Mistä hyvä tukivyö ?

Millainen tukivyö on hyvä? Työni on fyysisesti raskasta ja seisomatyötä. Ja haluaisin tehdä töitä mahdollisimman pitkään. Nyt kuitenkin on selkää alkanut särkemään ja tietyt asennot on todella pahoja kun vihloo vaan. Työfysioterapeutilla olen käynyt ja sieltä saanut ohjeet kuinka pitää toimia säästääkseni selkää. Siispä nyt on hakusessa hyvä tukivyö. Kertokaa erilaisten tukivöiden hyvät ja huonot puolet.

15.9.2013
Liis
Liis

Kiitos teille vastauksista! Tämä selkäkipu oli odotettavissa koska pari vuotta sitten satutin sen aika pahasti ja mulle sanottiin silloin että saattaa aiheuttaa kipuja jos vielä lapsia hankitaan. Nyt vähän viisaampana uskallan lähteä ostamaan tukivyötä ja ehdottomasti sovitan sitä ensin. Jospa sit olo vähän helpottuisi.

16.9.2013
Liis
Liis

Joo ja mullakin muuten vaivas tuo issias 3-6 raskauskuukauden aikaan ja sit helpotti, et sekin mahdollista! Enpä noista muista vöistä osaa sanoa kun en oo kokeillut, mutta ainakin oma on kokoa s ja ite olen 36/38, ja paljon säätövaraa oli et sai reippaasti pienemmäks/isommaks.

16.9.2013
HannnaK
HannnaK

Mistä toi hyvin tuonne väliin tupsahti. Siis pieni vaikutus issias vaivaan. Sekin vaikuttaa et millasta vaivaa issiaksesta tulee ja mistä kohtaa hermo on jumissa. Eli hiukka tuuripeliä noi tukivyöt ylipäätään et auttaako iskiakseen vai ei. Valitettavasti.

16.9.2013
misukka
misukka

Mulla oli kuopuksen odotuksessa Anitan tukivyö. Iskiasvaivaan sillä oli hyvin pieni vaikutus mutta liitoskipuihin hyvinkin suuri apu. Se vyö oli hyvin iso apu siihen, että ylipäätään kävelin raskauden loppuun saakka. Ilman kun yritti olla ni oli niin tuskasta että huhhuh vaan.

Jos näistä äitiysliikeistä ei tunnu löytyvän sopivaa mikä tuntuisi hyvältä niin terveyskeskuksista saa sit ihan luilla olevia tukivöitä haettua lainaan. Jos siis vaiva menee niin pahaksi että lääkäri katsoo sun tarvitsevan sellaista.

Mä suosittelen kans, et käyt liikkeessä sovittamassa vyötä jos suinkin mahdollista. Silloin saa oikean kokoisen.

Mä oon kokoa 40/42 ja mun Anitani on kokoa M. Ostin huutiksesta kun olin ensin käyny sovittamassa liikkeessä.

16.9.2013
misukka
misukka

Uskaltaako tukivyötä tilata netistä ja minkäkokoisen tilaan/ostan ? Olen kokoa  38/40.  Ja toki töissä on työkuvaani kevennetty niin etten nostele mitään painavia ja saan pitää taukoa useammin. Fysioterapeutti sanoi mulle että saan tehdä töitä kaksi päivää peräkkäin ja sit lepopäivä ja sit taas pari työpäivää.

16.9.2013
Liis
Liis

Mulla on Carriwellin 2 erilaista tukivyötä, masun yli vedettävä ja mahan alle tuleva säädettävä. Ekan kanssa ei juurikaan helpotusta, mahan alta ja selkää tukeva sen sijaan auttoi paljon, tarroilla sai säädettyä juuri sellaiseksi kun halusi. Tilasin netistä, vain 15e kpl.

16.9.2013
HannnaK
HannnaK

Kannattaa välttää nostoja ja kaikkea mahdollista mikä rasittaa selkää. Hyvät kengät on myös sellaiset, joilla pääsee pitkälle. Lisäks hyvä ryhti! Mulla Anitan Baby Belt auttoi joissain määrit, mut sit mulla oli myös sellaiset ns.korkeat alushousut, jotka tuki. Malliltaan oli siis sellaiset masun yli tulevat alushousut, mut koska pidin niitä melkein päivittäin niin pidin alushousujen päällä. Tilasin ne muistaakseni bebes nettikaupasta. Lisäks lämminkauratyyny illalla oli ihan paras, samoin hieronta. Kannattaa kysyä myös lääkäristä, saisitko lähetettä fysioterapiaan? Mä sain raskausaikana selkäkipujen takia 15x niska-hartia alueelle hierontaa/fysioterapiaa. Eli maksoin osan ja Kela korvas osan. Kannattaa kokeilla sitäkin. Kerran viikossa hierojakin vois auttaa.

15.9.2013
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...