Miten te toimisitte? Oonko turhan ankara?

Tässä on ollut piiitkä riita mieheni äitin kanssa (mieheni ollut myös mukana riidassa, mun puolella tottakai). Tiivistettynä kun anoppi ei oo saanut meiltä lupaa syöttää lapselle makeeta meni omin päin näin tekemään ja kun sanottiin että älä tee enään suuttu ja uhkaili tekevänsä jatkossakin. Vuorokauden arvosteli meitä vanhempina ja sano että meidän lapsi kärsii ja käytännössä että ollaan nuoria, tyhmiä, liian ankaria ja ilkeitä. Loppujen lopuks syytti mua kaikesta ja hänen poikansa eli mieheni on vaan aivopesty. Sitten räjähsin ja pistin yhteistuumin tälle anopille samanlaisen viestin takas mitä se meille oli pistänyt koko vuorokauden eli luettelin sen tekemisiä siihen mitä en hyväksy ja mitä on sen elämässä tapahtunut (en haukkunut sitä missään vaiheessa). Tästä se innostu ja haukku mut pohjasakiksi ja kyykäärmeeksi ja sano että mulla ei oo sinne taloon enään. Käytti vielä mun mammaa hyväksi että sai tietää lisää mun menneisyydestä (valehteli suoraaan siis mun äitille kaikesta) ja tämän jälkeen haukku mua hulluks mulle, miehelleni ja käytännössä kaikille ja vääristeli mamman sanoa kokonaan. Kysymys kuuluukin, jos mieheni hänen äitinsä sopivat, olenko ihan turhan ankara ja ilkeä jos en anna anopin nähä lastani ennen kun meillä on jotenkin edes puhevälit? Ja sitäkin ollaan mieheni kanssa mietitty että ei anneta sitä sinne hoitoon kyllä enään ikinä. Mitäs mieltä te ootte?

31.8.2013
napero24
napero24

Tuo anoppi on aina ollut tuommoinen, että heti ku ei saa mitä haluaa niin alkaa haukut, toisten syyttelyt ja kiukuttelut..

Pari vuotta sitten mulla oli maha niin kipee että ite en päässyt sairaalaan ja miehen piti kuskata, noh tää sattu samana päivänä ku miehen ois pitänyt kuskata anoppi 500m päähän kauppaan autolla. Mies ilmoitti että tänään ei käy, mutta huomenna voi hyvin viedä. Se suuttu tästä ja haukku ja haukku mun mutsiakin ja soitti exälleen että soittaa mun miehelle ja käskee sen käskeä mun miestä kauppaan. Ei ymmärtänyt yhtään tilannetta ja tosissaan mulla kävelykin oli jo tuskaa.

3.9.2013
napero24
napero24

No ensimmäiseksi tulisi mieleeni, että anoppi on keskenkasvuinen ja purkaa pahaa mieltään niinkuin pikkulapsi, mutta sinunhan ei tarvitse lähteä tuohon mukaan... mutta eihän ne välit tahdo enää koskaan takaisin entiselleen mennä, mutta näennäisen sovinnollisiksi ne voivat ainakin tulla.

3.9.2013
mumx2
mumx2

Rupeaa mieli muuttuu haluanko että se ihminen on ikinä mun lapsen lähellä. Edelleen vaikka mieheni soitti sille (kun tekstas meille koko ajan eikä jättänyt rauhaan) ja anoppi sano siinä puhelussa että on valmis pyytämään multa anteeksi (pyh ja pah) ja sano että ei usko enään että mun mies on aivopesty niin selvisin tänään että eipä kumpikaan pitänytkään paikkansa. Laitto viestiä tänään (vaikka olivat just sopineet että pitävät taukoa) että voiko tulla meille tai te sinne. No mies vastas että ei halua edelleen nähä sitä, saatikka sitten että mä haluisin nähä sen. Et sen pitää antaa aikaa olla loukkaantunut. Noh, kun ei taas saanut mitä halus niin anopin piti polkea jalkaa maahan. Vastas että tunne on molemminpuolinen että se ei halua nähä mua (eli ohitti kokonaan mitä mieheni haluaa ja olettaa että on aivopesty ja kyse on vaan musta) ja että tarkoitti edellis viestissä että haluaa nähä mieheni ja poikani vaan että en oo tervetullut sinne. Sano että oli jutellut mieheni veljen kanssa että minä ylitin muka rajan ja ne ei haluu mua sinne.

Eli jos minä lapsen äitinä en oo tervetullut sinne niin miksi päästäisin lapseni sinne? Leikkii muutenkin vaan mieheni tunteilla ja sanoo vaan mitä toinen haluu kuulla. Kun ei saa haluamansa totuus paljastuu..

2.9.2013
napero24
napero24

Maarua ei hätää et pahoittanut mun mieltä :) Enkä ole loitsinut vihanpitoa mieheni ja hänen äitinsä väliin, päin vastoin, kannustanut miestä että tottakai voi sopia kun itse siihen on valmis :) Yksi asia vaan mikä ei pidä tuossa tekstissä paikkaansa minkä kirjoitit oli "ttä minun miniäni kääntyisi minua vastaan ja riistäisi minulta poikani tai lastenlapsensa yhteydenpidon." Minä en ole kääntynyt ketään vastaan, anopilla vaan on oikeesti se ongelma että puhuu kaikista pahaa kaikkien selän takana, myös omasta pojastaan. Enkä ole riistänyt keltään mitään. Jos oltais päätetty että anoppi ei enään lasta nää se ois ollut sen vika. Joten toisaalta jo tuo kohta loukkasi.


Puhuttiin tuossa miehen kanssa ja ajateltiin tämmöistä että sitten kun mieheni ja anoppi on sopinut ja anoppi on sanonut että olen tervetullut takaisin siihen taloon, niin lapsi saa sitten mennä isänsä kanssa sinne käymään. Mulla jää näillä näkymin sinne taloon nyt menemättä, mulla ei oo asiaa sinne. Mä en oo tajunut tota näkökulmaa että lapsi joutuu tähän riitaan jos en päästä olenkaan sitä mummin mukaan vaan päinvastoin olen ajatellut että suojelen lasta siltä ihmiseltä.

Ihan joka asiaan tuo ei päde että isovanhemmilla on aina oikeus lapsenlapsiin, esim mun faija ei tiedäkään mun lapsesta mutta hän on väkivaltainen hullu skitsofreenikko, joten saa olla tietämättä.

Janecco: Kyllä ne sukulaiset uskoo. Keväällä sain haukkuma puhelun appiukolta kun anoppi oli mennyt valehtelee sille mun tekemisistä. Ja appiukko ei yhtään ajatellut kysyä multa pitääkö oikeesti paikkansa...

Mut lopputulos siis, kun aikaa on mennyt tarpeeks ja rauhoitutaan ja minulla on asiaa siihen taloon, niin sitten lapsi saa mennä sinne mieheni kanssa. Hoitoon ei jätetä sinne enään ikinä (näillä näkymin, ikinä on piitkä aika :D).

1.9.2013
napero24
napero24

Kyllä mun mies on kanssa tässä samoilla linjoilla :) Mitäs meinaat mtny sit tehdä? Olla antamatta hoitoon vai?

1.9.2013
napero24
napero24

No me ollaan huono vanhempia sen takia koska ei haluta antaa 1v3kk vielä makeeta...

Ja mä nyt oon kaikkien miesten sukulaisten mielestä hullu,väkivaltainen, ilkeä ja aivopessyt mun miehen kiitos anopin.

1.9.2013
napero24
napero24

Mä pitäisin vähän taukoa anopin tapaamisessa. Keskustelisin rauhassa omassa porukassa toimintatavoista ja sitten aikanaan kun mies haluaa mennä äitiään tapaamaan, niin antaisin lapset isänsä mukaan. Mutta hoitoon en jättäisi jos asenne teidän sääntöihin on tuollainen.

Meillä appiukko sätti meidät huonoiksi vanhemmiksi karkin vuoksi. Ei annettu lapsen syödä karkkia ruuan sijasta. Mieskään ei halunnut pitää yhteyttä isäänsä. Niin pahasti loukkasi. Puolisen vuotta meni että appiukko suostui myöntymään meidän sääntöihin. Kun vaihtoehto oli se, että ei nähnyt lapsia lainkaan. Tämä siksi että asuvat 700 kilsan päässä eikä meitä huvittanut lähteä kuuntelemaan sättimistä. Eikä appiukko ajanut meille. Sehän olisi tarkoittanut sitä että olisi myöntänyt virheensä. Yksi joulu oltiin appivanhempien luona tuossa välissä ja tunnelma oli aika kalsea appiukkoa kovtaan. Anopin kanssa ei ollut mitään ongelmia. Hän oli meidän kanssa samaa mieltä.

1.9.2013
misukka
misukka

Niin no tuo on kans yks syy miksi en aio ainakaan hoitoon antaa, tiedän että tulee puhuu musta pahoja lapselle ja semmosia että "äiti on ilkee ku ei anna sulle tätä, ota mummilta"..

Jos kyse ois vaan siitä makean syönnistä minkä anto lapselle ja uhkailusta että tekee jatkossakin niin sit sais ilman muuta mennä isän kanssa siihen asti että luottamus yms ois kohdilleen taas. Mutta ei, se osoitti todellisen luonteensa ja mä en vaan halua että mun lapsi on semmosen ihmisen seurassa ainakaan kahestaan.

Ehkä ajan kanssa annan lapsen mennä isän kanssa sinne :) Ja mulla ei oo ikinä ollut isovanhempia, niin mie en muuutenkaan oikein tajua sitä höösäämistä tässä jos yksi isovanhempi "puuttuu" tai on sielä vain valvonnan alla :)

Teeko: En mie käsittänytkään että oisit sanonut pahalla :)

1.9.2013
napero24
napero24

Niin no sitö mä nyt vaan tarkotin ku sanoin lastesi tähden et ei se tappelun seuraaminen millään tasolla ole niille kivaa. . Siis joskus ne tulee kysyy miks ei nää mummia jos välit ei korjaannu yms. . En tosiaan millään pahalla sitä tarkoittanut!

1.9.2013
teeko
teeko
2 years, 11-month-old toddler

Kiitos vastauksista :) Ja tää henkilä ei arvostellut vaan äitiyttäni vaan ihan kaikkea ja levitteli näitä sen "totuuksia" ties kuka ajattelee musta mitäkin nykyään..:(

P&J: Oiskin kyse vaan yhdestä virheestä..:)

1.9.2013
napero24
napero24

ja kirjoitusvirheitä pukkaa vaan lisää kun menee korjailemaan... mutta nyt antaa jo olla... :D

31.8.2013
mumx2
mumx2

Edellisestä kirjoituksesta, tuosta yhdestä kohdasta jäi ajatus näköjään vähän pois kirjoituksesta etli piti kirjoittamana...että miehesi voi siis käydä lapsen kanssa yhdessä mummolassa kyläilemässä... :)

31.8.2013
mumx2
mumx2

Varmaan kannattanee pitää tuumaustaukoa asian kanssa, nimittäin kun tunteet on tuollaisen riidan jälkeen pinnassa, ei ensimmäisenä tule mieleen välttämättä että ollaan kuin ei mitään olisi tapahtunut.

Varmaan ajan kanssa ja kohtalaisen piankin, lepyt sillä tasolla, että miehesi esim. voi käydä mummolassa kyläilemässä. Ehkei siltä tunnu nyt, mutta uskon että ajan kanssa asiat selvenevät.

Kun äitiyttä arvostellaan, se loukkaa naista syvältä tasolta ja tunteet mitä koet, ei niissä ole mitään väärää, kunhan asiat eivät kasva juurta liian syvälle ja asiat eivät pääse katkeroittamaan.

31.8.2013
mumx2
mumx2

Oot kyllä sillein ankara, että mummon (miehesi äidin) yhden pienen virheen takia et antaisi lapsenne nähdä ja tavata mummoaan.

Ymmärtäisin , jos mummolla (tai isovanhemmilla) olisi isoja ongelmia (alkoholi tai muita sellaisia), jossa väliaikainen katko lapsenlapsen ja isovanhemman yhteydenpidossa saattaisi olla paikallaan.

Käsittääkseni te kaksi eli sinä ja miehesi äiti olette riidan osapuolia, ja ja sinun ja miehesi lapsi on riidan välikappale, joka tilanteesta erityisesti ja eniten kärsii.

Lapsenne ja myös mummon takia suosittelen avointa, rakentavaa ja eteenpäin vievää kaskustelua.

31.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo joo, kyllä mie nyt taisin ymmärtää :) Ja samaa mieltä että en pikkuasioista lähits näin tekemään :) Mut mä en nää asiaa niin että käyttäysin lasta pelinappulan enkä kostona vaan niin että a) "suojelisin" lastani tuommoiselta kierolta b)Meillä on niin "pieni" lapsi vielä 1v3kk että mun mielestä sen ikäinen kulkee vielä äitinsä mukana :)

31.8.2013
napero24
napero24

Siis tottakai on aina taustat kaikilla mutta ja ihmiset on erilaisia, mut tuossa tuo riita lyhkäisyydessään :)

Tiituli: Miten sä uskaltaisit antaa lapsen jollekin johon et luota? Tai kuka ei arvosta sua ja ketä et ite arvosta? Oot ensimmäinen joka noin sanoo, niin ois kiva vähän ymmärtää tätäkin näkövinkkiä :)

31.8.2013
napero24
napero24

Mä en ymmärtänyt tuota nöyrtymään lastesi tähden? Miten lasteni tähden? Mä kun en nään että lapsi saa siitä mitään hyvää että on noin kieron ihmisen kanssa :) 

Mies on sanonut sille monta kertaa ja sano äskönkin kun puhuivat. Mutta mä en usko sanaankaan mitä se ihminen sanoo. Tää on tapahtunut ennen mooonta kertaa ja se ihminen on jäänyt kiinni siitä että a) sanoo ihmisille valheita toisista että saisi sääliä ja b) sanoo mitä tilanne vaaatii sillä hetkellä että saa mitä haluaa tarkoittamatta sanaakaan.

Nytkin se oli sanonut mun miehelle että ei tarkoita asioita mitä sano musta ja että on valmis sopimaan ja pyytämään anteeks, mut eipähän oo kuulunut siitä mitään vielä..Ja tätä samaa se sano mun äitille kun käytti sitä hyväks eikä tarkoittanut sanaakaan.

31.8.2013
napero24
napero24

teijän säännöt jos ei kiinnosta niin sit ei kiinnosta... se on pelin henki.... en tiiä tilannetta tarkemmin mutta joustaa voin anoppien suhteen miekin ko näkevät harvoin.... mutta kyllä pidän siitä että meidän toiveita kuunnellaan.... ja näin oletan sitten toimittavan ja aina oon voinu sanoa jos joku tilanne on mättäny.... esim kuopus oli luopunut tutista 2 viikkoa sitten ja meni anoppilaan syystä x nukkumaan päikkärit niin appiukko ajo kauppaan ostamaan tuttia että heillä oli helpompi... siitä konahdin ja kovaa... toinen oli ko leikkasi kuopuksen tukkaa luvatta.

31.8.2013
imppuliina
imppuliina

Meillä oli anopin kans hirvee Riita juhannuksena ja en antanu sen nähdä poikaa ennenku anteeks pyys. . Kyllä anopin jotkut asiat täytyy ymmärtää mut ole myös itse valmis nöyrtymään Lastesi tähden

31.8.2013
teeko
teeko
2 years, 11-month-old toddler

Uppista :)

31.8.2013
napero24
napero24
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...