Raskaus ja vesirokko

Moikka, Olen tällainen 20-vuotias tuleva äiti viikolla 21. Olen sairastanut pienenä vesirokon. Olen nyt maanantaina menossa työharjoitteluun päiväkotiin, jossa on tällä hetkellä vesirokkoa. Äitini oli huolissaan, että voinko mennä työharjoitteluun tämän vesirokon vuoksi. Minuunhan vesirokko ei voi tarttua, kun sen olen jo sairastunut, mutta entä vauva? Pysyykö vauva suojassa tartunnalta kohdussa? Meidän äitiysneuvolan neuvontapuhelin oli jo mennyt kiinni, enkä netistäkään oikein saanut kunnon tietoa :( toivottavasti jollain täällä olisi parempaa tietoa ja voisi valaista tyhmempää. :) Kiitos etukäteen!

20.9.2013
Miiiah
Miiiah

Mäkin töissä päiväkodissa ym ja sanoisin, että on kyllä melko harvinaista et tarttuis, jos sen on jo lapsena sairastanut. Toki sitä omaa nahkaa on syytä tarkkailla, koska onhan se mahdollista, että sen voi saada, mutta se on oikeasti todella harvinaista.

20.9.2013
carata
carata

Olen ollut 7 kertaa raskaana ja joka raskaudessa paljonkin tekemisissä vesirokkopotilaiden kanssa (töissä lasteosastolla).. Ei ole käynyt mielessäkään että ite sairastuisin tai olis vaaraa sikiölle, kun lapsena sairastanu rokon.. Ja siellä on moni muukin hoitaja raskaana ollut. 

Sanoisin, että aika pieni todennäköisyys sairastua uudelleen.. Samalla kannalla siis olen kuin misukka, eli ei hätää minun mielestä.

20.9.2013
ämppis
ämppis

minun täytyy tulla sen verran lisäämään että kyllä vesirokko voi tulla uudelleen aikuis iällä vaikka tämä on kyllä harvinaisempaa mutta siis kumminkii mahdollista...

20.9.2013
lenkkari
lenkkari

Jos olet rokon sairastanut, sulla on vasta-aineet veressä ja se suojaa vauvaa.

Eli ei hätää.

20.9.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...