imetys ja paino

miten teillä muilla on imetyksen aikainen paino heitellyt eri vauvojen kanssa? minulla on siitä outo tilanne että esikoisesta tuli siis 12kg raskauskiloja ja synnärille jäi 3kg, vauva oli pieni (2,7kg) ja sen enempää ei sitten imettäessäkään tippunut (8kk). nyt sitten 1v jälkeen kun aloin odottaa tätä toista, mulle tuli 4kg koko raskausaikana! (vaikka söin koko loppuraskauden herkkuja joka pv) :D joo vauva oli yli 3kg ja terve ja syyksi olen laittanut pieneen painonnousuun tiheät raskaudet ja että uusi vauva käytti esikoisenkin ajan vararasvat :D nyt sitten mulla jäi synnärille heh kaikki raskauskilot, mutta olen vielä tiputtanut sen jälkeen kotona 2kg 2vkssa!? onko tää tahti ihan ok?? vauva kyllä syä paaaljon tiheämmin kuin säännöllinen esikkomme mutta ihmettelen olenko edes terve enää? olen siro joten varaa ei olisi enää laihtua.... maitoa kyllä tulee hyvin. mikähän on ja voiko joku esim kilpparisairaus tehdä tällästä???? =)

14.8.2013
AMP91
AMP91

Mä syön aamupalan, kaks lämmintä ruokaa, iltapalan ja joskus välipalan. Melko samoihin aikoihin, kuin muksu. Ruoka ajathan on usein ne, mitkä laihduttaa. Se, että syö säännöllisesti jotain. Tietenkään ei voi vetää naamaan mitä sattuu, mut kuitenkin. Itse olen jaksanut paljon paremmin, kun syön säännöllisesti. Juomisen suhteen olen huono ja alkuun kun imetinkin, niin tuntui välillä siltä, että ei käynyt koskaan vessassa pissalla, kun ei ollut hätä. Nyt tyttö on 1v ja imetän enää päivällä ennen päiväunia ja illalla ennen yöunia. Joskus yöllä herää hampaiden takia ja haluaa tissiä.

20.8.2013
carata
carata

Imettäminen ottaa susta sen kaiken, mitä maito tarvii! Syö siis enemmän, jottei maito lopu ja ettet kokonaan kuihdu. Muista myös juoda hyvin.

20.8.2013
carata
carata

oon siis myös ollut ennen lapsia sitä tyyppiä etten lihonut mistään, en mistään, ja söin kuin hevonen (enemmän kuin isokokoinen mieheni) :D. esikoisen imetysaikana kun yksikään kilo ei lähtenyt ja ne ihanat vanhat vaatteet eivät koskaan menneetkään päälle oli se vähän shokki. imetin 8kk eikä senkään jälkeen ne vanhat vaatteet menny niin oli se vähän masentavaa. no saimpahan paljon uusia vaatteita :D sitten toista odottaessa mietin jo että tuleeko tähän päälle nyt taas uudet +12 raskauskilot jotka ei nekään lähde ikinä ja ihme ja kumma painoa ei raskausaikana tullut melkein yhtään ja kaikki jäi synnärille ja nyt vähän ylimäärästäkin lähti joten olen todellakin iloinen mutta erittäin hämmentynyt. kaikki sanovat että kaksi eri raskautta voi olla erilaisia mutta että paino heittelee näin niin on se outoa :D

nyt itseasiassa en ole enää laihtunut kuin uudet 2kg mutta tähän tämä varmaan jääkin =) olisi kannattanut säästää ne vaatteet mitä pidin ennen esikoista koska nyt ne ehkä menisi :D heh.... pelästyin vaan näin erilaista meininkiä.. syön kumminkin 2 lämmintä ateriaa ja aamu+iltapalan ja osaan myös herkutella välillä.. juon myös varmaan 5l vettä ja ei tuo esikoinen nyt niin hirveästi laita liikkumaan.. :P mutta pidetään peukkuja että paino pysyisi nyt tässä vaikka sitten =) ja että osaisi syödä oikein sitten kun imetys ja kova kuluttaminen loppuu....

19.8.2013
AMP91
AMP91

Minusta tuo ei kuulosta yhtään huolestuttavalta. Ite esikon aikaan menetin ekan 2kk aikana yli 10 kiloa (kaikki raskauskilot ja vähän päälle) joten ei ole kaukana tuosta sun 2kg/2viikkoa tahdista. En tosin tiedä, paljonko synnärille jäi ku ei tullu mieleen käydä puntarilla siinä vaiheessa :D

Sit ne mokomat tuli korkojen kera takaisin kun aloitettiin kiinteät enkä hoksinu vahdata omia syömisiäni.

15.8.2013
misukka
misukka

Mä olen ehkä väärä ihminen kommentoimaan koska mä nen normaalisti liho vaikka söisin kuinka. Aloin odottamaan esikoista niin olin jo alipainon puolella lihoin 10kg jotka jäi synnärille 1,5v imetys laihduitti 5kg lisää. Toista odottaessa tuli 15kg joista 10kg jäi synnärille ja 5kg lähti ekan 2kk aikana. Nyt todellakin toivon että paino jäisi tähän mutta pahoin pelkään. Kaikki joille tästä olen puhunut ihmettelevät että mikä tässä on ogelma. Mä niin haluaisin olla normaalipainoinen jotta ihmiset ei epäilisi mun syömisiäni. Mä syön oikeesti paljon mä en vaan liho.

Eipä tästä sulle apua ollut halusin vain kertoa oman stoorini että ei sulla välttämättä ole mitään sairautta. Sulla on nyt vaan kaksi pientä lasta ja arkiliikuntaa tulee enemmän. Pidä huoli että syöt kunnolla ja säännölisesti. Ainahan toki lääkäriin voi mennä jos epäilyttää.

15.8.2013
alexsandra
alexsandra
2 years, 2-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...