Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Monesko lapsi helpoin synnyttää?

Äitin kanssa eilen puhuttiin puhelimessa ja tuli puheeksi jostain kuinka isosiskoni oli ollut helppo synnyttää, mutta minä 5. lapsena olin kauhein :D Onko sillä väliä, onko ensimmäinen vai viimeinen lapsi, sattuuko se silti yhtä paljon?

8.9.2013
Jnia
Jnia

Mulla takana yksi alatie synnytys viikolla 20 ja kaksi sektiota viikoilla 38. Jostain syystä en pidä tuota alatie synnytystä niin pahalta kuin se saattaa kuulostaa. Mutta toisaalta näitä ei voi mielestäni juurikaan vertailla. Eri asia synnyttää kuollutta kuin elävää lasta. Eriasia synnyttää kesken kaiken kun kroppa ei ole valmis kuin silloin kun se on rauhassa saanut siihen kypsyä.

Mutta tässä kun viimeistä lasta odottelen viimeisillä viikoilla niin mun mielestä se ensimmäinen synnytys ja odotus on kumminkin kaikkein helpoin. Henkisesti. Silloin ei ollut mitään hajua mitä edessä päin on ja voi olla ja mitkä kaikki vaarat vaaniikaan nurkan takana. Henkinen kuormitus ainakin minulla on lisääntynyt joka raskauden jälkeen. Lisäksi ensimmäistä kun odotti niin pysty heittäytymään sellaseen tuuditukseen että eihän mulle nyt mitään voi tapahtua. Kauhiat/ikävät asiat tapahtuu joillekkin aivan muille. Nyt sitä ressaa aivan kaikkea olemassa olevaa ja olematonta...

Niin vai onko tässä 8 vuodessa mielikuvitus vaan kehittynyt liikaa?=)

20.5.2014
myrmeli
myrmeli

Onneksi olet kuitenkin saanut asiasta puhuttua jonkun kanssa, ettei se jää vaivaamaan. Kamalaa kyllä mun mielestä. Rv 10 on yksi neljännes raskaudesta, eikä se siis ole vähää. Sikiö on monen mielestä vain klöntti soluja, mutta kyllä se noilla viikoilla on vauvaa muistuttanut. Se on ollut lapsesi ja sinulla on täysi oikeus surra.

18.5.2014
carata
carata

Mua ei otettu sen takia sinne, koska oli kuulemma niin alussa että se ei ole iso juttu ja sain käsityksen että se on myös asia jota ei saa surra.. Kotona sitten aina salaa iltaisin itkeskelin ja pidin itseäni tyhmänä ja yli herkkänä kun asia surettaa.. Neuvolassakin esitin vahvaa, en huolinut keskustelu aikaa keskenmenon jälkeen, koska en halunnut siellä itkeä, koska luulin että ajatusmaailma siellä on sama kuin päivystyksessä eli "turha tollaista on surra koska se on ihan normaalia ja oli niin alussa" vaikka itselleni se 10+5 oli jo paljon viikkoja.. No sitten kun tätä tulevaa aloin odottaa, niin ekassa neuvolassa murruin ja annoin kaiken tulla ja siellä asia ymmärrettiin ja kauhisteltiin saamaani kohtelua ja lupasivat laittaa noottia eteenpäin.. Helpotti kun sai purkaa ja sai alkaa keskittyä tulevaan lapseen..

18.5.2014
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Vipe, kamalaa, että ne ei ottaneet sua osastolle! Mä olin osastolla lääkkeillä käynnistettynä esikon kanssa ennen rv 20. Oisin saanut olla kotonakin, mutta ne halus mut sinne, kun halusivat tutkia pojan. Patologi siis tutkikin tuon nuoren miehen... Uä:ssä oli siis nähtävissä selkeä rakenne vika, eli oli tiedossa, että se oli suurin syy. Harmittaa kyllä puolestasi. Mä joka vuodatin kyyneleitä sairaalapapin kanssa ja purin pahaa oloani puhumalla. En olisi voinut edes kuvitella olevani kotona. Vaikkakaan kätilö joka mua hoiti, oli sitä mieltä, että tuon pienen ihmisen tuleminen ei satu, joten lääkkeitä ei tarvita. Mutta eipä se kai tajunnut, että käynnistettynä supistukset olivat kamalia.

18.5.2014
carata
carata

Mulla tuo ennen aikaisesti kuolleena syntynyt oli poika, tyttöä tehtiin se 12h ja poika tuli nopeasti 5h. Koko ajan helpottuneet... Mut en näkis silti sukupuolellista eroa, muuta kuin vauvojen koossa, mikä tietty vaikuttaa paikkojen repeämiseen jne.

17.5.2014
carata
carata

Noh, ei minusta se synnytys niin hirveetä ollut kun kuullu niitä kauhukuvia että yli 2 vuorokautta kestää. Noh mulla on molemmat tullut aika halpolla. Esikko synty reilu tunti siitä kun saavuttin synnärille(pintapuudutusta vain lopussa). Toinen olin heti horkassa ja kun pääsin synnärille 4 min niin olin synnyttänyt. :o Oli siinä et täysin luomu eikä mitään tuskaa ollut. paitsi supistukset oli paljon paljon voimaakkammat kuin ekassa. Enhän mä ekassa ees huomannut supistuksia ku vasta ponnistuksessa jonkin verran.ainiin eka meni vain päivän yli ja toinen sen 5 päivää yli lasketun ajan :).

Varmaan jos saadaan vielä kysy niin tulee joka se kotisynnytys tai sitten se vaihtuu siihen että saan pusertaa monta tuntia. Niin onko teillä jolla molempia niin onko eroa pojissa ja tytöissä ollut?

17.5.2014
nki91
nki91

toistaiseksi ei ole kokemusta kuin yhdestä,mutta se oli niin nopea ja helppo että vaikea kuvitella helpompaa.. Keskenmeno oli viikolla 10+5 jonka synnytin kotona suihkuun,kun päivystykseen eivöt ottaneet sisään sellaisen "pikkujutun" takia,se oli henkisesti tosi raskas ja myös kivulias kokemus,mutta sitä en edes halua laskea synnytykseksi,koska tulos olis vedettävä pöntöstä alas.. Tuntuu jo tarpeeksi pahalta ilman että ajattelee että on synnyttänyt lapsen alun :(

17.5.2014
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Aiemmin jo kerroinkin, et miten nuo kaksi oli menneet, silloin oli toinen ainakin helpompi kuin ensimmäinen. Ja kyllä vain, sama linja jatkui! Tuorein syntyi helmikuussa 5h kestävällä synnytyksellä melko huomaamatta!!! :) Eli koko ajan helpommin on mennyt. Ainakin itse synnytys. Nyt tosin iski kohtu tulehdus, mutta siitäkin selvisin.

17.5.2014
carata
carata

Jokainen synnytys on omanlaisensa, ei ole olemassa tiettyä järjestysnumeroa, joka olisi helpoin tai vaikein. Tietty joka kerta se ensimmäinen on aina uuden opettelua eikä ole mitään vertailupohjaa, niin siksi tuntuu vaikealta. Itselläni ensimmäinen alatiesynnytys oli pisin ja "vaikein" kestoltaan 20 tuntia. Lääketokkurassa ja ilokaasussa sitä synnytin, vähän väliä oksentaen. Silloin en osannut itse pyytää tai olla pyytämättä mitään ja synnytin kätilön ohjeiden mukaan. Kolmas lapsi (toinen alatiesynnytys) olikin sitten todella helppo ja nopea, vaikkakin verenvuoto (hyytymät) synnytyksen jälkeen oli runsasta. Ja kaikki seuraavat synnytykset ovat olleet helppoja ja ihanan voimaannuttavia kokemuksia. Synnytykset ovat olleet lähes luomuja, oman kehon ääni ja liike pääasialliset kivunlievittäjät. Kaksi viimeistä synnytystä tuntui uskomattoman "helpoilta". Synnytyksen jälkeen oli sellainen olo, että oliko tämä todella tässä :) Oman kehon kuuntelu, kun tiedät synnytyksen vaiheet ja hyvä, rauhoittava tukihenkilö vierellä synnytys voi olla ihana kokemus.

9.9.2013
äitionnellinen
äitionnellinen

Toinen oli helpoin. Luomuna tuli.

Esikosta sain epin ja uskon, että se venytti synnytystä. Eikä kroppa sit ollu mukana kun vaikutus lakkasi.

Viimeisin synnytys rv 19+0 oli myös hirveä. Supparit hirveää viiltelyä eikä oikeastaan käynnistynyt kauheasta lääkemäärästä huolimatta kunnolla. Lisäksi tietoisuus siitä, että kuollutta synnyttää oli musertava.

9.9.2013
misukka
misukka
3 years, 1-month-old toddler

Ensimmäinen (rv 18) oli kamalin. Pelotti, itketti, ei tiennyt mitä oli tulossa. Vauva syntyi kuolleena, joka oli ainut fakta. Sattui, koska köyilö ilmoitti, et luomuna vain, kun viikot on noi. Käynnistetty synnytys tekosupistuksineen oli kuitenkin kaikin puolin kamala. Toisen kanssa synnytys meni oppikirjan mukaan, kesti n.12h. Puudutteena spinaali, johon olin tyytyväinen. Tunsin osittain, mutten liikaa. Ponnistusvaihe 20min, jonka ainaka meinas voimat loppua. Jotenkin sitä vain jaksoi. Nyt seuraava synnytys 02/14 ja toivon, et olis vielä helpompi :) Saas nähdä toteutuuko toive...

9.9.2013
carata
carata

Mulla esikoinen käynnistettiin synnytys oli pitkä ja todella kivulias. Kuopus oli helppo verrattuna edelliseen avautumisvaihe oli tosi kivulias edelleen mutta ponnistusvaihe oli kuin paljon helpompi kuin esikoisella. Kummastakaan en ole kyllä istunut kunnolla 2kk mutta molemmista tuli kyllä tikkejä.

8.9.2013
alexsandra
alexsandra

Taitaa olla ihan sattuman sanelemaa nää monesko on helpoin. Kauheasti peloteltiin että ensimmäinen on pahin ja kestää synnytys tosi kauan. Meiän synnytys kesti 6 ja puol tuntia josta ponnistusvaihe about 20 minuuttia. Kyllä meinasivat synnärilä että seuraava jos tulee nii hujahtamalla ulos kun eka on nyt tien raivannu valmiiksi ja noin helposti tuli :p

8.9.2013
tikru87
tikru87

ensimmäinen.. synnytys oli yhtä nopea (n. 4-5h molemmat) mutta poika oli rauhallisempi tulija ja se piti ihan ponnistaa ulos. tyttö tuli rytinällä, ihan liian vauhdilla sitte viimein eikä saanu ponnistaa ku eivät ois muute saanu koppia :D 

ekan jälkee oisin voinu synnyttää vaikka heti uuden mutta tytön jälkee ei tee mieli kyllä näin liki 11kk jälkeen rueta siihen hommaan O_o

8.9.2013
ninnup
ninnup

Emännältähän tipahtaa vauva jo autosta noustessa jos aiemmatkin ollu helppoja :D

Esikoisen synnytys sattu vähemmän, mutta oli pidempi ja jälkeenpäin olin 2 viikkoa kipeänä eikä autossakaan tarvinnut istua.. Kuopus oli nopeampi, kivuliaampi, mutta jälkeenpäin ei olis uskonu vasta synnyttäneen :D

En sitten tiiä Pelargoni1 onko kumpi sun mielestä helpompaa, itse ainakin valitsisin 2. jos pitäis vielä kokea :D

8.9.2013
Jnia
Jnia

Jnia, Mukava ja rohkaisevaa kuulla, että toinen on ollut helpompi! ;-) *jee*

En tiiä kivusta, mutta pitkäkestoinen on äitilläni ollut minun synnytys, enkä tosiaan oo perheen ensimmäinen, enkä toinen lapsi (meitä on monta). Synnytyksen kesto ollu jotain 16 tuntia. Ja tuota kun vertaa omaan, niin mulla esikoisen synnytys kesti 5½h.

8.9.2013
pelargoni1
pelargoni1

hyihyihyi kaikki oli kamalia X) Eniten "oppikirjan" mukaan meni keskimmäisen synnytys, ilman mitään komplikaatioita taikka muita sattumia. Ihan yhellä kätilöllä luomusynnytys. Kaksi muuta synnytystä oli semmosia että sattu ja tapahtu kaikenlaista ja olivat kestoltaankii pitempiä.

8.9.2013
riu
riu

Itsellä ehdottomasti toinen oli helpompi.

Salista olisin voinu lähteä vaikka 10km lenkille, ei sattunut mihinkään  jälkeenpäin :D

8.9.2013
Jnia
Jnia
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...