Terveisiä yläkoulun koulupäivästä, 7.lk

Ihan oli eilen  torstain koulupäivä oppilaan vanhemmalle, yhdelle perheestä vain, koska on pienet luokat. Ohjelmassa oli matematiikkaa, Murto-ja sekaluvut, sekä supistaminen ja laventaminen. Kuvataidetta, muovailtiin savesta ihmiskeho. Sitä ennen tutustuttiin kuuluisaan teokseen, kuvan perusteella, ja se piti hahmotella kuviksen luonnoskirjaan. Meillä ei vielä lukiossakaan tutustuttu kuvataiteen merkkiteoksiin. Fysiikka, valo ja varjot. Tehtiin empiirinen koe. Historia, eri väestöryhmät 1800-luvun Länsi-Suomessa. IPadilla tehtiin elokuvia, meidän ryhmällä oli talonpojat. Kouluruokailu kuului päivään, kun oli koulupäiväkin. Opiskelutahti on kiivas nykyajan yläkoulussa, joku muukin vanhempi kuin minä kiinnitti asiaan huomiota. Lisäksi oli keskustelutilaisuus vanhemmille oppituntien jälkeen. Oppituntien sisällöt on ihan erilaisia kuin omana yläasteaikanani. Matikan tunnillakin oli ensin matikkapähkinä, sitten käytiin teoriaosuus. Tuntitehtävät sai valita perus- tai vaativammalta tasolta. Sitten harjoiteltiin IPadin käyttöä yhdessä matematiikan tehtävässä, en ehtinyt sitä edes tehdä, osasyy oli se, etten osaa koko laitetta käyttää. Sitten merkittin kotitehtävät, teoriaosuuden lukeminen + kotilaskut. Kotona illalla piti nukkua iltaunet, oli sen verran rankka päivä, mutta valaiseva.

1.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Näin meillä siis kolmannen lapsen odotuksen kohdalla.

Toivottavasti kuumeilijoilla menisi ainakin vähemmän aikaa raskauden odotteluun.

2.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva tuollainen vanhempien koulupäivä. Varmasti mukava päästä katsomaan ja kokemaan mitä se koulu tänä päivänä todella on.

Ja mullekaan tuo sinun uutinen ei ollut yllätys. Jo jonkin aikaa minäkin olen miettinyt että noinkohan siellä odotellaan jo pidemmälläkin. ONNEA! Pitkään olette joutuneet aarrettanne odottamaan. ♥

2.9.2013
misukka
misukka

Kiitos kaikille onnitteluista!

Toivon sydämestäni, että he, jotka kuumeilee, vaikka joutuvatkin odottamaan sitä plussaa, saisivat oman pienen nyytin. Tätäkään en oo uskaltanut tuonne kuumeiluketjuun kirjoittaa.

Voimia siis kaikille pienen ihmeen odottajille!

1.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

oikein paljon onnea PM !!! :) ihanaa että pitkä odotus vihdoin palkitaan :)

1.9.2013
Mummy83
Mummy83

Oooooo mitä silmäni näkevätkään! Ihanaa PM, onnea oikein kovasti! Voi että, ootte kyllä onnenne ansainneet noin pitkän odotuksen jälkeen! :)))))

1.9.2013
riu
riu

Tätä lasta odotettiin yli kolme vuotta, että aloin häntä odottamaan.

Eskarilainen on aika tohinoissaan syntyvästä pienestä.

1.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sulle tää Maaru onkin tuttua.

Silti minusta olisi kyllä hyvä, että yläkouluun siirtyvien lasten vanhemmille laajemminkin olisi tuollainen lauantaikoulupäivä, se auttaa ymmärtämään omaa lasta, ja sitä koulumaailmaa, jossa yläkoululaiset elävät.

Kiitos Maaru haleista. Hyvää mieltä meillä riittääkin, nyt sen uskallan täällä sanoa, parin kuukauden päästä meille syntyy vauva.  Olen voinut todellakin hyvin koko odotusajan.

1.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...