Äidin elämä nyt ammattilaisten käsissä 3

Lapsuus se on, korvaamaton Paljon mä sain, siks kiitän sua vain Äidille vaan laulaa nyt saan, äideistä parhaimman sain Lohdun hän loi, suojan hän soi Hellyyttä koin, siks kiittää vain voin Rakkaudestaan voimaa mä saan, äideistä parhaimman sain Äiti on äiti vaikka voissa paistaisi.Äiti on myös henkilö jota rakastaa/vihaa,mut äidit oomme sellaisia. Heh hassua kirjoittaa omasta äidistä kun on itsekin äiti. Toivon ainakin olevan parempi esikuva lapselleni,kuin äitini oli. Nyt sitä kun äiti sairas ja sairaalassa niin tuntuu että se äiti on se johon purkanut vihansakin vaikka osaakin hän olla kontrolloiva ja heittäytyy marttyyriksi kun joku asia ei mee niinkuin hän haluaa. Itse huomaan samoja piirteitä,mutta ainakin olen aktiivisempi,kuin äitini joskus oli. Hän osaa piilotella sen että on sairas ja se kaikki johti sitten tähän. Tämä pari viikkoa ollut todella raskasta,tunteet pitää jäädyttää että pystyy olemaan normaali. Ulkopuolisten ei tarvii tietää esim työkaverit,harmi nyt sitä huomaa kuinka yksin sitä on,mutta onneksi mulla on sisarukset. Välillä tuntuu että tekisi mieli itkeä,niinhän mä itkenkin,silloin kun ei kukaan nää.   Äidilläni siis todettiin sydämen vajaa toiminta,nestettä keuhkoissa ja jonkinnäköinen sydäninfarkti ollut ,ekg näytti sen. Äitini vietiin meidän lasten painostuksesta lääkäriin,se oli salannut kaikki oireet mitä sillä ollut. Sillä kardiologi totesi sydämen vajaatoiminta,hän on osastolla ollut saanut nesteen poistolääkettä ja monia muita lääkkeitä suonensisäisesti. Tehtiin sydämenohitus leikkaus neljä kertaa,ja äitini teho osastolla,leikattiin meilahdessa jossa on tällä hetkellä,tilanne aika heikko on. Nyt pitää ajatella positiivisesti ja keskittyä pojan synttäreiden järjestämiseen,vaikka äidin tila on heikko,nyt ei voi muuta kun toivoa parasta. Sydämen vajaatoiminta edelleen,sydän käy 30% kun sen pitäis olla yli 50%. Ja jos tilanne pahenee se on sitten sydämensiirto ja hengityskone jolla turvataan elintoiminnot. Sitten on vielä nestettä keuhkoissa/kehossa,ei tää hyvältä näytä. Mä toivon että siihen pisteeseen ei mennä,mut päivä kerrallaan. Paras sydänkirurgia meilahdessa . Onneksi sielä on ammattitaitoinen henkilökunta jolla taataan potilaan olot turvalliseksi.

12.9.2013
Surunauha
Surunauha

Surunauha 3 Vaikka tuo kaikki kuulostaa tosi pahalta, niin EF 30% on itse asiassa aika hyvä ja sillä voi vallan mainiosti elää kohtuullista elämää, ja kun sanoit, että se on ohitusleikattu, niin se voi vielä parantua kunnon kohentuessa. Neste keuhkoissa tulee tuosta sydämen vajaatoiminnasta, kun sydän ei jaksa pumpata verta eteenpäin ja se jää jumiin keuhkoverenkiertoon, jolloin veren paine painaa sen keuhkokudoksen puolelle verisuonista... Siihen ei oo kauheesti muuta hoitoa kun tuo nesteenpoistolääkitys, suomensisäisesti se toimii äkkiempää ja tehokkaammin kun tabletteina, ja enemmän voidaan antaa tarpeen mukaan. Sen lisäksi voidaan antaa ylipainehengityshoitoa keuhkoille joko maskilla tai hengityskoneella jolloin ylipaine painaa nesteen keuhkoista takas verisuoniin.

 

Vaikka se kaikki tuntuu maallikolle todella pelottavalta, niin äidilläs on silti vielä mahdollisuudet paranemiseen ja kohtuulliseen elämänlaatuun, vaikka ennuste olis tietysti ollu parempi jos olis heti hakeutunu hoitoon. Naisten infarkti vain antaa epätyypillisiä oireita, ja kuka sitä menee ylämahakipujen, pahoinvoinnin jne takia lääkäriin :( aika harva.

 

pyydäppä jotain lääkäriä selvittämään homma teille niin että ymmärrätte sen ja yritätte nähdä sen rakkaan -ja vihatun äitin sielä johtojen ja letkujen seassa 3

13.9.2013
susumama
susumama

Voimia!

Äidillesi taistelutahtoa ja toivotaan, jotta kaikki kääntyy hyväksi vielä. Paljon on sinullekin taakkaa hartioillesi laskettu kannettavaksi.

13.9.2013
misukka
misukka

Voimia kovasti ❤

12.9.2013
Sini82
Sini82
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...