vinkkejä perhepedin maitotulvaan

nukun siis nyt tuon ihanan 2vk ikäisen vauvan kanssa perhepedissä kun imetys sujuu niin hyvin siinä, esikoinen nukkuu vieressä pinnasängyssä ja vähän varuillaanhan sitä saa olla vauvan kanssa ettei se herää. mies nukkuu omassa huoneessa toistaiseksi.. aina kun aamulla (tai yöllä) noustaan, on vauva ihan maidossa/puklussa ja en oikein tiedä miksi eli vuodanko minä kun nukahdan kesken imetyksen ja vasta jonkun ajan päästä herään ja vedän paidan kiinni... heh... vai onko se vauva joka on kova puklaamaan vai molemmat, mutta vauva raukka on joskus tosi märkä kun herätään ja vaikka usein vauvalla on myös oma peitto päällä niin tuntuu tosi ilkeältä että vauva nukkuu puoliksi märkänä, vaikka nukkuukin hyvin. vaihdan kyllä 2 imetyskerran välein tissiä eli sängyn puolta eli vauva ei onneksi koko yötä vaan lillu samassa maitokasassa mutta epämukavaa tuo silti on varmasti. nukahdetaan molemmat imetyksen aikana joten imetyksen päätteeksikään en voi vauvaa mitenkään siirrellä kuivempaan kohtaan tms.. eli miten saan maitotulvasängyn vauvallekin mukavammaksi kuitenkin turvallisuuden muistaen?? tämä on oikeesti inhottavaa enkä saa aikaiseksi mietittyä asiaa :D

14.8.2013
AMP91
AMP91

heh kiitos vinkeistä :D en tosiaan ole viitsinyt mitään laittaa vauvan alle kun pelkään että se menee jotenkin rullalle tms ja jää suun eteen ym mutta jos muutkin on saanut pyyhkeitä ja harsoja turvallisesti vauvan alle laitettua niin kai minäkin :D joo pitää haistella onko puklua vai omia valumisia x) ja siis vauva nukkuu kyljellään ja on vielä tyynyllä tuettuna.. on kyllä kova puklaamaan mutta en ole huomannut että röyhtäyttäminen auttaisi kun tuo vaan tuntuu olevan niin ahmatti eikä osaa loppettaa ajoissa :D mutta koitetaan kaikkea nyt sitten vuorotellen x)

19.8.2013
AMP91
AMP91

Ja niin, joillainhan maito tulee kirjaimellisesti suihkuamalla, joten voi olla, että märkyyden syy on rinnoissa, jotka vuotaa, kun vauva lopettaa syömisen.

16.8.2013
carata
carata

Kannattaa selvittää puklaako vauva vai ei! Voi olla kyse refluksistakin, eli maidon takaisin virtauksesta. Kuten aiemmat sanoneetkin, niin sen kyllä haistaa, että onko se kerran syötyä vai ei. Mulla oli tapana imettäessä puristaa toisen rinnan nänniä sen verran, että valuminen loppui. Liivinsuojilla siis pärjäsi yön. Vauvan pään alla oli imettäessä ja myös nukuttaessa harso, jolloin puklut jäi suurimmaksi osaksi siihen, eikä lakanoille. On olemassa sellaisia liivinsuojia jotka liimautuu ihoon, eikä ymmärtääkseni vuoda. Nimeä en muista, mut ainakin But Im Human Not a Sandwish blogissa Iina niitä joskus mainosti. Kannattaa katsoa tai laittaa googleen blogin nimi ja liivinsuoja/imetys tms. Rintaa kannattaa vaihtaa joka imetys kerta, jottei toinen rinta ala tuottamaan enemmän maitoa kuin toinen. Eli vuorotellen. Jos ei muista, niin itsellä oli ponnari/pompula siinä ranteessa mistä olin imettänyt.

16.8.2013
carata
carata

Mä käytin kanssa kestovaippojen imuja ja maidonkerääjää imettäessä kun toinen tissi vuoti yhtäpaljon mitä toisesta imettiin :D

Yöllä pidin välillä syöttöjen välissä pyyhettä/imuja rintojen päällä ku käännyin selälleen. Tuota tosi harvoin kun aamulla oli rinnat tosi kipeänä jos oli pitänyt pitkään pyyhettä tai muuta "tukkeena" tissien päällä.

Tsemppii hirveesti! Tosi turhauttavaa, mutta ei sitä kauan kestä kun maidon tulo pikkasen tasottuu ja rauhottuu :)

14.8.2013
Hennu86
Hennu86

joo pyyhettä tai flannelia sänkyyn mieluumin flannelli ko jätttää pinnan kuivemmaksi :) mutta laita liivinsuojaksi myös oon käyttäny ihan siteitä :D ko ei ihan normi lärpätin riittäny :) ja kaveri teki mulle astetta parempia liivinsuojiakin :)

14.8.2013
imppuliina
imppuliina

Mulla oli kans pyyhettä, harsoa ja flanellikangasta meidän alla. Pyyhe silleen isommin alla ja harso tai flanelli siinä ihan vaan pään alla. Kuopuksen aikaan minä vuosin ja kuopus puklaili. Esikko harrasti sitä, että kun se nukahti rinnalle, ni oli imassu suun täyteen maitoa ja sit jossain vaiheessa se suullinen maitoa valahti ympäriinsä :D

14.8.2013
misukka
misukka

Mä vuosin niin paljon, että pidin harson lisäks vielä pyyhettä kaksinkerroin itteni ja vauvan alla. En nimittäin itekkään tykänny yhtään herätä siitä maitolammikosta.. Sitä pyyhettä sitten kääntelin ja taittelin sitä mukaa kun se kastui :D

14.8.2013
Hennu86
Hennu86

Mulla oli sama homma harsojen kanssa kun taivaltajalla. Lisäksi mulla oli kylpypyyhe poikittain taiteltuna sen harson ja omien tissien alla. Jos tuli isompi pulautus saattoi vain napata pyyhkeen pois ja oli kuiva lakana alla. Jos jaksoi vaihdoin yleensä pyyhkeenkin uuteen siitä sängyn vierestä. Meillä kun multa tulee runsaasti maitoa ja lapset pulauttelee tosi paljon jopa oksentelee.

14.8.2013
alexsandra
alexsandra
2-year-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...