apuja flunssaan

Nyt on flunssakausi rantautunut meillekin, josta tuli mieleen, että vois hyvin kerätä vinkkejä flunssan karkottamiseen ja olon helpottamiseen. Meillä on käytössä mm. seuraavia apuja harson sisällä murskattu valkosipulin kynsi ja halkaistu sipuli. harso sidottu kiinni pinnasängyn pinnaan niin helpottaa huomattavasti hengittämistä yöllä. Itse otab myös Buranaa/finrexiniä c-vitamiini Inkivääriteetä niin, että raastan inkivääriä ja valkosipulia kupin Pohjalle, annan hetken olla , juon nesteen ja syön Raasteet pohjalta lopuksi. d-vitamiini maksimiannos nenä Huuhtelu ssrvikuonokannulla "snifferi" vauvalla kuumeessa panadol nosefrida tarvittaessa myös käytössä

6.9.2013
teeko
teeko

No niin nyt jos niitä vinkkejä kerättäisiin ku on faktatietoa saatu :)

9.9.2013
teeko
teeko

Juu ja se bakteeri elää maaperässä Suomessa näitä tapauksia ei montaa ole havaittu mutta esimerkiksi ruotsissa tiedetään hevosia siihen kuolleen useampia jonka takia siellä (nykyään myös jotkut Suomessa) hevoset rokotetaan sitä vastaan. Mutta Kiitos tiedosta! Nyt on syy miksi jotkut sen saa ja jotkut ei. . Sitä olen ihmetellyt ja ei ole eläinlääkärit osanneet tätä enempää vastata. Itse ku luotan usein vain ammattilaisten näkemyksiin varmuudella :)

9.9.2013
teeko
teeko

Öh, eläimet sairastuvat kyllä, mutta ei hunajasta saatuun botulismiin..

"Tavallisimmin botulismiin sairastuneet tuotantoeläimet ovat nautojalampaitahevosiaminkkejä tai siipikarjaa. Sikojen sairastumisriskiä pidetään pienenä. Tartunta johtuu lähes poikkeuksetta saastuneesta rehusta, johon bakteereita on joutunut maaperästä tai raadosta. Haavatartunnat ovat harvinaisia.Muoviin tiiviisti pakattu säilörehu on otollinen kasvualusta botulismia aiheuttaville bakteereille, jos itiöitä sisältävää maa-ainesta menee vahingossa rehun sekaan. Paalauskoneeseen saattaa joutua myös pelloilla elävien pienten eläinten, esimerkiksi hiirien, raatoja, jotka voivat levittää botulismia."

Botuliinitoksiineja on seitsemää tyyppiä, A–G, joista vain tyypit A, B, E ja F aiheuttavat ihmisen sairastumisen. Botulismia on kolmea tyyppiä: ruokamyrkytysbotulismi, imeväisbotulismi ja haavabotulismi. Euroopassa ruokamyrkytysbotulismin yleisimmät tartuntalähteet ovat suolatut ja kuivatut lihatuotteet sekä lämminsavustetut vakuumipakatut kalat. Ja ainakin vakuumipakatut on muutenkin KIELLETTY raskauden aikana.

Suomessa hunajasta johtuneita imeväisbotulismitapauksia ei ole ollut.

Botulismi on yleisemmin sanottuna ruokamyrkytys ja tuota myrkytyksen aiheuttamaa bakteeria/itiöitä löytyy melkein jokapuolelta:

"Botulismi (lat. botulus, makkara) on Clostridium botulinum -bakteerin erittämän botuliini-hermomyrkyn aiheuttama vakava myrkytyssairaus. Botulismiin voivat sairastua lähes kaikki eläimet, myös ihminen. Korppikotkilla tiedetään olevan vastustuskyky botuliinia vastaan. Botuliini pääsee elimistöön tavallisimmin saastuneen ravinnon mukana. Clostridium botulinum -bakteerin itiöt ovat hyvin kestäviä, ja niitä on sekä maaperässä että vesistöissä. Bakteerin toksiinituotanto on runsainta hapettomassa ympäristössä 22–37 °C:n lämpötilassa. Linnut saavat tartunnan esimerkiksi mädäntyvistä kasveista ja raadonsyöjät puolestaan syötyään botulismiin kuolleita eläimiä."

Itse en myöskään saanut esikosta kieltoa enkä löytänyt mistään tietoa, että olisi kielletty tosiaan muuten kuin alle 1v. Ihan niinkuin maitoakaan ei saa antaa alle 1v kehittymättömän suoliston takia, mutta kyllä mä sitä uskallan raskaana/imettäessä juoda...

Enkä ole sitä antamassa lapselleni/ole antanut kun ei ole ollut tarvetta ja itse sitä välillä sotken teen sekaan. Ja jos nyt ristiin naulitsette mut sen takia niin sille en voi mitään. Ja tuo bakteeri elää ja menee suolistoon niin se ei sieltä suolistosta tartu sikiöön.. Itiöiden on kulkeuduttava suolistoon, että ne pääsevät "villiintymään" ja tuottamaan toksiinia elimistöön. Aikuisen matalampi Ph-arvot tappavat näitä itiöitä ja alle 1v on korkeampi Ph niin sen takia riski sairastua on suurempi. Suomessa tapauksia on kirjattu 3kpl viimesten vuosikymmenien aikana.

Itse tarkastan aina faktat ennen kun alan muuta väittämään. Eikä tosiaan sitä hunajaa ole pakko syödä kenenkään. Itse siitä pidän luonnon omana makeuttajana :)

9.9.2013
Hennu86
Hennu86

Aika Jännä jos sanotaan et tuo bakteeri ei ole myrkyllinen aikuisille kun on myös kaikille eläimille (lehmistä en oo varma ja ne nyt tuntuu kestävän melkein mitä vaan) hyvä tietää ettei inkivääriä saa käyttää raskaana! Itse en raskaana ollessa uskaltanut käyttää melkein mitään yrttejä kun niistä ei kaikesta saanut edes kunnolla tietoa. Nyt on kyllä siitä mukavaa kun tuo imetyskin loppui että itseään uskaltaa lääkitä. Vai on se hunaja ohjeistus taas muuttunut. Tämä on hyvää esimerkki siitä miten nopeasti ne muuttuu. ystäväni lapsilla on ikäeroa 10kk ja hänen kanssaan ollaan hyvin tätä asiaa ihmetelty kun jo hänen lapsien välissä oli ohjeistukset muuttuneet paljon

9.9.2013
teeko
teeko

Raskaana oleville flunssaisille ei suositella inkivääriä, ei ole suositeltu enää vuosiin.

Siinä on joku keskenmenon riski.

Raskaana olevien monivitamiineistakin on jo vuosia sitten ainesosista jätetty inkivääri pois.

8.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Anteeksi, että tulen vielä tuosta hunajasta sanomaan kun ei varsinaisesti liity aiheeseen :P Se ei ole kielletty raskauden aikana tai imettäessä ainakaan virallisesti. Neuvolasta saamassani listassa ei lue hunajaa saatika THL:n virallisessa suosituksessa eikä siitä ole erikseen mainittu.

Ja tosiaan viimeisimmät elintarvikesuositukset sain viimekuussa neuvolasta :)

Alle 1-vuotiaalle sitä ei saa antaa seuraavasta syystä;

"HunajaHunajassa saattaa esiintyä Clostridium botulinum -bakteerin itiöitä, jotka ovat aikuiselle vaarattomia, mutta voivat alle yksivuotiaille kehittymättömän vastustuskyvyn takia aiheuttaa imeväisbotulismiksi kutsutun vakavan ruokamyrkytyksen."

8.9.2013
Hennu86
Hennu86

jokaisen tulisi toimia niin kuin itsestä hyvältä tuntuu ja muistaa myös, että neuvolan ohjeistukset tuntuu muuttuvan koko ajan, näin on ollut aina. Mulla oli aloittajana idea, että kerättäisiin hyviä neuvoja flunssan helpoitukseen. Musta olisi hirveän kiva kuulla esim. Mitä vanha kansa teki sairauksien pois ajamiseksi. KIITOS KAIKILLE JOTKA OLETTE OMAT IHANAT VINKKINNE JAKANEET MEIDÄN KESKEN! Toivottavasti saadaan vielä lisää :)

8.9.2013
teeko
teeko

Mä oon laskenu sen kuumeen lääkkeillä ihan vaan jos on pakko jostain syystä. ..

8.9.2013
teeko
teeko

carmolis, inkivääri ja valkosipuli tuntuu tepsivän Hei! !! Ihan kunnolla viel :D eli niitä nyt voin suositella kaikille flunssaisille juuri nyt :)

7.9.2013
teeko
teeko

Juu toi eucalyptus on kans hyvä! !! neuvolasta on tullu ohjeistusta tuosta hunajasta. . Se voi sisältää jotain homeitiöitä kuulemma ja siksi ei suositella raskaana oleville, imettäville ja alle 1-vuotiaille. . tarkistin sen asian. ennen vanhaan lapsille juotettiin vettä Hunajan avulla kesähelteillä sen nyt osas taas Isomummo kertoa.

7.9.2013
teeko
teeko

Hyvä et ollaan saatu näin paljon jo helpotusta nuhanenään. :) lisää vain! Näitä niksejä ei ole koskaan liikaa

6.9.2013
teeko
teeko

kävin hakee viel carmolis yrttitippoja apteekista

6.9.2013
teeko
teeko

vois lisätä tietty höyryhengitys ja ilmankostutin

6.9.2013
teeko
teeko

sekä tietenkin tärkeimpänä lepo

6.9.2013
teeko
teeko
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...