sekarotuinen koira?

Etukäteen jo pyydän anteeksi pöhköä kysymystä... :D Joo miulla on koirakuume, ja halluisin sekarotuisen koiran. Mutta mistä ihmeestä niitä voisi saada? Ja en oo semmonen joka ois heti huomenna menossa hankkimaan, vaan mielessä on jo jonkun aikaa itänyt pitemmän tähtäimen suunnitelmana :)

9.8.2013
riu
riu

Apulassa ilmottelee moni kasvattaja. Se on hyvä paikka etsiä

13.8.2013
teeko
teeko
3 years, 11-month-old toddler

Joo kiitos vinkeistä, ihan ehdottomasti otan kaikki vastaan! Koiraa en aio tänään hommata, ihan tässä rauhassa suunnitellaan, ja pittää olla sopivasti vappaatakin että kerkee koiran kaa tutustumaan. Että katsellaan, katsellaan... :)

12.8.2013
riu
riu

jenkku, aivan. Enkä mä luullu et sä meitä tarkotit, ku meilleki se tuli aivan yllätyksenä ku saatiin siitä tietää.

12.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler

Mä tuun nyt vielä kommentoimaan tähän itse aiheeseen, vaikka Riu jo innoissaan varmaan selailee noita ilmoitussivuja :D

Keltainen pörssi on sekä hyvä että huono paikka hommata koira. Oon ite ainaki pistäny merkille, että siellä on paljon huonolla Suomella kirjoitettuja ilmoituksia pennuista samalla myyjällä ympäri Suomea ja vieläpä halvalla ja samalla oon miettiny et onkohan tossa nyt oikeesti kyse tehtailusta vai mistä. Tai sitte tää omistaja omistaa monta koiraa ympäri maata eikä kyse oo mistään pimeästä touhusta. Ja tohon on sitte turha takertua, mulla ei oo mitään huonolla suomella kirjoittavia vastaan, voi itse myös mennä katsomaan ja toteamaan saman mitä minä. Tori ja Apula tietenkin, sekä just nuo rescue-koirat. :)

Aina ku koiraa on hankkimassa (oli se pentu tai aikuinen ja niinku AlliU oli ainaki maininnu) pitää päästä katsomaan millasissa oloissa koira on kasvanu ja jos pentua hommaa ni pyytää nähdä molemmat vanhemmat kanssa näytille eikä koiraa saa tietenkään ottaa hetken mielijohteesta. Jos myyjä ei päästä näkemään sisätiloja vaan esittelee koiran pihalla, ni kannattaa miettiä kahdesti ennenku ottaa siltä myyjältä koiraa. Avoin ja rehellinen myyjä näyttää mielellään kotia missä koira on kasvanu ja pennun vanhemmat. Ja kannattaa pyytää jotakuta ystävää jolla on koira vaikka mukaan katsomaan sitä koiraa ni ainakin tulee sitten otettua kaikkia tarpeellinen myyjältä/kasvattajalta selville ja näin säästytään mahdollisilta ongelmilta :) toki kasvattajat varmistelee paljon enemmän ku ei kasvattaja - toki poikkeuksia löytyy.

Mä kerron mun vanhempien yhden koiran tarinan, olkoon tää varoittava esimerkki sitte vaikka. 8-10 vuotta sitten (mä en oikeesti muista kuinka vanha se koira on :D) me katottiin porukoiden ja pikkusiskon kanssa Keltasen pörssin lehdestä koirailmoituksia tästä meidän läheltä, no sellanen löyty ja mun äiti sitte soitti tälle myyjälle ja sovittiin, että mennään katsomaan sitä pentua. Me mentiin sinne, pentu esiteltiin meille pihalla eikä myyjä päästäny meitä ollenkaan taloonsa, jonka ikkunoissa näky kissoja ja piha-aitaus oli koiria jokseenkin täynnä. Oli myös muita koiranpentuja, jotka oli vapaasti valittavissa ja me sitte päädyttiin tähän koiraan mikä porukoilla on vieläki (tosin nykyään vanhana ja hömelönä) ja sovittiin, että haettaan se tällön ja tällön. Ees meiän äitillä ei soinnu varotuskellot siitä ku ei päästy sisään kattoon kotioloja vaa aateltiin ku oli kesä ja kaikkee ni oli kivempi kattoa sitä koiraa ulkona. Myöhemmin sen jälkeen ku me oltiin se pentu sitte haettu kotiin, ni kävi ilmi että tää myyjä oli koiratehtailija, sillä oli monta sataa koiraa vielä siellä sisällä eikä kaikkia ees hoidettu kunnolla ja monet oli vielä huonossa kunnossa ja eläinsuojelu joutu viemään paljon koiria lopetettavaksi, koska tää nainen oli laiminlyönny hoidon ja lisäksi antanut koirien vapaasti lisääntyä keskenään. Eli porukoiden tää koira on sekä sekarotunen, että varmaan aika sisäsiittonen. Varmaa tietoa ei ole mutta kiva koira on eikä ongelmia ole suuremmin ollu. Pienistä lapsista ei kauheasti tykkää eikä toisista koirista (paitsi kahdesta muusta koirasta mitkä porukoilla on), mut ku tää tiedetään ni osataan varoa ja opettaa poikia olemaan sen koiran kanssa varovainen. Mut tässä on se pointti, miten tärkeää se on nähdä ne kotiolot ja vanhemmat että tietää ettei ainakaan ole sisäsiittoisuudesta kyse! Me oltiin liian sinisilmäsiä eikä nähty varotusmerkkejä. Eikä tää tarkota et kaikki myyjät ois tälläsii, meille vaa kävi "huono tuuri".

Toivottavasti Riu löydätte perheellenne sopivan koiran, otitte sen sitte yksityiseltä tai kennelistä! :)

12.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler

Kyllähän niitä fiksuja ihmisiäkin löytyy kunhan vaan osaa pistää merkille muutamia seikkoja kun pentua lähtee hakemaan. Lähtökohtahan on vaan itsestään kiinni mitä hakee ja millaisesta paikasta. Suomesta löytyy niin paljon ihmisiä jotka laiminlyövät kasvatusta se kohdistuu myös yhtälailla kenneleihin. Etsi siis rauhassa se oikea perheeseen. :)

11.8.2013
Maininki
Maininki

pelastetaan koirat ry. Anna koiralle koti joka sitä kaipaa

10.8.2013
Miyu913
Miyu913
1 year, 9-month-old toddler

hah en ees hoksannu mittää toria, siellähän on monta suloista koiraa kotia vailla :) Hei kiitos tosi paljon, tälle pöntölle oli jo tosi paljon apua tästä :)

10.8.2013
riu
riu

oon aina välillä yrittäny kahtoo, mutta ei oo pistäny silmään. Kisuja ois kyllä jaossa, mutta koiria ei :O Mietin että onko olemassa jotakii semmosta "välikättä" siihen?

9.8.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...