Fysioterapia jatkuu..

"Kun tuo meitin 4kk ikänen pikku herra ei nosta päätään mukana käsistä vedettäessä ennen ku on täysin istuvassa asennossa. Eli myöhässä siis nostaa sen. Tänään lääkärineuvolassa huomattiin ja lääkäri laitto lähetteen ja anto puhelinnumeron mihin pitää soittaa ja varata aika." Kopsasin tuon siis siitä edellisestä alotuksestani. Nyt tämä meitin herra on 10,5kk ikänen ja tuo alkuperäinen syy on nyt saatu kuntoon, eli nyt nostaa päänsä käsistä vedettäessä. Me kuitenkin jatketaan fysioterapiaa, nyt syynä se että ei suostu ottamaan jalkoja alleen tai jos ottaa, ni nostaa vasemman jalan ylös eikä edes yritä seistä sillä. Kengät auttaa vähän ja seisoo sillon paremmin mut heti jos ottaa ne jalasta ni siihen loppu myös yhteistyö. Fysioterapeutti sano, että pojan vasempi puoli on selkeesti heikompi ja näin ollen tekee kaiken ja myös nojautuu oikealle enemmän koska jaksaa niin paremmin. Saatiin uudet ohjeet miten jumpata ja fysioterapeutti kehotti myös harjottelemaan kengät jalassa koska selvästi seisoo paremmin niillä kun ilman. Lisäksi saatiin lääkäri aika, jossa lääkäri ottaa kantaa tähän asiaan (lääkärit ei siis ennen tätä ottaneet mitään kantaa tähän asiaan, huomanneet vaan ettei poika ota jalkoja alleen.) ja saadaan tietää, joudutaanko joihinkin lisätutkimuksiin. Itse tätä pyysin kun fysioterapeutti kysy et mitä mieltä mä oon et haluunko että tätä tutkitaan tarkemmin ja että häntäki kiinnostaa lääkärin mielipide. Kysy myös et mitä mieltä mä tästä oon ja sanoin ihan suoraan (oisin tyhmä jos kieltäisin) että turhauttaa. Tiedän, että ei ikinä pitäs verrata muiden lapsia omiinsa mutta mulla oikeesti tekee välillä tosi ilkeetä ku toiset hehkuttaa muista samanikäsistä et kuinka heillä kävellään melkein tai jo otetaan askelia ja jopa nuoremmat nousee jo seisomaan tukea vasten. Mä siihen yleensä pyrin vastaamaan huumorilla, mut oikeesti mua välillä sattuu tonne sisimpään tosi paljon. Ja välillä mietin, et teinks mä raskausaikana jotain väärin vaikka musta aika samalla tavalla elin ku esikon raskausaikana ja musta esikko oppi tosi aikasessa vaiheessa kaiken. Poika on mulle tosi rakas ja tiedän, että hän oppii omaan tahtiinsa ja tarttee apua tuohon liikkumaan oppimiseen ja onhan kuopus nyt oppinut ryömimään vaikkei konttaa tai nouse seisomaan tukea vasten.  Eikä toimintaterapiasta kuulemma oo hyötyä tässä vaiheessa, kun kuopus ei anna kenenkään muun ku mun tehä noita harjotuksia itelleen, jos joku ulkopuolinen taho koittaa ni siitä alkaa huuto joka ei lakkaa ennenku mä otan pojan syliin.  Ja fysioterapia käyntejä on nyt takana 10. Neljä on vielä sovittuna sen lääkärin lisäksi ja nyt vähän tiheemmin kun sen jälkeen kun tuo alkuperäinen syy oli saatu kuntoon ja opittiin kääntymään, ni pidennettiin sitä väliä. Mut hyvä, että tutkivat ja tarjoavat apuaan vaikka se välillä mua turhauttaa rampata terkkulassa. Ja eiköhän tuo poika opi kävelemään, ainakin jossain vaiheessa :) Kiitos että sain purkaa, helpottaa munki ajatuksia taas vähän. :)

7.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
25 weeks pregnant

Ihania kuulumisia :)

Ja onnea uusista taidoista!

9.10.2013
misukka
misukka

Tänne taas vähän tilannepäivitystä! :) Eli meillä oli viimenen fysioterapia käynti nyt tuossa 23.9. ja ennen sitä 12.9. poika lähti viimein konttaamaan! ♥ 7.10. oppi tukea vasten seisomaan ihan itse mutta vielä ei uskalla lähteä liikkeelle siitä. 

Kontrolli sovittiin 13.11. ja siellä katsotaan sitten, tarviiko enää jatkaa fysioterapiaa vai jääkö se meidän osalta siihen. :) Tietenkin pitää noita jumppailuja vielä tehdä ja näin vahvistaa entisestään noita lihaksia ja katsoa että käyttää molempia käsiä ja kääntyy selältä mahalleen molempien puolien kautta ja kääntyy myös mahalta takasin selälleen.

Poika on myös itse innoissaan oppimistaan asioista ja kovasti isoveljen perässä kulkee :) Lisäks fysioterapeutti sano, että jos näin hyvin menee ni poika oppii jouluun mennessä kyllä kävelemään, joko tukia vasten tai ilman. Mutta ei sillä ole kiire. Oon vaa onnellinen, että konttaa ja nousee tukea vasten. :)

Tällaiset kuulumiset.

9.10.2013
Keisarinna
Keisarinna
25 weeks pregnant

Tänään oli lääkärineuvola mutta aika läpihuuto juttu se oli. Poika on nyt lyhyen ajan sisään oppinut nousemaan konttausasentoon itse (24.8.), nousee itse myös tukea vasten polvi seisontaan (31.8. oppi) ja peruuttaa konttausasennossa sekä seisoo molemmilla jaloilla jakaen painoa tasasesti eikä siis kallistu enää vaan toiselle puolelle :) myös uskaltaa jättää hetkeksi seisomaan tukea vasten kun pysyy paremmin ja leikkii kovasti :)

Lääkäri kirjoitti; Nyt motorinen kehitys edennyt. Tuettuna seisoo. Traktiossa pään kannatus normaali. Suojeluheijasteet normaalit. Plus epäselvää tekstiä josta en saa selvää :D

Pari fysioterapia kertaa vielä sovittuna ja fysioterapeutti sanoi, että sitte kun poika oppii konttaamaan ni saa kontata kuukauden pari ennenku aletaan itsenäiseen seisomiseen ja kävelyyn "opettaa" ellei lähe omatoimisesti harjoittelemaan :)

3.9.2013
Keisarinna
Keisarinna
25 weeks pregnant

Kiitos paljon tsempeistä kaikille!♥ 3.9. on se lääkäri aika, jollon saa sen toisen mielipiteen joten siihen asti jumpataan ja odotellaan :)

8.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
25 weeks pregnant

Jaksamisia!

Mä niin tiedän ton tunteen ku vertaa toisiin samanikäisiin vaikkei pitäisi.

Meidän kuopushan nousi tukea vasten vasta 1v3kk iässä, siihen asti oli peppukitäjä ihan täysin. Kävelemään lähti vasta 1v7kk iässä ja sitä päivää odotin kuin kuuta nousevaa. Neuvolassakin totesivat vaan aina, että hän kehittyy omaan tahtiin. Lääkäri totesi että pitkät piuhat.

Puhe on toinen jota odotellaan paljon. Käytässä on nyt 2v4kk iässä parikymmentä sanaa, suuri osa lähinnä lopputavuja joista me ymmärretään mitä hän haluaa, useimmiten. Mut nyt ihan vasta on alkanut tulla jopa 3 sanan lauseita. Ja mikä riemukas olo tuli kun eilen kuopus sanoi esikolle "anna se tänne". Halusi esikolla olevan moottoripyörän itselleen :) Esim. maito on sellainen josta sanoo pelkkä too. Yhtenä päivänä sanoi mai mut se loppuosa jäi.

8.8.2013
misukka
misukka

Voimia! !!!! se on varmasti rankkaa! Maarua sen hienosti mun mielestä sanoi, kaiken tarpeellisen

7.8.2013
teeko
teeko

Etusivulle :)

7.8.2013
Keisarinna
Keisarinna
25 weeks pregnant
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...