Miten se olikaan lihat vs. viljat?

Meillä tuo kohta viisikuinen vetelee jo kasviksia ja hedelmiä aika laajalla skaalalla sekä vellejä mene riisi/maissi (ja peruna-porkkana). Kummat kannattaa lisätä ruokavalioon seuraavaksi lihat vai viljat? En muista yhtään miten olen edellisten kanssa tehnyt...melko samoihin aikoihinhan noita saa kai alkaa teoriassa antaa :0 Ja tosiaan, meillä on "pullovauva", joka veteli yli litran maitoa päivässä kolmikuisena, ja siksi on aloitettu kiinteät jo neljän kuun iässä :)

17.9.2013
Myy76
Myy76

Meillä aloitettiin puurolla. Kaurapuuroa tarjosin, mutta se maistui ehkä jotain pari viikkoa ja sitten ei millään. No sitten aloin antaa lihaa kun puuro ei enää maistunut. Meille neuvolassa kysyttiin että kummalla aloitat lihalla vai puurolla..? eli en usko että onko siinä mitään väliä kummalla aloittaa... kai? Aiko neuvolassa kysyä sit seuraavalla käynnillä kummasta poika tykkäsi enemmän.

22.9.2013
m__86
m__86

me alotettii jo 3kk jälkeen maistelee niitä erilaisia vellejä, niissä oli sit sitä neljää viljaa ym.. sit 4kk iässä otettiin jo ihan puuro mukaan kuvioihin :) nyt on poika 5,5kk ja ollaan viikon verran syöty kalaa ja lihaa :) muutenki menee aamu ja iltapuurot, kasvisruoka ja hedelmäsosetta välillä:)

Meille sanottiin, et koska meillä on viljatuotteet otettu käyttöön, niin ei oo lihan kanssa mitään kiirettä, mut pikkuhiljaa voi lisätä ruokavalioon.

Ite otin puurot ja muut hyvissä ajoin mukaan lähinnä siksi, että en oo kuullut et sillä ois mitään "ikärajoitusta".. mut eikös sitten taas lihalla ole? tai en ole kuullut ainakaan et moni alle puolivuotias söisi lihaa..?

17.9.2013
Tii03
Tii03

Ei noita ohjeita enää muista toisen kanssa ku esikoisen vastaavasta ajasta on 5 vuotta. Maalaisjärjellä pärjää kyllä hyvin pitkälle ja huomaahan sen nopsaan jos jottain menee vikaan.

Siksihän niitä pitäis porrastaa, että saapi edelleen mahdolliset allergiset reaktiot helpommin selvitettyä.

17.9.2013
misukka
misukka

Mä alottelin muistaakseni hyvin samoihin aikoihin. Vissiin iltapuuro meni viikkoa aiemmin ku aloitin lihoja. Ainaki tuon kuopuksen kohdalla.

17.9.2013
misukka
misukka

^

17.9.2013
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...