Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

mikä ehkäisy

Olen alkanut pohtimaan nyt ehkäisyä (toivottavasti ei liian myöhään :D ). Eli vauva on nyt noin puoli vuotias ja imetän vielä. Ennen soseiden alotusta ei tarvinnu miettiä ehkäisyä kun luotettiin tuon imetyksen tehoon. Nyt kuitenkin yhet menkat tuli ni  pisti miettimään, että pitäis varmaan jotain keksiä :D seuraavaa lasta aletaan yrittää ens keväänä (ei tosin maailmaa kaada jos tapahtuu aiemmin, mut sotkee vaan vähä muita kuvioita) ni kierukkaa en halua ja minipillerit pistää pään sekasin. Kierrostakaan ei oo hajua vielä, et varmoja päiviä ei voi ennakoida. Kumi meillä nyt ollu, mut sen kanssa ei tunnu miltään :/ mitä ehkäisyjä käytätte? Mitä niitä nyt on jotain laastareita ja vaahtoja yms.

20.8.2013
niina_4
niina_4

Me aloitettiin heti, kun tuli tilaisuus, just sen takia, et tytönkin kanssa meni melkeinpä reilu vuosi. Tän kans tärppär ekasta, mikä olikin ihan uskomatonta! Tsemppiä sinne, mitä ikinä päätättekään :)

23.8.2013
carata
carata

Taitaa ne menkat alkaa viikonloppuna, sen verran "myllertää" masussa. Sittenpä se oliskin normikierto heti alusta (4vk). Voiskin yrittää kuunnella omaa kehoa, niin ei tarviis ehkäisyä hommata. Hitsi kun toisaalta tekis mieli alkaa yrittämään jo heti, mut järki sanoo, et keväällä vasta. Pelottaa vaan, et joutuu taas odottamaan tosi kauan ennen kun meille seuraava pikkuinen suodaan :/

23.8.2013
niina_4
niina_4

Pakko sanoa tuosta ehkäisystä vaan, että meillä oli kondomi käytössä ja tulin siltikin raskaaksi, että todellinen ihmelapsi tuo meidän minimies ♥

21.8.2013
napero24
napero24

Kerran eksän kans kokeiltiin tota keskeytystä, ku ei kumia löytyny siihen hätään ja se kerta riitti.

21.8.2013
miima_
miima_

Meillä keskeytetty toimi reilun vuoden. Vauvan annettiin lupa tulla ja siihen meni melkeinpä reilu vuosi myös. Jos tässä tapauksessa oli keväällä tarkoitus kuitenkin vauvaa yrittää, niin miksi ei? Imetyessä ehkäisy vaihtoehdot on joko minipillerit tai kierukka.

20.8.2013
carata
carata

Kannattaa kokeilla myös eri kumi-vaihtoehtoja. Ite en ainakaa pahemmin tykkää mistää perus kumeista, vaa ne extra ohuet on ollu huomattavasti parempi vaihtoehto.
Ja joku tuolla sano et lopettaa kesken ja mies laukoo muualle, nii ei toimi -nimimerkillä kerran touhutipasta plussan saanut. Ei oo toki tää raskaus.

20.8.2013
miima_
miima_

Ehkäisyrengas ja -laastari on yhdistelmähormonia, eli niitä ei voi imettäessä käyttää...

20.8.2013
nassikka
nassikka

Laskeskelin et aikasintaan 8kk päästä vois alkaa seuraavaa puuhaamaan, niin ettei muita suunnitelmia hankaloittas. Ja kuten jo alussa totesin, niin ei nyt kuitenkaan ole varmaa mietinkö koko ehkäisyä jo turhaa eli onko "vahinko" jo käyny :) sen kyllä tiesin että ei imetykseenkään voi luottaa 100%. Että riskillä ollaan menty :)

20.8.2013
niina_4
niina_4

Kyllä mä miettisin sitä ehkäisyrengasta keskeytetyn sijaan. En tiedä saako ehkäisyrengasta jos imettää, mutta keskeytetty ei ole mikään ehkäisy keino. Vähän sama ku luottais imetykseen raskauden ehkäisyssä. :D Yleisimmät harhaluulot on juurikin noi keskeytetty ja imetys ettei voi tulla raskaaksi :)

20.8.2013
AlliU
AlliU

Mä en luottais kans tuohon imetykseen. Mulla tosin imetys piti menkat poissa 8kk ja ekojen menkkojen jälkeen tulinkin heti raskaaks. Jos keväällä vauva saa tulla, niin en aloittais mitään hormonaalista ehkäisyä. Eli kumilla mentäis tai sit keskeyttäen, eli mies tulis muualle, kuin sisälle. Jos mies on päällä, niin miehen on helppo tulla naisen vatsan päälle ja jos villi on, niin kyllähän se mies ylemmäkskin voi tulla ;) Mut itse en aloittais minipillereitä ja melkein 200€ maksava kierukka on melko turha tuolle ajalle. E-pillereitä et saa, laastareihin en luottais. Kapselikin turha tuolle ajalle. Renkaan toimintakin on musta arveluttava.

20.8.2013
carata
carata

Eipä sit itselle tullu tuo ehkäisyneuvola mieleen :P täytyypä soittaa sinne! Kyllähän se kumi olis helpoin, mut haluun minäkin nauttia touhuilusta tällä välin :)

20.8.2013
niina_4
niina_4

Mä itse asiassa pohdin tota samaa asiaa, vaikka kuopus on jo 11kk ja oon lopettanu imettämisen :D meen maanantaina ehkäisyneuvolaan juttelemaan noista ehkäisyasioista ja ite mietin et kokeilisin laastasia tai sitä kapselia mikä laitetaan ihon alle. Ja mulla ei siis vielä ees menkat oo tullu, joten niitä odotellessa :D ja raskaana en ole siis :) tsemppiä päätökseen!

20.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
5-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...