Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitäs tänne kuuluu ;)?

Meillä täytetään tänään 4 kk 3 Toukovauvasta siis tulikin huhtivauva, mutta en osaa tästä ryhmästä luopua :) Ollaan aloitettu viikonloppuna soseiden maistelu, bataattia ja maissia näin aluksi. Lauantaina sai pelkkää bataattia ja eilen lisäsin maissin. Nyt maistuu vähän paremmin, maissi toi ehkä lisää makeutta ;) Neljän kuukauden neuvolassa mitat olivat 64,1 cm ja 7105g. Tasaisesti 0-käyrällä mennään. Aluksi paino meni miinuksilla, mutta kun koliikista päästiin ja alkoi ruoka maistua, niin päästiin "normilukemiin". Arki on nyttemmin rauhaisaa, vauva syö, nukkuu ja nauraa ;) Kovasti koettaa jo kääntyä, osaa tarttua esineisiin ja seurailee katsellaan. Kova poika juttelemaan myös. Yöt mennään toistaiseksi taas yhdellä tankkauksella, mutta nyt kun tämän mainitsen, palataan varmaan siihen tutumpaan vähintään kahden pysähdyksen taktiikkaan... Mitäs muiden vaaviarkeen?

29.8.2013
Myy76
Myy76

Meillä menee neljä sosetta päivässä. Maitoa menee kerralla 100-120 ml ja öisin välillä 150 ml. Tuntuu, että pojalla on pohjaton vatsa ja silti paino miinuksella.
Puolentoista viikon päästä on sitten 6kk neuvola, aina se on yhtä jännittävää nähdä paljon vauva on kasvanut :)

26.9.2013
milai
milai

Kappas kun en oo tämmöstä ketjua huomannutkaan. Meidän poika 5,5 kk on vihdoinkin osoittanut innostusta liikkumiseen. Nyt ei millään haluta enää maata selällään vaan pitää päästä vatsalleen, syliin, istumaan tms. Ulkoilu kantorepussakin on paljon kivempaa, ku vaunut, kun niistä ei näe... Pituutta meillä oli pari viikkoa sitte 68cm ja painoa 9,2 kg, eli iso poika jo on. Me syödään nykyään jo melkee ihan mitä vaan, puuroa, viljoja, lihaa, hedelmää ym. Ja öisin ei oo enää hetkee saanu maitoo. Tutti kyl pitää antaa kerran pari. Ja 4 kpl hampaita on pullottanu ikenien läpi jo reilun kuukauden, mut eipä ne sieltä näytä puhkeevan. Eikä meillä vieläkään osata kääntyä vatsalleen saatika selälleen.

25.9.2013
nassikka
nassikka

Meki käytii nyt siellä neuvolassa nii pituutta oli 64,5 ja painoa 7 kg :) oli hienosti menee käyrät :) meilläkin syödään semmonen 125-140ml kerrallaan, yöllä kun sen kerran herää nii sit menee joku 160ml :) ja soseita vedellään pari kertaa päivässä puolisen purkkia, varmaa menis mustikkaa koko purkkiki mut en tiiä viittiikö antaa ?:D

25.9.2013
hursjes
hursjes

meillä neiti syö sen 125ml kerralla:) syö myös soseita parisen kertaa päivässä:) soseen päälle oon antanu maidon sekin yleensä sen 100-125 ml:) ei meinaa jaksaa kanniskella tyttöä enää ku on nii iso ja painava tyttö:)

25.9.2013
CMH90
CMH90

Kiva lueskella muittenkin kuulumisia. Mä kans epäilen et toi meijän tyttö tekee hammasta kun kuola valuu purona ja koko ajan on nyrkki suussa. Mut ei viellä ainakaan hammasta näy.
Sylissä yrittää nousta istumaan eikä yhtään viihdy edes silleen puoli-istuvassa asennossa. Tosi tuskasta jos joutuu jossain pitää sitä pitkään sylissä kun ei tiiä mitenpäin pitäis.
Meilläkin isoveljelle nauretaan ja isoveli nauraa kun tyttö yrittää ottaa sen tukasta tai naamasta kiinni. Mustasukkasuus näkyy oikeestaan vaan sillon kun tulee vieraita niin ne ei sais oikeen ollenkaan olla vauvan kanssa vaan poika haluu kaiken huomion itelleen.
Millasia maitomääriä teillä vedetään kerrallaan? Ne ketkä pullosta antaa. Tyttö voi joskus vetää melkee 2dl kerralla mikä musta vaikuttaa hirveen paljolta kun syö kuitenkin monta kertaa vuorokaudessa.

25.9.2013
puffi
puffi

Meillä kans toukovauvasta tuli huhtivauva. Käännytä ei sitten vieläkään vaikka 2 viikon päästä on 6kk täynnä. Kovin tykkäis istua. Jyrsii kovin nyrkkejänsä ja kaikkea mitä saa käteensä. Alaien ihan turvoksissa ja pieni valkoinen piste näkyy. Yksinään ei viihdy juuri yhtään.

Pojalle ruoka kyllä maistuu hyvin. 5kk neuvolassa 6860g ja 66,5cm eli hoikka poika.

Mua kans vähän rassaa noi yösyömiset, kun 3h välein herää edelleen syömään. Ärsyttää vielä se, kun poika hylkäs 3kk ikäsenä tissin eli pullolla mennään, siinä ehtii ite niin hyvin heräämään.

Isosisko kovin meillä kans veljeään hoitelee ja välillä näillä on niin hauskaa keskenään, kun kauhee räkätys vaan kuuluu molemmilta.

Nä mun lapset on kyllä kuin yö ja päivä. Tyttö aina nukkunut hyvin, mutta syönyt huonosti (nirsoilee) ja poika taas päinvastoin, ruoka kyllä maistuu mitä vaan suuhun lapataan, mut nukkuminen tosi katkonaista (myös päiväunet).

24.9.2013
milai
milai

Cmh90, meillä menee yöt siis aivan samanlailla :D 4kk neuvola on torstaina nii sillon saan tänne tarkempaa tietoa, mutta seurailee paljon ja hymyillä pitää koko ajan ja pomppia... Voi sitä pomputtamisen määrää, ALLIT KUNTOON! :D välillä nukkuu yönsä läpi kokonaan ja ääniä on kiva testailla :D käänty vahingossa jo mahalta selälleen mutta siis selältä mahalleen kääntymisessa ollaan jo hyvinkin taidokkaita :D mitäs tuossa, pirteä veijari ja isi on POP! :D

23.9.2013
hursjes
hursjes

moikkis! meillä helmin 4kk mitat oli 65cm 7kg py 41cm:) helmi nukkuu yöt hyvin: 9 aikaa illalla nukahtaa, herää ekan kerran 4 aikoihin ja jatkaa siitä unia 7-8 :) viihtyy iteksee ja on rauhallinen ja ihana vauva:) isosisko tykkää auttaa hoitamisessa:) viihdyttää jos meinaa kiukku tulla:)

23.9.2013
CMH90
CMH90

Nopeasti menee päivät. Aamulla klo 5 jälkeen nousen käyttämään koirat ulkona kun mies syö aamupalaa ja on vielä kotona. Painun sänkyyn vielä 9-10 asti, jolloin nousemme lasten kanssa. Siinä saa sitten rauhassa lasten kera käydä pesulla ja syödä ennen kun lähdemme ulkoilemaan koko porukalla (koirat+lapset). Kun mies tulee töistä saan pienen oman ajan kun nukkuvat päikkärit.

Siskoonsa verrattuna vauva on kyllä helppo ja viihtyy lattialla ilman seuraa niin, että saa itse tiskattua jne. Kyllähän tuo herää jokusen kerran yössä syömään, mutta en koe sitä ongelmalliseksi.

 

Silmäkovanahan sitä saa koko ajan vahtia mitä ympärillä tapahtuu. Tuo vajaa 2v on niin kova "hoitamaan siskoa" ja mukavaa uhmaikää päällä.

Kuuden päivän päästä tulee 4kk täyteen. Kiinteitä ei varmaan hetkeen olla aloittelemassa vielä. Ensimmäisen kanssa aloitettiin vasta 6kk ikäisenä kiinteät ja luultavasti samalla tavalla mennään, jos ei sitä ennen tunnu, että olisi tarpeen.

 

Meille piti tulla koiranpentuja tämän kuun alussa, mutta eipäs tullutkaan. "Lohdutukseksi" kovasti haluaisin ottaa itselle pennun. Mutta taitaa näissä nykyisissä olla niin paljon tekemistä, että haaveet syytä siirtää myöhemmäksi. Jos pennut olisi syntynyt, niin tuskin tässä nyt olisi aikaa koneella kirjoittaa :D.

23.9.2013
SuperTessu
SuperTessu

Mulla menny tällanen alotus ihan ohi... Meillä tulee 4kk täyteen kolmenpäivän päästä, 4kk neuvola on vasta ensviikolla mutta veikkaan et painoo on likemmäs 8kg jo! 3kk neuvolas oli 7100kg. Kääntymään alettiin 3kk ja 3päivän iässä. Ruokia menee jo peruna, porkkana, maissi, päärynä, persikka ja mustikka.
Päivät menee mukavasti mut yöt on yhtä heräilyä... En usko et on nälkä mut herää muuten vaan mut nukahtaa heti kun saa tissin suuhun... Eli yöllä roikutaan tissillä ja mua väsyttää välillä ihan hirveesti mut en tiiä miten noi yöt vois korjata kun ei tyttö huoli tuttia. Aattelin jo imetyksen lopettamista mut sithän toi kukkuu hereillä tuntitolkulla ennen kun saa uudelleen uneen. Huoh.. Eli vinkkejä saa antaa!

23.9.2013
puffi
puffi
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...