Pikaista lakiapua?

Onko täällä henkilöitä jotka osaavat lakiasioita tai onko joku ilmainen neuvontapuhelin olemassa?

14.8.2013
Felize
Felize

Juu ei mitään hätää :)

Ilmeisesti nyt mennään tuon maa- ja metsätalous ministeriön mukaan eli se 15m.

Mielenkiinnosta kyllä haluaisin tietää mitäs jos tuon ^ mukaan ei mennäkkään..

Tämä henkilö on saanut useat valitukset kunnassa. ystäväperheellemme ei myöntänyt aluksi rakennuslupaa koska heidän talo olisi ollut 120neliöö ja autotalli 60neliöö. Hänen mukaan ei voi erottaa kumpi on päärakennus! Mielivaltaisesti muuttelee sanomisiaan.

17.8.2013
Felize
Felize

Mä en tekisi siellä tontilla mitään, ennen kuin on mustaa valkoisella.

Vaikka ei sekään takaa mitään.

Vihdin kunnassa oli juuri tapaus että oli saatu rakennuslupa maalämpökaivoille taloyhtiöön ja kun kaikki oli valmista ja vajaa vuosi käytetty, ni tulikin jostain ministeriöstä vai mistä lie käsky et niitä ei saa ottaa käyttöön koska on pohjavesialueella.

Nyt se keikaus on rosiksessa enkä tiedä kuinka käy.

15.8.2013
misukka
misukka

jossain vaiheessa laitoin 5m vaikka pitäisi 15m olla :)

15.8.2013
Felize
Felize

Noniin..

Kysymys on rakennusten välisestä etäisyydestä. Rakennamme miehen suvun maatilan "viereen" josta meille lohkottu tontti. Suunnittelutarveratkaisu hyväksytty. Tontin vieressä on viljakuivaamo. Kunnan rakennustarkastajan mukan etäisyys pitää olla 15m. Olemme tehneet maansiirtotöitä niin että etäisyys on 17m. Tämä 15m ohje on tullut kahdelta kunnan valvojalta.

Viikko sitten palautettiin rakennulupahakemus ja hän sen katsoi läpi ja sanoi ettei tässä ihmeitä ole, aloittakaa vaan kaivurilla kaivaa.. Virallista hyväksyntää eli rakennuslupaa siis ole vielä.

Toissapäivänä tämä samainen henkilö soitti että etäisyys pitää ollakkin 20m!! Hän on lukenut väärää asetusta. Kiva kiva, ollaan yötä päivää siellä huhkittu ja tehty pohjatöitä koska tässähän ei mitään ihmeellistä pitänyt olla. Hankalaa on talon paikkaa siirtä'ä kun vesisuonet tulisi sitten muuten kulkemaan talon alta. Muitten rakennusten sijopittelukin tulisi vaikeaksi jostaloa jputuisi siirtämään.  Mies katsoi jostain finlexin sivuilta, että omistamalla maalla voi olla 15m etäisyys, mutta naapurin rakennukseen 20m. Mitä jos vuokraisimme 100vuodeksi tuon viljakuivaamon alueen? Todennäiköisesti 10-15 vuoden sisään mies omistaa sen maatilan että sittenhän tuo 5m pitäisi riittää.

Eilen henkilö soitti uudelleen ja sanoi että maa- ja metsätalous ministeriön mukaan viljakuivaamo pitää olla 15m pääässä muista rakennuksista. Jos tuon ohjeen mukaan mennään niin pitäisi meidän metrimäärät riittää. *Syvä huokaus*

Että mitäpä laki sanoo? Ja saako naapurin suosutumuksella sijoittaa rakennusta lähemmäksi? Heidän puolestaan vaikka rajaa kiinni :D

15.8.2013
Felize
Felize

uppia maarualle!!! Aika jännä jos ei osaa sanoa. .. Ite koulun käyny talonrakentajaksv ja jotain perus vastuu kysymyksiä mekin käsiteltiin aika paljon ja sopimusten tekoon lakijuttuja yms perus. ..

14.8.2013
teeko
teeko

Maarullakaan ei taida olla rakennuspuolen osaamista. Mutta maaru osaa kyllä ohjata eteenpäin oikeaan suuntaan.

14.8.2013
misukka
misukka

Kun ei saa. Johtava rakennustarkastaja sanoi ettei tunne lakia.. hohhoijaa!!! odotellaan jos maarua ilmestyisi linjoille :)

14.8.2013
Felize
Felize

koitapa kuukkeloida vaikka hakusanoilla rakentaminen laki neuvonta. Jos jotain apuja löytyisi.

Kunnan rakennusvalvonnasta vois tietty saada apuja.

14.8.2013
misukka
misukka

Ois tämmönen rakentamiseen liittyvä asia..

14.8.2013
Felize
Felize

Vähävarainen saa ilmaisen avustajan joten ihan mistä tahansa lakifirmasta voi kysellä. Mut jospa maaru vaikka osuisi kohdille tässä päivän mittaan...

14.8.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...