Päivähoitomaksuista

Mulla 2 (2v ja 3v) lasta samassa päiväkodissa (kunnallisessa) 13pv/kk puolipäiväisenä. Pitäiskö silloin saada sisaralennus? Eikö pitäs? Vai eikö koske puolipäiväisiä? Sai kyllä viime vuonna kun oli täyspäiväisiä ja koko kk.

12.9.2013
Tumila
Tumila

Viime vuonna tosiaan mulla oli silloiset 1v ja 2v plus eskarilainen koko kk ja täyspäiväsesti ja nuorimmasta oli täydet maksut, keskimmäisestä 20€ pienempi maksu ja eskarilainen oli 28€/kk eli maksoi tosi vähän. Nyt on enää nää pikkuset tarhas ja puolipäiväsesti 13pv/kk ja molemmat maksaa saman verran. :/ Ei se nyt paljo oo se summa mut ku tää kunta mis asutaan tuntuu et helposti kusettaa ns.rahaa asukkailta jos ei ne ite huomaa esim.tälläsia asioita vaan tyytyy niihin päätöksiin mitkä on tullu. Nyt yllätys yllätys virkailija joka nää asiat hoitaa oli tietenki sairaana joten siirtyy taas maanantaille soitot.

13.9.2013
Tumila
Tumila

taas törmätään näihin eri käytäntöihin :/

Meilläpäin saa sen sisaralennuksen vaikka olisi soviteltu maksu. En viime vuonna tosin tullut laskeneeksi, että saatiinko eskarilaisesta se ale kans vaikka oli osapäivämaksuinen sen eskarin takia. Oletin, et saatiin ku se summa oli aika pieni.

13.9.2013
misukka
misukka

Heh, luin enempiajatuksella nyt, joten viimeinen kommentti toistoa.. :) no mut hyvä jos selkenee vähän..

12.9.2013
virtaus
virtaus

Luulen että tota 20% sisarusalennustakaan ei toisesta lapsesta saa, Täällä kolmannesta maksetaan 20% nuorimman hoitomaksusta. Saako kysyä et onks teillä olly ihan korkeimmat maksut? Jos ei, niin kahdesta menee sillon sama eikä sisarusalennuksia heru..

12.9.2013
virtaus
virtaus

Siis toi aikasempi virtauksen kommentti :)

12.9.2013
Tumila
Tumila

Sori olin lukenut väärästä kohdasta ton 60% :/ eli täälä on kans sisaralennus sen 20% mutta noille nyt ei oo tullu sitä kuitenkaan. No koitan joka tapauksessa huomenna soittaa ja kysyä asiasta, saattaa olla että menee noin kuinka virtaus oli laittanut. :)

12.9.2013
Tumila
Tumila

Ei kun tuo 60% on se kun on osa eikä täysaikanen, sisarusalennukset on eri. Suunnilleen oikeen määrän saat kun katsot siiitä täyspäiväsestä (siis jos sillonkin on päivien päärä sama) loppusumman ja lasket siitä 60%.

12.9.2013
virtaus
virtaus

60%? Aikas huikee alennus. Toi 60% vois koskee osa-aikasta puolipäivälasta täyspäiväiseen nähden. En mä kunnallisella puolella ole muuten noin huikeita alennuksia nähnyt.

Ja täälläpäin kaikki numerot on aina merkattu niin, et joku summa on xx% kokopäivämaksusta.

Voithan sä soittaa sinne ja kysyä. Ihan hyvin on voinut vaan unohtua se alennus kun sumplitaan noita maksuja.

12.9.2013
misukka
misukka

Joo eka soitin sinne virastoon ja sanoi sieltä et tekee uudet paperit,aiemmat koski täyspäiväisyyttä, nyt ne uudet tuli ja molempien lasten tarhamaksu on pienempi eli se puolipäivä mutta sama, siis et vanhemmalla ei oo sitä sisaralennusta. Ja meillä on siinä jossain ohjekirjassa et sisaralennus on 60% tarhamaksusta? Pitää varmasti soittaa uudestaan sinne :/

12.9.2013
Tumila
Tumila

Mut jos ei ensimmäisestä lapsesta makseta tuota täyttä maksua vaan tulojen perusteella vähemmän, niin toisesta lapsesta maksetaan saman verran eikä sisarusalennusta tule kuin vasta kolmannesta. Näin ainakin Porvoossa.

12.9.2013
virtaus
virtaus

Tuolla kohtalaisen yksiselitteisesti kerrottu

http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/asiakasmaksut/lasten_paivahoito

"

Ylin kokopäivähoidon kuukausimaksu on perheen


ensimmäiseltä lapselta 264 euroa kuukaudessa
ikäjärjestyksessä seuraavalta lapselta 238 euroa kuukaudessa.

Seuraavista lapsista maksu on 20 prosenttia ensimmäisen lapsen laskennallisesta kokopäivähoidon maksusta. Perheen ensimmäiseksi lapseksi katsotaan aina nuorin päivähoitopalveluja käyttävä lapsi. Alin perittävä maksu on 24 euroa.

Osa-aikaisesta hoidosta peritään kunnan päättämin perustein hoitoaikaan suhteutettu kokopäivähoidon maksua alempi maksu."

Eli tein nuoremmasta maksetaan osapäivämukainen maksu ja vanhemmasta pitäisi olla 20% täysaikaisesta maksusta joka on soviteltu tuohon osa-aikahoitoon. Huoh. Kuulostipas hankalalta.

Mut siis pitäisi saada "sisarusalennus" osapäivähoidostakin. Se summa vaan voi olla niin häviävän pieni ettei sitä huomaa.

Ootko ihan laskimen kanssa laskenu ne summat joita maksatte lasten hoidosta?

12.9.2013
misukka
misukka

Kunnan sivuilla pitäisi olla tietoa päivähoitomaksuista. Jos sieltä ei selviä, ota yhteyttä päivähoidon laskutukseen.

12.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hops

12.9.2013
Tumila
Tumila
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...