Mummo joka tietää kaiken paremmin...

Koska on ammattilainen ja mies asettuu ain mummom puolelle (miehen äiti)! Taas alkaa kohta kylmät ilmat ja ainane riitely et ei ole tytöllä tarpeeksi vaatetta päällä mummon mielest ja isä on samaa mielt mummom kanssa. Ja mun mielest on tarpeeksi vaatetta ja sit neiti paistuu ja kiukkunen ku on hankala olla. Mut siltiki mummo tietää paremmi ku äiti sen takia ku on ammattilainen ja niin pitkään tehny työkseen tätä. Lastenhoitaja ollu ja nykyää päivähoidon aluevastaava. Vissiin sitä on sit nii tyhmä ja osaamaton ku kaiken tietää mummo paremmi!

27.8.2013
marsku88
marsku88
1 year, 7-month-old toddler

Ollaan sanottu toi ja ei oo sen jälkee vaatteisiin puuttunu ku sen yhden kerran ku lähdettii sielt vauhdilla ja ei menty takas vaik soitti ja pyysi. Ja ny ruoan suhtee nii kysyin miehelt et pistäkkö eelle porukoiden piristämisen (ottaa liia henk koht toisen lapsen eron ja sen takia ovat vetäneet kunnon stressin ja väsymyksen) vai mun jaksamisen (oli viime viikko sen verran raskas et hetken aikaa tosissaa pelkäsin masennus uusi (nuoren ollu keskivaikea masis) nii sano et rauhotetaan ny tilane joksikin aikaa ja käydää siel reissussa (ollaa lähdös viikon päästä lappiin mökille viikoksi ja koko talvi venytetty senttejä et päästää sinne. Oli nimittäi nii paska olo sem kerran visiitin jälkee et meinasin sanoa et kos kerta pidetää tyttöä näläs sen mielest nii tekee sit lastensuojelu ilmotuksen ja puol yötä valvoin ja mietin et oonko oikeest nii huono äiti (aikoinaa isä ja mummi tuhos nii lahjakkaasti mun itsetunnon ja -luottamuksen et jokaisen arvostelun jälkee tulee tollane olo) ja ku valmiiksi masiksen oireit nii pahemk vaan olo mulla...

5.5.2014
marsku88
marsku88

Mun äiti kerran yritti auttaa mutta tokaisin siihen että kyllä minä kasvatan lapset niinkuin sinä meidät jos apua tarvin kysyn neuvoa. :) ei sen koommin ole yrittänyt auttaa kuin olen kysynyt apua. :) ja miehen äiti on välillä vain kauhistellut minun otteita että ethän pudota.. sanon vain että en.. mutta ei hän ole koskaan tuputtanut että onko liikaa vai liian vähän vaatetta..

yleensä kyllä laitan aina syksyllä ja keväällä aika lailla samanlaisen kerroksen että aluvaatteet puseron+housut ja josku villasukat riippuu säästä ja kengistä.. talvella sitten lisään sinne vielä yhden välikerroksen ja tietenkin riippuu haalarista että paljonko sinne laittaa alle. :D sitten on varalta ainakin kun oli nuorempi niin joku viltti tai yms jonka voi laittaa päälle jos näyttää et liian vähän.. käske sinä miehesi laittaa sen verran vaatetta kun hänen äitinsä laittaa niin kyllä huomaa että lapsien on hankala olla ja kärttysiä. anna kokeilla itse että millainen on sopiva vaatetus niin oppii hänkin että aina kannata kuunnella äitiä. ja voit sanoa vaikka niin että minusta tuntuu ....... tai jotain sinnepäin niin hän ei voi ottaa nokkiinsa siitä..

Tai jos sittenkään minä tein kerran niin kun äitini arvosteli minua jossain en käynyt/soittanut ollenkaan niin oppipa tavoille..

5.5.2014
nki91
nki91

Mulla taas ollut toisinpäin että vaikea saada noita hereille :) noh pikkunen onneksi herää 1 kerran yöllä syöttämään se.. mutta isompi oli sellainen että välttämättä heränny kertaakaan ja nukku pienestä asti aika hyvin yön oisko 9-12h välillä.. Sitten kun alko syömään enemmän kiinteetä niin silloin saatto herätä yöllä..

Saapa nähdä miten toisen kanssa kun alkaa olemaan hereillä enemmän ja nukkumaan yhdet päivä unet tai kahdet pienet.. en tiedä vielä miten teen sen.. jää nähtäväksi ja turha stressata sitä nyt..

5.5.2014
nki91
nki91

Meillä on neiti nukkunu alusta asti omassa sängyssä jos en nukahtanu imetettäessä mut toi oli enne muuttoa jost on jo yli vuosi. Ja muutti omaa huoneesee ku imetys loppu ja nukkuu paljo rauhallisemmi omaa huonees ku mitä sillo ku nukku meidän huoneessa. Koetin sylii nukuttaa, omas sängys heijasin pepusta, koetin lämmintä maitoa. Mikää ei auttanu. Kunnes sit olin päivän poissa ja nukku yli kahden tunnin päiväunet ja nukahti 45 minuutin huudon jälkee ja illalla normi aikaa nukkumaa. Sen jälkee rauhottu. Oon tyytyväinen ku nukkuu sinne puol 6 kuuden pintaa ku alkaa yöunille puol 6 illalla

5.5.2014
marsku88
marsku88

Mitäs kaikkea oot yrittänyt? :)

Me yritettiin kaikkea, laitettiin myöhemmin nukkuu ja aikaisemmin. Syötettiin kevyt iltapala,tuhti, syötettiin just ennen ja paljon aikaisemmin, mentiin viereen, otettiin viereen. Kaikkea yritettiin. Sit ihmiset väitti et laitetaan liian aikasten ku todettiin kun mikään ei auta ja pojan on pakko kuitenkin nukkua niin laitettiin klo19 ja poika heräs 2-3.30 välissä. Nukku 30-reilu tunnin torkut vaan. Niin meille kaikki sano et laitetaan liian aikasin :D Että mua ärsytti, kun vaikka kuinka selitti et ei auttanut et laitto myöhemmin, kokeiltu on, ja että tän ikäinen tarvii enenmmän kun 8-10h/vrk ja vielä kun oli pitkät päivät hoidossa, niin ei uskottu.

Mut meillä kesti se yli 3kk ja tosissaan heräämiset oli 2-3.30 välissä yleensä. Mä en tiiä oliko sillä merkitystä että oli yhden yön hoidossa ja nukku oli 12h ja yli 2h torkut et sai univelkoja pois, koska seuraavana yönä jatko meillä taas sitä heräämistä aikasten. Mut sit se vaan jäi pois, mies menee kyl vieläkin aamuisin sen viereen nukkuu jos herää 4aikaan. Et mä sanoisin et meillä auttoi se et mies meni viereen ja sit se 1yö muualla ja sit se et vaihe meni vaan ohi. Nyt on tosin taas yrittänyt samaa ja heränyt kaks kertaa 4aikaa, mut en usko et ottaa tavaksi (tai ainakaan toivo et ottaa enään) :D

4.5.2014
napero24
napero24

Jenkku, toi myöhempää nukkumaa laitto ja enne kukon pierasua heräämiset jatku kuukauden ja muutenki oli tosi epäsäännöllinen rytmi heräili öisin ja saattoi valvoa mont tuntia keskel yötä yms.

Napero, täyttää 19.päivä 1,5 vuotta. Kiitos ihanasta ajatuksesta. Laitoin yhdelle perhetutulle viestiä ku se pitää unikoulua :) kaikki vinkit ja neuvot otetaa tietty vastaa :)

4.5.2014
marsku88
marsku88

Marsku88: Minkä ikäinen sun lapsi on? :) Me ollaa just käyty samantyyppinen mut pahempi vaihe tuon heräämisen kanssa läpi :) Ehkä osaisin antaa jotain vinkkejä tai ainakin tukee :)

4.5.2014
napero24
napero24

Jenkku, viimeksi ku tota yritin nii heräs viel aikasemmi, puol neljän neljän aikaa ja ei saanu uudestaa sänkyy nukkuu. Mont kertaa yritin saada nukkuu uudestaa jopa 2-3 h. Ja ei nytkää nuku ku vajaa puol tuntia päiväunia. Ja jo päiväunet jättää pois nii menee yliväsyneeksi et iltahommat on pelkkää huutoa ja tappelua.

4.5.2014
marsku88
marsku88

Meil menee melkee kellon tarkkuudella :) herää aamulla yleensä puol kuuden aikaa (jostai syystä viime päivin heränny jo puol viis) ja puol 7 aikaa aamupala (yleensä murot+jugurtti tai munakokkeli ja maitoa), lounas puol 11 (lämmin ruoka), kolmelta välipala (pala leipää/jugurttia ja maitoa) ja viidelt iltapuuro. Nukkumaa meil mennää jo puol 6.

4.5.2014
marsku88
marsku88

Ei oo anoppi sit vieläkää oppinu! Täl kertaa ei oo kyse vaatteista vaa mummon mielest neiti ei saa tarpeeksi ruokaa ku tarjotaa vaa yksi lämmin ateria päiväs! Aikasemmi oli kaksi lämmmint mut sillo ei millää ruokalla maistunu kunnolla ruoka ja joutu laittaa paljo roskii sen takia. Ei näil ruoan hinnoil halua turhaa laittaa ruoksa jonks joutuu sit laittaa roskii ki neidille ei kelpaa eväs. Vaihettii sit toinen lämmin välipalaa ja joha alko kaikil aterioil maistuu ruoka. Yritin selittää sitä mut ei kuunellu, jankkas vaa et pitää tarjota toinen lämmin ruoka. Meinasin sanoa et tee sit lastensuojelu ilmotus jos neiti näkee nälkää sun mielest! Mut en viittiny ku siit ois sit seurannu ilmi sota...ja ku niide toine lapsi otti justii asumuseron miehee ja ne sit vetää kauheet paineet sen takia. Iha käsittämätöntä mun mielest!

3.5.2014
marsku88
marsku88

voih..

meillä on mun mummoni samanlainen:/ rakas ihminen minulle, mutta hyvin hyvin harvoin nähdään, ja vain vähän kerrallaan, osaksi siksi,  ettei meistä kukaan vain siedä sitä neuvomismäärää. hyväähän tuo  vain tarkoittaa, mutta pahoittaa mielensä jos sille sanoo että kyllä myö ite osataan ja tiietään. ja ihan siis kaikkeen mahdolliseen puuttuu. oli sitten lapsella liian vähän päällä tai epäkäytännölliset kengät tai miulla taas liian räikeä tukka tai epäsovinnainen ammatti tai tai...

noh, hänen aikanaan ei ollut tatuointeja/lävistyksiä/räikeitä tukkia, ei vuorotöitä äideillä, kovaäänisiä harrastuksia tai mitään, vaan lapset leikki varmaan käpylehmillä kesät talvet villavetimissä.  mutta piru vie! välillä oikein hatuttaa  että tekisi mieli pahastikkin tölvästä,  mutta ei viitti. maailma muuttuu ja  myö mukana, tai ainakin yritetään parhaamme siinä sinnitellä:)

hulluinta oli, kun mummoni taivasteli että voinko mie muka jättää lapsen kahestaan isänsä kanssa:O! siis josko pappani ei kakaroitaan hoitanu,  niin eihän se ny jumankauta tarkota sitä ettäkö kaikki  miespuoliset oisi samanlaisia uusavuttomia lasten kanssa. voin mie ainakin tyytyväisin mielin  jättää vaikka vastasyntyneen miehelleni hoiviin jos ytarve vaatii, ja luottaa siihen että hän kyllä tietää mitä tekee.

eli niin. aina kun  isomummulla käydään, on lapsilla vaatetta enempi kuin tavallisesti  (mielummin kaikilla  meillä pikkuhiki kuin kokoaikanen valitus...) ja meillä tatuointeja piilossa. sitten  vaan nieleskellään aina  jos toinen tullee korjaamaan "väärää asentoa" lapsen sylissäpidossa tai jotain.. äitini tuosta oli pahastikkinjoutunu kärsimään, mie taidan päästä aika vähällä kun niinharvakseen nähään, että ehkä mie sen kestän sillä haavaa.

27.8.2013
Blanco
Blanco

Ja itel on muutenki itseluottamuksen ja -arvostuksen kanssa ongelmia nii ei kyl auta yhtää et on jankuttamassa et ei lapsel oo tarpeeksi vaatetta. Ja itel sellane tausta et tuntuu monest huonon päivän ettei munlaisella pitäs edes olla lasta olleskaa, ku osaa ees hoitaa tai huolehtia et on tarpeeksi vaatetta, ku itel ei oo käytännössä ollu äitiä olleskaan vaan isäntä hoitanu kaikki. Ei siin muute mitää mut mies peesaa kaikessa äitiään jolle ei ei auta sanoa ei. Se jankkaa nii kaua et saa tahtonsa läpi!

27.8.2013
marsku88
marsku88

Toisaalta mummo varmaan ajatteli, ettei tarpeeksi usein vaippaa vaihdeta kun vauvan pylly tahtoi olla punainen... mutta jotenkin siinä myllerryksessä se kommentti ei tuntunut huolenpidolta, vaan arvostelulta, kun sitä vaippaa vaihtoi koko ajan jo muutenkin... ehkä yleensäkin kommenteissa mitä lasten äideille, varsinkin vasta synnyttäneille, sanoo... tulisi olla harkitsevan varovainen...

27.8.2013
mumx2
mumx2

Ja ehkä siinä loukkasi se, että epäiltiin, että en vaihtaisi vaippoja tarpeeksi usein :/ kait siinä oli herkillä muutenkin, ensimmäisen lapsen kanssa lapsi joutui aluksi olemaan teholla yms. niin vaikutti tunteisiin ja siihen miten koin äitiyden.

27.8.2013
mumx2
mumx2

Yhden kerran muistan, joka loukkasi... oli se, kun ensimmäinen lapseni kohdalla vauvan pylly paloi herkästi aika lailla sen jälkeen kun palasimme kotiin sairaalasta... ja anoppi oli tämän lapsen kanssa innokas auttaja, eikä siinä mitään... mutta kerran hän sitten sanoi, että pitäisikö sinun vaihtaa vaippoja vähän useammin. Ja minä siihen, että mitään muutahan tässä en tee, vauva kakkasi tosi usein, joka johtui( näin myöhemmin ymmärrän vasta, silloin en sitä tajunnut miksi vauvalla tuli koko ajan kakkaa joka palatti pyllyn ja kun neuvolastakin sanoivat että se on normaalia) siitä että jouduin vielä kotona syömään antibiootteja, sairaalasta oli vain sanottu että voi imettää, mutta kukaan ei kertonut että vauva voi kärsiä sen vuoksi polttavista kakoista ja pylly on punainen... tosiaan tämän ensimmäisen kanssa, yölläkin useamman kerran kakkavaippaa vaihdoin, vaikka useinkaan(ainakaan toinen lapsistamme) vauvat ei niin paljon öisin kakkaa...

27.8.2013
mumx2
mumx2

Meilläkää ei mummot ja papat oo koittanu syöttää mitään, isomummo sen sijaan olisi kovasti jäätelöä tyrkyttänyt meijän silloiselle 4kk vauvalle :D

Mut siis tuo anoppi... sen mielestä meijän lapsella on joko liikaa tai liian vähän päällä "ettei vaan kuuma ole, otetaan vähän tätä paitaa pois ja sukat kanssa" "ettei sille vaan kylmä tule" ja kietoo vilttiin..-.-

Hän myös on meillä lasta hoitaessaan vaihtanut lastenhuoneessa järjestystä, vaatteet vaihtuu jokakerta kun on hoitamassa. Vaipat tippuu jalasta ja  valskaa läpi kun ei uskalla laittaa tarpeeksi kireälle.. "onkohan sen nyt hyvä olla noin ja näin, tällein ois varmaan parempi.." . Yleensä tulee lause: "saanko neuvoa?" jos lapsi itkee eikä heti rauhotu.. no hitto et saa :D kyllä mie lapseni rauhoitan....

Mää en vaan enää jaksa kuunnella sen neuvoja ja juttuja..

27.8.2013
Tii03
Tii03

Meidän appivanhemmat olisi tosi pienelle, varmaan reilusti alle vuoden ikäiselle halunneet syöttää makkaraa, karkkia yms. en muista tarkalleen kuinka monta kuukautta ovat olleet lapset mutta kuitenkin reilusti alle vuoden, ei siis edes lähelle vuotta ole olleet... eli kyllä ne appivanhemmat ja joskus omatkin vanhempani, osaavat lohkaista asioita, jotka ei enää tämän päivän tietämyksen mukaan oikein mee aina ymmärrykseen... :)

27.8.2013
mumx2
mumx2

Voi ei... Tulee mieleen meidän vauva-aika... Noh olin sillon aika stressaantunu itte ja väsynyt ja en kestäny yhtään ylimäärästä huomautusta lähipiiristäni... Meillä siis vähän vastaava tilanne, eli miehen äiti alan ammattilainen, mutta onneksi mies sentään on yleensä minun puolella, ettei tarvii molempia vastaan taistella. Tää kuvio on kumminkin hepottanu ajan myötä kun tyttö on kasvanut, eli hyvin harvoin edes keskustellaan kasvatukseen liittyvää...

Mutta silloin kun tyttö oli alle vuoden, niin oli aika tunneherkkää kaikki. Otin itseeni aivan kaikesta ja tuntui, että muut tietävät paremmin miten mun vauvaa hoidetaan... Tyttö on hyvin herkkä ja vauvana oli paljon vatsavaivoja ja siksi meillä itkettiin paljon ja mä olin henkisesti ja fyysisesti tosi väsynyt. Mutta annas olla kun joku tuli kylään, tai me mentiin kylään, nin tyttö oli kuin pulmunen, ei itkeny ja oli rauhallinen... Ja kaikka hokivat kuorossa kuinka kiltti vauva meillä on... Ja voitte arvata kuinka tommonen risoo, kun yrität kertoa mitä ongelmia on, niin KUKAAN ei uskonut, eihän noin kiltti vauva!!! Eli tuntu että kaikki sanoo päin naamaa että mä olen seonnu tai jotain! Tai että liiotelen, että olen vaan nyt ylisuojeleva/reagoiva äiti...

Tyttö on melkoinen jäärä ja omaa tahtoa löytyy ja hänen hoitajansa kutsuvat justiinaksi :) Ja kyllä mua niin huvitti, kun kaksi vuotiaaksi asti tuo anoppini jaksoi hokea kuin hyväluontonen lapsi meillä on, kun samaan aikaa hoitajat sanovat, että ompa teillä kova päinen likka. Noh nyt viimeseen vuoteen en ole enää kuullut noita kommentteja, että liekö jo sitten anopillekin selvinnyt, että osaa tuo likka myös kiukutella!

Ja eihän siinä mitään, ihana tyttö kaikinpuolin ja hän osaa olla todella kultainen, mutta hölmöintä on, että jos moneen kertaan sanon, että on ongelmaa tämän ja tämän asian kanssa, niin minusta on törkeää, ettei uskota sanaakaan, kyllä kai oma äiti tuntee lapsensa, kenen kanssa on 24/7, niin se vähättely ottaa vaan päähän. Ja sitten tulee semmonen tunne, että alat puheillasi luomaan lapsestasi hirviötä, kun todistelet niitä huonoja puolia... Pysyköhän kukaan kärryillä :D

Mutta voimia vaan tässä taistelussa, on todella ikävää, että joudut tuommosta sietään ja vieläpä jos miehesi ei tue sinua täs asiassa. Hoitaako miehesi kuinka paljon lasta, siis onko hänellä oikeasti itsellä tietämystä vai onko vaan automaattisesti äitinsä puolella? Ja mitä tulee tohon ylipukemiseen, niin hoitajathan tekee sitä, koska eivät halua vilustuttaa lapsia. Ne kumminkin on heidän vastuullaan hoidossa ollessaan... Joten pelaavat varman päälle!

27.8.2013
Taikatyttö
Taikatyttö

noh, minä oon tässäki asiassa vähä vastarannan kiiski, en anna mennä toisesta korvasta sisää ja toisesta ulos ku minä sanon että jos minä tarviin ohjeita ni minä niitä pyydän, jos et kuule pyyntöä ni pidä omana tietonas.. en kylläkään aina noin kauniisti :D 

ja tuohon anopin tai oman äitin teilaamiseen tai isän tai kenen hyvänsä olen hyvin topakasti sanonut että säännöt on samat kotona ja vierailla ja jos ei ole ni sitte pysytään kotona.. 

tuota liian pienelle syöttämistä mä en oo ikinä voinu käsittää. onko oikeesti nii vaikee tajuta että se 3 sekunnin huvi minkä mummo siitä saa on sille lapselle 3 vrk kipu ja tuska.
meillä ainaki tyttö kiemurtelee ja huutaa useamman päivän ku mahaan sattuu mutta ku on vaa nii hauska syöttää muutaman kuukauden ikäselle millo mitäki, jäätelöö, kermavaahtoo, pullaa..
en voi kyllä välittämisestä puhua kun tieten tahtoen haluaa tuommosen tuskan aiheuttaa, päinvastoin, en todellakaan ymmärrä ku varotettu on monet kerrat.

27.8.2013
ninnup
ninnup

Meillä vaan uhkailtiin että hän aikoo tehä jatkossakin niin me sanottiin sit et ei tuu enään hoitoon ilman että toinen meistä on paikalla :D Mut tuon jälkeen sen meni niin henkilökohtaisuuksiin että kyl mie pidän kunnon tauon siitä ihmisestä ja niin pitää lapsikin. Mies saa ottaa yhteyttä kun haluaa mun puolesta :) Mut eipä silläkään oo ollut haluja siihen...

27.8.2013
napero24
napero24

Toi herkkujen tunkeminen taitaa olla yleinen vaiva. :/

Meillä kans sota syttyi siitä, että me ei annettu lapsen syödä karkkia ENNEN ruokaa koska se ei olisi syönyt ruokaansa. Appiukko alkoi salaa syöttämään karkkia tuolle ja sit ihmetteli ku ei ruoka maistu. no hetihän me kysyttiin pojalta et onko ukki antanu karkkia "joo" No siinä selitys ettei ruoka maistu. Ja ukki oli korvat punasena ku sille motkotettiin että miten pirun vaikeeta on uskoa mitä me sanotaan. Että karkkia saa kun ruoka on syöty kunnolla. Jos ruoka ei kelpaa ni ei tule herkkujakaan.

Kyllä se sen sitten sisäisti sen puolen vuoden tauon aikana.

27.8.2013
misukka
misukka

Meillä ei uskottu että makeaa ei syötetä vielä meidän lapselle..6kk jakso siitä kinata ja aina melkein kun syötiin jotain ja lapsi ei saanut niin oikein lällytti lapselle että voi voi ku et saa. Sit vaikka kirkkain silmin oli luannut meille et mitään ei anna ennen ku annetaan lupa, niin meni antaa meidän selän takana lapselle..:( Sit kun sanottiin nätisti et et tee enään noin, me ei niin haluta tehä niin suuuttu tyystin MEILLE (?) ja koko juttu räjähti käsiin ja nyt ei olla pidetty puolin ja toisin yhteyttä muutamaan viikkoon..

27.8.2013
napero24
napero24

Meillä appiukko sai kunnon läksytyksen kun alkoi vesittää minun ja miehen kieltoja esikolle.

Lähes puoli vuotta mökötti kun häntä ojennettiin mutta ottipahan opikseen.

Isovanhemmilla eikä KELLÄÄN aikuisella ole oikeutta vesittää vanhemman ohjeita lapselle! Poikkeus tietysti lapselle vaaralliset ohjeet. Mutta kyllä tämä emo ärähtää jos meidän lapsille mennään sanomaan että älä kuuntele äitiä.

27.8.2013
misukka
misukka

Semmosia ne on ♥

täällä kanssa anoppi aina luulee tietävänsä asiat paremmin. Se ei minua niinkään haittaa että luulee tietävänsä. Mutta auta armias kun on meillä kylässä ja isi tai äiti komentaa ja kieltää niin anopin on ihan pakko sanoa se viimeinen sana. Ja jos äiti vaikka kieltää jonkun jutun tai sovitaan pojan kanssa joku diili, tulee anoppi ja teilaa täysin kaiken. TODELLA RAIVOSTUTTAVAA! Kuitenkin meidän kotona ja meidän lapsi niin minun mielestä jos äiti tai isi sanoo jotain niin se on viimeinen sana. 

mun äiti ei onneksi paljoa neuvo, sai varmaan tarpeekseen kun neuvoi siskoani lastenhoidossa ja sehän sanoi näpäkästi takaisin :D ainut mistä mun äiti motkottaa on se kuinka huolissaan se on lapsesta että voi tippua sohvalta tai jotain muuta yhtä järkevää :D:D unettomia öitä sai nyt viimeiseksi siitä että poika nukkuu nykyään isojen lasten sängyssä jossa on kyllä laidat joka suuntaan mutta on sitä mieltä että voi sieltä tippua :D:D:D 

semmosia ne on. elämä opettaa ja ehkä ne mummut ja anopitkin joskus vähän relaa.

27.8.2013
mammae11
mammae11

Mun anoppi on ihan samanlainen ja sillä verukkeella että on kasvattanut 2 lasta...:D Nyt se päätti vähän aikaan sitten kun 6kk jankkaamisella ei saanut tahtoaan läpi niin teki meidän selän takana sitten-.-.

27.8.2013
napero24
napero24

Melkoisen rasittavaa :/ Ja kurjaa.

Kysypä siltä mummulta joskus että miksi se kuvittelee ettet sinä osaa omaa lastasi hoitaa.

Yleensä äiti on kuitenkin se joka lapsensa parhaiten tuntee. Ei kukaan, joka lasta harvakseltaan hoitaa.

Tuntuu ettei nuo ammattilaiset osaa käsitellä lapsia yksilöinä vaan kaikkia käsitellään yhtenä isona massana. Ulkona on tämän verran lämmintä ja laitetaan sekä vilukissalle että kuumaveriselle yhtä paljon vaatetta päälle vaikka toinen vieläkin palelee ja toinen kiehuu vaatteissaan.

Meillä pph:n varahoidossa (päiväkodissa) eivät osaa vaippaa laittaa niin kireälle että se pysyisi päällä. Aina roikkuu polvissa kun kotiin tulee.

27.8.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...