Kohta menee taas järki..

Joo kerron vähän taustaa.. Mun miehellä on alkava alkoholiongelma... Tilanne oli yhessä välissä kovin paha ja joi joka viikonloppu eikä ollut minun ja poikamme kanssa.(viikot siis töissä eikä kotona) sillon kun hän joi, me emme merkihde hänelle mitään.... raskasta.. Joo, olin jo muuttamassa pois poikamme kanssa. kunnes, mieheni tajusi että on tehnyt väärin ja "lopetti" juomisen... jopa kaheksiviikoksi... tai kerran on ratkennut ryyppäämään urakalla.. ja nyt sitten kun hän ei vedä kännejä niin se ottaa joka ilta iltakaljoja.(nyt siis ollu vapaalla töistä) ja vetää asian nyt näin : "no eikö tää oo paljon parempi että otan iltakaljoja, kun että olisin ryyppäämässä". joo niin on kyllä. mut JOKA iltaista en ymmärrä en millään! millä nyt siis saan tajuamaan ton miehen et ei toikaan oo väärin. jos asiasta sanon niin sitten suututaan... Minua kamalasti stressaa muutenkin nämä asiat ihan kamalasti ja käyn psykiatrilla. joka ehdotti minulle et yrittäisin saada mieheni juomaan alkoholittomia juomia viikonloppuisin niinkuin kaljan ja viinan korvikkeena... mm, no mieheni nauro päälle kun kerroin "lukevani netistä tuosta aiheesta"  En tiedä päää vain leviää...:( sekavaa tekstiä tiiän..:/ onko ees ketään joka on ollut joskus tälläisessä tilanteessa?

13.8.2013
maryy
maryy

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

4.12.2013
Kisuliina
Kisuliina

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

22.11.2013
Pirpana91
Pirpana91

Moi ! Se päivä in huomenna!! Tänään saa avaimet uuteen kotiin! Oon niin onnellinen omasta päätöksestä.. muutto joukkoja onnpaljon. Onneksi.. eilen herra tuli kotiin töistä sama naljailu ja haukkuminen jatkuu.. ei halua "viimeistä" iltaa viettää poikansa kanssa. Ensin se haukkuu mut maan allr ja kohta pyytämässä anteeksi.. sitten taaas saan haukut. Ja taas pyydetään anteeksi.. harmittaa poikani puolesta että ei saa isältään aikaa vaikka sit kuinka kovasti olisi halunnut.. enää tämäpäivä tän minä kestän ihan mitä tapahtuu tiedän että pääsen pois!

20.9.2013
maryy
maryy

Jaksa vielä hetki. Onneksi pian pääset muuttamaan pois lapsesi kanssa.

Onhan sulla muuttoapu jo kasattuna?

Voimia!

18.9.2013
misukka
misukka

Voi hitto mitä kohtelua :( Pää kylmänä vaan ja eteenpäin. Viikko enää, sä pystyt ja jaksat kyllä! Ansaitset ehdottomasti parempaa! :)

18.9.2013
AlliU
AlliU

voi vitsi, koita nyt sinnittellä vielä pari päivää : oon niin onnellinen, että saitte niin nopeesti oman asunnon! :)

18.9.2013
tuvitus
tuvitus

Viikko viimeinen viikko! Selvisin viikonlopun haukuilta ja muulta ajattrlrmalla että viimenen viikonloppu! Sain kuulla kuin huonoäiti ole ymymymy. Nyt toi mies ei enää mua lannista eikä alista! Ja tuon suku onkääntyny mua vastaan kamalaa kettuilua puolelta ja toiselta. Antakaa mun kaikki kestää. Kohta helpottaa! :)

18.9.2013
maryy
maryy

kyllä, uusi tuleva elämä pelottaa. nyt vasta olen huomannut että mulla on tukiverkosto joka välittää ja auttaa. oon niin onnellinen näistä ihmisistä! JA kiitos teille mammat!  kertoilen kuulumisa täällä... jospa kaikki menee hyvin! hepskutin flunssa vaan nyt vaivaa ja hyökkäsi päälle :(

12.9.2013
maryy
maryy

ONNEA ASUNNOSTA!

Ja älä oikeasti kerro muutosta. Hyvä että alat lämmitellä kaverisuhteita :) Voit saada korvaamatonta muuttoapuakin niistä vanhoista kavereista kun kerrot että olet muuttamassa pois. Yritä kerätä niistä talkooapua itsellesi ja mahdollisimman paljon viet kerralla mennessäsi ettei tarvitse palata hakemaan jääneitä. Sekin kun voi olla vaarallista, mitä näitä uutisia on tässä lukenut. :(

Voimia! Olet ihana, rohkea, vastuullinen äiti. Ja teet juuri niin kuin pitääkin tässä tilanteessa.

12.9.2013
misukka
misukka

Minä yritän pitää kaikkiin hyvät välit. nyt vaan tuntuu että ton äiti syylistää mua kokosopasta. minä rikon perheen, ja tein hänen pojasta alkoholistin...... että näin. huhhuuh. onhan tässä hommaa ja muuta paljon. minä vaan oon rehellisyyden perikuva, en osaa pitää tälläisiä asioita salassa. jännittä kauhiasti. oon jotenkin kamalan innoissani ja onnessani uudesta ihanasta kodista että saan jättää tämän taakse ja alottaa puhtaalta pöydältä. mut silti toisaalta olen vähän alla päin päässä pyörii paljon ajatuksia "teenkö oikeen?" "tähänkö tää loppuu, ei tän näin pitäny mennä"

vaikka siis tiedän että teen oikein ja olen erittäin tyytyväinen itseeni että pystyin tähän!(en olisi uskonu itsestäni) haluan herätellä kaverisuhteet takaisin eloon. eivät käy meilllä koska eivät tykkkää miehestä..

12.9.2013
maryy
maryy

Jes, mahtavaa! Onnea asunnosta! :) :)

Mä peesailen kans edellisiä, teet kaiken hiljaisuudessa jotta saat rauhan tehdä ja toimia :)

11.9.2013
AlliU
AlliU

Onnea asunnosta!

Peesaan edellisiä, älä puhu mitään muutostanne!

Muutoin hän voi pahimmillaan estää koko muuttonne.

11.9.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

SAATIIIN SE ASUNTO! :) ensi viikolla pääsee muuttamaan! :) pelottavaaa, kun pitäisi tolle sanoa asiasta. ja muutenkin oon kippee niiin katotaan mitä tulee. :)

11.9.2013
maryy
maryy

Täällä myös toivotaan, että saat kämpän ja pääsette lapsen kanssa elämään uutta elämää :)

11.9.2013
misukka
misukka

Täällä on peukut pystyssä! Toivotaan, että tärppää! :)

11.9.2013
AlliU
AlliU

äää jännittää.! :D kävin aamulla kattoo tosi ihanaa uutta kotia :)  pitää vaan toivoa että nyt saan sen! kotona tilanne on aika outo. onneksi toi yks on töissä kokoviikon niin saa ihan rauhassa  ja hoitaa asioita. huuii. jos saan sen ensiviikonloppuna alkaa uusi elämä! :)

11.9.2013
maryy
maryy

Kyllä mie luulen et oot ihan oikeassa tuossa juomisessa. Älä luulekaan, että harhoja olisi.

kurjaa sulle tuo asian venyminen

4.9.2013
misukka
misukka

ÄÄÄ. Jospa se asunto alkais löytyy! pinna alkaa olla aika kamalan piukalla.. ärsyttää suunnattomasti ku tuo ukko valehtelee ihan kokoajan. kokoajan siitä tulee "ovelmapi" että minä en tietäisi että se on juonut. hienosti kerää tölkit ennen ku kotiin töistä meen. haha! jäi kiinni, löysin autotallista tyhjän 12 päkin. joka on siis ostettu ma ja myös pussin mis oli yks kalja ja kuitti eiliseltä ja siin siis on ollu 4 kaljaaa.. eli 15 kaljaa kahteen iltaa.. mmh. aika paljon musta. ja mulle sanotaan kirkkain silmin "kolme mä oon vaan juonu,älä kehtaa" luottamus täys nolla. kivaa! tai sit oo vaan kamalan vainoharhanen.. ääärr.

4.9.2013
maryy
maryy

Toivotaan, että kämppäasia selviää.

Vetäse henkeä ihan syvään ja pysähdy hetkeksi niin ehkä selviää mitä tarvitsee vielä tehdä ja mikä kaikki on jo valmiina. Jaksamisia sinne.

2.9.2013
misukka
misukka

huh onhan tässä oma hommasa. asioita selvittelyä ymymy. huh. entiiä enää mitä mun pitäisi hoitaa ja soittaa ja tehä ja uhhuuhu.... Asunnosta en viel tiiä mut jospa se nyt tällä viikolla selviäisi :)

2.9.2013
maryy
maryy

Pysyn päätöksessä kyllä. :) en enää katso. Toivotaan vaan et saadaan se asunto.. joo aika moni muukin haluis pyöritellä tota.... minä niin ootan et elämä laatu paranisi! Luulen ja tiedän että ilman tätä tressiä ois helpompi olla ja elää. :)

30.8.2013
maryy
maryy

Paljon tsemppiä ja voimia sinne! Täälläkin peukut pystyssä, jotta asiat lähtis lutviutumaan! :)

Ps. mun tekis mieli vähän pyöritellä tota sun ukkoas. Jestas mitä käytöstä!!! Vähän on myöhäistä pyydellä anteeks.

30.8.2013
AlliU
AlliU

Hyvä. Äläkä usko niitä sen lupauksia. Nyt on näytön hetki!

30.8.2013
misukka
misukka

Joo niin tää koko tilanne on joku ihan ihme kaaos. En meinannukkaan sano sille mitään siitä asunnosta. Nyt se laittaa viestii ja pyytelee anteeks ja sanoo ottavansa antabukset ja muuta.. en ole edes vastannut mitään. Kohtahan tuota kotona oon. Minä vaan niin haluan tuntee sen tunteen kun toi iso kivi vierähtää mun harteita pois..

30.8.2013
maryy
maryy

Äläkä kerro sille jos saatte sen kämpän. Otat ja järjestät muuton silleen, ettei se ehdi sotkeutua siihen.

30.8.2013
misukka
misukka

Tulee miehelle tosipaikka eteen kai vasta kun todella ootte lähteneet.

Naurettavaa käytöstä. Anna sen ratkuttaa vaan. Rupeaa kai tajuamaan että oot tosissas mut ei ymmärrä että tuolla käytöksellä ei ainakaan saa sua pyörtämään päätöstäs. Mut älä lähde provosoimaan. Kuka tietää mitä se saa päähänsä jos alat tosissas kettuilee sille. Itekses voit nauraa partaas et idiootti. Mut pidä naama peruslukemilla muuten.

30.8.2013
misukka
misukka

tai mun ei ite asiassa tarvii laittaa kun oli muutenkin tarkoitus että poika menee vuorohoitokotiin.. niin päätettiin sitten kokeilla miten miinun iltavuorot onnistuu näin jos poika no ns. normi aikaa aukiolevassa päiväkodissa. eikä ne mitenkään onnistu.... Joo tää ukko heittäytyy kokoajan martyyriksi.. meidän yheinen kaveri (miespuolinnen) kysyi minulta voinko leikata hänen hiukset niin mies jaksaa nyt siitä rankuttaa "lähe sen mukaan ku se ei varmaan ees juo ja saat leikata niitä hiuksia vaikka jokapäivä"... että näin.

30.8.2013
maryy
maryy

Varsin aikuista käytöstä ukolta :/

Kyllä lapsi sopeutuu uuteen paikkaan nopeastikin. Ja hyvä että muuton myötä olisi mahdollisuus saada vuoropäiväkotiinkin. Muistat vaan ajoissa laittaa hakemuksen hoitopaikasta kun saat vaan tietää et saatte sen kämpän.

30.8.2013
misukka
misukka

toivon että saadaan se asunto! tai mulla on nyt kaksi joista haluan jommankumman kokeillaa... saa udella. Mies tuli työreissulta ja oli jo matkalla alottanu kaljan juonnin, yöllä piti niin kovaa metakkaa että poika heräsi kaksi kertaa. ja minun ei antanut nukkua.. käskin ja pyysin laittamaan musikkia pinemmälle ei onnistunut sanoi vai "oppiipahan poika elämään kunnolla, kun äiti kasvattaa pumpulissa". seuraavana päivänä rupesi juomaan että ei tarvitse hakea poikaa hoidota. (minä olin siis illassa töissä ja päiväkoti menee kiinni viideltä) enkä voinu sillekkään poikaa jättää ku oli valmiiiksi humalassa aamulla..... Joo siis asutaan tälllähetkellä viel tuolla kaukana josta ollaan muuttamassa pojan kanssa kaupunkiin. ja missä nyt asutaan on sen verran pitkä matka viedä poikaa hoitoon, ja nyt olisi mahdollista saada se vuorohoitokotiin. :) koska nyt kun olen illassa niin joku mummoista tai tädeistä ym. joutuu pojan hakemaan..

30.8.2013
maryy
maryy

Toivottavasti saatte sen asunnon! Peukut ja varpaat pystyssä. :)

30.8.2013
misukka
misukka

Mies teki viimesen tempun.. täällä ootellaan puhelin soittoa asunnosta, joka ois samalaa ihan unelma :) oon niin varma nyt tästä! vien tän tilanteen loppuun että poika ja minä saadaan asiat järjestykseen.. kiitoksia teille! Minä ja poika niin muutetaan ja sillä sipuli oon niin kypsänä en jaksa enää yhtään haluan aloittaa uuden elämän oman ihanan pojan kanssa.:)) (harmi vain että poika joutuu vaihtamaan päiväkotia.) jospa se nopeasti tottuisi uuteen..:)

30.8.2013
maryy
maryy

Mun täytyy kans antaa täältä voima hali! Kokemusta tuosta tilanteesta ei ole, mut en vois kuvitella tilannetta, jossa pelkäisin omassa kodissani! Koti on paikka jossa on turvassa, paikka johon voi piiloutua kaikelta ulkomaailmalta halutessaan. Koti on lämmin paikka, jossa on rakkautta. Koti ei ole se paikka, jossa pelätään. Mä sanon näin karkeasti, mutta muuta pois itsesi ja lapsesi takia. Ehkö se saa miehesi silmät auki, jos ei, niin se on hänen häpeänsä. Joskus tarvitaan se, ertä menettää sen, mikä on kaikkein tärkeintä. Joskus sitä ei aikaisemmin tajua... Lisäksi, lapsesi kasvaa ja hänkin alkaa pikku hiljaa ymmärtämään tilannetta, myös sitä, miksi isä juo joka ilta jne. Huolestuttavaa on myös se, jos lapsesi ottaa isästään miehen mallin. Niinhän sen kuuluisi mennä, mutta tässä tapauksessa malli on väärä. En sano, etteikö koskaan saisi juoda, mutta se, että juodaan joka ilta tai vkloppuisin kohtuuttomasti ei käy mulla järkeen. Voimia sulle, toivottavasti asunto löytyy pian! Tiedän, että et halua muuttaa mihinkään pieneen luukkuun lapsesi kanssa, mutta jos tilanne menee pahaksi, niin ota ensimmäinen asunto, joka on heti vapaana! Älä tee sopimusta pitkälle ajalle, katsele isompia asuntoja rauhassa. Uskon, että pärjäätte, kunhan pääsette lapsesi kanssa muuttamaan

25.8.2013
carata
carata

Voimia irtiottoon. Kyllä sie pystyt siihen! :)

25.8.2013
misukka
misukka

Niin minä tiiän. Ja haluan ollakkin onnellinen, en vai osaa selittää mikä tässä on mikä ihme mua vetää pysymään täällä. ihan kun olisin "kahlittu". vaikeaa. ahistavaa.pelottavaa.

25.8.2013
maryy
maryy

Tottakai pelottaa. Se on ihan luonnollista.

Mutta jos saan käyttää klisettä, niin pelot on tehty voitettavaksi.

Täällä on monen monta äitiä jotka ovat ottaneet sen tärkeän askeleen ja hypänneet tuntemattomaan. Ja nyt ovat onnellisia.

25.8.2013
misukka
misukka

Niin, no tosi on pelkään yksin jääämistä. kaikki oikeestaan pelottaa suoraan sanottuna oon ihan ulalla..... täällä ei oo ollu tarjotta ku jotain 26 neliön yksiöitä. mihin en oikeesti halua poikani kanssa muuttaa. en etsi ns täydellistä asuntoa en sellaista tule löytämään. kaikki on vaan jotenkin niin sumuista, sumuvalotkaan ei tähän auttaisi. Tahdon että minun ja pojan elämä muuttuu ja tulevaisuus olisi parempi ja näin. mut oon ihan kamalan huono lähtemään. se pelottaa..... sen myönnän. :/

25.8.2013
maryy
maryy

Ja edellinen on kirjoitettu kaikella rakkaudella ja välittämisellä. Mua huolettaa teidän tilanne.

25.8.2013
misukka
misukka

Mä toivon, että olet tosissasi muuttamassa. Ihan itsesi ja lapsen vuoksi.

Anteeksi että sanon näin, mutta mua epäilyttää oletko oikeasti lähdössä mihinkään. Vetkuilet tuon asuntoasian kanssa niin paljon.

Jos sulla olisi tarkoitus lähteä oikeasti etsimään parempaa tulevaisuutta, sä olisit jo ottanut vastaan lähes millaisen luukun vaan johon sinä ja lapsi mahdutte edes auttavasti.

Jos sä et ole tosissasi niin ei sopivaa kämppää tulekaan vastaan. Sä keksit aina jotain vikaa jokaisesta vaihtoehdosta.

25.8.2013
misukka
misukka

Niin, turhaan minä itteeni rasitan tollasella ääliöllä... mutta tyyntä myrksyn edellä luulen... asuntoja oon kattelu ja pitäny silmiäni auki, mut ei oo oikeen ollu sopivan kokoista :)

25.8.2013
maryy
maryy

Niin ärsyttävää se on..... minä myös teeen ihan kaiken kotona. ja poju pitää isästään kovasti.. tällä hetkellä tilanne on taas vähäksi aikaa rauhottunut mut saa nähdä.. Mut nyt on tullu uusi juttu yrittää luikerrella vastuu tehtävistä pois keksii aina hyvän syyn miksi ei voi katsoa poikaa kun olen töissä. tai hakea sitä hoidosta ym. on nyt ollu lähipaikkakunnalla töissä tulee illaksi kotiin.. se harmittaa myös lapsemme mummoa (miehen äiti) että kun oma poika ei ota vastuuuta omasta lapsesta... tällästä nyt. iltakaljoja menee enemmän ja vähemmän. mut ei nyt kuiteskaa ole menny joka päivä..

24.8.2013
maryy
maryy

Soita ihmeessä :) Sitten on ensimmäinen askel otettu *peukuttaa*

14.8.2013
misukka
misukka

Niin.. kokeilen jos siitä olisi. Vähän jotain positiivista löysin kivan kämpän vieläkun saisin otettua luurin käteen ja soitettua ja sovittua näyttöä.. olisi heti vapaa.. :) nää päivät on ihan kamalia. Ja vielä vapaa päivä menee näin..... :( kiitoksia tseppailuista! Jospa tää joskus tästä.

14.8.2013
maryy
maryy

Voimia! Ihan oikeasti.

Lue oma tekstisi jonka juuri kirjoitit. Jospa siitä löytyisi se voiman lähde. Pelkäät omassa kodissasi :( Ei hyvä, ei ollenkaan.

14.8.2013
misukka
misukka

Niinhän se tiiän.. tässä miettinyt koko yön ja päivän. Viime yö oli ihan kamala nukkumisesta ei tullut mitään.. sekin et mun miehellä on tosi huonoja kavereita ne vaan yllyttää sitä juomaan lisää ja lisää vaikka tietäävät millanen se on.. ja kaverinsa ovat totta kai mieheni puolella ihan mitä vaan sanoo ja tekee.. mmhhm. Vaikeaa tosi on tiedän että oon meinannu lähteä sitten jäänytkin tänne.. jouduin taas pwttymään ja pelkäämään omassa kodissani... ja olisihan se ihan kamalan ihanaa saada omat kaveri auhteet kuntoon.. esim mulla on miespuolisia kavereita jotka ja naispuolisia ketkä ei pidä muhun yhteyttä mieheni takia. Tuntuu välillä että oon ihan yksin eikä sekaan auta että kaksi tosi hyvää ystävää muuttaaa monen sadan kilometrin päähän... tuntuu vaan niin kurjalle. Mua pelottaa että siinä vaiheesaa kun muutan en siltikään saa elää omaa elämää tiiän tuon kanssa ae on vaikeaa myös vaikka oltas erillään... pää on mömmöä täynnä. Huh... kiitti teille! Tarteen kasan voimia jostain että saan itteni lähtemään. Voimat on loppu. Jospa niitä löytyy pakkohan niitä on lapseni tähden. En halua enää että mua sorretaan tai haukutaan..

14.8.2013
maryy
maryy

Itse ajattelen myös, että lähde vaan tuosta suhteesta. Järjestä itsellesi ja lapsellesi asunto. Kaikki muutkin asiat järjestyvät.

Muut on jo perustelleet minunkin ajatukset, en toista peusteluja.

Pärjäät ja jaksat kyllä!

14.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

minusta sun kannattaisi nostaa kytkintä ja lähteä. 

mulla lapsuudesta muistikuva on se että äiti oli aina kännissä, vaikka todellisuudessa joi ehkä sen 5 x vuodessa, mutta minä muistan kuinka äiti oli kännissä. joten lapselle ei ole hyväksi nähdä ja seurata vierestä isin toilailuja. 

Ja se uhkailu ja kiristäminen ei auta asiaa. itse olen pahasti koukussa cocikseen ja auta armias jos joku sekaantuu asiaan, juon vielä enemmän. mutta jos ite saan päättää niin onhan se tyhmää ja pitäis rauhottaa, olenkin jo siirtynyt tölkkeihin joita juon vain sen yhden päivässä. 2l pullo menisi tunnissa. 

alkoholistia pitää ymmärtää vaikka se vaikeaa on, sitä pitää tukea ja kannustaa hakemaan apua. ei auta kiristykset. oma äitini on jonkin verran kaljaan menevä ja eipä tuota hetkauta vaikka olen kiristänyt etten tule käymään jos on alkanut juomaan tai on kännissä tai krapulassa. saattaa mennä viikkoja ettei näe minua ja poikaani koska on kerennyt avata kaljan ja silloin en enää mene kylään. 

nyt sanot miehellesi että olet hänen tukenaan jos menee hoitoon ja lopettaa juomisen että yhdessä selviätte. jos ei suostu apuun ja tukeen niin sitten pellolle. loppua tuosta ei muuten tule!

14.8.2013
mammae11
mammae11

mä meinasin tulla seuraavaks ehdottaa samaa ku tipihii jo kerkes, eli jos mahdollista ni lähtekää lapsen kanssa viikoks tai pariks jonnekki "evakkoon", jos se sit tajuais, että sä oot oikeesti tosissas! :) Tsemppiä teille! :)

13.8.2013
tuvitus
tuvitus

Juu näin kävi iltakaljat lähti lapasesta ja miesbon huppelis... :( en saanut näköjääb tarpeeksi säikäytettyä pari viikkoo sit kun sanoin asunto hakemukesta.. vaikka oli äidilleen puhunu et apua mitä minä teen jos ne muuttaaa.. pitää seuraavaksi etsiä asunto käydä näytössä ja näyttää vuokrasopimus. Joko sit.. hänhän on sanonut että ei juo viime lipsahus oli viikko sit.. ja puhu että nyt en juo moneen viikkoon niin joka ilta on juonut kaljaa. Ja nyt taas lähti lapasesta. Oloni on kovin huono. Ollaan taas tultu takapakkia. Ja minua harmittaaa. Kiitoksia teille tsempeistä!

13.8.2013
maryy
maryy
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...