Mummo joka tietää kaiken paremmin...

Koska on ammattilainen ja mies asettuu ain mummom puolelle (miehen äiti)! Taas alkaa kohta kylmät ilmat ja ainane riitely et ei ole tytöllä tarpeeksi vaatetta päällä mummon mielest ja isä on samaa mielt mummom kanssa. Ja mun mielest on tarpeeksi vaatetta ja sit neiti paistuu ja kiukkunen ku on hankala olla. Mut siltiki mummo tietää paremmi ku äiti sen takia ku on ammattilainen ja niin pitkään tehny työkseen tätä. Lastenhoitaja ollu ja nykyää päivähoidon aluevastaava. Vissiin sitä on sit nii tyhmä ja osaamaton ku kaiken tietää mummo paremmi!

27.8.2013
marsku88
marsku88
1 year, 10-month-old toddler

Ollaan sanottu toi ja ei oo sen jälkee vaatteisiin puuttunu ku sen yhden kerran ku lähdettii sielt vauhdilla ja ei menty takas vaik soitti ja pyysi. Ja ny ruoan suhtee nii kysyin miehelt et pistäkkö eelle porukoiden piristämisen (ottaa liia henk koht toisen lapsen eron ja sen takia ovat vetäneet kunnon stressin ja väsymyksen) vai mun jaksamisen (oli viime viikko sen verran raskas et hetken aikaa tosissaa pelkäsin masennus uusi (nuoren ollu keskivaikea masis) nii sano et rauhotetaan ny tilane joksikin aikaa ja käydää siel reissussa (ollaa lähdös viikon päästä lappiin mökille viikoksi ja koko talvi venytetty senttejä et päästää sinne. Oli nimittäi nii paska olo sem kerran visiitin jälkee et meinasin sanoa et kos kerta pidetää tyttöä näläs sen mielest nii tekee sit lastensuojelu ilmotuksen ja puol yötä valvoin ja mietin et oonko oikeest nii huono äiti (aikoinaa isä ja mummi tuhos nii lahjakkaasti mun itsetunnon ja -luottamuksen et jokaisen arvostelun jälkee tulee tollane olo) ja ku valmiiksi masiksen oireit nii pahemk vaan olo mulla...

5.5.2014
marsku88
marsku88

Meillä on neiti nukkunu alusta asti omassa sängyssä jos en nukahtanu imetettäessä mut toi oli enne muuttoa jost on jo yli vuosi. Ja muutti omaa huoneesee ku imetys loppu ja nukkuu paljo rauhallisemmi omaa huonees ku mitä sillo ku nukku meidän huoneessa. Koetin sylii nukuttaa, omas sängys heijasin pepusta, koetin lämmintä maitoa. Mikää ei auttanu. Kunnes sit olin päivän poissa ja nukku yli kahden tunnin päiväunet ja nukahti 45 minuutin huudon jälkee ja illalla normi aikaa nukkumaa. Sen jälkee rauhottu. Oon tyytyväinen ku nukkuu sinne puol 6 kuuden pintaa ku alkaa yöunille puol 6 illalla

5.5.2014
marsku88
marsku88

Jenkku, toi myöhempää nukkumaa laitto ja enne kukon pierasua heräämiset jatku kuukauden ja muutenki oli tosi epäsäännöllinen rytmi heräili öisin ja saattoi valvoa mont tuntia keskel yötä yms.

Napero, täyttää 19.päivä 1,5 vuotta. Kiitos ihanasta ajatuksesta. Laitoin yhdelle perhetutulle viestiä ku se pitää unikoulua :) kaikki vinkit ja neuvot otetaa tietty vastaa :)

4.5.2014
marsku88
marsku88

Jenkku, viimeksi ku tota yritin nii heräs viel aikasemmi, puol neljän neljän aikaa ja ei saanu uudestaa sänkyy nukkuu. Mont kertaa yritin saada nukkuu uudestaa jopa 2-3 h. Ja ei nytkää nuku ku vajaa puol tuntia päiväunia. Ja jo päiväunet jättää pois nii menee yliväsyneeksi et iltahommat on pelkkää huutoa ja tappelua.

4.5.2014
marsku88
marsku88

Meil menee melkee kellon tarkkuudella :) herää aamulla yleensä puol kuuden aikaa (jostai syystä viime päivin heränny jo puol viis) ja puol 7 aikaa aamupala (yleensä murot+jugurtti tai munakokkeli ja maitoa), lounas puol 11 (lämmin ruoka), kolmelta välipala (pala leipää/jugurttia ja maitoa) ja viidelt iltapuuro. Nukkumaa meil mennää jo puol 6.

4.5.2014
marsku88
marsku88

Ei oo anoppi sit vieläkää oppinu! Täl kertaa ei oo kyse vaatteista vaa mummon mielest neiti ei saa tarpeeksi ruokaa ku tarjotaa vaa yksi lämmin ateria päiväs! Aikasemmi oli kaksi lämmmint mut sillo ei millää ruokalla maistunu kunnolla ruoka ja joutu laittaa paljo roskii sen takia. Ei näil ruoan hinnoil halua turhaa laittaa ruoksa jonks joutuu sit laittaa roskii ki neidille ei kelpaa eväs. Vaihettii sit toinen lämmin välipalaa ja joha alko kaikil aterioil maistuu ruoka. Yritin selittää sitä mut ei kuunellu, jankkas vaa et pitää tarjota toinen lämmin ruoka. Meinasin sanoa et tee sit lastensuojelu ilmotus jos neiti näkee nälkää sun mielest! Mut en viittiny ku siit ois sit seurannu ilmi sota...ja ku niide toine lapsi otti justii asumuseron miehee ja ne sit vetää kauheet paineet sen takia. Iha käsittämätöntä mun mielest!

3.5.2014
marsku88
marsku88

voih..

meillä on mun mummoni samanlainen:/ rakas ihminen minulle, mutta hyvin hyvin harvoin nähdään, ja vain vähän kerrallaan, osaksi siksi,  ettei meistä kukaan vain siedä sitä neuvomismäärää. hyväähän tuo  vain tarkoittaa, mutta pahoittaa mielensä jos sille sanoo että kyllä myö ite osataan ja tiietään. ja ihan siis kaikkeen mahdolliseen puuttuu. oli sitten lapsella liian vähän päällä tai epäkäytännölliset kengät tai miulla taas liian räikeä tukka tai epäsovinnainen ammatti tai tai...

noh, hänen aikanaan ei ollut tatuointeja/lävistyksiä/räikeitä tukkia, ei vuorotöitä äideillä, kovaäänisiä harrastuksia tai mitään, vaan lapset leikki varmaan käpylehmillä kesät talvet villavetimissä.  mutta piru vie! välillä oikein hatuttaa  että tekisi mieli pahastikkin tölvästä,  mutta ei viitti. maailma muuttuu ja  myö mukana, tai ainakin yritetään parhaamme siinä sinnitellä:)

hulluinta oli, kun mummoni taivasteli että voinko mie muka jättää lapsen kahestaan isänsä kanssa:O! siis josko pappani ei kakaroitaan hoitanu,  niin eihän se ny jumankauta tarkota sitä ettäkö kaikki  miespuoliset oisi samanlaisia uusavuttomia lasten kanssa. voin mie ainakin tyytyväisin mielin  jättää vaikka vastasyntyneen miehelleni hoiviin jos ytarve vaatii, ja luottaa siihen että hän kyllä tietää mitä tekee.

eli niin. aina kun  isomummulla käydään, on lapsilla vaatetta enempi kuin tavallisesti  (mielummin kaikilla  meillä pikkuhiki kuin kokoaikanen valitus...) ja meillä tatuointeja piilossa. sitten  vaan nieleskellään aina  jos toinen tullee korjaamaan "väärää asentoa" lapsen sylissäpidossa tai jotain.. äitini tuosta oli pahastikkinjoutunu kärsimään, mie taidan päästä aika vähällä kun niinharvakseen nähään, että ehkä mie sen kestän sillä haavaa.

27.8.2013
Blanco
Blanco

Ja itel on muutenki itseluottamuksen ja -arvostuksen kanssa ongelmia nii ei kyl auta yhtää et on jankuttamassa et ei lapsel oo tarpeeksi vaatetta. Ja itel sellane tausta et tuntuu monest huonon päivän ettei munlaisella pitäs edes olla lasta olleskaa, ku osaa ees hoitaa tai huolehtia et on tarpeeksi vaatetta, ku itel ei oo käytännössä ollu äitiä olleskaan vaan isäntä hoitanu kaikki. Ei siin muute mitää mut mies peesaa kaikessa äitiään jolle ei ei auta sanoa ei. Se jankkaa nii kaua et saa tahtonsa läpi!

27.8.2013
marsku88
marsku88

Meilläkää ei mummot ja papat oo koittanu syöttää mitään, isomummo sen sijaan olisi kovasti jäätelöä tyrkyttänyt meijän silloiselle 4kk vauvalle :D

Mut siis tuo anoppi... sen mielestä meijän lapsella on joko liikaa tai liian vähän päällä "ettei vaan kuuma ole, otetaan vähän tätä paitaa pois ja sukat kanssa" "ettei sille vaan kylmä tule" ja kietoo vilttiin..-.-

Hän myös on meillä lasta hoitaessaan vaihtanut lastenhuoneessa järjestystä, vaatteet vaihtuu jokakerta kun on hoitamassa. Vaipat tippuu jalasta ja  valskaa läpi kun ei uskalla laittaa tarpeeksi kireälle.. "onkohan sen nyt hyvä olla noin ja näin, tällein ois varmaan parempi.." . Yleensä tulee lause: "saanko neuvoa?" jos lapsi itkee eikä heti rauhotu.. no hitto et saa :D kyllä mie lapseni rauhoitan....

Mää en vaan enää jaksa kuunnella sen neuvoja ja juttuja..

27.8.2013
Tii03
Tii03

Toi herkkujen tunkeminen taitaa olla yleinen vaiva. :/

Meillä kans sota syttyi siitä, että me ei annettu lapsen syödä karkkia ENNEN ruokaa koska se ei olisi syönyt ruokaansa. Appiukko alkoi salaa syöttämään karkkia tuolle ja sit ihmetteli ku ei ruoka maistu. no hetihän me kysyttiin pojalta et onko ukki antanu karkkia "joo" No siinä selitys ettei ruoka maistu. Ja ukki oli korvat punasena ku sille motkotettiin että miten pirun vaikeeta on uskoa mitä me sanotaan. Että karkkia saa kun ruoka on syöty kunnolla. Jos ruoka ei kelpaa ni ei tule herkkujakaan.

Kyllä se sen sitten sisäisti sen puolen vuoden tauon aikana.

27.8.2013
misukka
misukka

Meillä appiukko sai kunnon läksytyksen kun alkoi vesittää minun ja miehen kieltoja esikolle.

Lähes puoli vuotta mökötti kun häntä ojennettiin mutta ottipahan opikseen.

Isovanhemmilla eikä KELLÄÄN aikuisella ole oikeutta vesittää vanhemman ohjeita lapselle! Poikkeus tietysti lapselle vaaralliset ohjeet. Mutta kyllä tämä emo ärähtää jos meidän lapsille mennään sanomaan että älä kuuntele äitiä.

27.8.2013
misukka
misukka

Melkoisen rasittavaa :/ Ja kurjaa.

Kysypä siltä mummulta joskus että miksi se kuvittelee ettet sinä osaa omaa lastasi hoitaa.

Yleensä äiti on kuitenkin se joka lapsensa parhaiten tuntee. Ei kukaan, joka lasta harvakseltaan hoitaa.

Tuntuu ettei nuo ammattilaiset osaa käsitellä lapsia yksilöinä vaan kaikkia käsitellään yhtenä isona massana. Ulkona on tämän verran lämmintä ja laitetaan sekä vilukissalle että kuumaveriselle yhtä paljon vaatetta päälle vaikka toinen vieläkin palelee ja toinen kiehuu vaatteissaan.

Meillä pph:n varahoidossa (päiväkodissa) eivät osaa vaippaa laittaa niin kireälle että se pysyisi päällä. Aina roikkuu polvissa kun kotiin tulee.

27.8.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...