Rahasta tai oikeestaan sen puutteesta...

Tekipä kela jälleen paskan tempun! Laitto asumistuen katkolle tulojen muutosen takia (siirtyminen liiton päivärahalla+kotihoidontuki) ja mies kelan päivärahalla ku potkittii pellolle vakinaistamisen lupauksesta huolimatta. Pittää vissii elää ens kuu pyhällä hengellä ku rahat mitä saan täs kuus viel (puolikas liiton päiväraha jos vähennetään kht+lapsilisä eli varmaa tulee about 400-500) ja mun laskujen mukaa riittää just loppu vuokraan, puh ja nettilaskuun. Unohtamatta työkkärin paskaa: ei ole laittanut liitolle lausuntoa et alkas juoksee raha. Ruokaa on ehk pariksi viikoksi ja tankki melkee täyn mut entäs sitten ku jääkaappi ja tankki tyhjä? Ja sossuu hyövää mennä ki slelt saa ku juopot ja narkkarit rahaa! Kokemust on asiasta. Ja iha nii ku ei muutenki ois paska loppu kuu ku täs kuus tulee kaksi vuotta esikon syntymäst ja kuolemast. Miehen porukat on luvannu auttaa mut vähänkö ahistaa seki ku tuntuu et kiitollisuuden velka vaan kiristyy kaulassa kiristyspannan lailla kunnes tuntuu et ainoo vaihtoehto en tehdä kiltisti nii ku ne sanoo. Ja edellisee viel nii ovat ostaneet tytön ruoat ja vaipat siitä asti ku mies jäi työttömäksi. Sori, pakko oli vaa purkaa enne ku pää räjähtää. Mul ei ole tääl ketää muut ku lapsi ja mies joka tuntuu et on napanuoral kiinni porukoihinsa. Mä haluisin muuttaa pois mut mies ei haluu ku tääl on tukiverkko.

24.9.2013
marsku88
marsku88
1 year, 7-month-old toddler

Mammaelle kommentoin vaan.

Ei kannata millään vehkeellä päivittää sivua oman viestin jäljestä. Se lähettää sen aina uudestaan. Siksi noita samoja kommentteja saa joskus lukea useankin tunnin välein.

jos haluaa päivittää sivun, ni nappaa sinne osotekenttään kursorin ja entteriä ni sillon päivittää ilman, et lähettää vanhat tiedot samalla.

29.9.2013
misukka
misukka

Ei tarvi välttämättä nostaa sitä opintolainaa, mutta kun ne laskee sun tulot niin ne laskee sen niin että oisit muka nostanut vaikka et oiskaan :)

29.9.2013
napero24
napero24

Iha perseest tollane, ja veikkaan et ette saa sossust rahaa jos ette oo nostanu opintolainaa viel. Melkee kaikki sossut edellyttää et on laina nostettu enne ku saa toimeentulotukea.

28.9.2013
marsku88
marsku88

lähetä nappia oon painanut vain kerran, mutta en tiedä sitten onko toi mun puhelin jotenkin viallinen kun olen sitä nettiselainta sit päivittänyt et onko tullu uusia kommentteja ni josko sitten jotenkin siitä sekoaa.

täytyy olla päivittelemättä keskustelussa puhelinta ni jos loppuis noi tupla viestit. onhan tuo aika tympeää :)

28.9.2013
mammae11
mammae11

Mäkin haluan tietää minkä ihmeen takia mun kommentit triplaantuu tai ainakin kaksin kertastuu?

Ei oo kovin kivaa. Ite en niitä laittele ja normisti toimii vehkeet :)

Tai sit tässä kännykässä on joku ongelma :/

27.9.2013
mammae11
mammae11

Karuski, se ei ole vaihtoehto meille. Ite koko ikäni kantanu sossun pummin leimaa ja en lähe sille linjalle enää. Ja nii pieni paikka ettei mikää pysy salassa vaik salassa pitovelvollisuus on. Ja saadaa apuja vaik tuntuu milt tuntuu ottaa sitä vastaan. Syit en ala erittelee.

27.9.2013
marsku88
marsku88

Miks näitä mammaen vastauksia tulee koko ajan? :D

27.9.2013
napero24
napero24

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

27.9.2013
mammae11
mammae11

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

25.9.2013
mammae11
mammae11

Täällä kans yks joka kituu ja pahasti. Mies ollut kohta jo kuukauden sairaslomalla ja rilen tipahti kelan sair.pv.rahoille ja yhtään ei tiedetä millon voi mennä takaisin. Selkä siis paskana.

Ite jäin kuun alussa mammalomalle ja henkilöstövuolkrausfirma kusee silmille ja lopputiliä saat ootella vaikka luvattu on toista.

Tähän samaan hengenvetoon voin vaan todeta että onneksi mummuni kuoli (ei oltu läheisiä, oli kauhia maanvaiva ja haukkui kaikki) ja isäni lupaili pientä perintöä, kuitenkin niin ettei veroja tarvitse maksella. Senkun saan niin helpottaa hetkeksi, tosin tiedä tuleeko soeltä 100 vai 3900 euroa.

Mutta on tämä pyllystä ja sitten vielä kht meinataan ruveta jakelemaan!!

25.9.2013
mammae11
mammae11

Meilläkin sama tilanne! Mies odottaa liitosta päätöstä eikä meillä ole tiedossa saako se ensi kuussa yhtään mistään rahaa. Itse olen kodinhoidontuella ja asumistukea pitäisi periä takaisin nyt tästä päätöksestä mikä saatiin viime kuussa.. 

Mekin syödään vain ja ainoastaan säästörahoista mitä on purkissa keittiönkaapin päällä :( Kaikki muu mitä saan niin menee vuokraan ja laskuihin..

25.9.2013
Jnia
Jnia

tsempit täältäkin ♥ 

näitä samoja asioita painin iteki, minä oon liitonrahoilla ja kht:lla ja mies opiskelija.. nyt on asumistuki tarkastuksessa kun mies saa hetken jonkilaista palkkaa harjottelustaan, saa nähdä kuin käy. katkeaako kokonaan ja hajetaan 2kk päästä uudelleen vai väheneekö vaan.. 

kuin ne sen katkas sulta kokonaan? mä pelkäsin tota katkasua viime tarkastuksessa ku jäin mammalomalta liitonrahoille ni siinä tuli se tulojen muutos mut ei katkennu, tekivät tarkastuksen nopeasti ja mun arvion perusteella (laskin liiton laskurilla päivärahan määrän ja ilmotin sen päivärahan ja kht:n) ja ne teki sillä perusteella sen päätöksen, ei tarvinnu ootella liiton papereita jms. eipä mulla vaihtoehtojakaan ollu ku antaa arvio koska selvitys piti tehdä ennenku ku mammaloma loppu ni enhän mä tienny enempää. onneks liiton laskuri anto aikalailla tarkan summan... nyt on siis miehen tulojen takia uudelleen tarkastuksessa, 4 viikkoo oli käsittelyaika että voipi olla että tulee takasinmaksua ensi kuulta. 

lapsilisä? tarkotitko hoitolisä.. lapsilisiä ei vähennetä mistään, onneks!

25.9.2013
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...