näkee. Tyttö on aina epävarma veikkaus. Esikosta ultraaja sanoi, että hän on aivan varma pojasta kun poika niin kovasti näytteli vehkeitään :D Nyt tuli tyttölupaus, mutta hän ei sitä 100% varmaksi sanonut kun jalat oli niin tiukasti yhdessä, että ei kunnolla nähnyt.

Kaipa tuo riippuu ultraajastakin, että miten luottavainen sitä omiin arvioihinsa on. Täällä kuitenkin molemmissa ultrissa tosiaan sanottu, että poika on aina varma, mutta tyttö ei :)

1.10.2013
Hennu86
Hennu86
3-year-old toddler

me osteltiin pikku hiljaa. vaatteita alkuunsa raskausviikolla 33-36 tuli ostettua/hankittua loput

1.10.2013
Mella_
Mella_
Leikki-ikäiset
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...