Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Parisuhde & esikoinen

Itseäni on jo pitkään vaivannut ja mietittänyt, kuinka vauva muuttaa parisuhdetta.. Varsinkin, kun on sattunut lukemaan juuri sellaisia kohtaloita että seksiä on seuraavan kerran vuoden päästä tai että mies näkee naisen enää "vain" äitinä. Meillä on mielestäni vakaa ja onnellinen parisuhde ja seksielämä on ollut varsin aktiivista, paitsi hiljalleen hieman hiipunut, koska tunnen itseni aikamoisen kömpelöksi eikä seksi ole muutenkaan tuntunut samalta kuin ennen raskautta. Ollaan puhuttu kyllä näistä asioista, mutta en usko että kumpikaan osaa realistisesti kuvitella sitä, millaista elämä on vauvan kanssa.. Jos täällä löytyy kohtalotovereita samanlaisten ajatusten kanssa niin olisi niitä kiva kuulla! Ja te joilla on myös jo kokemuksia asiasta, niin eikun vaan viestiä kehiin!! :)

12.9.2013
Liilaa
Liilaa

Meillä on suhde syventyny kaikin tavoin lapsen syntymän jälkeen. Ja seksistä on tosiaan tullut parempaa kuin mitä se oli ennen lasta! :) Nyt tosin raskaana ollessa ei haluja kauheesti ole. Olo on ku virtahevolla. :( Mies onneks ymmärtää ja hellii sitten muilla tavoilla ja saman teen minä vastaavasti hänelle.
Me on opittu kommunikoimaan paremmin lapsen synnyttyä. Eka vuosi oli yhtä perkelettä n.3kk, kun lapsi oli n.8-11kk, mut sen jälkeen taas rauhoittu. Saa nähdä mitä käy tämän toisen synnyttyä. Luottavaisin mielin kuitenkin eteenpäin! :)

Mä kaipasin kyllä omaakin aikaa vaikka poika on ollu aina hyvä nukkumaan niin päivisin ku öisinkin. Kaipasin aikaa pois kotoa ja miehelle ilmotin sit vaan, että "nyt mä meen..." oli se sit pitkä lenkki koiran kanssa tai ystävien kanssa kahvittelua. Pari tuntia pois kotoa piristi kummasti ja antoi miehelle ja lapselle sitä yhteistä aikaa. Aikaa etten mä oo koko ajan niskassa hengittämässä "miks sä nyt noin sen teet!?" jne. ;)

12.9.2013
AlliU
AlliU

Meil meni sillai et oma aika loppu kokonaa ja melkee viikottain tapeltiin ekat puol vuotta ja eka kuukaus joka ilta ku vauva valvotti yöt ja itki. Mä sit sain kaikki niskaan siitä ku ei meinannu väsyneenä kestää pinna ja miehel kestäny ees tyylii 15 min pinna sitä. Eka kuukauden painoin max 5h yöunilla ja päivällä en osannu nukkua. Yksin hoidin vauvan ja kodin pääosin. Miehelle ressaa koulu ka muut hommat sillo. Varautukaa siihe et omaa aikaa ei oo olleskaa jos ei ole vapaaehtoisia hoitajia. Meillä ei ole ollut omaa aikaa koht 10 kk jos ei lasketa muuttoa ja sit yht iltäpäivää ku joululomalla sain nukkua univelkoja vähä. Eli yht tuntimäärä omaa aikaa vauvan syntymän jälkeen ollu 5h. Mut mitää ei kaduta. Mut se yllätti et mite vauva sitä itteensä niin täysin vaik oli osittais imetyksel.

12.9.2013
marsku88
marsku88

Sanoisin, että parisuhde vahvistuu vauvan myötä, jos te vain puhutte ja pussaatte yhtä paljon kuin aiemmin. Vauvan kanssa tietenkin arki voi olla stressaavaa ja univaje voi häiritä, mutta asioista pitää voida puhua. Imetyksen takia vauva tulee olemaan tosi kii äidissä ja voi olla, että isä kokeekin olevansa ulkopuolinen. Isi mukaan siis vaipanvaihtoihin ja esim. kylvetyksestä voi tehdä sellaisen isi-lapsi jutun. Repesin 2 astetta. Tikkejä taisi tulla muutama. Seksiä meillä oli jälkitarkastuksen jälkeen. Vuoto loppui jo aiemmin, mut paikat tuntui herkiltä, niin ei tehnyt mieli edes koittaa. Seksi on synnytyksen jälkeen ollut paljon parempaa, kuin ennen synnytystä. Lantiopohjanlihaksista kannattaa pitää huolta, samoin hygieniasta, jos seksiä haluaa ennen jälkitarkastusta. Yhteistä aikaa kannattaa olla, vaikka vauva talossa onkin. Jos vauva nukkuu esim. parin tunnin unia päivisin, niin pumppaat maitoa, vauva unille vaunuihin ja esim.mummolaan hoitoon. Silloin voitte miehen kanssa käydä esim.elokuvissa tai syömässä. Tietenkin esim.kotona saunominenkin on luksusta, mutta sitä voi harjoittaa joko niin, että toinen saunoo ensin ja sitten toinen tai sitten saunaan mukaan itkuhälytin. Jos pelkää kosteutta, niin esim.minigrip pussiin. Meillä ollut aina siinä pukuhuoneen puolella ja hyvin ollaan kuultu vauvan itkut, kunhan muistaa laittaa äänet täysille. Myös omaa aikaa kannattaa ottaa. Äitinä on muuten paljon kotona tai sitten kulkee aina vauvan kanssa. Vauva siis isälle ja itse kampaajalle tai shoppailemaan :) Pieni irtiotto arjesta antaa hyvää mieltä ja auttaa jaksamaan. Vauva pärjää kyllä isänsä kanssa. Ja hyvähän heidänkin on olla ihan vain kaksin, jotta äiti ei ole se ainoa tuki ja turva. Vauvan tulee voida luottaa molempiin vanhempiin.

12.9.2013
carata
carata

Mie en ainakaan koe, et meidän parisuhde olis paljoa muuttunut lapsen saannin myötä:) tietysti menoja pitää miettiä tarkemmin, ei voi vaan extemporee lähtee jonnekin leffaan, kavereille, matkalle.. aina on se pieni siinä, joka on otettava mukaan tai mietittävä hoitopaikkaa.

Mulle tää on ollu ihan ok, viihdyn hyvin kotona vaan lapsen kanssa, miehelle ehkä kovempi paikka kun hän haluis tehä enemmän asioita yhdessä, se ei oo oikeen sisäistäny varmaan vieläkään et meillä on vauva kun hän aina sanoo ettei sen kanssa pysty touhuamaan vielä mitään..:P Olisi laittamassa kokoajan hoitoon, että me voitas tehdä kahestaan asioita. Sillontällön tehdäänkin, mut en ymmärrä miksi hänele on tullut hinku tehdä asioita ihan kokoajan vaan kahdestaan. Välillä sille pitää takoa päähän, että varmaan lapsi kaipais äitinsä ja etenkin isänsäkin seuraa...

Mitä seksiin tulee, niin mies ei kyllä todellakaan näe minua pelkkänä äitinä:D tiedä , näkeekö se äitinä lainkaan, vai vaan "liian kiireisenä naisena seksiin"...:D Ei minnuu vaan kiinnosta enää sillä tavalla kuin ennen. Miestä kyllä, ja mitä enemmän tuo vonkaa, sitä enemmän multa kiinnostus lopahtaa.. tästäkin on puhuttu mutta ei se tunnu muistavan sitä enää seuraavana päivänä:P Tällähetkellä puuhaillaan ehkä kahen viikon välein.

Mutta joo, puhukaa, ennen ja jälkeen syntymän. Se voi olla, että lapsi on itkuinen pitkään eikä nuku öitä, se väsyttää teitä molempia ja sillon on varmasti parisuhde koetuksella. Meillä sitä itkuisuutta ei kestänyt onneksi kuin kolme viikkoa, mutta sekin kolme viikkoa oli ihan kamalaa, koska itsellä oli paikat kippeenä, olin aivan uupunut synnytyksestä ja hormonit heitteli kärrynpyöriä joten itseni kohdalla se kolme viikkoa meni itkiessä väsymystä ja sitä, kun mies valitti että hän on väsynyt vaikka nukkui kaikki yöt...:/ Nykyään tuo poika on niin hyväntuulinen kokoajan että on lepposta arkea :) jaksetaan hymyillä kaikki :)

12.9.2013
Tii03
Tii03
3 years, 10-month-old toddler

Hyvä puheyhteys on parisuhteen A ja O. Samoin toisen kunnioitus ja tasapuolisuus on hyvä apu.

Joskus voi käydä niin, että äiti on väsynyt lasten hoidosta kun isä ei auta. Isä voi tuntea itsensä ulkopuoliseksi äidin ja vauvan kiinteän yhteyden vuoksi. Hän ei koe oikein istuvansa uuteen yhtälöön kun emäntäkin tökkii vaan pois jos hellyyttä haluaisi.

Sen tilanteen oikeastaan näkee kunnolla vasta sitten kun lapsi on siinä. Sitten vasta tietää millaiseksi teidän perhe muotoutuu. Ei sitä voi kukaan saman kokenutkaan arvata mitä teidän perheessä tulee tapahtumaan. Se on niin palastensa yksilöllinen summa jossa se vauvakin esittää hyvin suurta roolia.

Teidän täytyy vauvan hoidon ja elämän pelisääntöjen lisäksi totutella uudelleen seksielämään. Se ei tule enää ikinä olemaan samanlaista kuin mihin olette tottuneet. Usein tosin asioiden tasoituttua uomiinsa seksielämästä tulee parempaa ja tyydyttävämpääkin.

Kompromisseja te joudutte tekemääna iempaa enemmän mutta tässä auttaa se hyvä keskusteluyhteys.

Eli puhukaa puhukaa ja puhukaa. Tunteista, ärsytyksen aiheista (syyttelemättä) ja rakkaudesta toisianne ja lasta kohtaan.

Ongelmia yleensä aiheuttaa puhumattomuus ja se, että toinen ei vaan tajua...

12.9.2013
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

voe tokkiisa, meijän esikoinen täyttää joulun alla jo kymmenen vuotta... :D Siis muuttuhan se elämä sillä tavalla että sitä on vastuussa uudesta ihmisestä. Piiiiitkät aamu-unet on harvinaisempia ja joitain menemisiä pittää pikkasen suunnitella etukäteen. Sitä ekan lapsen kanssa oli vielä hirveen tarkka monesta asiasta, että sitten seuraavien lasten kohalla osasi jo höllätä vähän :) Seksistä taas... sanotaanko vaikka että laatu korvaa määrän ;)

12.9.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...