Irtisanoutumisesta

Mulla on semmonen tilanne et pomo painostaa mua omalla tavallaan irtisanoutumaan. Oli ottanu lääkäriltä selvää et on olemassa semmonen lääkärinlausunto jolla ei tuu karenssia jos yhteisesti sovitaan irtisanomisesta. Tänään kävin sitte psykiatrilla ja se sano et hän ei voi semmosta lausuntoa kirjoittaa, kun oon nyt raskaana. Meijän työterveyslääkäri sano taannoisessa työkykypalaverissa, että hän voi kirjottaa sen lausunnon mut en usko et se riittää ko mun pääasiallinen hoitava lääkäri on mun psykiatri. Niin ja siis oon tällä hetkellä sairauslomalla, oon ollu jo kesäkuusta asti.. Oon ollu tässä firmassa töissä kohta viis vuotta ja viime vuonna olin sairaslomalla melkeen kahdeksan kuukautta samasta asiasta ko nyttenki.. Mitä mää teen?

11.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby

Kävin tänään psykiatrin vastaanotolla, selitti miksei voi sitä lausuntoa kirjoittaa (en viitti yksityiskohtaisesti kertoa) ja sanoi soittavansa mun pomolle ja selittää tilanteen. Lopuksi se löi mulle sairasloma lapun kouraan, sitä on nyt sitte maaliskuun loppuun :)

26.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby

Täytyy kyllä todeta, että aika outoa ettei psykiatri voi suoraan sanoa mitkä asiat siinä vaikuttaa, koska kyllähän sitä omista asioistaan haluaa tietää, missä mennään :/

20.9.2013
mumx2
mumx2

Mää sillon viime tapaamisella kysyin psykiatrilta, että miksi. Ei se siihen mitään muuta syytä sanonu ku vaan sen et ei voi kirjoittaa, ku oon raskaana. Aika harvasananen oli muutenki asiasta, tiedä häntä.

20.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby

Työterveyslääkärihän voi katsoa paljolti enemmän asiaa myös työnantajan näkökulmasta. Kehoittaisin minäkin suhtautumaan niin, mikä on sinun tilanteessasi järkevintä. Tottakai pitää pyrkiä hyvään ratkaisuun myös työnantajan näkökulmasta, kukapa haluaisi tahallaan hankaloittaa asioita, mutta erityisesti tulee kuitenkin näissä asioissa olla niin, ettei kaikesta tule hallaa sinulle viimekädessä, koska ei työnantajat välttämättä aina ajattele todellakaan työntekijöiden parasta, vaan he katsovat puhtaasti siten mikä on firmalle parasta.

Miksi mielenterveysongelmalausuntoa ei kirjoiteta, koska olet raskaana?

20.9.2013
mumx2
mumx2

Kyl määki ymmärrän pomon pointin, onhan se varmaan tympeä roikottaa työntekijää listoilla kun melkeen varmaksi tietää etten oo palaamassa enää ko. työtehtäviin.. Jospa tähän hommaan tulis ratkaisu joka tyydyttää kaikkia osapuolia :)

19.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby

No mulla on ens viikolla lääkäriaika niin kai siellä selviää se jatko sitten, tosin vaihtoehtonahan on myös kuntoutusraha joka tosin vaatii kuntoutussuunnitelman. Toivottavasti lääkäri ja pomo ois yhteydessä ennen ens viikon aikaa niin tietäs mihin päätökseen ne yhessä sitte päätyy.

19.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby

no ohhoh.. tulipas pomon mielipide asiaan kyllä selväks, harmi että se sulle kiukkuaa asiasta jolle sinä et voi mitään, tosi ala-arvosta käytöstä. osaishan tuo itseki soittaa sinne lääkärille, ainaki mun pomo aikanaan soitti lääkärille ja kysy että voisko sen sairasloman kirjottaa pidemmäks aikaa kerrallaan että pystysivät hommaamaan mulle pidempi aikasen sijaisen, just ennen sitä ku lääkäri kirjotti sen 2kk putkeen ni osin oli mun pomon ansiota se että hän sen viimein uskalsi kirjottaa. 
minähän en tiennyt puhelusta mitään vaan lääkäri ite kerto pomon olleen asian tiimoilta yhteydessä ja minusta se oli hoidettu sinällään hienosti ettei asiasta mulle kiukuteltu vaan otettii yhteyttä ihmiseen joka mahdollisesti asiaan pystyisi vaikuttamaan..

mutta sinänsähän se ois hyvä että se lääkäri miettisi asiaa siltä kantilta että jos sulla on jo 8kk saikkua takana (vai paljos sitä olikaan) etkä ole ollu työkykynen täyttä vuotta välissä ni sun sairauspäivärahaoikeus päättyy 4kk sairaslomaan (sitä maksetaan siis n. 300pv arkipäivää eli n. vuoden yhteensä, sen jälkeen ois tosiaan se työkyvyttömyyseläke sitten) joten se ei riitä sinne äitiysloman alkuun saakka, ei lähellekään. siinä mielessä se paperi olisi tärkeä saada raskaudesta huolimatta, ihan noin niinku etten jää tyhjän päälle rahan suhteen (?)..

19.9.2013
ninnup
ninnup

Soitin äskettäin pomolle, kun postissa tuli tänään meidän työterveyslääkärin lausunto siitä, että en voi enää jatkaa nykyisessä työssä mielenterveysongelmien vuoksi (lausunto siis työkkäriä varten) MUTTA lääkäri oli maininnut lausunnossa minun toisen hoitavan lääkärin nimen joka siis ei ala kirjoittamaan samaista lausuntoa sen vuoksi, kun olen raskaana. No kerroin pomolle kaiken ihan rehellisesti niin hän sitten räjähti puhelimessa, että eihän se ole reilua heitä kohtaan et mua roikotetaan siellä tyhjänpäiten ties kuin kauan, kun olen ensin sairauslomalla ja sitten äitiyslomalla ja sitten ties mitä. Käski sitten ilmoittaa psykiatrille hänen s-posti osoite ja puhelinnumero, et on yhteydessä siitä et mikä vittu tässä hommassa oikeen mättää ja tässä kuulemma vedätetään firmaa ihan kuus nolla.. Huoh sentään, oli varmaan kauhein puhelu ikänä tuo!

19.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby

Mä en vielä tuossa vaiheessa kertois raskaudesta pomolle. Mitä tahansa ehtii vielä tapahtua.

Soittaisin vaan et psykiatri ei lappua kirjoita ja piste. Jos alkaa kyselee et miksei ni toteet että ethän sie se psykiatri ole etkä ajatusten lukija.

Mutta älä missään tapauksessa mene itse irtisanoutumaan vaan otat yhteyttä liittoon jos tuo painostaminen jatkuu.

12.9.2013
misukka
misukka

Viime vuonna psykiatri lätkäs mulle saikkua suoriltaan elokuusta tammikuun loppuun. B-lausunto perään kelalle ja se riitti :) joka toinen viikko käyn sairaanhoitajan kanssa juttelemassa ja kuukauden tai kahden välein itse psykiatrilla vaihtamassa kuulumiset, lääkitykset ja saikku asiat.. Soitan nyt joka tapauksessa huomenna sinne pomolle ja sanon, että psykiatri ei kirjota mulle sitä lausuntoa sinne työkkäriin, koska oon para-aikaa raskaana.. Kattoo sit et mitä se siihen sanoo.

11.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby

ei pitäs vaikuttaa.. 

mutta se kannattaa vielä ottaa huomioon tuossa jos lääkäri kirjottaa sulle saikun äippäloman alkuun saakka, että hän voi sen tosiaan kirjoittaa.
mulla itelläni oli kipudiagnoosi ja lääkäri sano jo varhain että en voi töihin mennä enää ennen äitiyslomaa (jäin saikulle joskus rv12-15 välillä) mutta kela ei hyväksy suoraan sairaslomaa sinne saakka vaan max. 2 viikkoa kerrallaan (tämä aika on ihan diagnoosikohtainen käsitin lääkärin puheesta), koska kela voi kieltäytyä todistuksista huolimatta maksamasta sairauspäivärahaa ellei työkykyä tarkisteta aika ajoin.
syvän harkinnan jälkeen lääkäri sitten kirjoitti viimeiset 2kk suoraan saikkua ja kela pyysi siitä vielä lisälausunnot mitkä onneksi riitti sitten loppuun saakka.
kela ei myöskään maksa sairauspäivärahaa kun sen vuoden verran yhtä putkeen samalla diagnoosilla, välissä pitäisi olla työkykyinen sen vuoden verran. muuten täytyisi hakea työkyvyttömyyseläkettä tai osatyökyvyttömyyseläkettä mikäli kevyempi työ olisi mahdollista. minullekin ne ukaasit kotiin tuli kun olin ollut edellisenä varmaan 9kk yhteensä sairaslomalla niin että 5kk välissä töissä.
tämä kannattaa tarkistaa lääkäriltä (hän tietää sen sun diagnoosin "vaikutukset" tässä asiassa) vielä mutta tämä siis oman kokemukseni pohjalta ja mitä ohjeistuksia ja lappusia olen saanut tällä työkyvyttömyyden tiellä :)

11.9.2013
ninnup
ninnup

Työnantajallehan pitää 2 kk ennen äitiysloman alkua ilmoittaa äitiysvapaasta.

Sitä en tiedä, mitä sairasloma vaikuttaa tuohon ilmoitusajankohtaan.

11.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

tuo todistus on siis tarkoitettu lähinnä ohjeeksi työkkärin väelle..

11.9.2013
ninnup
ninnup

öh no siis varsinaisestihan sellaista lausuntoa ei ole.. 

mulle on kirjoitettu sellainen paperi jossa lääkäri SUOSITTELEE karenssin purkua koska en ole omasta halustani irtisanoutunut vaan terveydellisistä syistä lääkärin suosituksesta. samalla lääkäri ohjeistaa millaista työtä minulle ei jatkossa ole sopivaa tarjota. 
tämä lausunto menee sitten työkkärissä käsiteltäväksi tietyille ihmisille ja he päättää tuleeko karenssi lääkärin suostuksesta huolimatta. minulle ei tullut, tosin äitiysloma kulutti sen 90% karenssi ajasta huolimatta. sen viimeisen 10% minut vapautettiin karenssista lääkärin todistuksen vuoksi. 

karenssihan lasketaan irtisanoutumisesta alkaen, ei siitä kun ilmottaudut työkkäriin joten vinkkinä voin antaa rehellisesti (haukkukoon kieroksi ken haluaa) sen että mikäli päädyt irtisanoutumiseen ni tee se äitiyslomasi aikana (viimeistään 3kk ennenku päättyy) jollonka pääset heti sen päätteeksi sinne työkkärin listoille ihan normaalilla omavastuuajalla eikä tarvitse tuota 3kk olla ilman rahaa, samoin kun lopputiliä ei liitto enää jaottele siinä vaiheessa ainakaan mun liitolla.. kassalta sanovat että eivät voi ottaa sitä huomioon kun eivät epäile hetkeäkään etteikö sitä olisi jo kulutettu tässä ajassa elämiseen.. 

sinne asti kärvistelisin saikulla jos en pystyisi olemaan töissä.

11.9.2013
ninnup
ninnup

Kuulun liittoon joo. Pomo sillon työkykypalaverissa sano et ehkä mun ei ois järkevä jatkaa tässä terveydentilassa nykyistä työtä ja kun toisenlaista kevyempää työtä ei oo mahdollisuus tarjota.. En tiiä mikä kiire sillä on nyt tullu päästäkseen musta eroon. Pittää huomenna soittaa sille ja ensinnäkin päivittää tilanne ko ei se edes tiedä et oon tällä hetkellä raskaana. Psykiatri tarjoutu kirjottamaan mulle sairaslomaa äitiyslomaan asti, taidan tarttua tarjoukseen.

11.9.2013
K_risu
K_risu
7-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...