Aikuiset kotona asuvat lapset

Oiskohan täällä ketää, jolla olis aikuisia, töissä käyviä lapsia, jotka vielä asuvat kotona? Meil ois yli 20 vuotias työssä käyvä kloppi ja sitte 7, 4 ja 3 vuotiaat lapset, parin kuukauden päästä vielä vauva... Mies painaa töitä niska limassa, tuskin päivän aikana ees lapsiaan näkee ja itte sillä päätä huimaavan isolla kotihoidontuella, joka pian siis vaihtuu äitiysrahaan, mutta summa tuskin muuttuu juuri mihinkään päin kun ei ole työtuloja... Ja siltikin rahat ei tahdo aina riittää seuraavaan maksupäivään asti. Mietin siis lähinnä näitä kustannuksia, tilojen ahtaus on ihan toissijainen asia. Se on ihan kiva noista rahoista yrittää ruokkia 3 aikuista ja 3 lasta, miehen rahat menee kaikki laskuihin... Siis ne joilla näitä töissä olevia lapsia on, niin pyydättekö niiltä ruokarahaa, vai saavatko asua ihan ilmaiseksi vanhempien hoteissa? Ja jos maksavat, niin minkähänlaisista summista on kyse? Itte oon ajatellu ilmoittaa, että täyden palvelun ilmaisaasuminen loppuu ja asumisestaan saa ruveta maksamaan, kun ei ees kotitöitä tehdä ruokansa eteen. Onks tää vähä röyhkeetä?

30.8.2013
katja335
katja335

Eron jälkeen muutin vanhemmille hetkeksi ja silloin muistan maksaneeni 200e/kk, plus ostin ruokia ja maksoin omat laskut. Autoin kotitöissä ja ruoanlaitossa. Kaikki oli tyytyväisiä tilanteeseen. Ei kenenkään ole pakko aikuistua 20 vuotiaana. Voi olla aikuinen myös vanhempien kotona, jos ottaa vastuuta.

27.10.2013
Wonderful052
Wonderful052

ite periaatteessa haluan tarjota myös aikuisille lapsille (niin pitkään kun eivät vuositolkulla ala kotona  lojumaan) mahdollisuuden ilmaiseen asumiseen ja ruokaan. keräisivät rahaa säästöön ni oisi helpompaa sitten omassa kämpässä, oisi varaa ostaa  joku autokin jne.

MUTTA. jos nuori  alkaakin  käyttäytyy, miten meillä toinen likoista (19,5v), ettei tehny ikinä mitään kotinsa eteen, eikä sitten arvostanu muiden ponnisteluja, niin paskat! onneksi muutti nyt poies, opetelkoot  jossain muualla sitten räpiköimään,  ehkä tuo myöhemmin tajuaa miten mulkusti se on käyttäytyny  ja miten TOIVON MUKAAN vielä joskus pyytää anteeksi sitä ettei osannu edes arvostaa sitä mitä meillä on tehty niitten eteen..

edelleen  on tervetullut kotia väliaikaisesti jos tarve tullee. mutta  tuon edellisen temppuilun jälkeen mie oon päättänyt muuttaa sääntöjä:  aikuiset lapset osallistuvat perheen toimintaan. vähintään siivoamalla/kokkaamalla tai jotenkin auttamalla kotitöissä. rahallisesti eigtarvi niin pitkään kuin vanhemmilla rahat riittää laskuihin. mutta jos lapsi tienaa hyvin, eikä tällöin maksa mistään mitään, niin sitten saa kyllä jelpata. edes sähkölaskussa.

31.8.2013
Blanco
Blanco

Tää on muute jännä homma ylipäätänsä :) Mitä ite tunnen ja tiiän tapauksia niin tytöt on nuorena paljon herkempiä lähtemään kotoaan, eikä paikkakunnan vaihtokaan oo kovin iso asia. Pojat taasen ovat huomattavasti arempia ottamaan tätä askelta itsenäistymiseen ja jos muuttavatkin kotoaan pois niin joko paikkakunta pysyy samana tai sitten muutetaan naapurikuntaan. Tässä vois sanoa et poikien juuret on huomattavasti syvemmällä kuin tyttöjen.
Mutta asiaan. Kyllä mä ainakin tuossa tilanteessa vaatisin ruokakuluihin osallistumista. Käyttörahan ilmeisesti ite ansaitsee työssä käymällä, ettei teiltä oo rahaa vailla omiin menoihinsa, mutta kyllä niihin kotitöihinkin pitää osallistua. Se pitäs opettaa jo pienestä pitäen et äitiä ja isää autetaan noissa kotiaskareissa, eikä sitä et vanhemmat tekee kaiken.

31.8.2013
miima_
miima_

Käske tekemään kotitöitä tai maksamaan vuokraa. Ei tietenkään hulluja summia vuokraa, mut kohtuullisesti. Ton ikäisenä mulla oli jo mies ja lapsi, laina ja omistusasunto. Niskasta kii siis, jos ei opiskele! Jos opiskelee, niin sit en olis niin ankara, mut lapses kuulostaa olevan töissä käyvä aikuinen. Ei sen ikäisen kuulu laittaa kaikkia rahoja mihin sattuu. Vastuuta!

30.8.2013
carata
carata

no ei vähän päälle 20v vielä niin vanha ole, et olis ihmeellistä että asuu kotona. Mut kun käy töissä, niin ehdottomasti maksaa omat laskut ja menot muutenkin, asumiseen teillä menis muutenkin sama määrä rahaa, eikö?

ruokakuluista voisin neuvotella pojan kanssa et haluasko niin että maksaa kuukausittain jotain vai käykö aina välillä kaupassa ostamassa tarvikkeita. Kotitöihin ehdottomasti pitää osallistua, olettaisin että omat pyykkinsä pesee, huoneensa siivoaa ja auttaa muutenkin yhteisissä taloustöissä. Sä teet lapselle vähän karhunpalvelusta, jos et vaadi mitään kotitöihin osallistumista, kun ne tulee hänelle kuitenkin omassa kämpässä eteen.

Mulla ei noin vanhoja lapsia ole, yks 6v joka osallistuu kotitöihin kyllä nyt jo, mutta omaa kokemusta, kun oli 19v ja opiskelujen ohella töissä, niin maksoin omat menot täysin ja osallistuin yhteisiin käymällä just kaupassa ja osallistumalla yhteisiin maksuihin kuten sähkölasku, tv lupa jne.

30.8.2013
Mummy83
Mummy83

Riippuu vähän missäpäin Suomea asutte. Ei tarvitse kertoa siis tässä.

Pääkaupunkiseudulla esim. yksinasuvan työssäkäyvän nuoren aikuisen on hankalaa saada kaupungilta asuntoa, koska niitä on niin vähän.

Enkä tiedä, miten teidän paikkakunnalla on pieniä vapaana olevia kaupungin/kunnan asuntoja.

30.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Musta kuulostaa vähän ihmeelliselle että 20vuotias töissä käyvä asuu ilmaiseksi kotonaan. Saa ruuat muttei tee edes kotitöitä. Teilläkin kun on kohta 4 ala-ikäistä lastakin tuskin pystyisitte heitäkään tulevaisuudessa samassa tilanteessa kaikkia elättämään.

Mä itse olen asunut 18-20v:nä työssäkäyvänä kotona. Tienasin vähän vajaa 1000€ ja maksoin 500€ äidille. Jonka kanssa asuttiin kaksin. Kotityöt hoidittiin noin 1/3minä ja 2/3 osaa äiti.

30.8.2013
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...