tuholaistorjuja-äipä​lle kysyttävää! 8x

meijän taloon on nyt kesän aikana ilmestyny kovakuoriaisia, yläosa ilm ruskea ja sit selässä raita. mies lueskeli asiasta netistä ja meinas, että tuo örkki voi tehdä reikiä vaatteisiin 8-S Noh, nyt sitten katto mun äitiyslaatikon, joka oli hoitopöydän alla täynnä vaatetta ja sieltä löyty jonkunäkösiä pikkusia karvasia kuoria ja tältä äitiltä meinas mennä taju. -.- Sen verran iljettää edelleen, että haluaisin vain suihkuttaa koko talon raidilla katosta lattiaan ja viedä elukat ja muksut evakkoon! Apuaa, miten noista pääsee eroon????

9.8.2013
Halitintti
Halitintti

luteet kyllä leviää helposti, mutta koskaan ei automaattisesti myrkytetä kaikkia asuntoja, vaan tarpeen vaatiessa. mikäli yhdessä asunnossa ongelma on  paha, ja leviämistä on syytä epäillä, jaetaan yleensä asukaskyselyt ja mahdollisesti  tarkistetaan ainakin asunnot ongelmakämpän yläkerrasta,  alakerrasta ja sivuilta.

ludetorjunta on  melko kallista puuhaa, joten hyvin hyvin harvoin tulee koko kerrostalon myrkytyksiä ikäänkuin "varmuuden vuoksi". lähinnä sitten vain säännöllisiä joka kämpän tarkastuksia,  jonka löytöjen perusteella sitten myrkytellään.

11.8.2013
Blanco
Blanco

janecco, usko pois. jos teillä luteita oisi, niin  ennemmin tai myöhemmin ette voisi olla sitä huomaamatta:D

ja aivan totta, niitä on niin hirmusesti suomessa jos, että tapaan jo lohdutella  jokaista muita ötököitä parkuvaa asiakasta, että ei tarvihe itkeä koitten, turkkareiden, häröjen  tai torakoidenkaan takia. niin pitkään kun kyseessä  ei ole luteet, niin mielenrauhaa ei kannata häiritä:)

9.8.2013
Blanco
Blanco

ihrakuoriaisia voi käytännössä löytää melkein mistä vain. yleensä kyllä hakeutuvat raatojen ja muiden helppojen sapuskojen äärelle, mutta ei nyt täysin tavatontakaan ole löytää niitä vaatekaapistakaan.  saattavat siellä syödä  turkkarintoukan  nahkoja vaikka:D

mutta ei siis yöunia kannata menettää. todellakaan.  jos jokainen asunto syynättäs ihan pilkuntarkkaan, niin suurimmasta  osasta löytyisi pari turkkaria tai ihrakuoriaista.

9.8.2013
Blanco
Blanco

vyöihrakuoriainen on edelleen miehen mielestä... voiko nuokin hakeutua sitten vaatteiden joukkoon? Tuli niin inha olo, etten tiä huvittaako ens yönä nukkua ollenkaan :D

9.8.2013
Halitintti
Halitintti

kuulostaa joko vyöturkiskuoriaiselta taikka vyöihrakuoriaiselta. googlaappa kumpi  on. turkkareissa kotihoito on vaatteiden tarkistus ja pesu 60c. säilö tämän jälkeen vähän käytettävät vaatteet ilmatiiviisti,  jotta eivät pääse enää salakavalasti keräämään kuoriaisia ja toukkia. kuten  monilla muillakin öttiäisillä, niin myös näillä on useimmiten seuraava sukupolvi tulossa kuukauden kuluttua. joten tarkkaile tovin  aikaa vaatekaappeja. kaikki turhat kantsii nakata eteenpäin, ja tosissaan ne, jotka haluaa säilyttää, niin tosissaan pesun kautta säilöä ilmatiiviisiin pusseihin tai laatikoihin.

ihrakuoriaiset on paljoltikkin eläinperäsen jätteen perässä.  eli kaikki ampparinpesistä välikatossa  majaileviin linnun  pesiin  ja kuolleisiin hiirten raatoihin kerää ihrakuoriaisia. niitä löytyy monasti myös roskiskaapista keittiössä. näille ensihoito on täydellinen puhdistus, uunin taustojen pesu, ampparipesien ja vanhojen linnunpesien poisto jne..

kumpaakin ötökkää on luonnonvarasesti niin paljon, että jokaisen kotiin näitä satunnaisesti eksyy. jos silti tuntuu ettei kotikonstein lähe, niin soittakaa ammattilaiset paikalle myrkyttää. evakko-aika on kohtuu, haju on vain kymmenesosa raideista ynnä muista, ja tehoa ei voi kaupan tuotteisiin verratakkaan:)

9.8.2013
Blanco
Blanco

mies meinas, että oli just noita vyöihrakuoriaisia...

9.8.2013
Halitintti
Halitintti

Blancolle nostoa siis.

9.8.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

en oo ite nähnyt niitä kuoriaisia kovin läheltä (sattuneesta syystä), mies ne on aina liiskannut... mutta ainakin sanoi, että selässä on viiva. Ja nuo "kuoret" joita löytyi sieltä laatikosta olivat muistaakseni ruskeavalkoisia...ies sanoi, että niistä on siis kuoriutunu jotain öttiäisiä o.O Vanha omakotitalo tämä, mutta nyt eka kesä kun koppiksia  enemmän näkynyt. Aiempina kesinä ollut vain näitä normi hämähäkkejä yms.

9.8.2013
Halitintti
Halitintti

Niin ja jäi sanomatta, että tekis mieli heittää kaikki muksujen vaatteet väh. 90:n pesuun x-O ite koko ikäni potenu koppakuoriaiskammoa ja nyt niitä on näkyny pariinkin kertaan... ei mitenkään vilise tietenkään, mutta sen verran paljon, että kuvottaa :/

9.8.2013
Halitintti
Halitintti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...